2006. - Ljubljana – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
EMA

2006. – Ljubljana

10. SLOVENSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: EMA ‘06
Ljubljana, 29. 01. 2006.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Slovenija, Ljubljana
Voditelji: Janez Škof, Aljoša Ternovšek i Boris Koba
Broj sudionika: 14
Žiri: televoting + žiri

Jubilarno deseto izdanje EME održalo se krajem siječnja 2006. godine. Ove je godine format natjecanja ostao isti – održala se jedna večer kroz koju se izabrao predstavnik Slovenije za nadolazeći Eurosong u Ateni.

Radiotelevizija Slovenije ponovno je raspisala natječaj za sve one koji su zainteresirani za sudjelovanje na slovenskom nacionalnom izboru. Ukupno se prijavilo 107 pjesama, a stručni je žiri izabrao njih 14 koje će se predstaviti u finalu.

Finale

Finale se održalo 29. siječnja na Radioteleviziji Sloveniji u Ljubljani, a gledatelje su kroz šou vodili Janez Škof, Aljoša Ternovšek i Boris Koba. Pobjednika večeri i predstavnika Slovenije za atenski Eurosong odlučili su glasovi publike i žirija. Treba napomenuti da su se posebno zbrajali glasovi publike pristigli putem telefonskih poziva, a posebno oni pristigli putem SMS poruka. Stručni žiri ove finalne večeri EME 2006. činili su Dragan Trivič, Nataša Assejev, Martin Žvelc, Črt Sojar Voglar i Cole Moretti.

Nakon što su se svi prisitgli glasovi zbrojili, postalo je jasno da pobjedu odnosi Anžej Dežan s pjesmom Plan B. No, objava glasova pokrenula je i lavinu optužbi. Naime, pobjednik televotinga bio je Saša Lendero s pjesmom Mandolina, ali žiri mu nije dodijelio niti jedan bod. Zbog toga su krenula nagađanja o tome je li žiri namjerno ovako postupio. No, ovdje optužbama nije bio kraj. Nakon Dežanove pobjede, krenule su optužbe da je njegova pjesma plagijat te da podsječa na pjesmu Santa Maria austrijskog pjevača Simeonea. EBU je odbacio navedene optužbe o plagijatu i Dežanu je dozvolio nastup na Eurosongu.

# – redni broj nastupa

# Izvođač Pjesma Bodovi Mjesto
1. Nuška Drašček Nora sem, da te ljubim 11 9.
2. Natalija Verboten SOS 13 6.
3. Rebeka Dremelj & Domen Kumer Noro se ujameva 18 4.
4. Sergeja Tu da du 0 13.
5. Saša Lendero Mandoline 24 2.
6. Andraž Hribar Rapad tepe ipi mapam 7 11.
7. Marijan Novina V mojih dlaneh 0 13.
8. Atomik Harmonik Polkaholik 20 3.
9. Maja Slatinšek Vihar 8 10.
10. Ylenia Hokus pokus 12 7.
11. Anžej Dežan Plan B 26 1.
12. Katrinas Najdi me 12 7.
13. Monika Pučelj Ostani z mano 16 5.
14. Alenka Godec Hočem stran 7 11.

Ni Eurosong u Kijevu Sloveniji nije donio sreće. Po treći put zaredom predstavnik ove zemlje nije se uspio plasirati u finale. Anžej Dežan zauzeo je 16. mjesto u polufinalu osvojivši 49 bodova.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK