Razmišljamo naglas: Dora 2008. - 1. dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Dora 2008. – 1. dio

  12 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Napomena: Tamara Obrovac („Amor“) te Dino Dvornik i Bane („Milina“) nisu nastupili u sinoćnjoj emisiji te stoga nisu ni ocijenjeni.

Maja Blagdan – „Zvala sam ga anđele“

Ivan Horvat
Lijepa pjesma, no, po meni, nedovoljna za neki veći uspjeh na Eurosongu. Nedostaje joj neki faktor po čemu bi je nakon prvog slušanja zapamtili i rekli: «Da, to je pjesma iz Hrvatske». Jedino bi Maju zapamtili obožavatelji Eurosonga.
Ocjena: 5/10

Maja Cerjak
Pjesma bi na Eurosongu prošla nezapaženo, bez obzira na Majine sjajne glasovne sposobnosti. Što se nastupa i stylinga tiče, nije u cvijetu mladosti, ali ipak nije trebala biti zakopčana do grla.
Ocjena: 4/10

Željka Žirovčić
Pjesma s kojom bi se Maja, definitivno mogla vratit na svoj stari glazbeni put; odlična interpretacija, ali kao da fali ono nešto, recimo onaj posebni trenutak koji je imala „Sveta ljubav“, ovako kao da se cijelo vrijeme čeka da se nešto dogodi, međutim ništa.
Ocjena: 7/10

Mario S. (čitatelj)
Pjesma očito „leži“ Maji, ali možda neće i većini gledatelja. Uz ugodnu melodiju dolazimo do refrena koji malo odstupa od cijele pjesme. Uz to, zbog pretjeranog ponavljanja riječi „anđele“, imam osjećaj da je Anti Pecotiću ponestalo ideja dok je pisao tekst pjesme.
Ocjena: 5/10

Petar Drašković (čitatelj)
Lijep početak pjesme, ali previše: ,,Zvala sam ga anđele” ili ,,zvao me je anđele”. Grozno! Melodijski pjesma nije loša ali, tekst mi je dosadan i bezveze. Maja ima dobar styling i glas nije bio loš.
Ocjena: 4/10

Marin Pelaić
Izuzetno dosadna pjesma, mislim da je suvišno pojašnjavati zašto s njom u Beogradu ne bi postigli apsolutno ništa. Uistinu, dosadno do bola…
Ocjena: 2/10

Hari Rončević – „Ležim na suncu“

Ivan Horvat
Bojim se da Hari nije znao da pjesmu koju sklada pravi za Doru, hrvatski izbor pjesme za pjesmu Eurovizije. Pjesma je kao savršena za Splitski festival. Međutim, daleko je to od pjesme za Eurosong. Ipak, mislim da bi na Dori mogla dobro proći (slušajući komentare u emisiji Turki party).
Ocjena: 2/10

Maja Cerjak
Već imamo poprilično loša iskustva sa svime što vuče na rock, tako da se iskreno nadam da smo nešto iz toga i naučili. Hari je šarmantan i simpatičan, ali promašio je festival.
Ocjena: 3/10

Željka Žirovčić
Meni je super što se kantautor poput Harija Rončevića pojavljuje na Dori.. Ali, mislim da njega ove tri zadane minute previše ograničavaju, ostaje nedorečen i nedovoljno zanimljiv. Podsjeća me na pokušaje Alena Vitasovića na Dori.
Ocjena: 4/10

Mario S. (čitatelj)
Evo jedne od pjesama koja definitivno nije za Euroviziju, pogotovo kada vidim plesačice koje kao da plešu na drugu pjesmu. Uz to, mislim da pjesma neće ostaviti nikakav dojam kod slušatelja pa se nadam da Hari ne očekuje pobjedu, već se vodi uzrečicom: „Važno je sudjelovati.“
Ocjena: 2/10

Petar Drašković (čitatelj)
Pjesma me malo podsjeća na neki country stil. Hari dobro pjev, ali pjesma nikako nije za ESC. Vjerujem da će pjesma ,,Ležim na suncu” obarati top ljestvice hrvatske glazbe, ali za ESC treba neka druga pjesma. Možda bi bilo bolje nastupiti bez plesačica jer su po mom mišljenju malo iritantne.
Ocjena: 4/10

Marin Pelaić
Ovo je za Eurosong prikladno koliko i pjevati „Evo zore, evo dana“ na skupu antifašista Hrvatske. Plesačice se nimalo ne uklapaju u nastup, no ipak ne mogu reći da ga kvare obzirom da teško može gore od ovoga.
Ocjena: 2/10 

Pero Galić – „Otvori mi oči“

Ivan Horvat
Pero jednostavno ima jako dobar glas i interpretacija mu je savršena. Pjesma mi se sviđa, no kad je zamislim u kontekstu Eurosonga, sjetim se prošlogodišnje islandske pjesme. Sličan stil, a pjesma je zapela u polufinalu.
Ocjena: 6/10

Maja Cerjak
Skoro isti komentar kao i za Harija, samo što je ova pjesma ipak za nijansu bolja. Ali ipak, što se Eurosonga tiče – jedno veliko NE. (Sretan rođendan!)
Ocjena: 4/10

Željka Žirovčić
Po mom mišljenju ovo je jedna od onih pjesama koja će proći nezapaženo; preobična mi je, usprkos odličnom interpretatoru.
Ocjena: 3/10

Mario S. (čitatelj)
Pjesma je dobra i, što je najvažnije, osjeća se kvalitetan i dobar glas u naglašenom refrenu. To je ono što pjesmu čini interesantnijom, pa je i moja ocjena viša, bez obzira na Perin rođendan. 🙂
Ocjena: 7/10

Petar Drašković (čitatelj)
Tipična rock pjesma. Pero ima dobar glas. Mislim da Pero neće postići neki zapanjujući rezultat s ovom pjesmom jer je nekako prejednostavna po mome mišljenju. Ipak, pjesma je jako lijepa.
Ocjena: 5/10

Marin Pelaić
Otprije je poznato da je Pero sjajan vokal, ali ni on ne može ovu neupečatljivu pjesmu podići na neku višu razinu, recimo, da je čovjek poželi još jednom poslušati. Mislim da je deplasirano razmišljati kako bi prošla na Eurosongu – tamo nema mjesta ni za neke mnogo bolje.
Ocjena: 2/10

Ivana Banfić – „Mir“

Ivan Horvat
Prekrasan uvod, a što je više slušam, i ostatak pjesme mi ulazi u uho. Iako Ivana ima „grub“ glas za ovakvu laganicu, mislim da ju je lijepo otpjevala. Sviđa mi se, pogotovo kraj. Ako već budemo slali laganicu, ovo je jedna od dvije pjesme koju bih volio čuti na sceni Eurosonga.
Ocjena: 7/10

Maja Cerjak
Kada bi ostale stvari bile dorađene kao što je uvod, gdje bi pjesmi bio kraj?  U ovoj “suši” Ivanina pjesma se ipak na neki način ističe, ima optimalnu dozu potrebne dinamike, ali ne dam više od 6. Iz inata. A i zbog loših glasovnih sposobnosti. 🙂
Ocjena: 6/10

Željka Žirovčić
Ovakve pjesme se prečesto pojavljuju i na Dori i na Eurosongu; možda bi s nekim drugim vokalom i prošla, no ovako mi je nekako neuvjerljiva, neoriginalna.
Ocjena: 4/10

Mario S. (čitatelj)
Prva stvar koja ovu pjesmu čini dobrom je lijepi zvuk violine, klasičnog instrumenta koji danas „nema mjesta“ među električnim gitarama i bubnjevima! 🙂
Pjesma ima „pokretljivu“ melodiju te odličan rasplet u kojem do izričaja dolazi glas pjevačice. Sama ta napetost je ono što mi se najviše sviđa kod ovakvih pjesama!
Ocjena: 10/10

Petar Drašković (čitatelj)
Pjesma je izvrsna. Tekst i glazba su super. No, očekivao sam od Ivane neki mali scenski nastup što večeras nije pokazala. Ivana je ovu pjesmu dobro otpjevala. Pjesma je svakako jedan od većih favorita.
Ocjena: 8/10

Marin Pelaić
„Mir“ je stigao kao pravo osvježenje nakon početne tri „limunade“. Sjajna skladba koju je Ivana sasvim solidno otpjevala, skladba koja bi nam (u slučaju pobjede) uz poneke dopune u aranžmanu mogla priuštiti opušteno gledanje našeg beogradskog polufinala. Ali, prerano je još razmišljati o tome, sve u svemu, palac gore za Ivanu.
Ocjena: 8/10

Alen Islamović – „Mirno spava kosa plava“

Ivan Horvat
Milena #2, barem uvod. Neloša pjesma, no ipak ne za Eurosong.
Ocjena: 5/10

Maja Cerjak
Tipičan Dujmićev uradak, rasturit će po radio postajama, ali je još jedna u nizu od onih za koje se molim da nećemo poslat u Beograd. Dosadna je i nezanimljiva. Dujmiću, vrati nam se!
Ocjena: 3/10

Željka Žirovčić
Ja sam, mada svjesna da ovo nije neko rješenje za Eurosong, zaljubljena u ovu pjesmu otkad sam ju prvi put čula. Islamović je rekao da je „obradio“ dijasporu pa se možda još netko složi sa mnom, mada sumnjam. Ocjena manje zbog onog Alenovog cupkanja nogom, što bi nakon Mikulićevih „krila“ bila definitivno „najbolja“ koreografija Hrvatske na Eurosongu.
Ocjena: 9/10

Mario S. (čitatelj)
Prosječna i lagana pjesma, ugodna za slušanje. Bez prevelikog je pretjerivanja te je pjesma dovoljna za „jednog asa“. 🙂
Ocjena: 6/10

Petar Drašković (čitatelj)
Tekst mi se jako sviđa. Glazba je također jako dobra. Super. Ali ne vjerujem da bi takva skladba dobro prošla na ESC-u. No, vrijedi probati. Alen je večeras jako dobro pjevao.
Ocjena: 7/10

Marin Pelaić
Kako je ovo krenulo, očekivao sam da će Alen refren pjevati „Milena generacijo moja!“ Obzirom da ocjenu 1 dajem samo „remek-djelima“ kakvo je lani bio „Šlager pjevač“, ipak 2. I to samo iz poštovanja prema Rajku Dujmiću.
Ocjena: 2/10

Diana Lovrin – „Zažmirim i putujem“

Ivan Horvat
Pravo osvježenje, kako večeras, tako i cjelokupne Dore. Iako mi se od početka pjesma sviđala, večeras je definitivno pokupila moje velike simpatije. Ne znam koliko je pjesma za Eurosong (kao da ima recepta), no ako Dianu pošaljemo u Beograd, barem ćemo jednom u posljednjih 5, 6 godina biti originalni.
Ocjena: 8/10

Maja Cerjak
Nešto brža pjesmica, ništa posebno. Da nema izravan plasman u finale, ne bi daleko dogurala jer se uistinu ne ističe ni po čemu.
Ocjena: 2/10

Željka Žirovčić
Da,da,da!!! Mislila sam uopće ne komentirat ovu pjesmu velikog autora Husa i samo dat desetku, ali ću reći: Svaka čast! Jedina primjedba je da bi se Dijana mogla malo više gibati.
Ocjena: 10/10

Mario S. (čitatelj)
Pjesma nije loša, s obzirom da se radi o debitantu. Međutim, „bend“ uz pozadini se nikako ne slaže uz pjesmu, pa ni cjelokupnu Euroviziju, stoga slijedi i nešto niža ocjena.
Ocjena: 5/10

Petar Drašković (čitatelj)
Dijana ima izvrstan glas. Scenski nastup je super. Kad bi ova pjesma pobijedila mislim da bi dobro prošla u Beogradu baš zbog scenskog nastupa. Moj večerašnji favorit.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Nisam ljubitelj ove vrste glazbe; iskreno, ne sviđa mi se ni boja Dianinog glasa, ali mi ova stvar već neko vrijeme ne izlazi iz glave. Zarazna pjesma, drukčija od ostalih. To je na Dori prava rijetkost, i premda se ne uklapa u neke ESC okvire, svejedno je valja nagraditi nešto većom ocjenom.
Ocjena: 7/10

