Razmišljamo naglas: Dora 2010. - 1. dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Dora 2010. – 1. dio

  9 min za čitanje   Napiši prvi komentar

U prvom dijelu ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas – Dora 2010“ prokomentirali smo i ocijenili skladbe kojima će se u Opatiji predstaviti Carla Belovari, Vokalna skupina Rivers, Mijo Lešina, Martina Vrbos i Valungari.

Svaki ocjenjivač daje svakoj pjesmi ocjenu od 1 do 10, što znači da neka pjesma može na kraju imati maksimalno 80, a minimalno 8 bodova.

Carla Belovari – „Sada osjećam to“

Ivan Horvat
Vesela, Jinx-style pjesma. Pjevljiva stvar koja će svojim veselim tonom uz Carline vokalne sposobnosti privući pozornost. Međutim, po meni je to pjesma daleko od stila kakav bi prošao na Eurosongu.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Prekrasna pjesma, prekrasan vokal, ali… ovakva pjesma ima izuzetno male šanse na Eurosongu. U svakom slučaju trebala bi ući u finale Dore.
Ocjena: 6/10

Ajdin Mehić
Čisti prosjek. Pjesma nema neke naročite šanse na Dori.
Ocjena: 4/10

Dubravka Vujević
Dosta sam očekivala od njezine pjesme i ostala sam razočarana. Pjesma je skroz slušljiva i definitivno nije među lošijim pjesmama na Dori, no očekivala sam malo jaču pjesmu. Carla ima odličan glas i nadam se da će to biti bolje iskorišteno u budućim radovima.
Ocjena: 5/10

Bruno Topić
Od Carle, koja ima jedan od najboljih vokal u Hrvatskoj, sam očekivao nešto puno više, a dobio tek prosječnu pjesmicu u kojoj odličan glas ne dolazi do izražaja. Pjesma i nije tako loša, onako lagana, proljetna, ali to nije ono što nama treba za odličan plasman u Oslu. Za Cralin glas mogla se napraviti jedna odlična pjesma, a ne pjesmuljak.
Ocjena: 6/10

Zoran Kovačić
Ova pjesma mi se bas ne sviđa. Nema nikakvu kulminaciju, skroz je „ravna“ i jednostavno me ni na koji način nije osvojila. Na Eurosongu ovo ne mogu ni zamisliti, jer prosto nije to pjesma koja bi trebala prestavljati Hrvatsku na jednom tako velikom natjecanju.
Ocjena: 2/10

Ante Kurtović
Carla na Dori?! Bio sam jako sretan kada sam čuo ovu vijest. No, kada sam čuo njezinu pjesmu, sva ta radost je splasnula. Veliko razočarenje. Od ove velike zvijezde showa „Hrvatska traži zvijezdu“ sam očekivao puno, pa čak i pjesmu koja bi osvojila plasman u top 3. Carla, možeš ti i bolje. Vjerujem kako ćemo te gledati i na idućim Dorama; ova će za tebe biti potpuno neuspješna.
Ocjena: 4/10

Marin Pelaić
Carla „sada osjeća to“, a ja dok slušam ovu pjesmu ne osjećam nažalost ništa. Osim eventualno dosade. Bojim se da je ovo suviše neprikladno za ovakvo natjecanje.
Ocjena: 3/10

Rivers – „Bez tebe“

Ivan Horvat
Ono što se ovoj pjesmi ne može osporiti je ogromna kvaliteta, prepoznatljiva u autorice pjesme Tamare Obrovac. Ipak, na Eurosongu bi bila jedna od onih koja popunjava kvotu od 39 ovogodišnjih pjesama.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Simpatična pjesma, ali nikako nije za Eurosong. Riversice su oduvijek bile solidne, ali ponovo bez nekakvih izgleda za pobjedu na Dori.
Ocjena: 3/10

Ajdin Mehić
Totalno nezanimljivo i nikako mi se ne sviđa.
Ocjena: 1/10

Dubravka Vujević
Solidna pjesma koja mi se nije nešto pretjerano svidjela. Sviđa mi se glazba u pjesmi. Mislim da neće postići neki značajniji rezultat na Dori.
Ocjena: 4/10

Bruno Topić
Ovo je po meni jedan od promašaja na Dori. Ja u ovome ne vidim ništa posebno niti zanimljivo. Pjesma je jednolična; vokali jesu dobri ali ničim ne oduševljavaju. Blijedo i lako zaboravljivo.
Ocjena: 2/10

Zoran Kovačić
Ajooj – ovo nikakooo!! Meni se ne sviđa. Inače nisam ljubitelj ovakvih pjesama, s nekakvim možda jazz dodatkom i uistinu ne mogu ovo zamisliti u Oslu.
Ocjena: 2/10

Ante Kurtović
Dosadno. Ova pjesma na mene nije ostavila nikakav poseban dojam. Jedna od onih koje ti kroz lijevo uho uđu, a kroz desno izađu. Čisti prosjek. Eurosong? Ne.
Ocjena: 5/10

Marin Pelaić
Osjeti se potpis Tamare Obrovac, a koliko god da je cijenim, meni njezin izričaj nikada nije „ležao“. Još jedno veliko NE.
Ocjena: 2/10

Mijo Lešina – „Tajna ljubavi“

Ivan Horvat
Meni osobno jako draga i lijepa pjesma, koju vrlo rado poslušam, ali pjesma koja je pomalo „preteška“ za eurovizijski festival.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Zanimljiv vokal, ali prilično neupečatljiva pjesma. Na Eurosongu bi bila posve nezamijećena.
Ocjena: 4/10

Ajdin Mehić
Pjesma je poprilično dobra i svidio mi se refren. Mislim da će se u polufinalu svidjeti gledateljima i da će proći u finale, gdje će na kraju ostvariti plasman u TOP 10, ali ništa iznad toga.
Ocjena: 7/10

Dubravka Vujević
Obično mi ne leže njegove pjesme pa mi se tako ni ova nije baš svidjela, ali moram spomenuti da Mijo ima odličan glas.
Ocjena: 5/10

Bruno Topić
Ova pjesma mi nije loša, ali ničim me ne oduševljava. Mijo ima zaista dobar vokal, ali pjesma nije upečatljiva. Jedino mi se sviđa dio nakon refrena koji ipak ne podiže ukupni dojam. Mislim da se ovo neće dobro plasirati, možda mu pomogne činjenica što je skladbu napisao za Boga.
Ocjena: 5/10

Zoran Kovačić
Jedna jako lijepa ljubavna pjesmica. Zanimljiva, s prelijepim početkom i još ljepšim refrenom koji jednostavno obara sa nogu. Divan glas i pjevanje ove pjesme na Dori za ovog pjevača sigurno neće biti problem. No, ipak mislim da ovoj pjesmi fali ono nešto da bi mogla braniti boje Hrvatske u Oslu, pa će zato i ocjena biti nešto niža.
Ocjena: 8/10

Ante Kurtović
Mijo, sve si bolji i bolji! Pjesma mi se jako sviđa. Gledatelji će Miju ipak vjerojatno iznevjeriti. Sada je sve na žiriju. Ali da bi pjesma išla na Eurosong, mora imati veliku potporu i od žirija i od publike. Tako da Mijo, ništa od Eurosonga ove godine.
Ocjena: 9/10

Marin Pelaić
Jako lijepa pjesma, jedna od onih koja čovjeku vremenom postaje sve draža. Međutim, upravo u toj činjenici leži jedan od razloga zbog kojeg ipak nije „eurovizijska“, a samim time ne bi bila pravi izbor za Oslo.
Ocjena: 6/10

Martina Vrbos – „Ti i ja“

Ivan Horvat
Može svatko govoriti o velikoj kvaliteti ove pjesme, sve pet, ali ovo je daleko od Eurosonga.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Martina je fenomenalna pjevačica s krasnim baršunastim glasom i pjesma je apsolutno po mom ukusu, ali na Eurosongu bi najvjerojatnije doživjela neuspjeh. Nadam se da će ući u finale Dore i nadam se da će je žiri pogurati jer od publike će dobiti na žalost slabu potporu.
Ocjena: 6/10

Ajdin Mehić
Dosadno za moj ukus i mislim da se glasačima ova pjesma neće svidjeti. Prognoziram plasman na jednom od posljednjih mjesta.
Ocjena: 3/10

Dubravka Vujević
Smatram da je ovo dobra balada koju pjeva vrlo kvalitetan vokal. Moram izdvojiti refren koji mi se jako sviđa te dosta pokazuje snagu Martininog glasa. Mislim da se uz ovu pjesmu može napraviti dobra koreografija na Dori.
Ocjena: 6/10

Bruno Topić
Martina nam na Doru donosi nešto novo, a time s pjesmom donosi i veliki rizik što se tiče plasmana. Svidjela na prvo slušanje, a zatim sve više i više. Čuo sam neke natuknice oko nastupa u Opatiji i mislim da nas čeka nešto jednostavno a opet efektno.
Ocjena: 9/10

Zoran Kovačić
Hmmm, ne može čovjek ostati ravnodušan prema ovoj pjesmi, jer Martinin glas je prelijep. Ono što mi se ipak ne sviđa je početak pjesme koji je ipak nešto slabiji od recimo kraja, kada Martina pusti svoj glas i onda to stvarno zvuči svjetski. Ova pjesma bi mogla ići u Oslo, ali gotovo sam siguran da tamo ne bi napravila nekakav značajniji rezultat.
Ocjena: 6/10

Ante Kurtović
Pjesma je prosjek. Ne mogu sa sigurnošću reći hoće li ući u finale, ali vjerujem kako mnogi ovu pjesmu vole pa Martina može očekivati dosta glasova. Po meni, ova pjesma nije za Oslo.
Ocjena: 7/10

Marin Pelaić
Dobar vokal, ali je sve skupa izrazito neupečatljivo; ni refren se ne pamti nakon desetak uzastopnih slušanja.
Ocjena: 3/10

Valungari – „Vol or ne vol“

Ivan Horvat
Jest šaljiva, jest do neke mjere zabavna, ali…
Ocjena: 2/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Ovo je zgodna „zeka-peka“ i pretpostavljam da će ući u finale. Do sada je na Eurosongu bilo sličnih pokušaja koji su neslavno završili.
Ocjena: 4/10

Ajdin Mehić
Ovakvo nešto nije za Doru, a pogotovo ne još i za Eurosong. Velika jedinica!
Ocjena: 1/10

Dubravka Vujević
Nikako mi nije jasno kako je ovo prošlo na natječaju za Doru. Po meni jedna od najlošijih pjesama ove godine, no sviđa mi se upotreba raznih instrumenata u pjesmi.
Ocjena: 1/10

Bruno Topić
Iako mnogi kude ovu pjesmu, meni je sasvim ok. Nešto novo na Dori, nešto bržeg ritma. Jest da ova pjesma nije za Doru, kao i mnoge, ali ima ono nešto i sviđa mi se.
Ocjena: 6/10

Zoran Kovačić
Ovo je jedna vesela pjesmica koja se meni ipak baš ne sviđa. Posebno refren koji je poprilično loš, ajd’ početak se nekako i može podnijeti. U Norveškoj ovo ne mogu ni zamisliti.
Ocjena: 3/10

Ante Kurtović
Juuuu?? Uplaši se kada sam ih vidio. Ovo definitivno nije za manifestaciju kao što je Dora. Pjesma ne bi dobro prošla na Eurosongu, tj. drugim riječima: ne bi ušla u veliku završnicu natjecanja. Vjerujem kako će ostati bez karte za finale Dore.
Ocjena: 3/10

Marin Pelaić
Uvijek sam blagonaklon prema ovakvim pokušajima. Da se razumijemo – ovo u Norvešku ni pod razno, dobro je da ima nešto što će nas prodrmati, pogotovo kada se zna da na ovogodišnjoj Dori ima određen broj „uspavanki“.
Ocjena: 5/10

Ljestvica nakon prvog dijela RN Dora 2010

1. Mijo Lešina 50
2. Martina Vrbos 44
3. Carla Belovari 34
4. Valungari 25
5. Rivers 23

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?