Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. - četvrti dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. – četvrti dio

  18 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Države čije smo pjesme komentirali i ocjenjivali u četvrtom dijelu ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas: Eurosong“ su: Italija, Izrael, Latvija, Litva, Mađarska i Makedonija.

Ukupno je sedam ocjenjivača, tako da je najmanji broj bodova koji neka država može osvojiti 7, a najveći 70.

ITALIJA

YouTube video

Ajdin Mehić
Iskrena interpretacija ove pjesme koja zrači jednostavnošću i koja jako osvaja na prvu, Talijane stavlja na vrh moje ljestvice. Bez ikakvog bespotrebnog kompliciranja skladali su pjesmu kojoj je teško naći bilo kakvu zamjerku i koja će postidjeti mnoge druge glazbenike čija će „umjetnička“ djela biti izvedena na velikoj sceni u Bakuu. Sada čekamo glasovanje u finalu kada će biti nagrađeni, kažem, barem plasmanom u Top 5.
Ocjena: 9/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Uz Španjolsku moj najveći i najdraži favorit. Zaraznog ritma, klasičnog tempa i aktualnog stila. Jedino mi je žao što nije posve na talijanskom, a isto tako malo me smeta što Nina uvelike oponaša Amy Winehouse, a to bi je moglo koštati.
Ocjena: 10/10

Faruk Ajdinović
Pored Danske, Italija je moj drugi favorit na ovogodišnjem Eurosongu. Ova pjesma služi kao protuargument svima onima koji misle da su samo balade kvalitetne i da samo one mogu prenijeti osjećaje. Efektno, senzibilno, s fantastično specifičnom Nininom izvedbom, ovo ne samo da oduševljava svakim slušanjem, već je i nevjerojatno zarazno. Eurosong bi mnogo dobio na ugledu, kad bi pjesma Nine Zilli na kraju glasovanja bila na samom vrhu poretka.
Ocjena: 10/10

Ante Kurtović
Jako volim ovakve „catchy“ pjesme. Napravili su jako dobar korak tako što su odlučili da pola pjesme bude na engleskom. Definitivno ulazi na prvu i pritom Nina sjajno pjeva. Ako im se prošle godine svidio onaj iritantni Raphael, onda nema sumnje da će im se i Nina svidjeti.
Ocjena: 8/10

Edin Šačirević
Da budem iskren, najradije bih preskočio analizu i komentare na talijansku pjesmu, jer sam svjestan toga da ovdje gledatelji i struka nisu ti koji drže konce u rukama, i da se pitanje plasmana Italije rješava na drugačiji način. Ne bih ulazio u rezultat od prošle godine, samo ću reći da mi je nelogično da onakva pjesma kakvu su poslali završi kao drugoplasirana, a pogotovo mi je nejasno da dobije onoliko glasova „gledatelja“ u pojedinim zemljama. Nadam se da će neko potaknuti pitanje slanja glasova žirija uoči Eurosonga, i uopće davanja glasova na osnovu nekakvih generalnih proba. Ako nacionalna televizija nije u mogućnosti osigurati glasanje žirija tijekom natjecanja, neka jednostavno glasuju isključivo gledatelji. Uostalom, zašto Albaniji ne daju da glasuju njihovi gledatelji, već glasuje isključivo žiri?? Potpuno ista stvar.
Da ne duljim previše o onom što nije tema, talijanska pjesma je lepršava, jednostavna je, ima neke elemente koji podsjećaju na pjesmu s kojom je Njemačka pobijedila prije dvije godine, ali definitivno je nije moguće svrstati u sam vrh ovogodišnje ponude, jer je rađena po konvencionalnom šablonu i jako ju je teško razlikovati od mora sličnih pjesama, i po melodiji, te s obzirom na aranžman. Mene je recimo podsjetila na Rickyja Martina i njegov veliki hit „Livin’ la vida loca“. Da se pitam, Italiji bih dodijelio jedno od posljednja tri mjesta, jer realno, ni po čemu ne zaslužuje nešto više, ma koliko se pjevačica Nina Zilli nekima činila interesantnom i nekako karizmatičnom.
Međutim, ako Italija i pobijedi, neću se iznenaditi.
Ocjena: 2/10

Bruno Topić
Jedna od najboljih pjesama ove godine. Obožavao sam pjesmu „Per sempre“, obožavam i ovu. Prelijepa pjevačica, odličan glas, odlična pjesma, odlično! Ukoliko ne pobijedi Švedska onda će Italija 100%.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Jedna od najkvalitetnijih pjesama u izvedbi jednog od najkvalitetnijih izvođača ovogodišnjeg Eurosonga. Ostavlja dojam na prvu, a kada uz sve to dodamo i činjenicu da će tijekom izvedbe u finalu u dnu ekrana stajati ime „Italy“, na koji i dalje velik dio gledatelja i članova žirija ima fetiš, onda smo dobili jednog od najozbiljnijih kandidata za pobjedu. Neću propustiti šansu da opet jadikujem što je pjesma na engleskom umjesto na talijanskom, ali ovdje to ipak ne utječe na konačan dojam.
Ocjena: 10/10

IZRAEL

YouTube video

Ajdin Mehić
Poprilično vesela, originalna, ali to nije dovoljnim razlogom da kažem – dobra pjesma. Barem ne meni. Rekao bih – neka sredina.
Ocjena: 5/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Kvazi rock pomiješan sa „svašta nešto“. Misle da su cool i zabavni, ali zapravo ovo je jedan veliki promašaj. Nakon debakle Teapacksa 2007. trebali su nešto naučiti, ali očito nisu. Izrael ove godine propušta finale.
Ocjena: 2/10

Faruk Ajdinović
Ovo volim iz nekog neshvatljivog, neobjašnjivog razloga. Možda zbog toga što u svakoj sekundi pjesme čujem nešto novo, nešto što nisam primijetio prvi put. Ovo definitivno nije pjesma kakvu Eurosong „trpi“ upravo zbog činjenice da nema nešto „opipljivo“ zašto se možete uhvatiti tokom slušanja, nešto što će pjesmu istaknuti između ostalih.
Ocjena: 8/10

Ante Kurtović
Koliko god se ja trudio da ovo zavolim, ne ide. Glavni vokal mi ima jako iritantan glas i melodija mi zvuči kao da sam ju već negdje čuo. Refren mi je totalno djetinjast. Nadam se da će ova pjesma ostati bez karte za finale, drugi to definitivno zaslužuju!
Ocjena: 5/10

Edin Šačirević
Alternativno s elementima otkačenog, i nije nešto što nismo imali prilike čuti i vidjeti na Eurosongu, s tim da ovdje imamo retro, koji do sad, uglavnom, nije prolazio zapaženo gledajući kroz prizmu rezultata, tako da ne očekujem neki drukčiji scenarij i iskorak niti u slučaju ovogodišnje izraelske pjesme.
Znam da će pravi glazbeni kritičari istaknuti da ova pjesma spada u sam vrh ovogodišnje glazbene ponude, ali ja doista nisam došao do zaključka da bi ovu pjesmu trebalo posebno respektirati, iz razloga što mi je nekako arhaično bljutava i zvuči kao pokušaj grupice alternativaca da se sami sebi dopadnu i pritom dobro zabave. Vjerojatno će žiriji (onaj profesionalni dio) učiniti sve da ovu pjesmu vide i u finalu, ali kad bih birao, od alternativnijih stvari bih se prije odlučio za mađarsku pjesmu, koja je kudikamo produkcijski bolja i određenija, nego ovo što šalje Izrael, koji očito ne nalazi rješenje za postizanje nekog većeg uspjeha na Eurosongu.
Krajnji domet ove pjesme, po meni, jeste plasman u finale, no i to će biti jako teško, bez obzira koliko uložili truda u scenski nastup i svoje predstavljanje. Slab izbor i mala vjerojatnost da će nešto ovakvo svidjeti širem krugu ljudi.
Ocjena: 3/10

Bruno Topić
Pored Gruzije Izraelci također imaju vrlo napornu i dosadnu pjesmu, meni je ovo očajno!
Ocjena: 1/10

Marin Pelaić
Na ovo je uistinu šteta trošiti papir i riječi pa ću samo kratko konstatirati da je Gruzija dobila dostojnog takmaca za dno.
Ocjena: 2/10

LATVIJA

YouTube video

Ajdin Mehić
Izuzmemo li kretenski ritam, bezvezan tekst i iznimno čudne izraze lica pjevačice, rekao bih da ni sami skladatelji ove pjesme prvobitno nisu imali ideju kako će sve ovo završiti kao jedna pa skoro OK kombinacija. Refren je zarazan, te kako mi se ova pjesma ne bi kojim slučajem počela sviđati (prisjetiti se Armenije iz 2011. godine), više je ne bih slušao do samog Eurosonga.
Ocjena: 3/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Ova pjesma me definitivno zbunjuje. Jako mi se sviđa glazba, ali me tekst ubija u pojam. Također, Anmary se previše forsira i proizvodi čudne grimase dok pjeva, što definitivno kvari doživljaj. Na kraju kada se sve zbroji i oduzme – ništa posebno. Ako prođe u finale, dobro, a ako ne – i to je u redu.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Ovo je loše. I ne treba imati nikakve zablude o bilo kakvom drugom opisnom pridjevu za ovu pjesmu. Općenito su pjesme kojima je Eurosong zadana tema loše, isprazne i uglavnom se zasnivaju na tome da se što više uližu publici, što kao konačnu posljedicu ima ovakve nesuvisle pjesmice koje bi valjda jedino kao songovi u reklamama za lutriju zvučale nešto prihvatljivije.
Ocjena: 3/10

Ante Kurtović
Iako su riječi stvarno prebedaste, ova je pjesma jako zarazna. Nova verzija pjesme miljama je bolja od one s nacionalnog finala. Anmary zrači pozitivom, kao i njena pjesma. Mislim da će teško u finale, ali vjerujem da će pjesma postati jedan „Worldwide Hit“ koji će se zasigurno slušati i nakon Eurosonga.
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Nešto što bi trebalo kao biti duhovito, dolazi ovog puta iz Latvije. Zapravo, ono što imamo priliku slušati više je djetinje, imajući na umu stihove u kojima naša junakinja Anmary nije u prilici razgovarati s Mick Jaggerom, čime baš i ne uspijeva impresionirati barem mene, iako ni osobno ne preferiram Mick Jaggera i njegovu muziku.
Cijela stvar mi malo „baca“ na Silviu Night ili Silviu Nott koja je predstavljala Island 2006. godine, a koja je scenski, i na svaki drugi način bila nešto zanimljivija od ovogodišnje latvijske predstavnice. Od pjesme mi se ništa ne sviđa i smatram da se radi o krajnje jednostavnom uratku koji isključivo služi da bude glazbena podloga nekakvoj parodiji ili šaljivoj izvedbi u kojoj osobno ne pronalazim ništa posebno, niti zanimljivo.
Stoga ne vjerujem da će se gledatelji i gledateljice, a pogotovo slušatelji i slušateljice „zapaliti“ do te mjere da Latviju izguraju do finala.
Ocjena: 1/10

Bruno Topić
Stvarno ne znam zašto Letonci stalno završavaju na dnu ljestvice jer po meni šalju odlične pjesme, od Aishe preko prošlogodišnjih predstavnika pa sve do ovogodišnje „Beautiful Song“. Ova pjesma ima nešto posebno što te tjera na drugo slušanje, uvuče ti se u glavu i stalno ju pjevušiš, iako je sigurno da od finala nema ništa, ja mu se nadam ili makar plasmanu oko 11. mjesta.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Nekad neku pjesmu preslušavam po desetke puta da shvatim što je ljudima kod nje tako loše; sada je bilo obrnuto. Naime, ne shvaćam tolike kritike na račun ove pjesme. Istina, tekst je valjda osmislio netko tko ima jako kvalitetnog dilera, ali melodija je izvrsna (poslušajte instrumental). Meni je ovo sjajno. Makar bio jedini, držim Latviji čvrsto palčeve za finale!
Ocjena: 9/10

LITVA

YouTube video

Ajdin Mehić
Ovo mi dođe kao pjesma koja je napisana tek tako da bi se mogla poslati i čuti na nekakvom festivalu; bez ikakvih posebnih namjera, ciljeva i čega sve još ne. Donny se previše trudi dok izvodi ovu pjesmu, ali uzalud, rekao bih.
Ocjena: 5/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Jako dobra stvar koja bi od mene dobila i veću ocjenu samo da nije onog predugačkog uvodnog dijela. Nastup s povezom je dobra fora koja apsolutno ide uz pjesmu tog naslova, no salto zaista nema veze s ljubavi i sljepoćom. Nadam se da će gledatelji u drugom djelu pjesme zaboraviti na onaj dosadni prvi dio te da će Litva umjesto u finale, iako joj šanse nisu velike.
Ocjena: 7/10

Faruk Ajdinović
Ovdje mi se čini da se skladatelj u pola pjesme predomislio, i od onog što je trebalo biti balada, napravio jednu solidnu pop pjesmu kojoj nedostaje malo nečeg što bi ju učinilo prepoznatljivom. Pop pjesmicu prazne melodije, kakvih se sa Eurosonga bagerom može izbacivati, zasigurno ne mogu vidjeti u finalu.
Ocjena: 4/10

Ante Kurtović
Pjesma je sladunjava, mislim da je već viđena milijun puta. Čudno mi zvuči taj njegov engleski naglasak, k’o da pjeva neki osnovnoškolac koji je tek počeo učiti engleski. Sviđa mi se kako se pjesma razvija, ali mislim da su šanse za finale jako male.
Ocjena: 6/10

Edin Šačirević
U pitanju je jedna jednostavna pop pjesma, koja je sva rađena tako da bude u nekakvom prosjeku, što je čini poprilično nezanimljivom u bilo kom pogledu. Bojim se da ne pomaže ni povez preko očiju pjevača Donnyja Montella, koji pjesmi ne daje nikakav šarm, niti posebnost, što u konačnici gotovo sigurno mora da rezultira neuspjehom, iako pjesma po kvaliteti muzike i aranžmana nije u rangu u koji svrstavam npr. Gruziju i Latviju ove godine.
Pjesma je ok za slušanje, ima finu i pamtljivu melodiju, nekako vuče na Cher i njezin veliki hit „Strong enough“ kojim je ova pjesma očigledno inspirirana, i sve skupa, trebala bi izboriti poneki glas žirija i televotinga. Međutim, mislim da će to što skupi ipak biti nedovoljno da se „ugura“ u finale, tako da prognoziram ispadanje Litvanaca u prvom krugu.
Ocjena: 5/10

Bruno Topić
Još jedna očajna pjesma, glupa i naporna.
Ocjena: 1/10

Marin Pelaić
Bože dragi, koji kupus od pjesme… Ne znam stvarno kako ovo prokomentirati – nije horor tipa Gruzija ili Izrael, ali je i dalje prilično loše od A do Ž. Iskreno se nadam ispadanju.
Ocjena: 4/10

MAĐARSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Iako nedovoljno atraktivna, primijetio bih i ni u jednom momentu naporna i nedefinirana, „Sounds of Our Hearts“ se doima ugodnom i lijepo skladanom pjesmom čiji će krajnji domet, nažalost, biti u rangu, recimo, prošlogodišnjeg islandskog.
Ocjena: 5/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Posve OK pjesma koja se ni po čemu ne ističe od brojnih takvih pjesama kojima je radijski eter prepun svakoga dana. Nemam nikakvih posebnih zamjerki, ali ni posebnih pohvala. Dečki su solidni, ali ne vidim ih u finalu.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Studijska verzija ove pjesme mi se jako sviđa. Ima neku osvježavajuću atmosferu kakva obično nedostaje ovim electro-pop pjesmama. No, gledao sam nacionalno finale Mađarske i u najmanju sam ruku skeptičan po pitanju izvedbe ove pjesme na Eurosongu. Ovakve pjesme su u stalnom riziku da na eurovizijskoj sceni zvuče „gluho“, nedorečeno i prilično siromašno.
Ocjena: 6/10

Ante Kurtović
Oduševljen sam, Mađari me još jednu godinu ostavljaju bez teksta. Pjesma je sjajna, melodija je pamtljiva, a riječi su vrlo kvalitetne. Ali, mislim da će borba za finale biti teška, tako da se moraju potruditi oko nastupa i oko pjevanja. Ako to sve dobro prođe, mislim da je finale sigurno!
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Vjerojatno najkvalitetnija pjesma na ovogodišnjem natjecanju. Ne baš nešto što nismo imali priliku čuti, ali svakako nešto poprilično novo i svježe za Eurosong, a uz to nosi snažnu poruku koja je na jako lijep način pretočena u video-spot ove pjesme. Sve mi se sviđa, od aranžmana, produkcije, melodije, atmosfere pjesme, pa do teksta, i moram naglasiti izvrsnog video-uratka (ja osobno ne pamtim da je neko nešto smislenije prikazao u svom video izdanju uoči Eurosonga). Uglavnom, sve pohvale za Mađare, koji su se ove godine doista potrudili da iznesu najbolje, pa kao rezultat smo dobili pjesmu koja bi, ako ništa, trebala imati snažnu potporu od strane profesionalnog dijela žirija, što bi trebalo biti dovoljno, da uz malo pomoći publike, Mađarska zasluženo ubilježi još jedan prolazak u finale.
Donekle sam skeptičan po pitanju plasmana u finalnoj večeri, ali ako žiriji budu cijenili kvalitetu, i ako se ova stvar svidi drugima barem približno kao meni, možemo očekivati visok plasman, a tu prije svega mislim na prvih pet mjesta u konačnom poretku.
Ocjena: 10/10

Bruno Topić
Mađari ove godine opet šalju odličnu pjesmu, doduše ne jednako dobru kao i onu prošle godine, ali pjesma je na nivou. Refren je lako pamtljiv, melodija zanimljiva i drugačija i mislim da Mađari opet imaju dobre šanse za finale.
Ocjena: 7/10

Marin Pelaić
Jako, jaaaako ugodno iznenađenje iz Mađarske; vrhunska stvar od prve do posljednje sekunde. Izvrsna melodija, vokal koji se idealno uklapa u nju, sjajno osmišljen koncept, aranžman fenomenalan… Ma, da ne duljim:
Ocjena: 10/10

MAKEDONIJA

YouTube video

Ajdin Mehić
Meni je Kaliopi super, kao i veći dio njene pjesme. Nema tu pametovanja – snažna, uvjerljiva i iskrena izvedba, a jedino što mi se ne sviđa je pomalo prenapadan rock ugođaj u drugom dijelu pjesme. Za finale definitivno, a tamo neka sredina.
Ocjena: 7/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Kaliopi je jedna od mojih najdražih pjevačica i jedan apsolutno izniman vokal. Apsolutno je obožavam i, što se mene tiče, može pjevati bilo što i to će mi zvučati dobro. Ali objektivno gledajući pjesma je osrednja i ništa posebno. Tempo pjesme je sličan kao i tempo mnogih drugih balada ove godine, što dodatno umanjuje šanse za neki dobar rezultat. Kaliopin glas definitivno spašava pjesmu i ja ću sigurno uživati slušajući je, ali male su šanse za ulazak u finale.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Meni se ova pjesma isprva jako svidjela i vjerovao sam da ću joj u trenutku ovog ocjenjivanja dati daleko veću ocjenu. No, iako mi je kao velikom Kaliopinom fanu to iznimno teško priznati, svakim novim slušanjem pjesma „Crno i Belo“ kod mene gubi na senzibilitetu i ljepoti. Ne mogu protiv sebe i činjenice da jako volim ono što Kaliopi radi, pa ću stoga biti darežljiv kada je ocjena u pitanju.
Ocjena: 8/10

