2011. - Erevan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Dječji Eurosong

2011. – Erevan

Datum održavanja: 3. 12. 2011.
Mjesto održavanja:
Karen Demirchyan Arena
Voditelji:
Gohar Gasparyan i Avet Barseghyan
Sistem glasovanja:
žiri i televoting (50:50)
Broj sudionika: 13
Debitanti:
Odstupili s natjecanja: Malta, Srbija
Povratnici na natjecanje: Bugarska
Pobjednik: CANDY – Candy Music – GRUZIJA
Broj bodova koje je pobjednik ostvario: 108
Jezik na kojem je otpjevana pobjednička pjesma: gruzijski, engleski

Dječje natjecanje za pjesmu Eurovizije 2011. bilo je deveto izdanje te manifestacije i održano je 3.12.2011. u armenskoj prijestolnici Erevanu u sportsko-koncertnom kompleksu Karen Demirchyan. Bilo je to prvi put u povijesti Dječjeg Eurosonga da se natjecanje održalo u državi koja je godinu prije odnijela titulu prvoplasirane. Javna televizija Armenije, ARMTV, bila je glavni organizator emisije, dok je švedska tvrtka HD Resources pomagala s tehničkom stranom produkcije.

Pod sloganom Reach For The Top (Dosegni vrh) svoje su vokalne sposobnosti predstavili mladi pjevači iz trinaest zemalja. U godini bez debitanata, Malta i Srbija su se povukle, a Bugarska vratila.

Logotip, inače plod mašte profesionalnih timova iz ARMTV-a, EBU-a i studija Bjelorusa Antona Baranova (također dizajnirali verziju iz 2010.), prikazuje redove šarenih kvadratića u obliku trokuta, aludirajući tako na simbol čuvene planine Ararat.

Promjene u glasovanju

Usprkos zadržavanju dobro nam poznatog standarda glasovanja (50:50), do svojevrsnih promjena ipak je došlo. Naime, promjene u glasovanju dopuštale su mogućnost televotinga tek nakon izvođenja svih pjesama, a ne od početka emisije kao prethodnih godina (vraćanje pravilima koja su bila aktivna u razdoblju 2003.–2005.). Također, prezenter glasova svake bi zemlje tijekom svog izlaganja najavio sve države kojima je ta zemlja dodijelila bodove, upravo zbog manjeg broja sudionica, kao što je to učinjeno 2003. i 2004.

Sa 108 bodova, pobjednice su bile vesele Gruzijke iz grupe CANDY s pjesmom adekvatnog naziva –Candy Music, dok su Nizozemska i Bjelorusija završile na drugom, odnosno trećem mjestu. Ovo je bila druga pobjeda Gruzije na ovom natjecanju nakon prethodne pobjede 2008. godine.

# Zemlja Izvođač Pjesma M B
1. Rusija Katya Ryabova Kak Romeo i Dzhulyetta 4. 99
2. Latvija Amanda Bašmakova Mēness suns 13. 31
3. Moldova Lerika No, No 6. 78
4. Armenija Dalita Welcome To Armenia 5. 85
5. Bugarska Ivan Ivanov Superhero 8. 60
6. Litva Paulina Skrabytė Debesys 10. 53
7. Ukrajina Kristall Evropa 11. 42
8. Makedonija Dorijan Dlaka Žimi ovoj frak 12. 31
9. Nizozemska Rachel Ik ben een teenager 2. 103
10. Bjelorusija Lidiya Zablotskaya Angely dobra 3. 99
11. Švedska Erik Rapp Faller 9. 57
12. Gruzija CANDY Candy Music 1. 108
13. Belgija Femke Een kusje meer 7. 64

Zanimljivosti

  • Iako tadašnja pravila Dječjeg Eurosonga nisu dozvoljavala sudjelovanje jednog natjecatelja više puta, ove je godine došlo do iznimke. Naime, EBU je dopustio sudjelovanje Ekaterini Ryabovoj, predstavnici Rusije, koja je svoju zemlju na Dječjem Eurosongu predstavljala i 2009. godine.
  • Prvotni plan domaćina bio je da logo osmisle djeca, no kasnije je ta ideja napuštena.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK