Razmišljamo naglas: Dora 2010. - 2. dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Dora 2010. – 2. dio

  9 min za čitanje   Napiši prvi komentar

U drugom dijelu ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas – Dora 2010“ prokomentirali smo i ocijenili skladbe kojima će se u Opatiji predstaviti Dražen Žanko, Bety Belle, Filip Dizdar, Swing Mamas i Nikola Marjanović.

Svaki ocjenjivač daje svakoj pjesmi ocjenu od 1 do 10, što znači da neka pjesma može na kraju imati maksimalno 80, a minimalno 8 bodova.

Dražen Žanko – „Moja ljubav jedina“

Ivan Horvat
Cijenim sav glazbeni rad i trud gospodina Žanka, ali mislim da na festival poput Dore, na kojem se bira pjesma za Europu, ipak ne bi trebao doći samo se predstaviti (što, naravno, ne vrijedi samo na njega). Prošlogodišnja pjesma mi je čak bila i pet puta bolja od ovogodišnje. Po meni dosta loša i neupečatljiva pjesma…
Ocjena: 1/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Ova pjesma može biti za bilo koji drugi festival samo ne za Doru, odnosno Eurosong.
Ocjena: 1/10

Ajdin Mehić
Još jedna u nizu pjesama za koje sam uvjeren da nemaju šanse na Dori. Kraj pjesme mi se ni u koju ruku ne sviđa i jako je loš način da se poslije poprilično „urednog“ zadnjeg refrena završi nastup.
Ocjena: 4/10

Dubravka Vujević
Prosječna pjesma, ali definitivno nije za festival poput Dore ili Eurosonga. Jedino što se ističe u pjesmi je refren.
Ocjena: 1/10

Bruno Topić
Ovu bi pjesmu mogao kuditi do iznemoglosti. Apsolutno joj nije mjesto na Dori. Da mogu, dao bi joj ocjenu -10.
Ocjena: 1/10

Zoran Kovačić
Jako lijepa pjesma. Dražen ima prelijep glas i pjeva jednu uistinu lijepu pjesmu. Na Eurosongu u Oslu ne znam kako bi ova pjesma prošla, ali sam siguran da će biti još jedna od pjesama na mojoj playlisti.
Ocjena: 9/10

Ante Kurtović
Više mi se sviđala Draženova pjesma s Dore’09. Teško da će ova dospjeti do finala, ali mi se sviđa. Tko zna – čuda se događaju pa možda i Žanko vidi finale.
Ocjena: 7/10

Marin Pelaić
Lijepa pjesma – jedna od onih koja postaje boljom svakim novim slušanjem. Od Dražena ni nismo očekivali materijal za Norvešku, ali ovom je skladbom ipak popravio ukupan dojam o ovogodišnjoj Dori. U svakom slučaju, puno bolje nego prošle godine.
Ocjena: 6/10

Bety Belle – „Ne“

Ivan Horvat
Zanimljiva teen pop-rock pjesmica. Štoviše, jako zanimljiva. Inače volim ovakve pjesme, pa se moram vratiti u eurovizijsku realnost. Ovo na Eurosongu ne bi ništa napravilo…
Ocjena: 5/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Zgodna pjesmica i simpatičan nastup, ali svi znamo kako je prošle godine prošla Irska sa sličnom pjesmom (Et cetera). Mogla bi (trebala bi!) ući u finale Dore.
Ocjena: 7/10

Ajdin Mehić
Slušljiva pjesma koja bi mogla napraviti iznenađenje na Dori i ostvariti jako visok plasman. Jako će bitna biti vokalna izvedba.
Ocjena: 8/10

Dubravka Vujević
Solidna pop-rock pjesmica za koju mislim da nije loša. Iako sumnjam da će ostvariti neki značajniji plasman, mislim da je za nove izvođače Dora dobra prilika da se predstave publici.
Ocjena: 5/10

Bruno Topić
Na prvo slušanje dosadna i blijeda pjesma, no nakon gledanja emisije Ususret Dori, pjesma mi se na neki način svidjela. Refren je dosta običan i ne podiže moj ukupni dojam. Ono što mi se svidjelo je Betyna prezentacija pjesme, no ipak nam pjesma „Ne“ na Eurosongu ne bi donijela finale.
Ocjena: 5/10

Zoran Kovačić
Ništa posebno, meni osobno se ne sviđa. Mislim da se to „Ne“ malo više ponavlja nego što je potrebno.
Ocjena: 2/10

Ante Kurtović
Pjesma mi se sviđa, veoma je poletna i živahna. Pošto u polufinalu odlučuje isključivo publika, mislim da Bety Belle finale neće vidjeti. Očekujem sličan rezultat kao od grupe Sane s prethodne Dore.
Ocjena: 7/10

Marin Pelaić
Čudan slučaj; što je više slušam, manje mi se sviđa. Bojim se da je premonotona i nedovoljno zarazna da bi ostvarila neki bolji rezultat.
Ocjena: 4/10

Filip Dizdar – „Sunce“

Ivan Horvat
Valjda najpopularnija pjesma na mom playeru. Razlog su vjerojatno ispitni rokovi jer me ova pjesma u ovim depresivnim danima baš razveseli. Skroz slušljiva i simpatična pjesma, ali Eurosong? Teško.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Solidna izvedba, simpatična pjesmica, ali nije za Eurosong.
Ocjena: 5/10

Ajdin Mehić
Slušljiva pjesmica i brzo “ulazi u uho”. Nisam siguran hoće li se glasačima učiniti toliko uvjerljivom da bi ju poslali u finale Dore, ali sve u svemu, ok pjesma.
Ocjena: 6/10

Dubravka Vujević
Vesela pop pjesmica za koju mislim da ima šanse za solidan plasman na Dori. Filip ima dobar i kvalitetan glas te mislim da može imati vrlo uspješnu karijeru.
Ocjena: 5/10

Bruno Topić
Od Filipa nisam ništa očekivao pa nisam ništa ni dobio. Sasvim prosječna pjesma koja po mnogome podsjeća na pjesme Marka Tolje. A ako Marko nije prošao u finale, ne vjerujem ni da će Filip.
Ocjena: 3/10

Zoran Kovačić
Pjesma po meni definitivno nije za Eurosong. Ovaj dečko ima prelijep glas, u to nema sumnje, ali ipak pjesma nije za Doru, a samim time ni za Euroson. Pomalo je „ravna“ i nema ništa posebno što bi me osvojilo.
Ocjena: 5/10

Ante Kurtović
Filip je mlad, zgodan i sve je to super. Na sceni je skroz opušten. Finale Dore će sigurno ugledati, no smatram kako pjesma neće pobijediti. Za Filipa očekujem „zlatnu sredinu“.
Ocjena: 7/10

Marin Pelaić
Pjesma s kakvima smo se imali prilike susresti na Eurosongu; mene je odmah podsjetila na slične uratke kakve su znali poslati Danci. I dok su oni s ovakvim stvarima postizali solidne rezultate, bojim se Europa ovako nešto nama ipak ne bi oprostila. „Sunce“ ću svakako poslušati i pokoji put nakon Dore, ali Norveška je ionako gdje sunce ne sja odveć jako, zar ne?
Ocjena: 6/10

Swing Mamas – „Trio Tulipan“

Ivan Horvat
Ako me Filipova pjesma razveseli, onda s ovom odmah proviri sunce kroz oblačno nebo. 🙂 Baš obožavam ovu pjesmu i stvarno je rado poslušam. Ali to je sve.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Pjesma je, ako sam dobro zapamtio, napisana 1947 godine! Od žirija će dobiti bodove, dam glavu. Ovo na Eurosongu? Nema šanse!
Ocjena: 1/10

Ajdin Mehić
Mislim da sam imao bolji dojam o pjesmi prije nego što sam vidio nastup na Ususret Dori 2010.! Uz dužno poštovanje prema pjevačicama ove pjesme, moram reći kako je ovo najlošija pjesma ovogodišnje Dore.
Ocjena: 1/10

Dubravka Vujević
Mislim da je ova pjesma daleko od festivala kao što su Dora i Eurosong.
Ocjena: 1/10

Bruno Topić
Ovo je jedna simpatična pjesma, ali joj nikako nije mjesto na Dori. Mogla bi slobodno mogla konkurirati za zadnje mjesto na Eurosongu uz Nizozemsku. Ne vidim poantu slanja pjesme stare više od 30-40 godina na Doru na kojoj bi se trebale prijavljivati moderne pjesme koje imaju potencijal uspjeha u Europi.
Ocjena: 2/10

Zoran Kovačić
Auuu, ne! Ovo mi se baš ne sviđa i nikako ovo ne vidim na Eurosognu. Cijenim starost pjesme i sve to, ali ipak na Eurosongu ovo ne mogu niti zamisliti.
Ocjena: 2/10

Ante Kurtović
Totalno bezveze. Još jedna dosadna od koje ti se spava. Iskreno, nisam ju ni do kraja poslušao. Komentar? Eurosong i ova pjesma su nešto nespojivo. I jedan mali savjet: „Mame, swingajte negdje drugdje, s ovakvim skladbama nemojte više na Dori.“
Ocjena: 4/10

Marin Pelaić
Da je Jugoslavija sudjelovala na prvom Eurosongu 1956. i da ju je predstavljala ova pjesma, nema sumnje da bi nas Europa proglasila staromodnima. Na Eurosongu se traži inovativnost, a ovo je pjesma stara šezdesetak godina.
Ocjena: 2/10

Nikola Marjanović – „Ti i muzika“

Ivan Horvat
Nakon milijun proba na Prisavlju, nakon generalne probe, nakon snimanja same emisije „Ususret Dori“ i nakon svakodnevnog Marinovog zavijanja i hvalospjeva o ovoj pjesmi, ovu pjesmu sam kod pisanja ovog komentara morao ponovno pozorno poslušati da čujem u čemu je stvar. Točnije, kako pjesma uopće ide… Ajde, lijepa balada, zanimljiv glas Nikole. Ali na Eurosongu na kojem pjesma mora gledatelje na prvu osvojiti? Hm…
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Solidan vokal, a pjesma posve neupečatljiva što je za jednu baladu poželjna karakteristika. Neće ući u finale Dore, a na Eurosongu bi je gledatelji zaboravili onog trenutka čim bi završila.
Ocjena: 1/10

Ajdin Mehić
Dora treba zanimljivije pjesme. Ne mislim samo na ovu, nego na još poprilično njih. Teško da će ljudi gledati nastup Nikole do kraja, a ne, na primjer, prebaciti na drugi kanal ili otići do kuhinje dok se završi ova poprilično monotona pjesma. Prognoza: Ispada u polufinalu.
Ocjena: 3/10

Dubravka Vujević
Mislim da pjesma nije loša, iako nisam baš bila puna očekivanja. Pjesma je slušljiva, no moram reći da ova pjesma ima dijelova koji mi se sviđaju, no nažalost ima i dijelova koji mi se ne sviđaju.
Ocjena: 3/10

Bruno Topić
Pjesma je solidna, ima lijepu melodiju u koju se odlično uklapa Nikolin glas, ali sve je to i dalje suviše mlako. Početak je lijep, ali refren ne oduševljava i nije upečatljiv; nakon deset minuta uopće se ne sjećam o čemu pjeva.
Ocjena: 5/10

Zoran Kovačić
Jedna skroz ok pjesma, ali ipak i ne za scjnu u Oslu. Refren je ono što je izvlači. Jasno, valja istaknuti i sjajne vokalne sposobnosti Nikole Marjanovića
Ocjena: 6/10

Ante Kurtović
Pjesma je čisti prosjek. Mislim da među toliko dobrih pjesama ova uopće neće doći do izražaja. Po meni, finale neće vidjeti. Još kada sam vidio predstavljanje pjesme na televiziji, u potpunosti sam se uvjerio u svoje riječi.
Ocjena: 6/10

Marin Pelaić
U ovu sam se pjesmu zaljubio na prvo slušanje i ljubav još traje. Cvijeta. Sjajan tekst, sjajna glazba, fenomenalan vokal. Premda mi je savršeno jasno kako za nju u Oslu mjesta nema, ne propuštam gnjaviti drage kolege iz uredništva neprestalno ponavljajući tekst refrena. Da skratim, ne bih je slao na Eurosong, ali kombinacija Lea Dekleva & Nikola Marjanović se zasad, barem što se mene tiče, pokazuje itekako itekako dobrom.
Ocjena: 8/10

Ljestvica nakon drugog dijela RN Dora 2010

1. Bety Belle 43
2. Filip Dizdar 43
3. Nikola Marjanović 36
4. Dražen Žanko 30
5. Swing Mamas 17

Ukupna ljestvica nakon dva dijela RN Dora 2010

1. Mijo Lešina 50
2. Martina Vrbos 44
3. Bety Belle 43
4. Filip Dizdar 43
5. Nikola Marjanović 36

6. Carla Belovari 34
7. Dražen Žanko 30
8. Valungari 25
9. Rivers 23
10. Swing Mamas 17

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?