1997. - Sarajevo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
BH Eurosong

1997. – Sarajevo

5. BOSANSKO-HERCEGOVAČKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: BH EUROSONG ‘97
Sarajevo, 22. 02. 1997.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Sarajevo
Voditelji: Sanina Čampara i  Riad Ljutović
Broj sudionika: ranije izabrani predstavnik izveo je deset pjesama od kojih se jedna birala za Eurosong
Žiri:  glasovi stručnog žirija

Peto izdanje BH Eurosonga održalo se 22. veljače 1997. na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Po prvi puta u povijesti ovog natjecanja, finalnu večer vodilo je dvoje voditelja – Sanina Čampara i  Riad Ljutović.

I ove je godine izvođač bio izabran ranije, dok se u finalnoj večeri BH Eurosonga birala pjesma koju će izabrani izvođač pjevati na Eurosongu. Čast da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na nadolazećem Eurosongu u Dublinu dobila je Alma Čardžić, koja je ovu zemlju, u duetu s Dejanom Lazarevićem, predstavljala na Eurosongu 1994. godine.

Na natječaj za sudjelovanje na BH Eurosongu prijavila se 51 pjesma, no stručni žiri izabrao je samo deset onih koje je Alma izvela u finalnoj večeri ovog natjecanja. I ove je godine stučni žiri odlučivao koja će pjesma predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Nakon što je bilo izvedeno svih deset pjesama, predsjednik žirija Vinko Krajtmajer obznanio je odluku žirija – na Eurosong odlazi pjesma Goodbye. U nastavku vam donosimo imena svih pjesama koje su se natjecale.

  1. Godine
  2. Zbog tebe
  3. Još uvijek te volim
  4. Interpol
  5. SOS
  6. U tvojim očima
  7. Goodbye
  8. Ostani
  9. Oprosti mi
  10. Baybe – be

U konačnici, Alma Čardžić je na Eurosongu u Dublinu s pjesmom Goodbye zauzela 18. mjesto sa 22 osvojena boda.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK