1958 – Hilversum

12. 3. 1958. (srijeda)
Mjesto održavanja: Studio AVRO
Voditelj: Hannie Lips
Sistem glasovanja: Svaka od 10 zemalja sudionica ima 10 predstavnika u žiriju – svaki ima pravo dodijeliti 1 bod
Broj sudionika: 10
Debitanti: Švedska
Odstupili s natjecanja: UK
Povratnici na natjecanje: –
Pobjednik: André Claveau – «Dors mon amour» («Spavaj, ljubavi moja») – FRANCUSKA
Broj bodova koje je pobjednik ostvario: 27
Jezik na kojem je otpjevana pobjednička pjesma: francuski

Zahvaljujući trijumfu Corry Brokken u Franfurtu, treći Eurosong održan je u nizozemskom Hilversumu. Broj sudionika i sistem biranja pobjednika ostali su isti; jedina promjena bilo je odsustvo Ujedinjenog Kraljevstva i dolazak Švedske.

Za razliku od prethodne dvije godine, članovi žirija nisu bili u studiju već su natjecanje pratili iz svojih zemalja, javljajući na kraju rezultate telefonom. Zbroj pročitanih glasova pokazao je da se članovima žirija najviše svidjela pjesma «Dors mon amour» Andréa Claveaua, koja je Eurosong po prvi put «odnijela» u Francusku.

No, nije to ono po čemu se hilversumski Eurosong najviše pamti – Eurosong ’58 protekao je u znaku Domenica Modugna i kultne pjesme «Nel blu dipinto di blu», koju je publika sjajno prihvatila i preimenovala u «Volare» po prvoj riječi refrena. Pjesma je ubrzo postala veliki hit diljem Europe i SAD-a, gdje je i dosegla prvo mjesto na «US Singles Chart» i osvojila dva Grammyja. Na proslavi 50. godišnjice Eurosonga, 2005. godine u Kopenhagenu, osvojila je drugo mjesto u izboru najbolje ESC pjesme svih vremena.

Osvojeno mjesto Redni broj nastupa Zemlja Izvođač Naziv pjesme Osvojeni broj bodova
1. 3. Francuska André Claveau “Dors, mon amour” 27
2. 10. Švicarska Lys Assia “Giorgio” 24
3. 1. Italija Domenico Modugno “Nel blu dipinto di blu” 13
4. 5. Švedska Alice Babs “Lilla stjärna” 10
5. 7. Belgija Fud Leclerc “Ma petite chatte” 8
5. 9. Austrija Liane Augustin “Die ganze Welt braucht Liebe” 8
7. 8. Njemačka Margot Hielscher “Für zwei Groschen Musik” 5
8. 6. Danska Raquel Rastenni “Jeg rev et blad ud af min dagbog” 3
9. 2. Nizozemska Corry Brokken “Heel de wereld” 1
9. 4. Luksemburg Solange Berry “Un grand amour” 1

 Zanimljivosti 

– Pjesma Domenica Modugna «Nel blu dipinto di blu», poznatija kao «Volare», osvojila na Eurosongu ’58 nije pobijedila (3. mjesto), ali je osvojila 2 Grammyja (ploča godine i pjesma godine). Billboard je Domenicu Modugnu dodijelio nagradu za pjesmu godine, a od izdavačke je kuće dobio 3 zlatne ploče: za najboljeg pjevača, najbolju pjesmu i za najprodavaniju ploču
– Nastup Domenica Modugna bio je popraćen brojnih tehničkim problemima, te je nakon natjecanja pjesma puštena još jednom.
– Debitantski nastup za Švedsku odradila je renomirana jazz zvijezda Alicia Babs, no loš nastup na ESC-u gotovo ju je koštao karijere
– Lys Assia, pobjednica prvog Eurosonga, predstavljala je Švicarsku i 1958. (treći put za redom, a završila je u «sendviču» između Andréa Claveaua i Domenica Modugna – na drugom mjestu)
– Bio je to, uz 1956., jedini put da UK nije sudjelovalo na Eurosongu