2021. - Ljubljana – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
EMA

2021. – Ljubljana

24. SLOVENSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: EMA ‘21
Ljubljana, 27. 02. 2021.
Mjesto održavanja: Radiotelevizija Slovenija, Ljubljana
Voditelji: Lea Sirk i Nejc Šmit
Broj sudionika:
Žiri:

EMA je svoje novo, 24. po redu, izdanje doživjela u veljači 2021. godine. Iako je još u svibnju 2020. bilo potvrđeno da će boje Slovenije na Eurosongu 2021. ponovno braniti Ana Soklič, Radiotelevizija Slovenija ipak je odlučila organizirati novo izdanje EME, koje je ove godine bilo drugačijeg karaktera. No, krenimo redom.

Veliko finale Eurosonga 2020. trebalo se održati 16. svibnja, no zbog otkazivanja natjecanja, te smo večeri gledali revijalnu emisiju Eurovision: Europe Shine a Light. Uoči održavanja spomenute emisije, slovenska televizija RTV SLO objavila je kako će Sloveniju na Eurosongu 2021. predstavljati Ana Soklič. Ovom objavom postalo je jasno kako je slovenska televizija interno odabrala predstavnicu pa je pod upitnik došlo i održavanje novog izdanja EME.

Traži se pjesma za Anu Soklič

Dakle, već u svibnju Slovenija je imala predstavnicu za Eurosong 2021., ali što je s pjesmom? Mnogi eurovizijski obožavatelji pitali su se hoće li i pjesma biti interno izabrana, a odgovor na ovo pitanje došao je u srpnju. Naime, 13. srpnja 2020. slovenska televizija otvorila je natječaj za pjesmu koju će Ana izvesti na Eurosongu 2021. Natječaj je trajao do 30. rujna, a već idućeg dana objavljen je impresivan podatak – prijavila se rekordna 191 pjesma! Iz pristiglih prijava, pjesma se birala kroz dva kruga preslušavanja. U prvom krugu prijave je preslušao žiri u sastavu Darja Švajger, Vladimir Graić i Ana Soklič dok je za drugu fazu Ana snimila demo verzije koje su zatim preslušali Darja Švajger, Mojca Menart i Matevž Šalehar Hamo.

Zadnjeg dana 2020. godine saznali smo još jednu lijepu vijest – bez obzira što je predstavnica već izabrana, EMA će se održati i 2021. godine. Tog smo dana saznali da će se EMA održati 27. veljače, a obilježit će 60. godišnjicu od prvog pojavljivanja Slovenije na Eurosongu, koja je tada bila u sklopu Jugoslavije. Dakle, postalo je jasno da EMA 2021. neće biti natjecateljskog karaktera, već će biti posvećena povijesti. No, osim obilježavanja spomenute godišnjice, na EMI 2021. Ana Soklič predstavit će i svoju pjesmu za Eurosong 2021.

Večer EME 2021.

Voditeljska palica te pretposljednje večeri u veljači bila je u rukama Nejca Šmita i Lee Sirk. Simpatičan voditeljski dvojac gledatelje je kroz emisiju podsjetio na slovenske eurovizijske uspješnice, a imali smo se prilike prisjetiti i pjesama kao što su Džuli, Rock me Baby i Hajde da ludujemo. U emisiji su se pojavljivali i mnogi bivši slovenski eurovizijski predstavnici koji su Ani Soklič poslali poruku podrške, a uz njih vidjeli smo i Emiliju Kokić i Tatjanu Cameron Tajči.

Na samome kraju večeri, Ana Soklič premijerno je izvela svoju pjesmu za Eurosong 2021. Pjesma nosi naslov Amen, a njezini su autori Žiga Pirnat, Bojan Simončić i Charlie Mason. Anina izvedba bila je vrhunac večeri, a nakon nje završilo je i ovo zaista posebno izdanje EME.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK