Pozdrav svijetu: “Sa krilima ili bez njih?”

Podijeli na Facebook Twitter
Eurosong.Hr / Filip Vale

Još jedna epizoda eurovizijskog podcasta “Pozdrav svijetu” je pred vama. Kao i prošlog tjedna, i ovog su naši stalni komentatori Leon i Ivan I. imali pojačanje – Luciju, koja im se pridružila u osvrtu na neke od pjesama koje će se u svibnju boriti za pobjedničku titulu Eurosonga 2019.

Ovog tjedna, između ostalog, tema je bila i pjesma koja će u Tel Avivu predstavljati Hrvatsku. Što o Rokovom nastupu, pjesmi i izgledima za finale misli naš podcast trojac doznat ćete u ovotjednoj epizodi. Pored, pjesme The Dream, tema ovog “Pozdrava svijetu” bile su i pjesme predstavnice Rusije, Bjelorusije, Armenije, Ujedinjenog Kraljevstva i Poljske. Leonova, Ivanova i Lucijina razmišljanja o ovim pjesmama donosimo vam u nastavku.

Što vi mislite o ovim pjesmama? Slažete li se s našim komentatorima ili ne? Recite nam sve u komentarima i tako pridonesite stvaranju sadržaja eurovizijskog podcasta Eurosong.Hr-a.

Komentara 3

 1. Meni se ne sviđa toliko muzika poljske pjesme, ali mi se tekst jako sviđa. Treba malo interpretirati neke stvari, nije sve tako bukvalno. Kao sto @vix-2-new kaze

 2. https://www.poll-maker.com/poll2289607xAe629507-66 Večeras se u 23.45 h zatvara glasovanje za 1. polufinale “Našeg Eurosonga” Od ponuđenih pjesama , 5 njih s najvećim brojem glasova ide u finale. Cipar do sada uvjerljivo vodi. Radi boljeg rezultata ne bi bilo lijepo manipulirati glasovima. Večeras se otvara 2. polufinale i proglašava 5 finalista. Cilj: Zabava.

 3. Svaka čast na ovom projektu. Jedan od meni najdražih s ove stranice. Leone, jesi li ti novi Ermin s Otvorenog radija? Dosta sličan glas. PS Osjeti se super atmosfera s ostalim komentatorima što čini ovi projekt simpatičnim i ugodnim baš za “Dobro jutro.”
  ________________
  HRVATSKA-Slažem se da se ne vidi napredak od prošle godine. Što se tiče krila može se primijetiti da niste zadovoljni odabirom kostimografije kao i 98% Hrvata. Žak iako je neupitno da zna svoj posao, ne znam hoće li ga odraditi kako spada zbog svog ega. Žak, ukoliko ti misliš da je Roko pobijedio zbog krila, a ne PJESME, onda je to loše. To još znači da nisi ti pobijedio sa pjesmom koju si skladao već oni koji su određivali scenu nastupa. Ali i dalje mislim da ćeš napraviti wow efekt i iznenaditi sve Hrvate -jer siguran sam da je ovo sve planirano s odugovlačenjem rečenice “Ne, nećemo nositi krila.”
  RUSIJA-Nisam siguran koliko mogu u vezi Rusije biti objektivan jer ovu vrstu pjesama jako volim. PS Svi znamo da Rusija kakva god bila, teško da će ikome biti wc pauza. Top5 je siguran. Evo Ivan je objasnio značenje pjesme. Sad mi se pjesma još više sviđa. Ovo je jedna od kvalitetnijih pjesama ove godine.
  BJELORUSIJA-Lucija 😮 “Eurosong je uglavnom za zabavu.” Pa ne znam baš- Portugal je bez imalo zabave pobijedio 2017., a Ukrajina 2016. Možda si mislila pod tim da će vesele eurosong pjesme biti bolje zapamćenje od ovih tužnih…
  UJEDNJENO KRALJEVSTVO- Jedna od najpodcjenjenijih zemalja. Slažem se s Lucijom za UK da je pjevač nažalost neuvjerljivo izveo pjesmu bez imalo emocije, iako vokalno odlično.
  ARMENIJA-mi se nikako ne sviđa (Švicarska 2018.) Možda sam presubjektivan, kao što Lucija kaže da voli ovi tip glazbe, ja ne. I kod mene spada u 10 najgorih ove godine.
  POLJSKA-Ovo je jedna od rijetkih pjesama koja je u isto vrijeme simpatična i prenapadna (uši krvare.) Mislim da će se istaknuti , i mogle bi ako uđu u finale dosta visoko. Obzirom da su komentatori rekli da su ostali zbunjeni tekstom i značenjem pjesme ,odlučio sam pronaći lyrics i pokušati pronaći značenje: Radi se o tome da one nazivaju ljubav vatrom, a ako si usamljen i hladnog, smrznutog srca, vatra ljubavi će ga otopiti. One čekaju svoje sunce, Kažu kako je dovoljna iskra da bi zapalila srce, znači dovoljna je lijepa riječ da se nekog usreći, da promjeni pogled na svijet, da mu se otopi srce, postane bolja osoba. Ovo “Nema potrebe za vatrogascima.” znači da osoba koja je bila usamljena, i koja je u sebi uvijek ubijala bilo koji korijen zaljubljenosti, nije otvarala dušu , sada pristaje na to, otvoriti dušu. “Usamljeno
  zato što nije voljen, zamrznut je led.” Treba čitati između redova da se shvati neka poruka. Znači “Ljubav je vatra, usamljeno srce je led. Gdje nema ljubavi nema ni vatre= LEDENO DOBA, ledena duša.

Odgovori