Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. - peti dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. – peti dio

  18 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Države čije smo pjesme komentirali i ocjenjivali u petom dijelu ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas: Eurosong“ su: Malta, Moldova, Nizozemska, Norveška, Njemačka i Portugal.

Ukupno je sedam ocjenjivača, tako da je najmanji broj bodova koji neka država može osvojiti 7, a najveći 70.

MALTA

YouTube video

Ajdin Mehić
Neoriginalna, s velikom dozom pokušaja „ukrašavanja“, ovogodišnja pjesma predstavnica Malte mi djeluje kao jeftina stvar koja je na razini dječjeg Eurosonga. Nije toliko loša da joj dodijelim nižu ocjenu od sljedeće, jer bih je stavio u rang s daleko lošijim pjesmama.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Sladunjava dance pjesmica i to vrlo loše izvedena. To je sve što se o ovoj pjesmi može reći. Ali, ipak imam neke nade da će možda do Eurosonga malo doraditi pjesmu, no potrebno je pravo čudo kako bi se Malta ove godine probila u finale.
Ocjena: 4/10

Faruk Ajdinović
Dobra je vijest da su se na Malti konačno, iz bespuća 90-tih, vratili u 21. stoljeće, i poslali nam nešto što bi se moglo smatrati koliko-toliko modernim. Ipak, pjesma „This Is The Night“ naprosto vrvi frazama i doskočicama, blijedim kopiranjem nekih američkih pjesmica, pa se u konačnici mora priznati da Malta ove godine definitivno ne zaslužuje plasman u veliko finale.
Ocjena: 3/10

Ante Kurtović
Bilo je puno boljih pjesama na izboru, a oni baš odaberu jednu sladunjavu pop pjesmu. Pjesma je osrednja, vokal je dobar, ali zajedno ne daju baš dobitnu kombinaciju. Pjesma će vrlo vjerojatno ispasti u polufinalu.
Ocjena: 6/10

Edin Šačirević
Još jedna epizoda „Putevi stare slave“, no ovog puta sa drugim izvođačem. Naime, Malta se htjela vratiti na velika vrata 2009. godine sa Chiarom, međutim bezuspješno, pa pokušavaju reinkarnirati svoje uspješnice od prije 10-15 godina, budući da očigledno nemaju za ponuditi nešto modernije i drugačije. Barem im to onemogućava njihov sadašnji način izbora, koji jedino u slučaju nordijskih zemalja nije još prevaziđen i zastario. Tako su se Maltežani opredijelili posegnuti za nečim što bi bilo slično onom sa čim su uspjeli ne tako davno.
Ova pjesma je nekakav remake pjesme sa kojom se Malta predstavila u Kopenhagenu 2001. godine i meni lično, ova pjesma zvuči čak i bolje, a i Kurt Calleja se u svakom slučaju čini simpatičnijim od Fabrizia Faniella. Rekao bih da je ovogodišnja malteška pjesma „stala u vremenu“ i da su se afiniteti Eurosong publike, pa i žirija, u značajnoj mjeri promijenili u odnosu na vrijeme kada je Malta, zahvaljujući ovakvim pjesmama bilježila dobre rezultate. Mislim da će se to pokazati kroz rezultate glasanja u Bakuu, te da Maltu ni ove godine nećemo vidjeti u finalu.
Ocjena: 3/10

Bruno Topić
Sladunjavi pop, a opet zanimljiva melodija sa zaraznim dionicama. Koliko će dobro ovo proći ne znam, ali ako su mogli prošle godine biti 11., onda ove godine mogu biti u top 10, a sad, vidjet ćemo…
Ocjena: 6/10

Marin Pelaić
Simpatična pjesmica u koju se Kurtov vokal i suviše oduševljen izraz lica ne uklapaju baš najbolje. Sve u svemu, ok, ali bojim se nedovoljno dobro za finale.
Ocjena: 6/10

MOLDOVA

YouTube video

Ajdin Mehić
Zazvučalo to ružno ili ne, moram reći da mi je dosta toga iritantno kod Moldove ove godine – počevši od pjevača, truba, do same melodije pjesme. Ne vjerujem da je pjesma tako loša, ali jednostavno ne mogu ovo slušati. Bolja mi je od Belgije i Latvije, kojima sam dodijelio
trice.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Vrlo vesela i zabavna stvar, s elementima folka koji su dobro ukomponirani. Definitivno ulazi u uho i prava je zaraza. Iako ovaj stil nije sigurna karta, ukoliko nastup bude dobro izveden, Moldavija bi mogla ući u finale na račun neke balade (npr.: Belgija ili Albanija) ili nekog favorita koji će podbaciti.
Ocjena: 7/10

Faruk Ajdinović
Ovakve pjesme Moldova šalje već nekoliko godina u kontinuitetu, pa ništa drugo i nisam očekivao. Sve puno truba, laganih melodija i ne baš poetski inteligentnih tekstova. Ne usudim se prognozirati neki plasman ove pjesme, ali ako su prošle godine uspjeli doći do finala, onda bi s Pashom Parfenyem trebali, u najmanju ruku, dobaciti do TOP 10.
Ocjena: 4/10

Ante Kurtović
Pa sviđa mi se ova pjesma, ali u studijskoj verziji. Uživo Pasha dosta loše izvodi pjesmu i to će ga zasigurno koštati prolaska u finale. Iskreno, ne bi se čudio i ako prođu, dvanaestica iz Rumunjske je zagarantirana, dobit će sigurno i bodove iz Grčke, Cipra, i ostalih zemalja juga i Balkana. Još jedna catchy pjesma koja mi se svidjela, ali ponavljam, mora se vokalno popraviti!
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Pa, ponavljaju se. Već su nam dali do znanja značaj trube u njihovoj glazbenoj tradiciji i mogli su pripremiti nešto svježije i novo. Plus je sam izvođač koji vlada scenom i leži mu ovakva pjesma, ali nisam siguran da cjelokupan paket djeluje dovoljno efektno za prolaz dalje. Sama pjesma je ravnolinijska i uopće nema „instant“ zvuk, što joj je velika mana prilikom prvog slušanja, pa mislim da to u značajnoj mjeri kvari izglede da se sama pjesma svidi, prvenstveno žiriju, a potom i gledateljima. Čini se da je scenski nastup jedino preostalo oružje u rukama Moldavaca, i ako bude dovoljno efektan, moći će se probiti u finale, premda to pjesma sama ne zaslužuje.
I da, prokomentirao bih tekst refrena – nekima može zvučati dvosmisleno, ali ja i dalje mislim da on zaista pjeva o trubi.
Ocjena: 3/10

Bruno Topić
I ove godine će Moldova lako u finale, trube su uvijek In, a glasovi „susjeda“ im nisu upitni. Prošle godine sam smatrao da imaju najgoru pjesmu sve do finala kada me pjesma nečime oduševila, ove godine sviđaju mi se već sad, a očekujem da će nakon finala biti još i bolji.
Ocjena: 6/10

Marin Pelaić
Pretpostavljam da su trebali biti vrckavi, šašavi, simpatični i generalno „drugačiji“, ali meni su potpuno nezanimljivi, naporni i dosadni. Nadam se i vjerujem da ćemo ih u Azerbajdžanu slušati/gledati samo jednom.
Ocjena: 3/10

NIZOZEMSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Konačno je došlo i vrijeme da nizozemska pjesma prođe u finale Eurosonga. I to kakva pjesma! Kada sam pomislio da ne može postati ljepšom, stiže refren koji je jako pozitivan, lijep, ugodan i ni u jednom trenutku pogrešan. Vjerujem da će i bez naročite pomoći žirija, te
s ranog rednog broja 3, nizozemska zastava po prvi put nakon 2004. godine biti u jednoj od deset kuverti.
Ocjena: 9/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Ponovo iz Nizozemske ništa posebno. Osrednja pjesma koju su pokušali „osvježiti“ indijankom, ali vjerojatno su smetnuli s uma da to nije ništa novoga na Eurosongu. Nažalost, Nizozemska ostaje tu gdje je.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Pjesma „You And I“ osvaja svojom jednostavnošću, nenametljivošću i činjenicom da je cijela atmosfera oko nje nevjerojatno simpatična i slatka. Akustični zvukovi se na velika vrata vraćaju na Eurosong, pa ne bi bilo nemoguće da se i Nizozemska nađe među putnicima u finale Eurosonga. Ovdje, po meni, ima daleko više emocije nego u onim dosadnim i teškim baladama.
Ocjena: 7/10

