2018. - Podgorica – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Montevizija

2018. – Podgorica

3. CRNOGORSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: MONTEVIZIJA ‘18
Podgorica, 17. 02. 2018.
Mjesto održavanja: hotel Hilton, Podgorica
Voditelji: Dajana Golubović Pejović i Ivan Maksimović
Broj sudionika: 5
Žiri:  televoting

Nakon višegodišnje pauze, Montevizija se u punom svjetlu vratila 2018. godine. Ovu je vijest 18. listopada 2017. potvrdio ravnatelj RTCG-a Vladan Mićunović i tako razveselio mnoge obožavatelje ovog natjecanja. Uz objavu o povratku crnogorskog nacionalnog izbora, Mićunović je najavio i skorašnje otvaranje natječaja. Tog je dana također objavljeno da će na Monteviziji 2018. nastupiti pet pjesama, a finale izbora održat će se 17. veljače.

Petero finalista

Točno dva tjedna nakon objave o povratku Montevizije, otvorio se natječaj za sudjelovanje na izboru. Prijave su trajale 45 dana, a u natječaju se osobito istaknula činjenica da sve prijavljene pjesme moraju biti isključivo na crnogorskom jeziku. Na natječaj je pristigla 31 prijava, a peteročlani žiri izabrao je pet pjesama koje su prošle u finale Montevizije 2018. Spomenuti žiri činili su skladatelji Kornelije Kovač, Dejan Božović i Slaven Knezović te pjevači Vladimir Maraš i Ismeta Dervoz. Petero izabranih izvođača i pjesama bili su:

  1. Nina Petković – Dišem
  2. Vanja Radovanović – Inje
  3. Ivana Popović-Martinović – Poljupci
  4. Katarina Bogićević – Neželjena
  5. Lorena Janković – Dušu mi daj

Već je spomenuto da se ovo povratničko izdanje Montevizije održalo 17. veljače 2018., a mjesto radnje bio je hotel Hilton smješten u Podgorici. Gledatelje je kroz emisiju vodio voditeljski duo kojeg su činili Dajana Golubović Pejović i Ivan Maksimović.

Finalna večer Montevizije 2018. bila je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu predstavilo se svih petero finalista, a gledatelji su glasovanjem putem televotinga izabrali troje njih koji odlaze u superfinale. U nastavku vam donosimo tablicu s rezultatima prvog kruga glasovanja.

# – redni broj nastupa

# Izvođač Pjesma Postotak osvojenih glasova Mjesto
1. Nina Petković Dišem 11% 5.
2. Vanja Radovanović Inje 18% 3.
3. Ivana Popović – Martinović Poljupci 12% 4.
4. Katarina Bogičević Neželjena 19% 2.
5. Lorena Janković Dušu mi daj 40% 1.

Gledatelji su zatim svojim glasovima odlučili tko će od troje superfinalista braniti boje Crne Gore na Eurosongu u Lisabonu. Ta je čast pripala Vanji Radovanoviću i njegovoj pjesmi Inje koja je osvojila 37% glasova publike. Na drugom mjestu smjestila se Katarina Bogićević s pjesmom Neželjena i 34% glasova dok je treće mjesto pripalo Loreni Janković i pjesmi Dušu mi daj s osvojenih 29% glasova publike.

Na Eurosongu u portugalskom glavnom gradu, Vanja se nije uspio plasirati u finale. U konačnici je zauzeo 16. mjesto u drugom polufinalu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK