2014. - Ljubljana – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
EMA

2014. – Ljubljana

17. SLOVENSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: EMA ‘14
Ljubljana, 08. 03. 2014.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Slovenije, Ljubljana
Voditeljica: Ula Furlan
Broj sudionika: 7
Žiri: televoting

Nakon što su 2013. birali interno, Slovenci su se 2014. godine odlučili vratiti svojem nacionalnom izboru poznatom pod nazivom EMA. Bilo je ovo sedamnaesto izdanje ovog natjecanja putem kojeg je Slovenija birala predstavnika za nastup na Eurosongu u Kopenhagenu.

Povratak ovog natjecanja RTV SLO najavila je 23. siječnja, a za cijelu organizaciju bili su odgovorni Aleksander Radić i Miša Molk. Tog je dana postalo i poznato da će pobjednika birati publika, a natjecatelje će izabrati stručni žiri.

Slovenska televizija prvotno je pozvala 29 izvođača, ali u obzir kod odabira natjecatelja uzete su i 42 pjesme koje su poslali oni izvođači koji nisu bili pozvani od strane Radiotelevizije Slovenije. Žiri koji je birao sedam pjesama koje će se boriti za odlazak na Euosong činile su Miša Molk (ravnateljica projekta EMA 2014. i čelnica delegacije), Darja Švajger (slovenska eurovizijska predstavnica 1995. i 1999. godine) i Andrea F (producent, glazbenik i glazbeni urednik na radiju, koji je 2013. godine čitao slovenske glasove na Eurosongu). Sedam izabranih izvođača bili su:

  1. BilbiTo ni blues
  2. MuffLet Me Be (Myself)
  3. Nermin Puškar i Samuel Lucas Masquerade
  4. NudeIt’s Gonna Be OK!
  5. Omar NaberI Won’t Give Up
  6. Rudi Bučar feat. ElevatorsTja
  7. Tinkara KovačSpet (Round and Round)

Sve su se ove pjesme mogle premijerno čuti 4. ožujka u radijskoj emisiji Val202.

Ožujsko finale

Četiri dana nakon objave pjesama, 8. ožujka, održalo se finale slovenskog nacionalnog izbora. Kroz cijeli šou vodila nas je Ula Furlan, inače kći Miše Molk. Finalna emisija bila je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu nastupilo je svih sedam izvođača nakon čega je krenulo glasanje publike koja je odabrala dvoje superfinalista. U superfinale su se tako plasirali Tinkara Kovač i grupa Muff, a pobjedu je odnijela Tinkara Kovač s pjesmom Spet (Round and Round). Pobjednica je osvojila ukupno 7 932 glasa publike (70%) dok je grupa Muff osvojila 3 450 glasova (30%).

Na Eurosogu u danskome glavnome gradu, Tinkara je uspjela proći u finale u kojem je zauzela 25. mjesto.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK