Poslušajte "Fly With Me" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Poslušajte “Fly With Me”

  1 min za čitanje   72 komentara

Prije nekoliko trenutaka upravo je objavljena i posljednja pjesma Eurosonga 2017. Riječ je o Armeniji, koja je još 24. prosinca odabrala Artsvik kao svoju predstavnicu. Prije devet dana Armenci su otkrili da se njihova pjesma zove Fly With Me, a sada napokon možemo poslušati pjesmu u cijelosti.

– Moja pjesma priča priču o djevojci, koja je metaforički simbol ljubavi. Ona utjelovljuje boje, priče i glasove koji nas čine to što jesmo. Fly With Me ohrabruje sve da mi se pridruže na putovanju ove djevojke slaveći različitosti i ljepote ljudske prirode. Mislim da je u današnjim vremenima važno da slavimo našu baštinu i tradiciju. Mi, ljudi – naše boje, naše priče i naši glasovi stvaraju ovaj svijet. Ne smijemo nikad zaboraviti da svjetlo i ljubav ove djevojke je samo jedno za nas – istaknula je Artsvik.

Armenija 2017. – forum

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava72

 1. SwedenEurovisionFan — 19. ožujka 2017. u 16:23

  @angelo96 Čini se da je 🙁 Očito je ovaj ‘skandal’ oko mogućeg plagijata imao utjecaj na to… Ali budimo realni, danas jednostavno ima toliko napravljenih melodija da uvijek neka nova podsjeća na neku drugu, neka druga na neku treću itd…

 2. Vix — 19. ožujka 2017. u 16:19

  @escfan 🙂 Sve si rekao kako treba.

 3. SwedenEurovisionFan — 19. ožujka 2017. u 16:17

  @angelo96 Ma ni ne slušam ja njega haha, samo sam mu lijepo odgovorio na pitanje 🙂 Njegov je problem što svakome mora odgovoriti u negativnom smislu, optuživanjem i slično… Eto, ni ja nemam nikakvu namjeru tebi ili bilo kome drugome prigovoriti za to što se u nečemu ne slaže sa mnom. Pa sto ljudi, sto ćudi, ne mogu se svi u svemu slagati s drugima 🙂

 4. Vix — 19. ožujka 2017. u 16:14

  Ma jel to Belgija pala s top 2 na 4.mjesto :O

 5. Vix — 19. ožujka 2017. u 16:03

  @escfan Ne slušaj ga prijatelju. Od toga nemaš ništa. 🙂
  Meni Robin nije čak ni u TOP 23,pa ti nisam riječi rekao na tvoj top1 za Švedsku.
  Budi svoj. 🙂 I ne slušaj druge,samo sebe.
  I nemoj se nikome pravdati.

 6. SwedenEurovisionFan — 19. ožujka 2017. u 15:36

  @svevladstrahinja Ne, ja ne vidim ničeg lošeg i definitivno se nemam razloga sramiti zbog toga što sam Robina stavio na prvo mjesto. I da, nije istina da mi je Švedska uvijek na prvom mjestu, kao npr. 2013., 2010., 2009. godine, ili 2007., kad mi nije bila ni u Top20 … Prema tome, za mene je i subjektivno moguće da mi Švedska nije prva pa čak ni pri vrhu, eto.

 7. SwedenEurovisionFan — 19. ožujka 2017. u 15:16

  @svevladstrahinja Što želiš reći onim prvim gifom? Za drugi mi je jasno, ne slažeš se i ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje 🙂 Ali za prvi stvarno ne razumijem, da napisao sam moj subjektivan Top bez ikakvih drugih utjecaja i ne vidim razloga zašto bi to bilo loše?

 8. ataše — 19. ožujka 2017. u 15:15

  ma ovo samo da se vidi kak germanske tetkice dišu

 9. ataše — 19. ožujka 2017. u 13:33

  ovdje POR 2. ne znam na temelju čega

  http://www.ogae.de/teds_mb/2017/esc2017_preted.php?action=aktuell

  tetkice nemaju pojma

 10. ace — 19. ožujka 2017. u 09:21

  omg, sad je i jasno zasto su isli na ovu vrstu marketinga i promidzbe, pocetak bas onako fin. , a onda kaos. ide u finale samo zato sto je to armenija i zato jer je konkurencija ocajna pa ce se izdvojit. ovo ce biti jako lose u live-u kao azeri prosle godine ali eto opet ce dobit vise od STRUCNOG zirija od recimo jedne ceske itd da ne nabrajam sad. od 1 do 10 ovo je 6,5 za audio a za live se bojim!

 11. ESCJopa — 19. ožujka 2017. u 03:42

  ko muzika iz nekog lošeg jeftinjačkog bolivudskog filma

 12. ESCJopa — 19. ožujka 2017. u 02:45

  isusati boga poljubim na ovo smo čekali nedilju dana duže nega šta smo tribali?
  zbog ovake pisme i ove zvečarke armeni izigravali ludilo??? nalet ih ne bilo… ništa drugo nemam da kažem
  đava odnjo vaku pismu!

 13. kumbhakarna — 19. ožujka 2017. u 01:07

  Hm, kao da su Frozen (Madonna) i 1944 dobili dijete i zove se Fly With me. Sviđa mi se ali bojim se da bi mogla imati problema uživo. Vidjet ćemo. Sad treba poslušat sve i odredit 3 favorita 🙂

 14. ataše — 19. ožujka 2017. u 00:58

  Žak:

  Ovim konceptom u kojemu pjevam duet sam sa sobom pomirio sam dva potpuno suprotna glazbena stila, pomirio dva jezika, koji su za mene jednako glazbeno lijepi, te spojio dva nespojiva svijeta. Pjevam sam i to budi znatiželju, a oni koji su to dosad uočili pitaju me kako je to uopće izvedivo, ističe HRT-ov eurovizijski predstavnik te pojašnjava: Željelo se postići to da imamo pjesmu u kojoj sam jedini izvođač, a da istodobno imamo prisutna dva karaktera: visoki i duboki glas, pop i operu, engleski i talijanski. Time smo se koncepcijski savršeno uklopili u poruku slavljenja različitosti, što je geslo i krilatica Eurovizije ove godine.

  Ovogodišnje je natjecanje privuklo i rekordan broj država sudionica. Moći će se pratiti nastup predstavnika čak 43 države. To nije kao nekoć, kad se natjecalo dvadesetak država. Dvije su poluzavršnice, pa se već ulazak u završnu večer može smatrati iznimnim uspjehom, kaže Jacques Houdek i dodaje: Bilo mi je važno napraviti pjesmu koja će biti drukčija, i tematski i izvedbeno, te sam se odlučio za svojevrsnu himnu. Dakle, ne za tipičnu ljubavnu baladu, nego za pjesmu koja nosi opću poruku u kojoj se svatko može pronaći. Pjesma je to koja slavi čudo života i trenutak prijateljstva, ali i prijatelja kao odabrane obitelji, osnovne potpore u životu.

  Produkcijski tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu. Videozapis je režirao Dario Lepoglavec, tekst su u videozapisu ispisale Deniss Grgić i Annamarija Gržetić, a Jacquesov je crtež izradila Deniss Grgić.

 15. ataše — 19. ožujka 2017. u 00:56

  BIG 4 je uveden 1998

 16. Vix — 19. ožujka 2017. u 00:01

  @ivannn
  Evo maloprije sam KONAČNO napravio svoj TOP 10 1. I 2.polufinala
  Po mome mišljenju i intuiciji-subjektivnom,ali i objektivnom mišljenju(kao višegodišnji fan,pa recimo i profesionalni amater rekao bih da ove zemlje prolaze)
  ___________
  1.polufinale (ne stavljam po rednim brojevima već nasumice)
  ___________
  Pod sigurno:
  ALBANJA/SLOVENIJA/ AUSTRAL/ ARMEN/ BELG/FINSK
  Kako bih popunio top 10 prvog polufinala(+ Molodva/Cipar/Latvia/Portugal)
  Iako za ovaj drugi red nisam siguran kako će ih publika vidjeti…
  __________
  2.polufinale
  Opet pod sigurno (rekao bih da prolaze-isto nasumice,a ne po redu)
  RUS/ EST/ BUGAR/RUMUNJ/ MAĐAR
  (dodao bih još +5 pjesama za koje nisam siguran- Austr/Israel/Srbija/Švic/Hrv)
  ____
  To je čini se mojih 20 pjesama iz 2 polufinala
  ___
  Od BIG 6 izdvojio bih UK/Ital/(i možda Fr)

  🙂 🙂 🙂

 17. Aleks994 — 18. ožujka 2017. u 23:58

  Siguran finalista 😀

 18. IVANNN — 18. ožujka 2017. u 23:47

  @angelo96 i @escfan hvalaa! 😉
  —–
  @angelo96
  Hvala na komentarima i samo još jednom da napomenem da nema ni trunke objektivnosti u mome topu pa nisam niti mjesta gledao….znam ja da je i 5/10 mojih pjesama da budu u top 10 teško, kamo li sve…tako da me niti neprolazak jedne ili više ovih pjesama neće razočarati, ali razočarati će me ako bilo koja od pjesama budu imale loš staging i izvedbu (vokalno).
  —–
  Tako da ništa ne očekujem, samo mi je bitan nastup i live.
  I pričekat će i tvoj pa da i ja malo komentiram 🙂

