2024. - Zagreb – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Dora

2024. – Zagreb

25. HRVATSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: DORA ’24
Zagreb, 22., 23. i 25. 02. 2024.
Format: dva polufinala + finale
Mjesto održavanja: studio Anton Marti, HRT
Voditelji: Anja Cerar, Maja Ciglenečki, Duško Ćurlić
Broj sudionika: 24
Žiri: televoting u polufinalima, televoting i regionalni te inozemni žiri u finalu

Veljača 2024. godine bila je rezevirana za novo, 25. po redu, izdanje Dore, hrvatkog izbora za Pjesmu Eurovizije. Ovo jubilarno izdanje donijelo je i neke promjene, a tijekom čitavog vremena pripreme samo je jedno pitanje zanimalo sve obožavatelje ovog natjecanja – tko će naslijediti grupu Let 3 i ponijeti statuu Dore svojoj kući?

Rujan – početak priprema za Doru 2024.

U potragu za nasljednikom već spomenute popularne riječke grupe, Hrvatska radiotelevizija (HRT) krenula je 15. rujna 2023. objavom natječaja. Tog je dana, osim tehničkih stvari vezanih uz prijavu na natječaj, javnost saznala kako će prijave trajati do 30. studenog. Dakle, gotovo dva i pol mjeseca stajalo je na raspolaganju svim zainteresiranima da se prijave na natječaj i pokušaju izboriti svoje mjesto na Dori 2024.

Povratnici, nova imena, aktualni pobjednici…

Točno petnaest dana nakon završetka natječaja, HRT je objavio popis natjecatelja Dore 2024. Osim samih imena sudionika i njihovih pjesama, popis je otkrio jednu veliku novost – porast broja natjecatelja! Nakon što je 2023. godine na Dori sujelovalo 18 izvođača, 2024. godine taj se broj popeo na 24. Ovo je ujedno i najveći broj natjecatelja ltkako se Dora vratila 2019. godine.

Žiri kojeg su činili Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica na HR 2) iz 203 pristigle prijave odabrao je ovih 24 izvođača:

  • Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby
  • Let 3 – Babaroga
  • Noelle – Baby Baby
  • Boris Štok – Can We Talk
  • Natalie Balmix – Dijamanti
  • Pavel – Do mjeseca
  • Marcela – Gasoline
  • Erna – How Do You Love
  • Vinko – Lying Eyes
  • Lana Mandarić – More
  • James Night – Nebo plače
  • Saša Lozar – Ne plačem zbog nje
  • Barbara Munjas – Nepobjediva
  • Lara Demarin – Ne vjerujem ti
  • The Splitters – Od kad te sanjam
  • Misha – One Day
  • ET – Pametnom dosta
  • Lu Dedić – Plavi leptir
  • Zsa Zsa – Probudi usne moje
  • Vatra – Slatke suze, gorka ljubav
  • Stefany Žužić – Sretnih dana dat’ će Bog
  • Eugen – Tišine
  • Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – Vodu piti trizan biti
  • Damir Kedžo – Voljena ženo

Zanimljivo, među natjecateljima Dore 2024. ponovno se našla grupa Let 3, koja će ponovno pokušati izboriti nastup na Eurosongu. Od povratnika, na popisu su se našli i Damir Kedžo, Boris Štok, Barbara Munjas, The Splitters, Mario Batiffiaca, Saša Lozar i grupa ET.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Dora HRT (@dora.hrt)

Uz izabrane izvođače, našle su se i četiri rezervne pjesme:

  • Baby Lasagna – Rim tim tagi dim
  • Cota G4 – Stavi se na mjesto
  • Mihael Kvorka – Vrati se
  • Ether – Duboko roni

– Očigledno se isplatio rad na Dori, što znači da je sve veći i interes autora i izvođača. Imamo rekordan broj prijava, ali i kvalitetnih pjesama. To je i jedan od razloga zbog kojih ove godine imamo polufinala. bit će još više večeri, šušura, napetosti, a samim time i Dora raste –  izjavio je urednik Dore i šef hrvatske delegacije Tomislav Štengl prilikom objave sudionika 25. izdanja Dore.