Prva liga i Druge – „Vila“

Ivan Horvat
Škori kao da je uzvišeni «barba» bio Mate Bulić. Jedini dio pjesme koji mi se relativno sviđa je kraj, kada s pjevanjem počnu «Druge» kojima večeras mikrofon očito nije radio najbolje pa ih nismo dobro čuli.
Ocjena: 3/10

Maja Cerjak
“Trajna ni na”? Jel’ to nešto kao “Oj da da oj da da”? Ako je, onda neće bit dobro. Zanimljiva je pjesma, ali siromašna tekstom. Pjevač ima karakterističan glas, paše uz ovu vrstu glazbe. Samo što ova vrsta glazbe ne paše uz ovo o čemu mi govorimo.
Ocjena: 3/10

Željka Žirovčić
Sviđa mi se što je ova pjesma napravljena na zaista i samo hrvatskim glazbenim motivima, samo mislim da je, pogotovo kad je tekst u pitanju, dosta toga nabacano. Moglo bi biti malo decentnije.
Ocjena: 8/10

Mario S. (čitatelj)
S obzirom na ostale pjesme, mislim da izvođači ne trebaju očekivati previsoki plasman. Uz to, dio pjesme gdje Druge pjevaju mi se nekako ne uklapa u cijelu izvedbu. I bez obzira što je nadolazio njen kraj, mislim da glavni pjevač u tom trenutku nije trebao pjevati s Drugama.
Ocjena: 4/10

Petar Drašković (čitatelj)
Scenski me podsjeća na ,,Lejlu”. Pjevač iz Prve lige jako dobro pjeva. Po mom mišljenju, malo je riskantno poslati narodnjake na ESC. Sve ukupno pjesma je ok, scenski ,,kopija”.
Ocjena: 6/10

Marin Pelaić
Početak je obećavao. Nakon dvije minute shvatite da još uvijek traje početak. Kad pomislite da je pjesma napokon krenula, ona završi.
Ocjena: 3/10

Giuliano –„Plava vještica“

Ivan Horvat
Pjesma definitivno ne osvaja moju naklonost kao što je prošle godine «Pismom te ljubi milijun mandolina». To neće uspjeti ni plus-ekstra-turbo efekti s kamerama. Ne bih se posebno bunio ako i ove godine odaberemo nešto čime se nadamo tek prolaskom u finale uz pomoć susjeda, no žao će mi biti jer na Dori ipak ima boljih pjesama od ove.
Ocjena: 5/10

Maja Cerjak
Bezvezan tekst, kao i sve ostalo. Zagrijat će na ljetnim koncertima, ako. Brza je i vesela, sigurno će razveselit 10-godišnjakinje.
Ocjena: 3/10

Željka Žirovčić
Giuliano uvijek dođe na Doru s pjesmom koja će sigurno postati hit, ali kao da mu uvijek fali ona nijansa za nešto više, odnosno pobjedu. Imam osjećaj da on to zaista svjesno radi i da zaista dolazi samo predstavit pjesmu, bez većih ambicija. Mislim da je i ovaj put tako. Hit sigurno, ostalo…
Ocjena: 7/10

Mario S. (čitatelj)
S obzirom na prošlogodišnju pjesmu, mislim da je Giuliano uznapredovao te se može nadati dobrom plasmanu. 🙂
Ocjena: 8/10

Petar Drašković (čitatelj)
Pjesma je rockerska i lako uđe u uho. Mislim da nije za ESC jer smo već vidjeli sličnu izvedbu na Eurosongu bez uspjeha. Mislim da je Giuliano jedan od favorita, ali pjesma po meni nije za ESC.
Ocjena: 6/10

Marin Pelaić
U najavi je Giuliano rekao da je riječ o zaraznoj pjesmi, i nije lagao – melodiju sam već nakon prvog slušanja imao u glavi. Nije loše, no ipak miljama daleko od Eurosonga.
Ocjena: 5/10

1. Ivana Banfić            43

2. Diana Lovrin            42

3. Giuliano                  34

4. Alen Islamović         32

5. Prva liga i Druge      28

6. Pero Galić                27

7. Maja Blagdan           27

8. Hari Rončević           17

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?