Razmatranje ždrijeba – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmatranje ždrijeba

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Prvi komentari

Kao prvo, sviđalo se to nama ili ne, po tri države iz svakog polufinala su dobile wildcard, te na taj način odabrale mjesto na kojem žele nastupati. U prvom polufinalu Azerbajdžan iznenađujuće bira broj 7, potom Grčka broj 19 i Rusija redni broj 18. Grčka nastupa nakon dvije balade iz Rumunjske i Rusije, pa je sasvim za očekivati da će proći u finale. Rusija, kao još jedan favorit, je dobila sjajnu poziciju, broj 18. U drugom polufinalu, Makedonija bira broj 18, nakon nje Portugal bira broj 19 i na kraju Danska, iznenađujuće broj 13. Hoće li im biti nesretan? Ipak, vrijedno je napomenuti da je Danska 2000. godine nastupala pod brojem 13 i pobijedila je!

Prvo polufinale

Crna Gora otvara ovogodišnji Eurosong. Većini ESC fanova se njihova pjesma nije svidjela, pa izgleda kako su male šanse za Crnu Goru da se kvalificira u finale. No, vidjet ćemo. Izrael se dobro našao na poziciji broj 2, ako imamo na umu da Estonija nastupa poslije na broju 3. Belgija (6) i Azerbajdžan (7) imaju solidan ždrijeb. Irska nastupa pod rednim brojem 11 i izgleda kako će po svemu sudeći biti “hit večeri” jer poslije nje nastupa Andora. Bosna i Hercegovina (13) i Armenija (14) imaju dobre šanse za kvalificiranje u finale ako obratimo pažnju na činjenicu da se s njima u polufinalu nalaze njihove najvjernije države tj. njihova dijaspora. Rusija i Grčka su najbolje prošle i gotovo je sigurno kako će se kvalificirati u finale.

Drugo polufinale

Island nastupa pod brojem 1 i mnogi ESC fanovi favoriziraju ovu pjesmu. Loše je to što poslije Islanda nastupa Švedska, a i Ukrajina tu negdje na broju 4.! Litva, Albanija i Švicarska nastupaju pod rednim brojevima 5,6,7 i loše je da tri lagane balade idu jedna iza druge. Tereza iz Češke će nas probuditi nakon svih ovih balada kada bude nastupala pod rednim brojem 9. Malta i Cipar su dobile dobar ždrijeb i ako uzmemo u obzir da imaju dva potpuno različita tipa pjesme moguće je da će se kvalificirati u finale. Hrvatska starta pod rednim brojem 11. Dosta nepovoljan start s obzirom da prije nastupa Latvija sa svojim gusarima što bi moglo dosta odvući pažnju od simpatičnih Kraljeva sa svojom laganicom, a slijede ih Bugari s vatrenim nastupom i dosta zanimljivom, modernom pjesmom. Dosta nepovoljan redoslijed nastupa. Makedonija izgleda po peti put zaredom ulazi u finale. Portugal nastupa zadnji. Hoće li već jednom uspjeti ući u to “famozno” finale?

Finale

Ždrijeb država koje se iz polufinala kvalificiraju u finale će biti obavljen nakon svake polufinalne večeri. Srbija je bila jako sretna i dobila je priliku da izabere pod kojim rednim brojem želi nastupati. To je broj 23 i Jelena Tomašević će pod tim brojem pokušati zadržati Eurosong u Srbiji. Velika Britanija nastupa pod rednim brojem 2 i svi ćemo se složiti da je to najgori mogući broj na kojem jedna država može nastupiti na Eurosongu. Njemačka nastupa 4., Francuska 19., a Španjolska pod sjajnim brojem 22.

Podijelite svoja mišljena u vezi ždrijeba s nama.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?