Poznati natjecatelji DMGP-a 2018.

Podijeli na Facebook Twitter

Nekoliko mjeseci nakon što je prošao rok za prijavu pjesama, danska televizija DR napokon je objavila imena desetero natjecatelja svog nacionalnog izbora za Eurosong Dansk Melodi Grand Prix 2018 i nazive njihovih pjesama.

  1. Ditte Marie – Riot (Lise Cabble, Theis Andersen i Chris Wahle)
  2. Anna Ritsmar – Starlight (Lise Cabble)
  3. Rasmussen – Higher Ground (Niclas Arn i Karl Eurén)
  4. Sannie (nekad poznatija kao Whigfield) – Boys on Girls (Sannie Carlson, Domenico Canu i James Reeves)
  5. Sandra – Angels to My Battlefield (Lars’ Chief 1′ Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic i Sandra Hilal)
  6. Lasse Meling – Unfound (Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde i TheArrangement)
  7. Carlsen – Standing Up for Love (Thomas Thörnholm, Michael Clauss i Dave Rude)
  8. Karui – Signals (Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält i Jonas Halager)
  9. Rikke Ganer-Tolsøe – Holder fast i ingenting (Rune Braager, Clara Sofie Fabricius i Andrea Emilie Fredslund Nørgaard)
  10. Albin Fredy – Music for the Road (Rune Braager, John Garrison i O. Antonio)

Same pjesme bit će objavljene tek 5. veljače. Podsjetimo, DMGP 2018. održat će se u Aalborgu 10. veljače.

Kako će danski predstavnik biti odabran?

Očito zadovoljni s prošlogodišnjom metodom odabira predstavnika, DR će ju koristiti i ove godine – pet nasumično odabranih eurovizijskih fanova (uglavnom članova danskog ogranka OGAE-kluba) činit će žiri koji će dati 50% glasova, a publika će svojim glasovima preko SMS-ova i aplikacije za glasovanje činiti preostalih 50%. Najboljih troje plasirat će se u tzv. superfinale, gdje će publika i žiri ponovno glasovati, a pjesma s najvećim postotkom glasova predstavljat će Dansku u Lisabonu.

Novost je u predstavljanju izvođača. Nakon dugog niza godina, prije izlaska na scenu izvođač više neće biti predstavljen s kraćom razglednicom, ali će zato biti intervju s izvođačem taman nakon završetka nastupa.

– Svake godine želimo učiniti show boljim. Ove godine, velika promjena će se dogoditi jer prvi put ikad, nećemo emitirati razglednice u korist razgovora uživo s natjecateljima taman nakon što su završili s nastupom. Učinit ćemo to kako bi gledatelji bili još bliži s natjecateljem u tom trenutku, da osjete ono što su i oni osjetili i da čuju što misle o svom nastupu – izjavio je šef DR-ovog zabavnog programa Jan Lagermand Lundme.

Komentara 1

Odgovori