2011. - Beograd – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Beovizija

2011. – Beograd

Nakon osvajanja trinaestog mjesta Milana Stankovića u finalu Pjesme Eurovizije 2010., RTS je odlučila nastaviti s internim izborom srpskog predstavnika. Za razliku od prethodne godine, 2011. smo imali tri skladatelja koja su skladala po jednu pjesmu, a u studiju Radio-televizije Srbije, 26. veljače, održan je nacionalni izbor pod nazivom Pesma za Evropu.

Glazbena obiltelj Kovač za Srbiju

Srpski javni servis sredinom siječnja je objavio da će pjesme za nacionalni izbor za Eurosong 2011. skladati Kornelije, Aleksandra i Kristina Kovač. Svatko od njih skladat će po jednu pjesmu koja će biti izvedena na nacionalnom izboru, a gledatelji će SMS glasovima odlučiti tko će biti predstavnik Srbije na Eurosongu 2011. u Düsseldorfu.

Radio-televizija Srbije je odabrala ove skladatelje na osnovu njihovog dosadašnjeg rada i postignutih profesionalnih uspjeha, kako u Srbiji, tako i u inozemstvu.

Doznali smo imena izvođača i pjesama

U narednim danima doznali smo da će se na nacionalnom izboru natjecati grupa Breeze s pjesmom Ring ring ring skladatelja Kornelija Kovača, zatim da će mlada pjevačica Nina izvesti skladbu Kristine Kovač pod nazivom Čaroban, dok će pjesmu Idemo dalje izvesti sama skladateljica Aleksandra Kovač.

Pesma za Evropu

U subotu, 26. veljače 2011. godine, održan je nacionalni izbor za srpskog predstavnika na Pjesmi Eurovizije 2011. Kao i prethodne godine, voditeljica progama te večeri bila je Maja Nikolić.

Na samom početku, pjesmom Molitva program je otvorila Marija Šerifović, koja je i odredila redoslijed nastupa izvođača. Tako su nam se prvi predstavili grupa Breeze, zatim je uslijedio nastup Aleksandre Kovač, dok je posljednja u natjecateljskom dijelu svoju pjesmu izvela Nina Radojičić.

YouTube video

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=F6B_XPnlsz8

 

YouTube video

 

Nakon što smo premijerno čuli sve tri pjesme, voditeljica Maja proglasila je početak SMS glasovanja, koje je trajalo punih 60 minuta.

U revijalnom dijelu programa pjesme Kornelija, Aleksandre i Kristine Kovač pjevali su Nina Badrić, Karolina Gočeva, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Tanja Banjanin, Ana Stanić, Dado Topić, Boris Novković, grupe Zemlja gruva i Peti element, kao i glumci Milan Kalinić, Sergej Trifunović, Mina Lazarević i Nikola Bulatović. Sve skladbe pjevane su uživo, uz pratnju studijskog benda i gudačkog ansambla RTS-a.

Nina za Srbiju u Düsseldorfu

Poslije revijalnog dijela programa voditeljica Maja Nikolić je objavila da je najviše SMS glasova dobila mlada pjevačica Nina Radojičić, koja je izvela pjesmu Čaroban, autorice Kristine Kovač.

# – redni broj nastupa

# Izvođač Pjesma Televoting Broj bodova u postocima Mjesto
1. Breeze Ring ring ring 4 049 16,23% 3.
2. Aleksandra Kovač Idemo dalje 5 994 24, 03% 2.
3. Nina Čaroban 14 900 59,74% 1.

Nina će u Düsseldorfu uspjeti izboriti mjesto u finalu Eurosonga, a Srbiji će u samoj konačnici donijeti 14. mjesto, s osvojenih 85 bodova.

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK