“Pozdrav svijetu”: Učimo čitati mađarski

Podijeli na Facebook Twitter
Eurosong.Hr / Filip Vale

Eurovizijski podcast “Pozdrav svijetu” nastavlja kroz svoju drugu sezonu. U već šestom nastavku, naši komentatori Leon i Ivan I. su se dotaknuli svega zanimljivog što se prethodnih dana dešavalo u svijetu vašeg omiljenog glazbenog natjecanja.

Na početku ovotjedne emisije, Leon i Ivan I. vam donose presjek važnih novosti sa eurovizijske pozornice, ali i najavili sve što nas očekuje u narednim danima. U nastavku možete čuti komentare na skorašnju završnicu francuskog nacionalnog izbora, te doznati tko su favoriti naših komentatora.

Pored ovog, jedna od glavnih tema bio je i mađarski Á dal, a poslušate li novi nastavak “Pozdrava svijetu” doznat ćete i kako su se  Leon i Ivan snašli u izgovoru uvijek zanimljivih mađarskih imena i prezimena. Tu je i kratka šetnja rumunjskim izborom te odabir Leonu i Ivanu omiljenih pjesama.

Želite li i vi biti dio našeg podcasta? Pridružite se u komentarima i recite nam što vi mislite o ovim temama.

Komentara 9

 1. @hirscher1 Izgleda da nema ništa od “I Miss You” 😅 Holandski mediji su potvrdili da to nije evrovizijska pjesma, te da je tu pjesmu on izveo dok je išao na akademiju. Šteta, baš mi se pjesma svidjela, ne znam pjevača, ali mi baš ide ova pjesma uz njega.

 2. Là-haut ne znači to što ste vi napisali…..znači “tamo gore”
  Pjeva o tome da se ništa ne dešava slučajno, već da sve što dolazi….dolazi od gore.

 3. Ovo bi bio moj top 4 odnosno top 5 nacionalnih izbora Francuske,Mađarske i Rumunjske
  FRANCUSKA
  1.Chiméne Badi-Lá Haut
  2.Bilal Hassani-Roi
  3.Seemone-Tous les deux
  4.The Divaz-La voix d’Aretha

  MAĐARSKA
  1.yesyes-Incomplete
  2.Diana-Little Bird
  3.Kyra-Maradj Még
  4.The Middletonz-Roses
  5.Szekér Gergö-Madár repülj

  RUMUNJSKA
  1.Xandra-Independent
  2.Laura Bretan-Dear Father
  3.Ester Peony-On A Sunday
  4.Ommieh & Anakrisez-Rock This Way
  5.Bella Santiago-Army of love 😊

 4. Još je rano govoriti i nije sigurno da je ovo istina, ali ako je onda ja ovu pjesmu vidim i kao potencijal za pobjedu. Balada je, ali toliko zvuči misteriozno i posebno, pruža vrlo neobičnu atmosferu (barem meni)

 5. Ta francusku smatram da bi najbolji izbor bio Bilal iako meni osobno je draza Chimene Badi. Iz madarske selekcije mi se svidaju samo dvije pjesme: Incomplete i Roses
  A Rumunjska… Mislim da ce Laura Bretan ici na Eurosong i da se tu nema vise sto govorit.

 6. Mihai je primjetio da nema nikakve šanse za plasman na Eurosong tako da je pravovremeno odustao da ne bi morao još plaćati ljudima za scenski nastup. Jednostavno, ima 10-ak boljih pjesama na rumunjskom predizboru i toga je on sam svjestan. Btw. taj Mihai je postao već naporan sa tim svojim pjesmicama. Nek se pomiri sa time da je Rumunjska puna talentiranih ljudi. Mislim da će dvoboj za odlazak na ESC biti između Laure Bretan i Belle Santiago.
  _ _ _ _
  Što se tiče Mađarske; ona pjesma Forro što vam je u TOP5 ne da bi bila loša za ESC, nego se taj tip pjesme ne bi uspio kvalificirat niti na Splitski festival, a kamoli na nešto veće.
  _____
  Francuska – Seemone FTW.

Odgovori