2011. - Ljubljana – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
EMA

2011. – Ljubljana

15. SLOVENSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: EMA ‘11
Ljubljana, 27. 02. 2011.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Slovenije, Ljubljana
Voditelj: Klemen Slakonja
Broj sudionika: 10
Žiri: televoting + žiri

I ove je godine Raditelevizija Slovenije eurovizijskog predstavnika odabrala putem nacionalnog izbora EMA 2011. Ovo je izdanje doživjelo određene promjene u odnosu na godinu ranije – održana je samo jedna večer, a sudionici su bili izabrani internim putem.

Deset je natjecatelja sudjelovalo na ovogodišnjem slovenskom izboru, a njihova imena bila su objavljena 20. siječnja, Oni su:

  1. April
  2. Feliks Langus
  3. LeeLooJamais
  4. Maja Keuc
  5. Nina Pušlar
  6. Omar Naber
  7. Rock Partyzani
  8. Sylvain, Mike Vale feat. Hannah Mancini
  9. Tabu
  10. Time to Time

Drugog veljače održao se i ždrijeb kojim je određen redoslijed nastupa u finalnoj večeri EME 2011. Prilikom ždrijeba, Andrej Hofer, šef ogranizacije EME 2011., otkrio je nekoliko detalja vezanih uz sam izbor. Tako smo saznali da će se desetero sudionika natjecati za ulazak u superfinale u kojem je mjesta samo za dvoje njih, a izabrat će ih stručni tročlani žiri, dok će pobjednika izabrati samo publika putem televotinga. Ždrijebom je utvrđeno da će sudionici nastupiti ovim redoslijedom:

  1. Rock Partyzani – Time For Revolution
  2. Tabu – Moje luči
  3. Nina Pušlar – Bilo lepo bi
  4. Maja Keuc – Vanilija
  5. Feliks Langus – Disko raj
  6. LeeLooJamais – Slovenka
  7. April – Ladadidej
  8. Sylvain, Mike Vale feat. Hannah Mancini – Ti si tisti
  9. Time to Time – Pravi čas
  10. Omar Naber – Bistvo skrito je očem

Prije finalne večeri, slovenska je publika imala prilike čuti dijelove pjesama koji su bili objavljeni u emisijama NLP i Spet Doma, a objavljivani su 6., 13. i 20. veljače.

Finalna večer

Finale EME 2011. održano je 27. veljače u studiju Radiotelevizije Slovenije, a voditeljsku palicu preuzeo je Klemen Slakonja, poznati slovenski glumac i komičar. Nakon što je nastupilo svih desetero natjecatelja, stručni žiri izabrao je dvoje superfinalista. Žiri su činile Darja Švajger, Mojca Mavec i Severina, a prema njihovoj odluci u superfinale su prošle Maja Keuc s pjesmom Vanilija i April s pjesmom Ladadidej.

Obje superfinalistice ponovno su izvele svoje pjesme nakon čega je krenulo glasanje publike. Odlukom publike, pobjedu je odnijela Maja Keuc s pjesmom Vanilija koja je osvojila 28 908 glasova, odnosno 71%, dok je druga superfinalistica, April, osvojila je 11 993 glasa, odnosno 29% ukupnih glasova publike.

Maja Keuc je Sloveniju na Eurosongu predstavljala s engleskom verzijom pjesme – No One. Uspjela se plasirati u finale u kojem je zauzela 13. mjesto.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK