Promjene na Malti – dolazi “X Factor”

Podijeli na Facebook Twitter
Thomas Hanses (EBU)

U popodnevnim satima, malteška televizija TVM objavila je kako će nastupati na Eurosongu 2019. u Izraelu. No da ovoj maloj državi nije svejedno što je ispala u polufinalu Eurosonga treći put u četiri godine, pokazuje i činjenica da za iduću godinu otkazuju svoj nacionalni izbor Malta Eurovision Song Contest! Razlog? TVM je otkupio prava za maltešku inačicu popularnog šoua X Factor, a pobjednik natjecanja dobit će pravo otići na naredni Eurosong.

Informacije

Iako detaljne informacije nisu dostupne, TVM je objavio kako će emisije prve sezone X Factor Malta biti emitirane u listopadu, dok je datum finala još nepoznat. Također, TVM nije detaljno obrazložio hoće li finalisti malteškog X Factora dobiti svoje pjesme ili će biti kao njihovi dosadašnji izbori za Dječji Eurosong – publika bira pobjednika, a TVM i pobjednik će interno izabrati pjesmu za Izrael.

Još od svog debija davne 1971., Malta je birala svoje pjesme za Eurosong preko nacionalnog izbora. Hoće li se ovaj rizik isplatiti TVM-u, saznat ćemo u svibnju dogodine.

Komentara 1

Odgovori