1972. - Sarajevo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Jugovizija

1972. – Sarajevo

12. JUGOSLAVENSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: JUGOVIZIJA ‘72
Sarajevo, 12. 02. 1972.
Mjesto održavanja: poslovni centar Skenderija, Sarajevo
Voditeljica: Mirjana Jančić
Broj sudionika: 12
Žiri:  deset regionalnih žirija

Jugovizija održana 1972. otputovala je, po prvi puta u svojoj povijesti, u Bosnu i Hercegovinu i njezin glavni grad Sarajevo. Jugoslavenski izbor za pjesmu Eurovizije ove se godine održao 12. veljače u dvorani sprotsko – kulturno – poslovnog centra Skenderija smještenog na obali rijeke Miljacke. Gledatelje je kroz cijelu finalnu večer vodila popularna sarajevska voditeljica Mirjana Jančić. Te subotnje večeri u sredini veljače natjecalo se 12 izvođača i pjesama, a samo jedna pjesma i jedan izvođač postali su pobjednici 12. izdanja Jugovizije i putnici na Eurosong u škotski Edinburgh.

Kao i prošle godine, i ove je godine pobjednika odlučivalo deset regionalnih žirija smještenih diljem Jugoslavije. Glasovi članova tih žirija otkrili su da pobjedu odnosi, i na Eurosong odlazi, Tereza Kesovija s pjesmom Muzika i ti. Terezi ovo nije bio prvi odlazak na Eurosong budući da je 1966. godine na ovom velikom glazbenom festivalu predstavljala Monako. U nastavku vam donosimo tablicu s imenima izvođača i njihovih pjesama.

# – redni broj nastupa

# Izvođač Pjesma
1. Danijela Pančetović Kaj si majko
2. Jadranka Stojaković Tik tika taka
3. Radojka Šverko Bijeli san
4. Zoran Leković Cvijeće ljubavi
5. Tereza Kesovija Muzika i ti
6. Višnja Korbar Jedan dan
7. Dragan Antić Zbogom mama, zbogom tata
8. Nevia Rigutto Grli me grli, dragi
9. Bisera Veletanlić Sad odlazi
10. Dalibor Brun Ljubavi, ljubavi
11. Azra Halilović Sreća pokraj nas
12. Leo Marin Biću uvek sam

Eurosong održan u Edinburghu, jugoslavenskoj predstavnici donio je deveto mjesto na tablici s ukupno osvojenih 87 bodova.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK