2013 - Kijev – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Dječji Eurosong

2013 – Kijev

Iako prema pravilima Dječjeg Eurosonga pobjednik ne dobija automatsko pravo organiziranja natjecanja, EBU je donio odluku da je nacionalna televizija Ukrajine NTU dala “najsnažniju ponudu od svih koju su zaprimili”, te je tako pobjednička zemlja od prethodne godine organizirala naredni mini Eurosong.

Posljednjeg dana studenog 2013. godine održan je jedanaesti po redu Dječji Eurosong u kom je sudjelovalo 12 zemalja. Belgija, Albanija i Izrael su bili odustali od natjecanja, Malta i Makedonija su se vratile, dok je San Marino debitirao.

Grafički dizajn je bilo djelo Eliasa Ledakisa, koji je zaslužan za scenu Eurosonga 2006. godine. Voditelji su  bili Timur Mirošničenko, koji je već vodio Dječji Eurosong 2008., i Zlata Ognjevič, ukrajinska predstavnica na velikom Eurosongu iz te godine, a posebne gošće interval act-a su bile prošlogodišnja pobjednica Anastasiya Petryk i pobjednica Eurosonga 2013., Dankinja Emmelie de Forest.

Pauza od dvije godine očigledno je prijala Malti, jer je njihova predstavnica Gaia Cauchi s pjesmom The Start osvojila 130 poena, što joj je bilo dovoljno za prvu pobjedu ove ostrvske države na ovom glazbenom natjecanju. Drugo mjesto osvojila je Ukrajinka Sofia Tarasova s 121 bodom, a treće Bjelorus Ilya Volkov s 108 bodova.

Zemlje sudionice Dječjeg Eurosong 2013.

zelena – zemlje sudionice Dječjeg Eurosonga 2013.

Pogledajte pobjednički nastup Gaie Cauchi s Malte: