Prijenos ovogodišnjeg Eurosonga i u SAD-u!

Podijeli na Facebook Twitter

Nakon objave kako će se ovogodišnji Eurosong uživo prenositi i u Kazahstanu i Kini, EBU je danas objavio nove informacije: finale Eurosonga 2016. će uživo biti prenošeno i u SAD-u!

EBU je potpisao ugovor s američkom Logo TV, koja je dio Viacom grupe, koja uključuje VH1, MTV i Comedy Central. Na toj će televiziji biti prijenos finala Eurosonga iz Stockholma, 14. svibnja, a prijenos će po lokalnoj, istočnoj vremenskoj zoni, početi u 15.00. Logo kabelska mreža je dostupna u 50 milijuna kućanstava diljem SAD-a.

Pored prijenosa na TV-u, Eurosong će se moći gledati i na službenoj internetskoj stranici Logo TV-a kao i na mobilnoj aplikaciji.

– Oduševljeni smo činjenicom da će najveći svjetski zabavni šou biti prenošen uživo na jednom od najvećih TV tržišta, izjavio je Jon Ola Sand, izvršni producent Eurosonga.

– Eurosong je sada doista globalni fenomen i ekstremno smo sretni da će se i gledatelji iz SAD-a pridružiti gledateljima iz Europe, Australije i Azije, te doživjeti finale Eurosonga, dodao je.

Zanimljivo, predsjednik SAD-a Barack Obama prošlog je tjedna u svom govoru spomenuo Eurosong.

Komentara 7

 1. Hrvatska radiotelevizija i ove godine šalje svojega predstavnika na Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika koje će se održati od 28. kolovoza do 4. rujna u Kölnu.

  Prva je audicija završena, a na njoj je nastupilo 14 kandidata u dobi od 15 do 18 godina, na različitim glazbalima, od bisernice do klavira.

  U završnicu su ušli: Lucija Bošković, klarinetistica (15), Artur Ivelja, flautist (19), Igor Jurinić, marimbist (17), Martin Kutnar harmonikaš (15), Marko Martinović, tambura bisernica (14), Igor Šajatović, kontrabasist (17), Eva Šulić, violinistica (18). Rezervni kandidat koji će nastupiti u slučaju da netko od navedenih finalista okaže sudjelovanje je pijanist Jan Niković (15).

  O kandidatima je odlučio žiri u sastavu: dirigent Vladimir Kranjčević (predsjednik), urednica u Odjelu glazbenih sadržaja na Hrvatskoj radioteleviziji Gordana Krpan, solistica na harfi u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije Mirjana Krišković, solist na klarinetu u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije Domagoj Pavlović i hrvatski predstavnik na Euroviziji mladih glazbenika iz 2008. violinist Marin Maras.

  Slijedi završnica izbora koja će se održati 25. svibnja u HRT-ovu televizijskom studiju Anton Marti s početkom u 20 sati. Sedam će kandidata nastupiti uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera. Izravni prijenos završnice moći će se pratiti na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3).

  Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika u organizaciji Europske unije radiotelevizija (eng. European Broadcasting Union – EBU) utemeljeno je prije 32 godine i održava se svake dvije godine uvijek u drugom europskom kulturnom središtu. Riječ je o priredbi koja je zamišljena kao mjesto promocije mladih glazbenih nada, kao okvir za započinjanje karijera izvanredno darovitih solista na svim glazbalima do 19 godina starosti.

  Neka su od velikih imena koja danas čine sam vrh glazbene scene otkrivena upravo na ovom natjecanju: Julian Rachlin, Julia Fischer, Natalie Clein. Od hrvatskih glazbenika najveći su uspjeh do sada postigli Monika Leskovar (koja je 1998. osvojila drugu nagradu) te Filip Merčep (koji se 2010. plasirao u završnicu).

 2. Sjedinjene Američke Države imaju 320 milijuna stanovnika, tako da je ova brojka od 50 milijuna kućanstava jako dobra (pomnožit taj broj s 2 ili 3 da se dobije broj ljudi kojima je dostupan Logo tv). mada da, termin u subotu poslijepodne nije baš najbolji, sumnjam da će biti velika gledanost.
  u svakom slučaju, ovo je divna vijest. Eurosong je sve veći iz godine u godinu. :))

Odgovori