1996. - Sarajevo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
BH Eurosong

1996. – Sarajevo

4. BOSANSKO-HERCEGOVAČKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: BH EUROSONG ‘96
Sarajevo, 07. 03. 1996.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Sarajevo
Voditeljica: Segmedina Srna
Broj sudionika: ranije izabrana predstavnica izvela je osam pjesama od kojih se jedna birala za Eurosong
Žiri:  glasovi stručnog žirija

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine odlučila je da će se četvrto izdanje BH Eurosonga održati 7. ožujka 1996. u Sarajevu. Ove je godine BH Eurosong doživio promjenu voditeljice. Naime, kroz protekla tri izdanja ovog natjecanja, gledatelje je vodila Ismeta Krvavac, a ove je godine ta čast pripala Segmedini Srni.

Jednako kao i u prošla dva izdanja, u ovom izdanju BH Eurosonga birala se samo pjesma s kojom će ranije izabran izvođač predstavljati Bosnu i Hercegovinu na nadolazećem Eurosongu. Ove je godine bilo odlučeno da će boje Bosne i Hercegovine na eurovizijskoj sceni braniti Amila Glamočak, a osam je pjesama, od 23 prijavljene, ušlo u uži izbor.

I ove je godine stručni žiri odlučio s koja će pjesma predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu.Nakon što je Amila izvela svih osam pjesama, žiri je objavio da pobjedu odnosi pjesma Za našu ljubav. Vinko Krajtmajer, predsjednik žirija, nakon proglašenja pobjedničke pjesme izjavio je da odluku nije bilo teško donijeti te da su članovi žirija gotovo jednoglasno donijeli odluku o pobjedniku. Ovih se osam pjesama natjecalo:

  1. Na istoj smo strani
  2. Ne trebaš mi
  3. Nije slučajno
  4. Moja savjest
  5. Ja sam rijeka
  6. Muzika za laku noć
  7. Ja znam
  8. Za našu ljubav

Amila Glamočak je s izabranom pjesmom na eurovizijskoj sceni zauzela 22. mjesto osvojivši 13 bodova.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK