2004. - Sarajevo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
BH Eurosong

2004. – Sarajevo

10. BOSANSKO-HERCEGOVAČKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: BH EUROSONG ‘04
Sarajevo, 06. 03. 2004.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Sarajevo
Voditelji: Ana Vilenica i Enis Bešlagić
Broj sudionika: ranije izabrani predstavnik izveo je 6 pjesama od kojih se jedna birala za Eurosong
Žiri:  televoting + žiri

Za razliku od prethodne godine kada se dogodio skandal i “padanje” televotinga na nacionalnom izboru, bosansko-hercegovačka televizija za 2004. godinu odlučuje prirediti skromniji show i donekle u tajnosti. Reklame za prijavu se nisu vrtile kao prethodnih godina pa smo iznenada doznali kako je od pet prijavljenih izvođača kod stručnog žirija najbolje prošao Fuad Backović Deen. Ovaj mladi umjetnik je u to vrijeme slovio za jednu od najvećih zvijezda u BiH pa se njegov izbor činio i logičnim. Spomenimo da su se pored njega za Eurosong “nominirali” i Igor Vukojević, Tinka Milinović te Nermin Puškar.

Nacionalno finale s pet pjesama

Ubrzo nakon objave predstavnika BiH na Eurosongu 2004., otvoren je i javni natječaj za sve zainteresirane skladatelje. Bili su zamoljeni da šalju pjesme koje odgovaraju glazbenom izričaju Deena, te da po mogućnosti budu uključeni i elementi tradicionalne glazbe.

Stigle su 32 pjesme, a od njih je odabrano šest koje će Deen uživo izvesti na BH Eurosongu, zakazanom za 6. ožujka. Šesta pjesma je bila djelo hrvatskog skladatelja Andreja Babića, koji pak nije mogao dokazati BH državljanstvo pa biva diskvalificiran te tako u konačnici pet pjesama ostaje u utrci za Istanbul.

Televoting otvoren tjedan dana pred nacionalno finale

Kako se greška i skandal iz 2003. godine ne bi ponovio, televoting se otvara sedam dana prije samog showa. Tako su građani BH imali priliku više puta poslušati svih pet pjesama (koje su se često vrtile na BH televiziji i radio stanicama) i što bolje odlučiti za koju glasati.

Pjesme:

1. Pobjednik
2. Trebam te
3. Spava Sarajevo
4. Wanted To Make It
5. In The Disco

Televoting i žiri se složili: In the Disco odabrana s maksimalnim brojem bodova

Ukupno 31 179 poziva bilo je zabilježeno putem televotinga. Prvoplasirana pjesma dobiva 5 bodova i tako dalje do petoplasirane kojoj se dodjeljuje bod. Ista situacija je bila i kod žirija, a kompletni rezultati izgledali su ovako:

Pjesma Publika Žiri Ukupno
In The Disco 5 5 10
Spava Sarajevo 3 4 7
Wanted To Make It 4 2 6
Pobjednik 2 3 5
Trebam te 1 1 2

YouTube video

“Bit će to ludo u Istanbulu”

Pred oko par stotina ljudi uživo u studiju BH televizije, Deen je ponovno izveo pjesmu In The Disco na oduševljenje svih prisutnih. “Bit će to ludo u Istanbulu. Obećavam sjajan nastup“ – dodao je tijekom instrumentalnog dijela pjesme i biva nagrađen velikim pljeskom. Zanimljivo, skladateljica pobjedničke pjesme je Vesna Pisarović, inače rođena u BiH, u Brčkom.

Ana Vilenica i Enis Bešlagić opet briljirali

Zašto mijenjati odličan sastav? Sjajni i iznimno popularni duo Vilenica i Bešlagić ponovo bivaju voditeljima BH Eurosonga. Godine 2004. nisu izvodili parodiju na BH eurovizijske pjesme, ali su zato pripremili izvedbe nekih od najpopularnijih Deenovih pjesama. Bio je to interval act za pamćenje.

S energičnim, sjajnim i upečatljivim nastupom Deen donosi novi TOP 10 rezultat Bosni i Hercegovini na Eurosongu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK