Potresna priča kreatora projekta: "Dječji Eurosong s igračkama" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Potresna priča kreatora projekta: “Dječji Eurosong s igračkama”

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Nakon višegodišnje proizvodnje, u kolovozu 2012. je mladi švedski kreator Alexandro Kröger Degerfeldt predstavio svoj projekt “Dječji Eurosong u igračkama”. Projekt je pokrenuo objavivši osmo izdanje natjecanja (2010.) u igračkama.

Više o projektu, a i o svojoj potresnoj priči rekao nam je i sam Alexandro:
“Već godinama se igram sa svojim jesc figurama. U ljeto 2010. godine kontaktirao sam gosp. Ulfa Mårtenssona, dizajnera pozornice osmog i devetog izdanja natjecanja. Također sam kontaktirao osobe koje prate Dječji Eurosong; Alenu Hamalinskaya, Olgu Salamakha i Daniela Jelinek. Uz njihovu pomoć sam mogao konstruirati minijature osmog izdanja Dječjeg Eurosonga, koji se održao 2010. godine.

U prosincu 2010. godine sam počeo graditi pozornicu. Šest mjeseci kasnije, uzeo sam pauzu od rada i ljeto proveo predstavljajući projekt i moju viziju upravljačkoj grupi Dječjeg Eurosonga. Glavni član grupe Steve De Coninck De-Boek mi je pomogao nabaviti materijal potreban za projekt. Istog dana grupa mi je omogućila korištenje logotipa, melodije šoua, kako bih kreirao Dječji Eurosong 2010. s igračkama. Mnogi od njih su mi rekli kako su bili impresionirani mojim radom te mojom vizijom, a u konačnici i mojim rezultatom.

Nakon što sam dobio dozvolu od upravljačke grupe, krenuo sam u dovršavanje pozornice. U studenom 2011. pozornica je bila gotova te sam počeo snimati Dječji Eurosong 2010. s igračkama. Tijekom tog vremena sam kreirao Facebook stranicu svog projekta, koja danas ima više od 260 fanova. To je nešto zbog čega sam jako zahvalan. Sljedećih osam mjeseci sam radio kako bi završio projekt. Prvi dio je objavljen na YouTubeu 4. lipnja, a posljednji (konačni) dio je bio gotov 31. kolovoza.

Tijekom realizacije, bio sam zlostavljan u školi. Zlostavljanje nije prestajalo, pa sam bio prisiljen pohađati nastavu kod kuće. Razlog zbog kojeg sam pokrenuo ovaj projekt je da ispričam svoju priču, te da svima kažem kako se i u teškim situacijama može uspjeti. U vlastitom slučaju, ja sam bio zlostavljan, roditelji su mi bili bolesni (majka je imala rak dojke, a otac je patio od moždanog udara). Ali unatoč svemu, ja sam uspio realizirati svoj projekt.

Bio sam pozvan na prošlogodišnji Dječji Eurosong u Amsterdamu i odmah nakon što je šou završio, Sietse Bakker, nadzornik Dječjeg Eurosonga, mi je predložio da napravim Dječji Eurosong 2012. s igračkama, i to je što upravo sada i radim.”

blank

Projekt – Dječji Eurosong 2012 s igračkama

Pogledajte i cijeli Dječji Eurosong 2010. s igračkamaAko želite pogledati više o projektima, posjetite Facebook stranicu.

Zahvaljujemo se Alexandru na izjavi.

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?