Ante Kurtović
Jako mi se sviđa ova pjesma. Melodija je ugodna, Joan sjajno pjeva. Redni broj u polufinalu bi je mogao koštati prolaska u finale, ali ja vjerujem da će se ovo svidjeti publici te da će dobiti potporu žirija. Sretno Joan!
Ocjena: 8/10

Edin Šačirević
Šteta što nemamo Sjedinjene Američke Države na Eurosongu. Smatram da bi njihovo sudjelovanje na Eurosongu obeshrabrilo određene europske zemlje u konstantnim pokušajima da se pokažu u, što je moguće više amerikaniziranom izdanju, što (ne znam kako ne shvaćaju) očigledno ne prolazi i ostavlja dojam čudnog stava nacije koja naprosto voli da je se percipira kao jednu od američkih država. Da ilustriram ovo svoje razmišljanje, postavio bih pitanje bi li ikada, recimo, jedna Hrvatska ili Srbija, ili možda pak neka mediteranska, odnosno istočnoslavenska zemlja mogla izabrati nešto ovakvo?? Nije poanta u ksenofobičnosti, već naprosto u tome da zemlja može ili ne može ponuditi nešto više od jeftinih narodnjaka iz Arizone, Colorada ili Texasa.
Stoga smatram da Nizozemskaa ne zaslužuje ni ovog puta plasman u finale i da bi trebala ozbiljno porazmisliti o uvozu pjesme za Eurosong, ako joj već ne ide u traženju formule koja donosi dobar rezultat. Ovo što šalju ove godine u Baku je čisti promašaj.
Ocjena: 1/10

Bruno Topić
Još jedna dosadna pjesma koju ne mogu odslušati do kraja jer je izuzetno naporna.
Ocjena: 1/10

Marin Pelaić
Jedino što je dobro u vezi ove pjesme je to što je u našem polufinalu. Ne znam kako izgleda pakao, ali vjerojatno tamo svira ovako nešto. I da – lošije je od Gruzije!
Ocjena: 1/10

NORVEŠKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Imali su Norvežani i bolje, laganije pjesme za ponuditi Europi, ali su se odlučili za nešto provjereno i upečatljivo. Zarazna je pjesma, to se mora priznati, no bez imalo originalnosti, ali baš imalo, „Stay“ od mene ne može dobiti veću ocjenu od sljedeće…
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Tooji to zna i može, iako je još jako neiskusan. Njegov glas je u momentima nesiguran, iako su njegove mogućnosti fantastične (preporučujem poslušati pjesmu „Swan Song“). Ovo je jedina prava i dobra up tempo stvar na ovogodišnjem Eurosongu i očekujem da će se boriti za prvo mjesto te definitivno završiti barem u prvih pet. Snažan ritam s povremenim orijentalnim prizvukom i dobra koreografija čine izvrstan spoj. No, mene muči jedna stvar – Tooji je okružen dobrim plesačima, a pjesma mu dosta ovisi o dobrim pratećim vokalima, koje nema. Ukoliko odustane od plesača nastup će izgubiti na atraktivnosti, što će u ovom slučaju značiti katastrofu. I obratno. No sve nade polažem u norvešku profesionalnu produkciju te i dalje razmišljam da će sve biti onako kako treba biti.
Ocjena: 10/10

Faruk Ajdinović
Norvežani dugo nisu imali lošiju i dosadniju pjesmu od ove. Pokušaj da se napravi druga epizoda Erica Saadea, u kombinaciji s vrlo napornim orijentalnim prizvucima, apsolutno je propao i čini ovu pjesmu grozno neoriginalnom i iritantnom. Ukoliko Tooji ne razbije, ne zapali ili ne poplavi nešto kao njegov veliki idol, pjesma „Stay“ bi mogla biti zaboravljena odmah nakon njene, vjerujem, vrlo loše izvedbe.
Ocjena: 1/10

Ante Kurtović
Evo jednog „Wannabe Eric Saade“. Refren je sjajan, lako ulazi u uho i Tooji dobro pjeva. Sviđaju mi se i ovi elementi azijske, točnije iranske glazbe. Na ovo će publika podivljati, no kako će ju žiri prihvatiti? Očekujem jednu sjajnu koreografiju, tj. jedan nastup koji će me ostaviti bez daha. Finale je sigurno a tamo očekujem plasman u najboljih deset.
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Zemlja koja putem Eurosonga promovira svoju multietničnost zaslužuje sve pohvale od mene, jer cijenim da se time šalje jedna lijepa poruka zajedništva i ravnopravnosti svakog od nas, koju današnja Europa treba više nego ikad.
Pjesma koju su poslali je odlična, puna energije i u potpunosti je prikladna za Eurosong koji se održava u Bakuu, jer je začinjena i orijentalnim dodacima, tako da se čini da je ovakav izbor Norvežana pun pogodak, tim više što je Švedska sa sličnim paketom dosegnula odlično treće mjesto u prošlogodišnjem finalnom poretku. Zato i ne sumnjam u dobar rezultat Norveške, koja će biti prava bomba na sceni, sudeći po koreografiji s nacionalnog izbora, pa je sasvim izgledno da će privući veliki dio televotinga, pri čemu ne smijemo zaboraviti ni ogromnu iransku dijasporu koja bi mogla glasati za Norvešku zbog etničke pripadnosti pjevača. Žiri je prošle godine relativno bio naklonjen predstavniku Švedske, što me navodi na zaključak da bi tako moglo biti i u slučaju norveškog predstavnika ove godine.
Uglavnom, Norveška je opasan igrač ovogodišnjeg Eurosonga, a pošto su ne tako davno organizirali Eurosong, ne znam bi li isto to željeli ponoviti 2013. godine. Kako god, predviđam siguran prolaz dalje Norveške kroz polufinale i borbu za jedno od prva tri mjesta u konačnom poretku.
Ocjena: 10/10

Bruno Topić
Odlično, odlično i odlično! Iako bi čovjek rekao da pjesma dolazi iz Turske prema melodiji, radi se o Norveškoj koja je prošle godine „bacala“ na Afriku, a ove godine na Tursku. Odlična pop pjesma, odlična melodija i držim fige za što bolji plasman.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Nemoguće je, slušajući ovu pjesmu i gledajući nastup, ne prisjetiti se prošlogodišnjeg predstavnika Švedske. Premda između „Popular“ i „Stay“ postoji izvjestan sličnosti, „Popular“ me ne na prvu uopće nije dojmila, što se pak za „Stay“ ne bi moglo reći – sjajna, energična stvar koja će itekako prodrmati Baku u četvrtak, ali i u subotu. Ne sumnjam ni da će scenski nastup biti doveden do savršenstva. Ipak, nedostaje još ono nešto sitno da bi se mogla nazvati pobjedničkom.
Ocjena: 9/10

NJEMAČKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Prethodne dvije godine su na Eurosong poslali dvije odlične pjesme, imali sjajne nastupe, a sada su se odlučili opustiti i ležerno pratiti Eurosong na kojem će se predstaviti jednom laganicom. Ali „problem“ je što je ovakva laganica prošle godine upalila za Azere te
smatram da bi ova njemačka pjesma mogla iznenaditi i plasirati se jako visoko.
Ocjena: 7/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Krasna rock balada, jednostavna i nepretenciozna, a još k tome Roman ima jako čvrst i lijep glas. Izvedba će biti vjerojatno jednostavna i Njemačka će se ponovo oslanjati isključivo na glasovnu izvedbu i energiju izvođača, kao što je bio slučaj s Lenom. Bravo! Najvjerojatnije top 10.
Ocjena: 9/10

Faruk Ajdinović
Ova bi pjesma bila odlična kao završna tema „Uvoda u anatomiju“ ili neke druge serije, jer tako možda ne bismo primijetili da je cijela njena bit u trominutnom ponavljanju sintagme „Standing Still“. Nekako mi je sve oko ove pjesme sterilno i nepovezano, pa nikako ne mogu pronaći nešto što bih istaknuo kao snažan adut ovogodišnje njemačke uzdanice.
Ocjena: 5/10

Ante Kurtović
Sviđa mi se, uopće nije loše. Roman jako dobro izvodi pjesmu i mislim da nema sumnje da neće dobiti bodove od žirija. A da bi zadivio publiku, morat će imati dobar nastup, tako da se moraju jako dobro pripremiti. Plus im je i redni broj nastupanja (20.). Očekujem plasman između 12. i 16. mjesta.
Ocjena: 8/10

Edin Šačirević
Ovo je pjesma čiji refren najčešće pjevušim, i to sasvim spontano, od svih četrdeset i dvije koje se natječu na Eurosongu ove godine. Pjesma je lijepa, izuzetno ugodna za slušanje i čini se stvaranom tako da pomalo podsjeća na prošlogodišnju pobjedničku pjesmu Eurosonga. Ja bih čak rekao da je ova bolja, premda to po svoj prilici ne vrijedi isticati, jer kad je riječ o glasanju, presuđuju nekakvi drugi kriteriji. Pjevanju se ni na kakav način ne može prigovoriti, ono je takvo kakvo jest i po meni odgovara pjesmi, mada se ne mogu oteti dojmu da se na pojedinim mjestima mogao izvući poneki viši ton, no to ipak ne bi doprinijelo u nekoj značajnijoj mjeri. Ova pjesma na prvu može zvučati jako sterilno, što će joj biti smetnja da napravi neki veći rezultat u Bakuu. Ako bude, u najmanju ruku, solidno izvedena, onda bi se morala plasirati negdje oko sredine. U protivnom, predviđam da neće uspjeti izvući više od 20. mjesta, jer je nekako sva predodređena da padne u zaborav (nažalost).
Ocjena: 6/10

Bruno Topić
Blijeda balada koja na prvo slušanje u meni nije izazvala nikakve emocije, pa se pitam hoće li tako djelovati i na druge ljude. Djeluje mi kao nekakva kopija prošlogodišnjih pobjednika.
Ocjena: 4/10

Marin Pelaić
Bojao sam se da će prva njemačka pjesma nakon Lenine ere biti srednja žalost, no ispostavilo se da su moji strahovi bili neutemeljeni. Naime, Njemačka očito nema namjeru olako se odreći dobrih rezultata te su i ove godine poslali pjesmu koja možda nema karizmu onih iz 2010. i 2011., ali je i dalje vrlo kvalitetna i naprosto zove na više uzastopnih preslušavanja.
Ocjena: 8/10

PORTUGAL

YouTube video

Ajdin Mehić
Teško je bilo za očekivati da bi se Portugalci u potpunosti mogli iskupiti za prošlogodišnji zločin protiv glazbe i Eurosonga kao natjecanja. Babićeva pjesma jest fina, jest ok, ali ne djeluje na mene toliko pozitivno i ne tjera me da ju poželim poslušati ponovo.
Ocjena: 5/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Kao ljubitelj fada moram reći da sam zaista oduševljen pjesmom, jer ovo je zaista fado. A činjenica da je autor pjesme Hrvat – Andrej Babić, još više me oduševljava. Fado je nešto po čemu je Portugal poznat u cijelome svijetu i jedno je od njegovih najvećih bogatstava. Ali to bogatstvo nikada u potpunosti nije iskorišteno na Eurosongu. No, hoće li se tradicija uspjeti probiti kroz modernu glazbu – to ne znam. U svakome slučaju, Portugal zaista zaslužuje ulazak u finale.
Ocjena: 7/10

