Poznat raspored sutrašnjeg finala: Dodjeljivanje bodova će trajati 40 minuta

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

SVT, švedska javna televizija i organizator ovogodišnjeg Eurosonga, na svojoj je službenoj internetskoj stranici objavio detaljan pregled finala Eurosonga 2016. Dostupne su informacije što će se sve i kada točno događati.

Otvaranje finala će otprilike trajati 11 minuta, što znači da će prvi nastup početi u 21.11, kada će Belgijanka Laura doći na scenu. Posljednji, 26. nastup počet će u 22.54. Hrvatska predstavnica Nina Kraljić će na scenu izaći u 22.17.

Iznenađujuće, čak 50 minuta će proći od posljednjeg nastupa do trenutka kada žiri krene s objavom glasova. Oko 23.47 bi prvi žiri trebao pročitati svoje glasove, dok će glasanje žirija završiti u 00.22. Potom će uslijediti vrhunac večeri kad će biti pročitani kompletni glasovi televotinga kao jedna cjelina – trajat će 7 minuta.

Nekoliko puta tijekom dodjele bodova bit će napravljene kratke pauze kada će voditelji pričati s natjecateljima u greenroomu.

Podsjećamo, prošlogodišnja procedura glasanja u finalu Eurosonga trajala je 55, a ove godine Šveđani su je skratili na 40 minuta.

Kompletni raspored finala (na švedskom jeziku) možete pronaći klikom ovdje.

Finale Eurosonga 2016. će trajati do otprilike 40 minuta iza ponoći.

Komentara 16

 1. @flash Nina nema temperaturu. Danas je dala intervju za Hrvatski radio. Sve je ok. Testirala je na probi glas da pojačaju nju u odnosu na backvokale. Rutina. Već je milijun proba odrađeno.

 2. Ne znam kako se vama cini ali meni izgleda kao da Nina ima temperaturu sva je crvena u faci a i glas joj nije na razini na ovoj probi. Nadam se da samo cuva glas za finale i generalku i da se oporavila… inace bi mi bilo neizmjerno zao da ne moze dati 100% kao inace

 3. Ne znam šta mi je gore, kad imamo lošu pjesmu pa nismo ni u finalu ili kad imamo nekog poput Nine, pa se nadam top 10 plasmanu, a cijelo vrijeme mi nešto govori da nema nikakve šanse za to… Samo najgore je od svega što već sad mislim da ćemo iduće godine imati opet neku koma pjesmu 😀

  Svakako vrhunac mi je kad pročitam strane komentare kako netko hvali Austriju, Belgiju i par još takvih 😀

 4. Ajme kad se sjetim na eurosongu 2012 kad je Finska dala svoje glasove, Lordi je pricao. Bilo je prenaporno slusat ga jedno 2-3 minute je brblja… uzas

 5. @henry pa jbt pa ne možeš vidjeti razlike jer na toj snicmi probe ne vidiš kadriranje.
  Drugo, isto kaj se tu ne može čuti je da će za prijenos tonci pojačati Ninin vokal u odnosu na backvokale
  Te stvari ne možeš vidjeti ni čuti na probi koja je snimana mobitelom.

 6. @kreso (Jopa)
  Bodovi od 1 do 10 će se pojaviti na ekranu, a spikeri će samo pročitati kome ide 12 bodova. Također, “šuškalo” se da će ove godine po prvi put razgovor spikera i voditelja biti unaprijed dogovoren, tj. da će sve teći po nekoj skripti. To bi značilo će svako znati šta treba reći i samim time će sve skupa kraće trajati.

  Naši Ivan i Luna su na prvoj generalnoj probi finala pa ćemo vidjeti kako izgleda glasanje. Inače, večeras od 21.00 budite s nama i pratite izvještaj uživo s probe na kojoj će glasati žiri.

 7. @kreso pa ja se nadam da će više prestat s onim kad glasuje neka zemlja:
  “Good evening Stockholm! Are you hear me? How are you Stockholm? Congratulations for the show. It was really beautiful. We had a great time.” – tu sramotu treba srezat. Žešća debilana.

Odgovori