Prva eurovizijska konvencija zakazana za lipanj

Podijeli na Facebook Twitter

Navikli smo da eurovizijska groznica prestaje u svibnju, no to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, Nijemci u lipnju ove godine oraniziraju prvu eurovizijsku konvenciju pod nazivom UNESCON, po uzoru na popularnu konvenciju ljubitelja stripova – comic con. Cilj ove konvencije je, prema riječima idejnog tvorca Irwinga Wolthera, pokazati kako Eurosong može ponuditi puno više od onog što je sada.

Domaćin prvog UNESCON-a bit će njemački grad Hannover, a svečano otvaranje planira se za 28. lipnja i trajat će sve do 30. lipnja. Sama konvencija obilovat će zanimljivim sadržajima poput koncerata na otvorenom, radionica, druženja s poznatim eurovizijskim izvođačima i slično. Središnji događaj će svakako biti koncert uz živi orkestar koji će započeti u subotu, u 21 sat, što je inače satnica finala Eurosonga, a na njemu će svoje pjesme izvoditi bivši sudionici ovog natjecanja.

Svoje sudjelovanje već je potvrdila Chiara Sircausa, trostruka predstavnica Malte na ovom natjecanju, a s obzirom da se prvi UNESCON održava u njenom rodnom gradu, organizatori već sad najavljuju i eurovizijsku pobjednicu iz 2010. – Lenu Meyer – Landrut.

Odgovori