Ante Kurtović
Početak je jako ugodan, Kaliopi nježno izvodi prve stihove pjesme. A onda, nakon prvog refrena, nastupa žešći dio pjesme. Iako nisam ljubitelj rock pjesama, ova je sasvim dobra. Nažalost moram reći da sam uvjeren kako ova pjesma neće vidjeti finale samo zato jer je u težem polufinalu. Evo da se pita mene, ja bi npr. Tursku ostavio u polufinalu a Makedoniji dao kartu za veliku završnicu. A svi znamo da tako neće biti. Žao mi je!
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Jedna jako tmurna i pomalo teška pjesma dolazi nam iz Makedonije, a kod ovakve ocjene ne igra mi neku ulogu renome pjevačice Kaliopi, koju osobno ne preferiram i čija mi boja glasa nekako ne leži. Stoga sam malo subjektivan prilikom analize pjesme, ali ništa manje od onih kojima se Kaliopi, recimo, sviđa kao pjevačica i koji vole njenu muziku. U pjesmi ne nalazim ništa što bih izdvojio, a za ovu priliku mogu da kažem da je nepovoljna okolnost ponuda i konkurencija velikog broja pjesama upravo ovakvog tipa. Ja osobno ne vidim ono po čemu bi se Makedonija izdvajala iz jedne palete sivila u muzičkom smislu ove godine, tako da dajem velike izglede za još jedno ispadanje Makedonije u polufinalu.
Ocjena: 2/10

Bruno Topić
Od Kaliopi sam imao visoka očekivanja pa me na prvo slušanje pjesma dosta razočarala; što zbog očekivanja, što zbog odličnog početka i balade koja se pretvorila u rock. Sada, nakon nekoliko slušanja, obožavam ovu pjesmu. Jedina šteta je što u pjesmi nema više dionica gdje Kaliopi može pokazati svu raskoš glasa. Držim fige za finale.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Smatram da je ova pjesma nepravedno podcijenjena, čak pre-podcijenjena, pogotovo u usporedbi s pjesmama predstavnicama Hrvatske i BiH koje, po mom sudu, nisu do koljena ovoj energičnoj, vrlo kvalitetnoj skladbi koja zaslužuje lijevi dio tablice u finalu. Ne sumnjam da će Kaliopi rasturiti u Bakuu, i ako se „Crno i belo“ ne plasira u finale, bit će to velika nepravda.
Ocjena: 10/10

Zanimljivosti

U ovome dijelu najdarežljivija je bila moja malenkost (45 bodova), a najstroži je bio Edin (23 boda)

Ovo je zasad dio s najviše desetki – čak devet

Ajdin i Ante jedini nisu dali nijednu desetku u ovom dijelu

Ajdin je jedini ocjenjivač koji dosada nije dao niti jednu desetku

Osim sedmice Mađarskoj, Bruni su sve ostale ocjene u ovom dijelu ili desetke ili jedinice

Prosječna ocjena Makedonije je 7.0

Latvija ima i ocjenu 1 i ocjenu 10

Italija je vodeća po broju desetki (4), što ju je dovelo na vrh ukupnog poretka

Latvija i Albanija imaju identične ocjene (7, 6, 5, 5, 4, 4, 1) pa će do kraja natjecanja biti na istom mjestu

POREDAK ČETVRTOG DIJELA

1. Italija 59
2. Mađarska 52
3. Makedonija 49
4. Latvija 38
5. Litva 32
6. Izrael 26

Poredak nakon četiri dijela „Razmišljamo naglas: Eurosong 2012.“

1. Italija 59
2. BiH 56
3. Danska 54
4. Island 54
5. Mađarska 52
6. Estonija 52

7. Francuska 51
8. Hrvatska 50
9. Azerbajdžan 50
10. Makedonija 49
11. Cipar 49
12. Bjelorusija 42

13. Grčka 41
14. Belgija 40
15. Latvija 38
16. Finska 38
17. Irska 35
18. Bugarska 35

19. Albanija 32
Litva 32
21. Izrael 26
22. Crna Gora 25
23. Austrija 22
24. Gruzija 9

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?