Objava pjesama i neočekivana promjena

Idući korak u organizaciji Dore bila je objava pjesama koje će se izvesti na pozornici. Mnogi obožavatelji ovog natjecanja željno su iščekivali 4. siječanj, dan objave pjesama. Sve su 24 pjesme premijerno bile puštene u radijskoj emisiji Svijet diskografije radijskog voditelja Zlatka Turkalja, poznatog i pod nadimkom Turki.

A dan uoči objave pjesama, došlo je do velike promjene. Popis izabranih izvođača ostao je bez jednog imena, a drugi izvođač tako je “upao” na Doru. Drugim riječima, Zsa Zsa, koja je trebala nastupiti s pjesmom Probudi usne moje, odustala je od sudjelovanja na Dori. Prema pravilima, na njezino mjesto dolazi prva rezerva, a u ovom slučaju, prva je rezerva Baby Lasagna i pjesma Rim tim tagi dim.

Upravo je pjesma Rim tim tagi dim podigla mnogo prašine. Naime, odmah nakon objave pjesama na radiju, puno je pohvala došlo na račun Baby Lasagne i njegove pjesme. Oduševljene reakcije eurovizijskih obožavatelja preplavile su internet i Rim tim tagi dim vrlo se brzo provukla među favorite Dore. No, još je gotovo dva mjeseca ostalo do održavanja hrvatskog izbora za Pjesmu Eurovizije.

Promjena formata natjecanja

Promjena o kojoj se dugo raspravljalo, dogodila se 2024. godine. Naime, po prvi put od povratka Dore format natjecanja je promijenjen – uvedene su dvije polufinalne večeri, a vrhunac natjecanja je veliko finale.

Da će do ove promjene doći, mnogi mediji i obožavatelji Dore počeli su nagađati nakon objave natjecatelja. Čak 24 njih svoje je mjesto našlo na natjecanju pa je bilo logično očekivati kako u finalu neće nastupiti svi. Konačna potvrda ovih špekulacija stigla je 8. siječnja kada je HRT objavio datume Dore 2024.

Prema toj objavi, postalo je jasno kako će se uvesti promjena u formatu natjecanja – prva polufinalna večer održat će se 22., a druga 23. veljače. Veliko finale na rasporedu je u nedjelju 25. veljače. Zanimljivo je da je finale određeno za  nedjelju, a to je i izrazito pametna odluka. Zašto? Dan ranije nacionalni izbori održavaju se u zemlje, a u nedjelju će oči cijele Europe biti uprte isključivo na Doru, budući da je to jedini nacionalni izbor rezerviran za taj dan.

Voditeljski trio

Točno mjesec dana uoči početka Dore 2024., bila su objavljena i imena voditelja koji će gledatelje voditi kroz sve tri večeri natjecanja. Voditeljski trio činili su dugogodišnji eurovizijski komentator i voditelj Duško Čurlić, voditeljica emisije Dobro jutro Hrvatska i čitateljica glasova hrvatskog žirija na Eurosongu 2023. Maja Ciglenečki te voditeljica emisije Art à la carte Anja Cerar.

Dario Njavro/HRT

-Duško i ja smo već uigrani tim, prvi puta smo surađivali još dok smo bili “mladi”, bio je to Porin u Opatiji 1995. godine, a potom u emisiji Pravo vrijeme u kojoj smo pekli zanat za sve projekte koji smo radili tijekom zadnjih par desetljeća. Veseli me što ove godine imamo i dvije voditeljice koje će svojom mladošću i šarmom unijeti veselje na pozornicu Dore 2024. – rekao je glavni urednik Dore  Tomislav Štengl.

Osim objave voditelja, kraj siječnja donio je i objavu redoslijeda nastupa izvođača i njihov raspored po polufinalima. Osim toga, otkriveno je kako će u svakom polufinalu sudjelovati 12 izvođača, a njih osam osvojit će kartu za finale. Redoslijed nastupa i raspored po polufinalima izgledao je ovako:

Prvo polufinale

  1. Noele – Baby, baby
  2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – Vodu piti trizan biti
  3. Stefany – Sretnih dana dat’ će Bog
  4. MISHA – One Day
  5. Erna – How Do You Love Me
  6. eugen – tišine
  7. Vinko – Lying Eyes
  8. Barbara Munjas – Nepobjediva
  9. Let 3 – Babaroga
  10. Lana Mandarić – More
  11. Pavel – Do mjeseca
  12. Saša Lozar – Ne plačem zbog nje

Drugo polufinale

  1. Lu Dedić – Plavi leptir
  2. James Night – Nebo plače
  3. Lana Demarin – Ne vjerujem ti
  4. Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby
  5. The Splitters – Od kad te sanjam
  6. Boris Štok – Can We Talk
  7. Baby Lasagna – Rim tim tagi dim
  8. E.T. – Pametnom dosta
  9. Vatra – Slatke suze, gorka ljubav
  10. Damir Kedžo – Voljena ženo
  11. Natalie Balmix – Dijamanti
  12. MARCELA – Gasoline

Svi izvođači bili su predstavljeni u emisiji Ususret Dori, koja se emitirala jednom tjedno od 27. siječnja. U svakoj emisiji bilo je predstavljeno šestero natjecatelja.

Promjena u načinu glasovanja

Tko će i kako odlučiti tko će proći u finale pa u konačnici i pobijediti? Odgovor na ovo pitanje otkriven je početkom veljače. Kao i u formatu natjecanja, do promjene je došlo i u načinu glasovanja.

Prema tome, u polufinalima (22. i 23. veljače) odluku o finalistima donose isključivo glasovi publike putem televotinga.

U finalu (25. veljače) situacija će biti nešto drugačija – točnije 50% žiri i 50% publika preko televotinga. Međutim, u odnosu na prethodne tri godine, neće biti 10 regionalnih žirija, već ukupnoosam žirija – četiri regionalna (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) i četiri inozemna. Neslužbeno se doznalo kako su četiri zemlje u međunarodnom žiriju Island, Italija, Njemačka i Ukrajina.

Svaki žiri sastoji se od tri člana – glazbeni kritičari, novinari koji se bave glazbom, skladatelji, producenti i ost.

Publika glasuje putem telefonskih poziva (065 22 44 XX (redni broj pjesme), 0,20 € po pozivu s fiksne mreže i 0,32 € po pozivu s mobilne mreže) i SMS poruka (poruka sadržaja Dora XX (redni broj pjesme), 0,32 € po poruci).

Prvo polufinale

Konačno, nakon dugog iščekivanja, stigao je četvrtak 22. veljače – dan održavanja prvog polufinala Dore 2024. Šou je počeo uvodnim dijelom u kojem su se predstavili i voditelji – Maja Ciglenečki i Duško Ćurlić. Nakon toga uslijedio je natjecateljski, a potom i revijalni dio večeri u kojem je nastupio Slimane, predstavnik Francuske za Eurosong 2024. Uz nekoliko svojih pjesama, izveo je i eurovizijsku uzdanicu, pjesmu Mon Amour.

Vrhunac večeri bila je objava rezultata glasovanja. Od 12 natjecatelja, desetero ih je prošlo dalje. Voditelji su nasumičnim redoslijedom proglasili novopečene finaliste, a rezultate glasova publike u prvom polufinalu donosimo u nastavku. Izvođači istaknuti masnim slovima plasirali su se u finale.

# Izvođač Pjesma
1. Noelle Baby, Baby
2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin Vodu piti trizan biti
3. Stefany Sretnih dana dat’ će Bog
4. MISHA One Day
5. Erna How Do You Love Me
6. eugen Tišine
7. Vinko Lying Eyes
8. Barbara Munjas Nepobjediva
9. Let 3 Babaroga
10. Lana Mandarić More
11. Pavel Do mjeseca
12. Saša Lozar Ne plačem zbog nje

Drugo polufinale

Dan nakon prve, održana je i druga polufinalna večer Dore 2024. Ove večeri, umjesto Maje, Dušku se na pozornici pridružila Anja Cerar. U uvodnom dijelu voditelji su, među ostalim, podsjetili gledatelje da isključivo njihovi glasovi odlučuju kojih će osmero izvođača proći u finale. Potom je uslijedio natjecateljski pa zatim i revijalni dio večeri.

U revijalnom dijelu ove večeri najprije je nastupila Raiven, predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024., koja je gledatelje i publiku počastila izvedbom pjesme Veronika.

Nakon Raiven, na scenu je stupio Martin Kosovec, pobjednik hrvatske inačice emisije The Voice, koji je predstavio svoj prvi singl pod nazivom Maštarija.

Vrhunac večeri bila je objava rezultata glasovanja publike koja je odlučila kojih će osmero izvođača proći u finale. U tablici u nastavku masnim su slovima istaknuti izvođači koji su se plasirali u finale.

# Izvođač Pjesma
1. Lu Dedić Plavi leptir
2. James Night Nebo plače
3. Lana Demarin Ne vjerujem ti
4. Alen Đuras A Tamburitza Lullaby
5. The Splitters Od kad te sanjam
6. Boris Štok Can We Talk
7. Baby Lasagna Rim tim tagi dim
8. E.T. Pametnom dosta
9. Vatra Slatke suze, gorka ljubav
10. Damir Kedžo Voljena ženo
11. Natalie Balmix Dijamanti
12. MARCELA Gasoline

Veliko finale

Finalna večer Dore 2024. održala se u nedjelju 25. veljače, a gledatelje su kroz večer vodili Maja Ciglenečki, Anja Cerar i Duško Ćurlić. Ove je večeri nastupilo 16 natjecatelja koji su svoj ulazak u finale izborili preko polufinala. Nakon njihovih nastupa, uslijedio je revijalni dio večeri u kojem je nastupila grupa Let 3 sa svojom pobjedničkom pjesmom Dore 2023. Mama ŠČ!.

Ove je godine pobjednika, uz glasove publike putem televotinga, odlučilo i osam žirija. Četiri žirija bila su smještena unutar Hrvatske, dok su četiri bila međunarodna – dolazila su iz Ukrajine, Islanda, Italije i Njemačke. Završetak revijalnog dijela večeri otkrio je kako su navedeni žiriji raspodijelili svoje bodove, a mi vam raspodjelu bodova donosimo u nastavku teksta.

Osijek (članovi žirija: Marina Ban, Zvonimir Husnjak, Branimir Jovanovac Bani, glasove čitala: Sanja Azinić)

  • 1 bod – Can We Talk
  • 2 boda – A Tamburizta Lullaby
  • 3 boda – Dijamanti
  • 4 boda – Slatke suze, gorka ljubav
  • 5 bodova – Voljena ženo
  • 6 bodova – Lying Eyes
  • 7 bodova – Do mjeseca
  • 8 bodova – Gasoline
  • 10 bodova – Babaroga
  • 12 bodova – Rim tim tagi dim

Rijeka (članovi žirija: Vedrana Lisica Pavlović, Ivan Popeskić, Tina Vukov)

  • 1 bod – Slatke suze, gorka ljubav
  • 2 boda – Can We Talk
  • 3 boda – Lying Eyes
  • 4 boda – Gasoline
  • 5 bodova – Do mjeseca
  • 6 bodova – A Tamburitza Lullaby
  • 7 bodova – Voljena ženo
  • 8 bodova – Dijamanti
  • 10 bodova – Babaroga
  • 12 bodova – Rim tim tagi dim

Split (članovi žirija: Eduard Gracin, Luka Mrduljač, Albina Grčić, glasove čitala: Mirta Šurjak)

  • 1 bod – Slatke suze, gorka ljubav
  • 2 boda – Do mjeseca
  • 3 boda – Can We Talk
  • 4 boda – Dijamanti
  • 5 bodova – Gasoline
  • 6 bodova – Babaroga
  • 7 bodova – Voljena ženo
  • 8 bodova – A Tamburitza Lullaby
  • 10 bodova – Lying Eyes
  • 12 bodova – Rim tim tagi dim

