[Prva proba] Izrael, Francuska, Španjolska

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Thomas Hanses

Nakon kraće stanke, došao je red da na pozornicu Eurosonga stanu izravni finalisti. Od 15:00 do 16:50 pratite izvještaje s probā predstavnika Izraela, Francuske i Španjolske.


IZRAEL

Predstavnik ovogodišnjeg domaćina Izraela Kobi Marimi odjeven je u crnu kombinaciju. Uglavnom prevladavaju tamne boje, iako se na pozornici  nalaze nekakvi šareni blokovi. Kobi je čak i zaplakao. Vokalno sve štima. Pjeva revampiranu verziju pjesme. Najviše ovacija Kobi je zaradio u trenutku kada usred nastupa počne padati zlatna kiša.

Kobi tijekom prve probe (foto: Andres Putting)

Fotoalerija prve izraelske probe


FRANCUSKA

Bilal Hassani odjeven je u bijelu kombinaciju te ima veoma dugu periku. Na LED ekranu pojavljuje se Bilalovo lice koje plače u bojama, a zatim se pojavljuju zlatna vrata. S Bilalom na pozonici plešu dvije plesačice koje su također odjevene u bijelo . Pjesma je otpjevana u nižem tonalitetu, stoga vokal ne zvuči toliko loše. Prevladavaju ljubičasta i zlatna boja. Kroz nastup se pokušava ispričati priča. Jedna od plesačica gestikulira pokrete na znakovnom jeziku. Jedna od plesačica je također punija, ali ona izvodi pokrete na pozornici jednako dobro kao i manje punija plesačica.  Ona svojim plesom želi poručiti da je jednako vrijedna, što je jedna od osnovnih komponenti nastupa. Na pozornicu su se prenijele riječi pjesme, što je odlična odluka.

Bilal tijekom prve probe (foto: Andres Putting)

Fotogalerija prve francuske probe


ŠPANJOLSKA

Miki vokalno zvuči odlično. Nastup je energičan i šarolik. Pojedini komentatori se pribojavaju da je možda prenatrpan. Miki je odjeven u tamnu kombinaciju, dok su mu plesači odjeveni u šarene boje. Plesači se nalaze unutar kućice, svak u svom prozorčiću, a Miki dolazi do njih te mu se svi pridružuju na stageu. U jednom trenutku pojavljuje se i ogroman drveni lutak, čija je uloga najvjerovatnije da pomiče kućicu. Miki snima publiku pomoću GoPro kamere, a taj se video ekranizira na backdropu. Na backdropu se također pojavljuju i izrazito šarene boje.

Miki tijekom prve probe (foto: Andres Putting)

Fotogalerija prve španjolske probe

Komentara 18

 1. Izrael je takoooo dosadan. Jednostavno mi se ne sviđa. Prosječna isforsirana balada. Začelje tablice u finalu. Da nisu domaćini ne bi imali nikakve šanse za finale.
  Francuska, jedno veliko NE. Dosadna pjesma, dosadan i pretenciozan izvođač. Nastup o različitostima OK i nemam ništa protiv kada se to suptilno učini, ali meni je ovo sve skupa too much. Bottom 5.
  Španjoslka me oduševila! Bravo Miki, bravo plesači, bravo za scenografiju, bravo za sve. Vjerujem u ovu pjesmu. Ispočetka mi je držala 3. mjesto iza Nizozemske i Švicarske (koja mi je malo onak s nastupom splasnula) pa mi je malo dosadila, a sad vidjevši ovo vjerujem da može jako visoko. Napokon Španjolska pokazuje svu svoju raskoš koju ima. Ja ovo obožavam i trenutno mi je bolja od Švicarske. Očekujem top 5 rezultat, a ako ne pobjedi Duncan nek pobjede Luca ili Miki.

 2. Izrael- vokalno fenomenalno. Ali nastup mi ne izgleda obećavajuć.
  Francuska- a na šta li su točno ovi iz press centra toliko oduševljeni na ovu dosadu. Meni bi bio kriminal ovo pozicionirat više od Mercy i Requiem.
  Španjolska- pa dosta dobra proba. Bravo Španjolci!

 3. Mikicaaaaaaaa!!! 😍😍😍😍😍 Ovo je izvrsno! Steta to su mi se spanjolci ovdje u irskoj toliko zamjerili svojim primitivizmom koje nije toliko jako izrazeno u nijednog drugog naroda s kojim sam se susreo….
  Kobi koji mi je toliko predivan ce zasjati s predivnim nastupom! Jedva cekam vidjeti ga uzivo!

