[Prva proba] Azerbajdžan, Portugal

Podijeli na Facebook Twitter
ESCkaz

Nakon kraće pauze, na redu je treći dio današnjih proba. Od 15:00 do 16:10 sati pratite probe Azerbajdžana i Portugala.


 AZERBAJDŽAN

Izvođač i pjesma: DiHaj – Skeletons
Redni broj nastupa: 8.

Nakon pauze na pozornicu je došla DiHaj sa vrlo avangardnim nastupom. Stoji u “sobi” u kojoj su ispisane riječi kredom, dok su blizu nje ljestve na kojima je muškarac koji na glavi ima masku konja. Rad kamere je dobar, ali vokalno je proba bila klimava.

Azerbaijan rehearsals
DiHaj na pozornici; Foto: EBU

Azerbajdžan proba- Fotogalerija

DiHaj u backstageu; Foto: EBU

 PORTUGAL

Izvođač i pjesma: Salvador (Luísa) Sobral – Amar pelos dois
Redni broj nastupa: 9.

Luisa stoji u krugu koji se nalazi na samom rubu pozornice, gotovo u publici na nekakvoj vrsti platforme. LED ekrani obliuju drvećem i motivima prirode, a Luisa je vokalno izvela pjesmu podosta drugačije od svojeg brata.

Portugal rehearsals
Luisa Sobral na probi; Foto:EBU

Porutgal proba- Fotogalerija

Komentara 15

 1. Azerbajdžan – scenski zanimljivo izgleda i jedva čekam da vidim cijeli nastup. No, još treba malo poraditi na vokalnome.
  Portugal – ovo nema smisla komentirati kad njega još nema.

 2. ohoo belgija, australija i ostali molim prolaz, azerbaijan lagano ide ka vrhu bar što se mene tiče.. Veliko iznenadjenje 😍

 3. Najžešći komentari neupućenih osoba koje nakon prve probe Portugala misle kako je Salvador u procesu promene pola… 😂😂😂

 4. Azerbejdžan mi uopšte nije jasan iz ovih 40 sec ali ne bih se usudio ovo nazvati avangardom za sada mi se čini kao neuspeli pokušaj tog pravca.
  Kada mlatara onim mantilom kao da je slučaj sa ulice koji širi mantil i pokazuje genitalije prolaznicima…… 😉 Potrugal me ne zanima dok ne dođe on lično.

 5. Za Azere se ne može tvrditi da će uspjeti. Svaki nastup koji je bio precrn (Gruzija 2015, Island 2016) ili predramatičan (Španjolska 2015) nije dobio rezultat koji se očekivao. Očito ljudi ne reagiraju prepozitivno na takve stvari.
  Portugal mi se nije sviđao od početka, ali me može pridobiti. Nadam se da će se riješiti onih psiho tikova!

 6. Isuse bože, azerbajdzan ce bit unikatan sa ovakvim nastupom. Samo molim te DiHaj poradi još malo na tim vokalima,znaš i sama da si vrhunski vokalist. Nemoj da te ovo sad sputa!

 7. Ovo je objašnjenje scenskog nastupa Azerbajdžana
  “The staging builds slowly in an empty room covered in chalk writing with the lyrics from the song. The room represents complex self-destructive relationships, inner barriers and hidden truths — the skeletons. A man wearing a mask serves as a “bad boy” with a symbolic ladder showing the emotional distance between the two lovers. Our heroine, being a strong woman, eventually overcomes her self-destructive feelings. The walls come down, as well as the bad boy’s mask. He’s prepared to reconnect with her, but it’s far too late. She’s made him take off the mask he was wearing in their relationship, but she is leaving him alone in the room that she has bravely escaped. At the end of the performance, four backing vocalists join Dihaj on stage.”

 8. Azerbejdžan bi mogao iznenaditi sa rezultatom. Nastup će biti fenomenalan, pjesma već jeste. Siguan dark horse, ako mene pitate.

Odgovori