Faruk Ajdinović
Ovdje imamo jednu klasičnu festivalsku baladu koja sa sobom nosi i vrline, i mane takvog glazbenog formata. Ima tu ponešto od portugalskog fada, nešto od standardnog rada Andreja Babića, a kad sve zbrojimo i oduzmemo dobijemo jednu solidnu pjesmu čiji bi primarni problem mogla biti činjenica da ima uistinu neupečatljivu melodiju i refren.
Ocjena: 5/10

Ante Kurtović
Iako mi nije ušla na prvu, pjesma mi se sviđa, posebno refren. Sviđa mi se i ovaj portugalski melos koji upotpunjuje melodiju. U polufinalu punom balada, ova mi se najmanje svidjela i mislim da će ispasti, iako će imati potporu žirija.
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Snaga i dramatičnost odlike su ove prelijepe balade koja je obogaćena nacionalnim elementima, i to posebno u dijelu kombinacije instrumenata. Izvanredan poduhvat za autora koji dolazi iz stranog podneblja (u ovom slučaju iz Hrvatske) i dokaz činjenice da državljanstvo ne mora biti presudno kada je u pitanju poznavanje podneblja određene sredine, u ovom slučaju u glazbenom smislu.
Sve je tako lijepo upakirano, da je teško pronaći ikakav nedostatak. Nemam zamjerki ni na izvedbu, i pored toga što pjevačici fali jedna doza karizme da ovu pjesmu iznese na najbolji mogući način. Glas joj je prodoran, no ne i cjelokupan dojam, pa pomaže malo crvenkasta haljina kakvu je nosila na nacionalnom izboru. Savjet joj je da istu ili sličnu odjene i na samom Eurosongu, da bi ostala u dovoljnoj mjeri primijećena kad nastupi glasanje. Želim od sveg srca uspjeh Portugala na ovogodišnjem Eurosongu s ovako divnom pjesmom. Nadam se plasmanu među prvih 10 u finalu.
Ocjena: 9/10

Bruno Topić
Loša kopija Vanie Fernandes, ali i dalje pjesma nije loša. Jedina mana je što nije dovoljno upečatljiva i što mi fali instrumenata, melodija je siromašna nekako. S pjesmama sličnog tipa Portugal je do sada ulazio u finale, pa mislim da za to ima šanse i ove godine.
Ocjena: 5/10

Marin Pelaić
Prilično bljedunjava, anemična skladba koja, bojim se, nema prevelike šanse plasirati se u finale. Jedna od onih pjesama koja prođe a da imate dojam da se još nije ni razvila kako treba; potpuno je neupečatljiva i mlaka. Najlošija Andrejeva eurovizijska dosad.
Ocjena: 4/10

Zanimljivosti

Pjesme u ovom dijelu najviše su se svidjele Anti (45 bodova), a najmanje Faruku (25 bodova)

Sve tri desetke otišle su Norveškoj, ali i jedna od četiri jedinice

Ostale tri jedinice dobilo je indijansko pleme Nizozemaca

Ajdin i dalje ostaje jedini ocjenjivač koji nikome nije dodijelio desetku. Ajdine, Ajdine…

Moja malenkost u ovom dijelu nije dala dvije iste ocjene

Portugal ima prosječnu ocjenu 6.0

POREDAK PETOG DIJELA

1. Norveška 55
2. Njemačka 47
3. Portugal 42
4. Moldova 34
5. Nizozemska 32
6. Malta 32

Poredak nakon pet dijelova „Razmišljamo naglas: Eurosong 2012.“

1. Italija 59
2. BiH 56
3. Norveška 55
4. Danska 54
5. Island 54
6. Mađarska 52

7. Estonija 52
8. Francuska 51
9. Hrvatska 50
10. Azerbajdžan 50
11. Makedonija 49
12. Cipar 49

13. Njemačka 47
14. Bjelorusija 42
15. Portugal 42
16. Grčka 41
17. Belgija 40
18. Latvija 38

19. Finska 38
20. Irska 35
21. Bugarska 35
22. Moldova 34
23. Nizozemska 32
24. Malta 32

25. Albanija 32
Litva 32
27. Izrael 26
28. Crna Gora 25
29. Austrija 22
30. Gruzija 9

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?