 4. Fransuski nastup tačnije Bilal i co su ekstremno promašili nastup, što će se videiti na glasanju. A na scenu pri tom nisu doneli ništa što je na bilo koji način primetno , vredno pažnje. Naprotiv. Totalni autsajderi.

 5. Jao Bože… ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ova elegantno prepunjena osoba u Francuskom nastupu ima za cilj da izgleda više kao rekvizita nego da peva. To vam je školski primer kada svaki pasivni gej koji je realno transvestit u intimnom seksualnom žvotu kao Bilal želi da se pokaže i dokaže da je baš ON takav kakav jeste 101 put bolja riba od bilo koje druge. A vidim i našao je prave da budu pored njega 🙂 ko ima tanji struk ? Bilal ili ? 🙂
  Evo to je poruka i smisao ovog kvazi igrokza a ne evrovizijskog nastupa koji kao da je ispao i iz vremena i iz prostora. Sramota za Francusku šta su poslali,pored tolke njihove scene. Sprdnja.
  i još nešto..
  nakon Končite nema više Končite. Amin. Končita je jedna. ende.

  Promašaj svih promašaja. Defintivno . Dno tabele zagarantovano. Od 20 og naniže.

  Španija..ovo je najzarazniji ritam ove godine. Od publike jako visoko a od žirija solidan broj poena. Od sredine tabele na gore. Moguć čak top 10.

  Izrael….pesma je urađena kao netakmičarska i posmatram je bez obzira što se takmiči kao pesmu revijalnog karaktera. Svakako nebitna i nepojavna uloga domaćina, kao i većine takvih pesama nakon pobede. Tu su da pokažu nešto što žele srcem a ne da se odistinski takmiče i jure bodove kao domaćini.
  Fine.

 6. Izrael-solidno sve odrađeno, ali mi je i dalje iritantna pjesma
  Francuska-ah, ono što sam i mislio da će biti, pjesma mi nije nikako legla, ali visoko će kotirati, male su šanse da će flopnuti 😑
  Španjolska-prava veselica, nadam se da će visoko

 7. Izrael – ova pjesam mi nije nikako legla, niti jedna kiša vatrometa ne može podići moj dojam
  Francuska – jaaaako dugo mi je guilty pleasure i imam dojam da će sve šokirati visokim plasmanom #HatersGonnaHate
  Španjolska – i napookon mogu sa sigurnošću reći na koga ću ove godine potrošiti silan novac za glasovanje.. em mi je pjesam ultra catchy i zabavna, em je nastup na mjestu, sve što sam očekivao to sam i dobio, čak i više od toga! #TeamMiki <3

 8. Izrael – Meh. Ali pohvalno što šeće do onog drugog dijela pozornice (valjda jedini nakon Sebastiana iz Finske?)
  Francuska – Patetika u nastupu, što mi se posebno i ne sviđa, no neću promijeniti svoje mišljenje da će završiti na sredini.
  Španjolska – Nepotrebna ona golema lutka, dok mi se kocke i kako on prelazi iz jedne u drugu sviđaju (podsjeća na Ace Wilder – Don’t Worry).

 9. Francuska mi je ove godine bila odbojna SVE OVE MJESECE, toliko odbojna da mi je bila bottom 5 (uz Češk, island…) Ali kako znate, sve što ima poruku i značenje, emociju i kreativnost podržavam-a ovo itekako ima potencijala. Ne bih se čudio da uđu u top10. Na kraju, kladionice ih vole.

 10. Španjolska odličan nastup. Stvarno nisam ocekivao ovakvu scenu. Ovo mora u TOP10, ne bih se bunio ni da pobijedi. Bravo Spanjolska!

 11. Pa korektno je napisati punija i manje punija plesačica nego napisati da su se uz Hasan pašu Bilala na pozornici našle ženske Stanlio i Olio 🙂 ili nedaj Bože mršava i debela žena. Osim toga, poruka je jasna, različiti smo, poštujmo to.

 12. Pa vi stvarno niste normalni…. jucer objava da članovi grupe D moll imaju OSMIJEH NA USTIMA hahhahahaha WTF, a danas punija i manje punija plesačica….. SRAMOTA

Odgovori