1994. - Sarajevo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
BH Eurosong

1994. – Sarajevo

2. BOSANSKO-HERCEGOVAČKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: BH EUROSONG ‘94
Sarajevo, 26. 02. 1994.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Sarajevo
Voditeljica: Ismeta Krvavac
Broj sudionika: ranije izabrani predstavnici izveli su pet pjesama od kojih se jedna birala za Eurosong
Žiri:  glasovi stručnog žirija

Drugo izdanje BH Eurosonga održalo se 26. veljače 1994. u Sarajevu. I ove je godine gledatelje kroz finalnu večer vodila Ismeta Krvavac, a do promjene je došlo u samome formatu natjecanja.

Ove se godine na BH Eurosongu birala pjesma, ne i izvođač. Naime, ranije je bilo odlučeno da će na Eurosongu u Dublinu Bosnu i Hercegovinu predstavljati Alma Čardžić i Dejan Lazarević, ali je bilo nepoznato koju će pjesmu izvesti. Zbog toga je spomenuti duo izveo osam pjesama koje su bile izabrane među prijavljenima na natječaj.  Te su pjesme bile predstavljene na ovom izdanju BH Eurosonga. Uz pjesme bili su snimljeni i spotovi, ali oni nisu bili prikazani u cjelosti. O čemu se zapravo radi? Svaka pjesma, i njezin pripradajući spot, tog 26. veljače bila je puštena u trajanju od svega jedne minute.

Nakon što je svih osam dijelova pjesama bilo pušteno, stručni žiri kojeg su činili glazbeni urednici Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, donio je odluku o onoj pobjedničkoj. Tu je pobjedu odnijela pjesma Ostani kraj mene. Ovih je osam pjesama sudjelovalo na natjecanju:

  1.  Probaj
  2. Hajde, pjesmo
  3. Ljubavna
  4. Ostani kraj mene
  5. Volim te
  6. Poljubi me
  7. Pjevam za druge
  8. Nije to kraj, moj anđele

Alma i Dejan su na Eurosongu u Dublinu zauzeli 15. mjesto s 39 osvojenih bodova.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK