Povratak starog formata UMK-a za 2020.

Podijeli na Facebook Twitter

Dvije godine internog izbora izvođača rezultirale su pretposljednjim mjestom u finalu (2018.) i posljednjim mjestom u polufinalu (2019.). Zbog toga, finska televizija YLE odlučila se za 2020. vratiti starom formatu svog izbora Uuden Musiikin Kilpailu, a to je nacionalni izbor s pjesmama pristiglih s natječaja. U potragu za pjesmama uključio se i radio YleX, koji je već surađivao s producentima UMK-a u razdoblju od 2012. do 2014.

– Želimo jaku i moćnu suradnju u potrazi za novim pjesmama i sudjelovanjem. Ovo također donosi nove mogućnosti za sudionike. Uloga YleX-a, koji je nagrađen kao najbolji glazbeni radio godine, uključuje ljubav za novu glazbu. Važan je zadatak da uvijek podignemo i podupiremo nove finske glazbene talente – izjavili su u zajedničkoj izjavi producent UMK-a Anssi Autio i glavna urednica YleX-a Hanne Kautto. Sukladno dogovoru, kao voditelj projekta UMK2020 postavljen je glazbeni urednik YleX-a Tapio Hakanen.

Pjesme koje su u skladu s eurovizijskim pravilima (dužine oko 3:00 minute, neobjavljene prije 1. rujna 2019., bez reklame, uvredljivih teksta i ost.) mogu se poslati na adresu YLE-a od 1. do 8. studenog. Kako će izgledati format UMK-a za 2020., još nije poznato.

 

Komentara 2

  1. Poslije ocajnog plasmana u finalu i debakla sa Darudom bilo je samo pitanje vremena kada ce nesto promijeniti

Odgovori