2008. - Skopje – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo
Skopje fest

2008. – Skopje

6. MAKEDONSKI IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE: SKOPJE FEST ‘08
Skopje, 23. 02. 2008.
Mjesto održavanja: Metropolis Arena, Skopje
Voditelji: Živkica Gjurčinovska i Borislav Tnokovski
Broj sudionika: 15
Žiri: televoting + žiri

Sjeverna Makedonija svojeg je predstavnika za Eurosong kroz Skopje fest ponovno birala 2008. godine. Ove se godine natjecanje održalo 23. veljače u Metropolis Areni u Skopju, a voditeljska čast pripala je Živkici Gjurčinovskoj i Borislavu Tnokovskom.

Povlačenje s natjecanja

Na natječaj za sudjelovanje na ovom izdanju Skopje festa pristiglo je 130 prijava, ali mjesta u finalu bilo je za samo njih 15. Uz 15 pjesama izabranih kroz natječaj, bilo je planirano da se u finalnoj večeri ovog izdanja Skopje festa natječe još šest pjesama osmišlljenih od strane skladatelja koji su dobili direktnu pozivnicu od makedonske televizije MRTV. No, 14. siječnja 2008., dva dana nakon objave 15 pjesama izabranih kroz natječaj, izabrani izvođači i skladatelji pobunili su se protiv toga da na natjecanju sudjeluju skladatelji i pjesme koje su dobile poseban poziv. Zbog toga se šest pjesama s posebnim pozivom povuklo s natjecanja pa je na kraju nastupilo 15 pjesama.

Nakon što se u finalnoj večeri predstavilo svih 15 pjesama, krenulo je glasovanje žirija i gledatelja čiji su glasovi u omjeru 50:50 odlučili pobjednika Skopje festa te putnika za Eurosong koji se ove godine održao u Beogradu. Tijekom glasovanja, odnosno u revijalnom dijelu večeri, nastupio je Ruslan Alekhno i Hari Mata Hari. Uz nastupe navedenih izvođača, u revijalnom dijelu večeri cijela je omakedonska nacija odala počast tragično preminulom Toši Proeskom, pjevaču kojeg je obožavala cijela Sjeverna Makedonija, ali i cijela regija, te pjevaču koji je ovu zemlju predstavljao na Eurosongu 2004. godine.

Rezultati glasovanja

Na kraju večeri bili su otkriveni i rezultati glasovanja publike i žirija koji su odlučili da pobjedu odnosi pjesma Vo ime na ljubovta koju je izvela Tamara Todevska zajedno sa Radom Vrčakovskim i Adrianom Gaxhom. U nastavku vam donosimo tablicu s kompletnim rezultatima natjecanja.

# – redni broj nastupa

# Izvođač Pjesma Bodovi Mjesto
1. Sašo Gigov-Giš Docna e 12 4.
2. Aneta Kačurkova Poraka 2 12.
3. Parketi Strawberry 8 6.
4. Risto Samardžiev & Flash Dojdi do mene 17 3.
5. Tuna Prašuvam bez glas 6 7.
6. Lambe Alabakoski Zemjo moja 18 2.
7. Elvir Mekić Armija 6 7.
8. Goran Naumovski Tajna skriena 0 14.
9. Tamara feat. Vrčak & Adrian Gaxha Vo ime na ljubovta 24 1.
10. Vlatko Ilievski So drugi zborovi 1 13.
11. None Nedelkovska Vrati se 5 9.
12. Jova Radevska Jas sum ovde 4 10.
13. Igor Mitrović Se sakame 0 14.
14. Sonja Tarčulovska Sever i jug 9 5.
15. Nokaut Samovila 4 10.

Nažalost, predstavnici Sjeverne Makedonije u Beogradu se nisu uspjeli plasirati u eurovizijsko finale. Iako su u polufinalu završili deseti po televotingu, plasman u finale im je „izbio“ žiri.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
PODIJELI ČLANAK