 19. Den Vilda — 18. ožujka 2017. u 23:29

  I je li netko primjetio one trakice oko vrata na crnoj haljini od Artsvik? Je li joj to Bjorkman dao, jer imaju oblik znaka Melodiefestivalena…

 20. seytan — 18. ožujka 2017. u 23:29

  Moj top 5 je
  1. BELGIJA
  2. SVEDSKA
  3. MAKEDONIJA
  4. ARMENIJA
  5. AZEBEJDZAN

  Jedva cekam Maj i probe koji ce pokazati pobjednika

 21. Den Vilda — 18. ožujka 2017. u 23:21

  I dočekasmo na kraju i Armeniju…trebalo bi biti “šećer na kraju”, al eto dobili smo “čudan bijeli prah”. Iskreno, upravo sam nešto ovakvo i očekivao od Armenije, spoj tradicije i modernog gdje su Armenci godinama to izvrsno radili. Artsvik je lijepa pjevačica, koja vokalno baš i nije najbolja, to se vidjelo u onom njihovom X faktoru…al zato su producenti vrlo mudro prilagodili dionice pjesme da Artsvik ne mora puno povisivati i spuštati glas gdje bi evidentno došlo do pucanja (to se pokazalo nekoliko puta na njihovom talentu), nego “drž se zlatne sredine” a da to ipak zvuči i djeluje efektno. Ovo je jedna vrlo heterogena pjesma, po meni i previše, mješavina armenske tradicionalne glazbe i kineske glazbe uz moderne pop-techno zvukove…bez obzira na taj pretjerani miks, ne mogu reći da mi pjesma ne odaje dojam cjeline i ima tu neku posebnost. Meni osobno ova pjesma je dobra, spot je isto odličan, a Armenci znaju raditi live nastupe i ne sumnjam da će to biti efektan nastup u Kijevu. A kad govorimo o plasmanu, znamo da Armenci zahvaljujući brojnoj dijaspori uvijek prođu barem 5 mjesta bolje od zasluženog. Iako ova pjesma meni osobno nije za TOP10, realno govoreći ja ne vidim veću zaprjeku da ovo opet uđe u TOP10 i čini mi se da će se Armenija opet smjestiti negdje između 7.-10. mjesta. I jedna od bivših ruskih država mora završiti u TOP10, a Armenija realno ove godine ima najveću šansu za to.

 22. ataše — 18. ožujka 2017. u 22:58

  Jacques se na kladionicama koje predviđaju poredak pjesama na Eurosongu koji će se održati u Kijevu nalazi na 34 mjestu, a prema predviđanjima ishoda polufinala Hrvatska (opet) neće vidjeti eurovizijsko finale.
  Inače, prvo mjesto na kladionicama drži talijanski predstavnik Francesco Gabbani. Druga je Blanche iz Belgije, a slijede Švedska, Bugarska i Portugal, dok se na sedmom mjestu trenutno nalazi srpska predstavnica Tijana Bogičević.

  Kada je riječ o ostalim predstavnicima iz regije, Makedonka Jana Burčeska je zauzela 20. mjesto, a Slavku Kaleziću iz Crne Gore ni štikle nisu pomogle, jer se nalazi na trideset i osmom mjestu. Slovenac Omar Naber se nalazi na posljednjem mjestu kladionica, a njegova pjesma među fanovima Eurosonga je odmah po objavljivanju žestoko popljuvana.

 23. KOSOVO — 18. ožujka 2017. u 22:46

  Ovo su kod mene trenutno najslusanije pesme (random) (za promenu ovaj put na albanskom, verujem razumecete svi) 🙂 Islanda, Irlanda, Britania e Madhe, Belgjika, Franca, Zvicra, Portugalia, Qipro, Azerbajxhania, Bjellorusia, Rusia, Polonia, Hungaria, Serbia, Maqedonia, Bullgaria

 24. SwedenEurovisionFan — 18. ožujka 2017. u 22:46

  Obično nemam naviku davati svoj Top5 prije projekta ”Razmišljamo naglas”, no pošto je @ivannn zatražio, a vidim da je i nekoliko ljudi napisalo svoje poretke, ovo je moj subjektivni Top5. Znači bez ikakvih utjecaja kladionica, drugih komentara ili bilo čega trećeg 🙂
  1. Švedska
  2. UK
  3. Danska
  4. Švicarska
  5. Belgija / Finska, još se ne mogu odlučiti
  O razlozima zašto su mi baš te pjesme u mom Top5 te o svim drugim pjesmama opširnije u ”Razmišljamo naglas” 🙂

 25. Vix — 18. ožujka 2017. u 22:23

  Evo Ivane ,rekoh da ću malo pogledat tvoj top za finale…za sad vidim da se tvoj top 1.polufinala podudara s mojim topom 1. polufinala( 5 pjesama od mogućih 10.) Za drugo polufinale još ne znam,to ću vjerojatno večeras ili sutra preslušati. A što se tiče komentara na tvoj top,svatko ima svoje mišljenje i ukus tako da poštujem to iako se razlikuje više-manje od mog odabira. Evo komentirat ću tvoj TOP 10
  Što se tiče Hrvatske mislim da može u finale,sad za 10.mjesto nisam siguran,ali vidjet ćemo….
  Cipar-je zarazna pjesma ,ali ipak mislim da će se kretati između top 12-top18 (u finalu)
  Nizozemska -prije sam govorio da ima šanse za finale,ali sada zaista nisam više siguran.
  Belgija (moj TOP 3) 🙂
  Israel-dobra pjesma,mogla bi vrlo lako bit u top 15. Da je barem malo kvalitetnija,dao bi joj i ja šansu u svojoj top listi.
  Srbija -Poštujem tvoju odluku da ti je u top 5. Meni je tu negdje u top 12-top 18 vjerojatno (nisam još siguran)
  Makedonija-ona nam je ponudila ove godine svjetsku pjesmu,vrlo modernu ,ali ja sam malo staromodan pa tražim u pjesmi i kvalitetu (što nisam mogao naći u Makedoniji) 🙁 Barem ne za 4.mjesto.
  Italija (Mislim da je i meni u top 3) 🙂
  Irska -istina,kvalitetna je pjesma,bit će nagrađena od žirija,od publike,sumnjam
  Bugarska-slažem se s tobom-zaslužuje bit u top 5 🙂

  🙂 Čekamo svibanj. 🙂 Nastupi su isto vrlo bitni. Sve ćemo vidjet s vremenom.

 26. DinoESC — 18. ožujka 2017. u 21:42

  Moj top 5 za ovu godinu je :
  1.Bugarska
  2.Azerbejdžan
  3.Švedska
  4.Italija
  5.Danska

 27. endlessly — 18. ožujka 2017. u 21:40

  Očekivao sam pobjedničku pjesmu, a dobili smo baš drugačiju pjesmu…. za finale jeste, jer ima ipak vrlo dobrih momenata… ostalo zavisi.

 28. Vix — 18. ožujka 2017. u 21:22

  @ivannn
  Sjećam se Petale. To je bila jedna ugodna uhu pjesma. Doista kvalitetna. Ali ipak mislim da će ovo jodlanje bolje proći jer je zbilja specifično i orginalno. Albaniju nisam pratio :/ ali idem čuti tvoju najj pjesmu 🙂
  ______
  Za Sloveniju Nika je imala zaraznu pjesmu,ali nije imala kvalitetu. Iako je Omar na dnu kladionica,mislim da će se dignuti iz pepela jer njegova pjesma je dosta kvalitetna i osjećajna..bila mi je u TOP 2 (nakon BQL)
  ______
  Evo slušam Albaniju Yilla…uviđam kvalitetu pjesme,mir koji nam daje,ali u moru balada se ne bi istaknula na Eurosongu. Iako mnogi ne vole ovogodišnju predstavnicu Albanije,ja i dalje tvrdim svojom intuicijom da je ta pjesma dostojna biti u top 15.

  Večeras ako stignem prokomentiram i tvoj TOP 🙂 iako letimično sma pogledao i čini mi se da se dosta razlikuje od moje playliste. 😀

 29. IVANNN — 18. ožujka 2017. u 21:13

  @angelo96
  Evo mojih 4 neprežaljenih:
  Švedska – Jon Henrik
  Rumunjska – Petale
  Albania – Yll Limani – Shiu
  Slovenija – Nika Zorjan – Fse
  —–
  I neka ko oće da svoj top i prokomentira moj (napomenuo sam da je potpuno subjektivan) 🙂

 30. Vix — 18. ožujka 2017. u 21:08

  Ove godine nema toga remek dijela ili “masterpiece.” Iako mi Finska nikad nije bila u top 10,mislim da mi polako sustiže ostale pjesme. Jedinu tu pjesmu mogu istaknuti kao remek dijelo. Ovo ostalo je samo-moderno.
  Baš zato mi fali taj “En värld full av strider” koji bi upotpunio kvalitetu ovogodišnjeg Eurosonga…ali nema ga. 🙁 🙁

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?