Zagreb (članovi žirija: Jelena Balent, Antonela Doko, Ivana Kindl, glasove čitala: Vanja Vučković)

  • 1 bod – Ne vjerujem ti
  • 2 boda – Can We Talk
  • 3 boda – A Tamburitza Lullaby
  • 4 boda – Voljena ženo
  • 5 bodova – Gasoline
  • 6 bodova – Babaroga
  • 7 bodova – Do mjeseca
  • 8 bodova – Dijamanti
  • 10 bodova – Lying Eyes
  • 12 bodova – Rim tim tagi dim

Ukrajina (članovi žirija: Oksana Skibinska, Svitlana Tarabarova, Maksim Jakovenko, glasove čitala: Oksana Skibinska)

  • 1 bod – More
  • 2 boda – Babaroga
  • 3 boda – Voljena ženo
  • 4 boda – Gasoline
  • 5 bodova – Do mjeseca
  • 6 bodova – Tišine
  • 7 bodova – Slatke suze, gorka ljubav
  • 8 bodova – A Tamburitza Lullaby
  • 10 bodova – Rim tim tagi dim
  • 12 bodova – Lying Eyes

Island (članovi žirija: Lovísa Rut Kristjánsdóttir, Árný Margrét Sævarsdóttir, Felix Bergsson, glasove čitao: Felix Bergsson)

  • 1 bod – Lying Eyes
  • 2 boda – A Tamburitza Lullaby
  • 3 boda – tišine
  • 4 boda – Gasoline
  • 5 bodova – More
  • 6 bodova – Do mjeseca
  • 7 bodova – Voljena ženo
  • 8 bodova – Slatke suze, gorka ljubav
  • 10 bodova – Babaroga
  • 12 bodova – Rim tim tagi dim

Italija (članovi žirija: Mariangela Borneo, Ludovico Gullifa, Cinzia Marongiu)

  • 1 bod – Ne plačem zbog nje
  • 2 boda – Can We Talk
  • 3 boda – More
  • 4 boda – Babaroga
  • 5 bodova – Tišine
  • 6 bodova – A Tamburitza Lullaby
  • 7 bodova – Gasoline
  • 8 bodova – Ne vjerujem ti
  • 10 bodova – Voljena ženo
  • 12 bodova – Lying Eyes

Njemačka (članovi žirija: Marcel Strober, Nela Quandt, Wolfgang Merkens, glasove čitao: Marcel Strober)

  • 1 bod – Dijamanti
  • 2 boda – Gasoline
  • 3 boda – Sretnih dana dat’ će Bog
  • 4 boda – Rim tim tagi dim
  • 5 bodova – Lying Eyes
  • 6 bodova – Do mjeseca
  • 7 bodova – Babaroga
  • 8 bodova – Voljena ženo
  • 10 bodova – Ne vjerujem ti
  • 12 bodova – tišine

Nakon objave glasova žirija, voditelji su objavili rezultate glasovanja publike putem televotinga.

U nastavku donosimo rezultate televotinga na način da je na prvom mjestu napisana pjesma s najvećim brojem bodova, a na zadnjem ona koja je dobila najmanje bodova publike.

  1. Rim tim tagi dim – 247 bodova
  2. A Tamburitza Lullaby – 27 bodova
  3. Let 3 – Babaroga – 24 boda
  4. Vinko – Lying Eyes – 23 boda
  5. Voljena ženo – 22 boda
  6. Gasoline – 20 bodova
  7. tišine – 15 bodova
  8. Do mjeseca – 15 bodova
  9. Slatke suze, gorka ljubav – 15 bodova
  10. Can We Talk – 13 bodova
  11. Dijamanti – 11 bodova
  12. Sretnih dana dat’ će Bog – 9 bodova
  13. Vodu piti trizan biti – 9 bodova
  14. Ne vjerujem ti – 6 bodova
  15. Ne plačem zbog nje – 5 bodova
  16. More – 4 boda

Objava rezultata jasno je otkrila kako je pobjednik Dore 2024. Baby Lasagna s pjesmom Rim tim tagi dim. Drugo mjesto pripalo je pjesmi Lying Eyes Vinka Čemeraša, a treće grupi Let 3 i njihovoj pjesmi Babaroga. U nastavku donosimo tablicu s ukupnim rezultatima.

# Izvođač Pjesma Žiri Publika Ukupno Mjesto
1. Natalie Balmix Dijamanti 24 11 35 10.
2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin Vodu piti trizan biti 0 9 9 15.
3. Lana Mandarić More 9 4 13 13.
4. Boris Štok Can We Talk 10 13 23 12.
5. Stefany Žužić Sretnih dana dat’ će Bog 3 9 12 14.
6. Pavel Do mjeseca 38 15 53 7.
7. Saša Lozar Ne plačem zbog nje 1 5 6 16.
8. Lara Demarin Ne vjerujem ti 19 6 25 11.
9. Let 3 Babaroga 55 24 79 3.
10. Alen Đuras A Tamburiza Lullaby 35 27 62 5.
11. eugen tišine 26 15 41 8.
12. Vatra Slatke suze, gorka ljubav 21 15 36 9.
13. Damir Kedžo Voljena ženo 51 22 73 4.
14. Baby Lasagna Rim tim tagi dim 74 247 321 1.
15. Marcela Gasoline 39 20 59 6.
16. Vinko Lying Eyes 59 23 82 2.

Looksy by Sensation! dodijeljen i 2024. godine

Kao i na prethodna tri izdanja, nagrada Looksy by Sensation! za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori dodijeljena je i na 25. izdanju Dore.

Dobitnika nagrade odlučili su glasovi stručnog žirija, dvojice urednika i glasovi čitatelja portala eurosong.hr. Stručni žiri činili su Ante Odak, Lora Holjevac, Tamara Popović tam, Nika Turković i Mateja Sučević, a urednici koji su birali dobitnika bili su Josip Bošković i Bartol Stopić.

Kraj finalne večeri Dore otkrio je kako nagrada Looksy by Sensation! odlazi u ruke Baby Lasagni, koji je pobijedio i na Dori s pjesmom Rim tim tagi dim. Na sceni Dore predstavio se u kožnatom prsluku ispod kojeg je top sa srebrnim karikama, puf bijelim rukavima te izblijedjelim trapericama. Styling je upotpunjen vojničkim čizmama i čoker ogrlicom, a cjelokupan outfit djelo je mlade dizajnerice Valentine Pliško.

Baby Lasagna odnio je pobjedu s 274 osvojena boda. Drugo mjesto pripalo je Natalie Balmix, dok je treće mjesto zauzela MARCELA. Kako izgledaju cjelokupni rezultati, pogledajte u tablici u nastavku.

# Izvođač Pjesma Stručni žiri Urednici Publika Ukupno Mjesto
1. Natalie Balmix Dijamanti 69 32 115 216 2.
2. Mario Battifiaca ft. Robert Ferlin Vodu piti trizan biti
21 7 2 30 15.
3. Lana Mandarić More 40 23 5 68 73
4. Boris Štok Can We Talk
26 5 4 35 13.
5. Stefany Sretnih dana dat’ će Bog
45 18 8 71 6.
6. Pavel Do mjeseca
42 23 8 73 5.
7. Saša Lozar Ne plačem zbog nje
13 3 1 17 16.
8. Lana Demarin Ne vjerujem ti
40 19 7 66 9.
9. Let 3 Baba Roga
75 13 21 109 4.
10. Alen Đuras A Tamburitza Lullaby
25 18 11 54 12.
11. eugen Tišine 39 13 3 55 11.
12. Vatra Slatke suze, gorka ljubav 24 5 3 32 14.
13. Damir Kedžo Voljena ženo
46 18 4 68 7.
14. Baby Lasagna Rim Tim Tagi Dim
74 28 172 274 1.
15. MARCELA Gasoline
63 30 41 134 3.
16. Vinko Lying Eyes
38 17 3 58 10.

 

Što nam je Baby Lasagna rekao povodom osvajanja nagrade, pogledajte u intervjuu koji slijedi.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK