Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. - sedmi dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. – sedmi dio

  18 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Države čije smo pjesme komentirali i ocjenjivali u posljednjem dijelu ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas: Eurosong“ su: Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Ukrajina.

Ukupno je sedam ocjenjivača, tako da je najmanji broj bodova koji neka država može osvojiti 7, a najveći 70.

ŠPANJOLSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Koliko god španjolska pjesma bila pristojna balada i koliko god ona po nekom umjetničkom gledištu bila neloša, meni smeta to da tijekom svakog slušanja Pastorine pjesme razmišljam o činjenici da se ona muči pjevajući ovo. Naporno je.
Ocjena: 5/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Fantastična balada, prekrasan snažan vokal. Pastora zaista ima lijepu boju glasa. Pjesma ima krasan tempo koji se ujednačeno razvija, tako da ni jedna dionica ne traje predugo i ne dosađuje. Krasno! Mogao bih sa superlativima tako u nedogled, pa ću završiti i reći da je Španjolska zaista uvjerljiv favorit za pobjedu.
Ocjena: 10/10

Faruk Ajdinović
Ovdje je situacija ista kao i kod Slovenije – sam sebe tjeram da mi se svidi jer svi govore kako je premoćna, ali ne ide, pa ne ide. Nekako mi zvuči isforsirano, napadno, prenaglašeno u svakom, a posebno u vokalnom segmentu. Ne mogu, a da ne primijetim kako ova pjesma nalikuje pjesmi „En Una Vida“ koja je sudjelovala u njihovom nacionalnom finalu 2010.
Ocjena: 6/10

Ante Kurtović
Fantastično! Španjolci su odabrali najbolju pjesmu s izbora. Pjesma je jednostavno sjajna, puno bolje od Lucie, Digesa i ostalih španjolskih „fail-ova“. Pastora na savršen način izvodi pjesmu. Nema sumnje da se neće naći u najboljih deset.
Ocjena: 10/10

Edin Šačirević
Vrlo elegantan sklad koji čini da imamo jednu zaista dobru stvar u konkurenciji ovogodišnjeg Eurosonga, koja je nekako nepretenciozna i ne naginje ka vrhu. Ovo kažem zbog toga što pjesma nema dovoljnu dozu prodornog u sebi, vrlo je blaga, i da nema onako dobre interpretacije, ostala bi u sjeni onih koji znaju recept kako da se svide na prvu. Ovako, ima šansi, jer je pjevanje uistinu vrlo jaka strana ove u osnovi krhke pjesme bez neke izraženije dinamike, iako je atmosfera daleko od toga da se može govoriti o „pravoj laganici“.
Sviđa mi se refren koji je „rastući“ i uz pjevanje pjesmu podiže do najviše tačke, što međutim neće biti dovoljno, ako to na sceni ne bude makar 80% odgovaralo onom što čujemo u tzv. studijskoj verziji.
Ovo je pjesma kojoj je izuzetno teško pogoditi rezultat, jer vrlo lako može završiti među prvih pet, no isto tako može drastično pobaciti i nastaviti niz loših plasmana Španjolske na Eurosongu. Ja osobno ne očekujem ni jedno, niti drugo, pa ću prognozirati zlatnu sredinu kao mjeru koja bi odgovarala plasmanu Španjolske u nekakvim prosječnim okolnostima.
Ocjena: 7/10

Bruno Topić
Iskupili su se za Coral 2010. Sve što ću reći je – savršenstvo!
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Upravo OVAKO treba zvučati ono što volimo nazivati „moćnom baladom“, i po pitanju glazbe i po pitanju vokala. Jedna od onih pjesama kojoj će nastup uživo samo donijeti još više poklonika. Nije najbolja stvar ovog Eurosonga, ali u samom vrhu svakako jest.
Ocjena: 9/10

ŠVEDSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Game Over. Moja jedina desetka u ovogodišnjem RN-u ići će Švedskoj. Nema svrhe pisati nove pohvale, sve je već ranije rečeno i jasno je. Reći ću samo da očekujem uvjerljivu pobjedu Švedske u Bakuu koja će donekle nalikovati onoj norveškoj iz Moskve, od prije par godina.
Ocjena: 10/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
U početku sam, kao i većina drugih, bio posve oduševljen ovom pjesmom, ali ubrzo sam je se zasitio. No na Eurosongu je bitno prvo slušanje, što je dobro za Loreen. Ali, kako je vrijeme prolazilo, Loreen je imala sve lošije nastupe, a nakon ubacivanja onih violinistica sve je otišlo k vragu. Doduše zvuk je fantastičan, ali Loreen je na sceni kao komad drveta. Čak je i naša Vanna (2001.) u usporedbi s njom hiperaktivna.
Nisam siguran što će se na kraju dogoditi. Pjesma je izvrsna, Leoreenin glas je snažan i ima vrlo ugodnu boju, ali pjesmu takvog tipa ne može se izvesti na takav način. Nadam se da će se Šveđani predomisliti i popraviti stvar.
Ocjena: 8/10

Faruk Ajdinović
Inače, imam tu nesreću da ti „vrući favoriti“ za pobjedu gotovo poslovično nemaju nikakvog učinka na mene. No, ta se tradicija prekida ove godine. Pjesma „Euphoria“ uspjela je omekšati i moje, na mainstream i tipični pop, hladno srce. Ima tu neku euforičnost, snagu kojom se jednostavno nameće, a Loreenina izvedba cijeloj stvari daje neku svježinu i doprinosi kvalitetu. Netko i ove godine mora „flopnuti“. Hoće li to biti Loreen, saznat ćemo krajem svibnja.
Ocjena: 9/10

Ante Kurtović
Bravo Šveđani, konačno da ste prepoznali talent koji ima Loreen. Definitivno je zaslužila pobjedu na izboru, jer mislim da je jako kvalitetna kao pjevač i kao zabavljač. Uživo je fantastična, ostao sam bez teksta. Iako se mnogima nije svidio, nastup u finalu je bio iznimno dobar; jednostavan, ali moćan. Kao što sam svom snagom navijao da Loreen pobijedi na Melodifestivalenu, tako ću isto raditi i 26. svibnja. Loreen, vjerujem u tebe, pobjeda je tvoja!
Ocjena: 10/10

Edin Šačirević
Nije nešto što nismo imali prilike čuti, ali je novo ono što ćemo, nadam se, imati prilike vidjeti na Eurosong sceni ove godine u Bakuu. Sjajno osmišljen scenski nastup, djeluje poprilično jednostavno, ali vrlo efektno da prosto ostavlja bez daha. Tako je meni bilo na prvo gledanje, a i pjesma mi se dinamikom odlično uklopila u ono što sam gledao, tako da sam vrlo sretan što imamo nešto baš ovakvo na ovogodišnjem Eurosongu. Atmosfera nastupa i pjesme je uistinu posebna, a poseban pečat i šarm im daje pjevačica Loreen koja se čini vrlo zanimljivom i smatram da je najveće otkriće ovogodišnjeg Eurosonga.
Pjesma sama po sebi nije nešto spektakularno, i sumnju u njenu potpunu originalnost bacaju mi samplovi pjesme „Rock the beat“ grčkih izvođača (mislim da se zovu „Slick beat“ ili tako nešto) čiji refren neodoljivo podsjeća na refren pjesme „Euphoria“ s kojom Šveđani idu na ovogodišnji Eurosong. Ocijenio bih dinamiku i energiju pjesme kao najbolje u svoj ovogodišnjoj konkurenciji i i zbog toga bih volio da pjesma uspije napraviti ono što joj predviđaju kladionice. Za Eurosong bi bilo pogubno kada bi pobijedila pjesma koja je blijeda, poput prošlogodišnje iz Azerbejdžana, tako da se nadam da će i publika i žiriji ove godine biti naklonjeniji nečem življem.
Ukratko, mislim da švedska pjesma ove godine nije najbolja, ali da je onaj nastup koji smo gledali na švedskom nacionalnom izboru najbolje što smo gledali do sad u povodu ovogodišnjeg Eurosonga, te imajući u vidu da je Eurosong prvenstveno televizijski show, to bi moglo imati presudan značaj. Mogući pobjednik.
Ocjena: 9/10

Bruno Topić
Nešto moderno, nešto što je trenutno „In“ u svijetu glazbe i nešto potpuno novo na Eurosongu. Jedan sam od rijetkih koji je i prošle godine navijao za Loreen da predstavlja Švedsku, a ove godine želja mi se ostvarila. Usudio bih se reći kako na ovogodišnjem Eurosongu Loreen ima najbolji glas i jednu od najboljih pjesama.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
To je to, pobjednica 57. Eurosonga. Ritam i melodija su izvrsni, Loreen vokalno sjajna, pojavom karizmatična, nastup je savršeno osmišljen; još ako je poljubi ždrijeb kao u polufinalu kada nastupa između bljedunjave Hrvatske i katastrofalne Gruzije, bit će zicer na kladionicama. Ma, bit će to i da nastupi prva. „All in“ na Švedsku.
Ocjena: 10/10

ŠVICARSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Sviđa mi se tekst kao energija i trud koje blizanci daju na sceni izvodeći švicarsku pjesmu. Ali stalno imam dojam da je „Unbreakable“ nedorečena u pojedinim dijelovima i nikako me ne uspijeva u potpunosti osvojiti.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Volim, cijenim i poštujem dobar rock, ali ovo to nije. Još je glazba solidna, ali vokal i interpretacija uvelike kvare pjesmu. Kako je to jedina rock stvar u ovom finalu čak bi Švicarska mogla pokupiti i solidne bodove te nekim čudom projuriti u finale, ali nadam se da neće biti tako.
Ocjena: 3/10

Faruk Ajdinović
Nešto slično kao i sa Bjelorusijom. Ova pjesma ima zanimljiv refren, poslije kojeg sve potone u ocean bezličnosti, monotonije i izlizanosti ovog pjesmuljka. Primijetio sam da pjesma ima i tu neku nasilu stvorenu energiju, pa stoga ne mogu naći ništa što bi me osvojilo kod ove pjesme. Nisam optimist i ne vjerujem da će Švicarska ove godine biti sudionik finala.
Ocjena: 4/10

Ante Kurtović
Pjesma je čisto ok. Vokal i melodija su sasvim dobri, no mislim da fali onaj faktor X koji je potreban da bi se pjesma proslavila te prošla u finale natjecanja. Teško da će u finale, ali vjerujem da će biti puno iznenađenja što se tiče dvadeset veličanstvenih pa me sigurno ne bi čudilo ako bi prošli. Ali opet kažem – teško.
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Švicarska je napravila dobar izbor. Rock pjesma koja u okviru svog žanra spada u nešto modernije, te prilično jednostavna melodija, kao i refren pjesme, što se nadam da će biti dobitna kombinacija za uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu. Teško je biti optimist kad je riječ o rock glazbi na Eurosongu, jer dobar dio njegove publike u širokom luku zaobilazi sve što je alternativno. No, ipak vjerujem da će mnogi, pa i žiriji, znati cijeniti kvalitetu i posebnost Švicaraca spram ostalih konkurenata u prvom polufinalu, i da će, zbog nešto slabije ponude prve večeri ovogodišnjeg Eurosonga, podići rampu Švicarskoj za prolaz dalje.
Na ruku Švicarcima ide što im ne konkurira nešto što bi bilo previše slično njima u prvom polufinalu, pa sam mišljenja da će ipak proći. U finalu, moguće je da će podijeliti bodove s predstavnikom Slovačke (ako prođe), što će utjecati na konačan plasman. Ne vjerujem u neki bolji rezultat od 20. mjesta u finalu.
Ocjena: 7/10

Bruno Topić
Švicarci nastavljaju niz slanja odličnih pjesama. Odlični vokali, lako pamtljiva pjesma i sve u svemu odlično. Jedina mana je previše ponavljanja rečenice „Swim against swim, following…“.
Ocjena: 9/10

Marin Pelaić
Meni se sviđa. Nema posebnog razloga, ali kao cjelina mi zvuči sasvim dobro. Mogao bih se zakleti da neće u finale, ali nadam se da bi upravo oni moglo biti jedno od pozitivnih iznenađenja prve večeri.
Ocjena: 8/10

TURSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Zabavna, zanimljiva i niti u jednom trenutku dosadna pjesma. Uvijek mogu poslušati ove vesele turske ritmove koji su dobro uklopljeni s Canovom „drskom“ izvedbom. AJDE!
Ocjena: 8/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Usporavanje, ubrzavanje, zastajkivanje… Pa onda ljuljanje… to je pomalo čak i iritantno. Izbor instrumenata je zanimljiv, ali su loše upotrijebljeni. Meni ova pjesma nikako ne sjeda, ali u finale će ući, kao i svake godine iz svima dobro poznatih razloga.
Ocjena: 4/10

Faruk Ajdinović
Nakon što su prošle godine doživjeli pravu propast s bendom, Turci se ove godine vraćaju na svoj drugi eurovizijski kurs – pjesma u kojoj bi teško moglo biti više tradicionalnih, etno motiva. Energična i zabavna pjesma koja ima vrlo lijep instrumentalni i nešto malo manje lijep vokalni dio, itekako ima svoje mjesto na ovogodišnjem Eurosongu. Nekako mislim da se Turska vraća u TOP 10.
Ocjena: 8/10

Ante Kurtović
Meni je ovo srednja žalost. Želim maNGu, Hadise ili Sertab Erener. Najmanje mi se sviđa refren u kojem ne razumijem ni riječ. Finale je sigurno, jer znam da se europska publika „loži“ na turske melose. U finalu očekujem plasman u top 10, ali po meni definitivno nezasluženo.
Ocjena: 5/10

Edin Šačirević
Vrlo karizmatičan performer i oprobana formula na Eurosongu. Pjesma donosi nešto malo drugačiju varijaciju na turski melos, ali je u svakom slučaju jedna od onih koje teže tome da predstave podneblje iz kojeg dolazi, čemu su Turci na Eurosongu prilično odani. Simpatičan je način izvođenja na sceni, bar meni, kojem isti djeluje pomalo neobično, nekako vrckavo i pozitivno, pa sam uvjeren da će reakcija biti dobra i da neće biti prostora za bojazan da će se Turskoj ponoviti sudbina iz 2011. godine.
Drago mi je da su Turci razbili monotoniju koju su razvili redovitim slanjem rock bendova, s tim da želim naglasiti da nastavljaju s trendom slanja nečeg malo alternativnijeg na Eurosongu, što je u svakom slučaju ok. Jedna sasvim solidna pjesma praćena zanimljivom izvedbom koja mora, ako ništa, proći dovoljno zapaženo u polufinalu. U finalu realan ishod je nekakva zlatna sredina.
Ocjena: 7/10

Bruno Topić
Iako je Can simpatičan i dobar pjevač, meni ova pjesma nikako nije legla. Dobar mi je sam početak prvih par stihova, ali ostatak i refren nikako. Nadam se da će mi se dojam popraviti do Eurosonga.
Ocjena: 6/10

Marin Pelaić
Turci su nakon lanjskog debakla očito uvidjeli da nema smisla previše eksperimentirati kad su prijašnjih godina očito pronašli formulu za ostvarivanje dobrih rezultata, i malo tko je sretniji od mene što su je opet počeli primjenjivati. „Love Me Back“ je sjajan spoj moderne glazbe i etno motiva, a pjesmi dodatni šarm daje i Canovo specifično kretanje po sceni. U svakom slučaju, šetnja do finala, a onda vrlo vjerojatno plasman u Top 10.
Ocjena: 9/10

UJEDINJENO KRALJEVSTVO

YouTube video

Ajdin Mehić
Ok balada za koju bi, u slučaju da ju izvodi netko drugi i manje poznat, te da kojim slučajem predstavlja neku istočnoeuropsku zemlju, fanovi možda rekli i da je smeće, dosadna i dodali joj još mnoge pogrdne pridjeve. No, to je UK. Sila. Pa je favorit.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Kada sam čuo da će Engelbert Humperdinck predstavljati UK, oduševio sam se. Stara garda će zasjati i pomesti sve one koji su tek započeli karijeru. No prevario sam se. Iako je njegova vokalna izvedba superiorna i tekst je lijep, pjesma prilično dosadna i teško da će ikoga oduševiti.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Ovu pjesmu volim iz nekoliko razloga. Prvo, ona je toliko jednostavna, a opet toliko kvalitetna i posebna da nikako ne mogu ostati imun na nju. Drugo, činjenica da je izvodi jedno renomirano ime svjetske glazbene scene, kao i to da ova pjesma ima dirljivu i jasnu poruku, itekako joj daje na značaju i vrijednosti. Bio bih iznimno sretan da gospodina Humperdincka vidim među najboljih pet na ovogodišnjem Eurosongu.
Ocjena: 9/10

Ante Kurtović
Moram priznati da sam imao predrasude u vezi ovog izvođača. Mislio sam: „Ma što će starac od 75 godina na Eurosongu, taj se neće proslaviti!“. Ali, kad su objavili pjesmu, ja sam se oduševio. Pjesma je fina, Engelbert ju dostojno izvodi. Možda će mali problem stvarati redni broj 1 u finalu, ali ponavljam, mali. Smatram da će ovo žiri podržati i da će se naći između 14. i 18. mjesta.
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Na prvo slušanje ovo mi je bila jedna slušljiva balada, pomalo sjetna, ali u suštini lijepa i uhu ugodna, pa sam očekivao da ću je zavoljeti. Međutim, nije proradio neki poseban odnos mene naspram ove pjesme, pa i izvedbe, tako da sam prilično hladan kad je slušam i čak nekako poželim da je preskočim i slušam nešto što mi pruža bolji ugođaj. Osjećam da u pjesmi ima nekakva tmurna crta koja pjesmi daje sivu boju i nekakvu težinu, a što mogu shvatiti, obzirom da mi se čini da i sam pjevač pokušava kroz nekakav svoj stil animirati publiku koja se može pronaći u njegovim emocijama. Ja se osobno u ovom svemu ne pronalazim. Ponavljam, pjesma je lijepa, ali me naprosto ne dotiče, i stoga mi je teško iznijeti nekakav objektivan sud. Vjerujem da se radi o nečem doista kvalitetnom i da Velika Britanija s pravom može očekivati nešto bolji plasman ove godine. Po meni je realno da to bude blizu sredine.
Ocjena: 5/10

Bruno Topić
Kad sam čuo tko ih predstavlja mislio sam se što je s njima da pored toliko mladih izvođača oni šalju starca. No kad sam čuo pjesmu osvojila me na prvo slušanje, odlično. Očekujem novi dobar plasman za UK.
Ocjena: 8/10

Marin Pelaić
Vrlo lijepa skladba koja će, ne sumnjam, biti jedan od favorita žirija diljem Europe, mada tu svakako razlog treba tražiti i u samom imenu i pedigree-u izvođača. Vrlo lijepo, uhu ugodno; mislim da ide u Top 10.
Ocjena: 8/10

UKRAJINA

YouTube video

Ajdin Mehić
Glavni problem kod Ukrajine ove godine jest taj da im je glazba u pozadini pjesme predstavnice uglavnom obično smeće 🙂 Lijepo počne – baš nekako moćno s onim trubama, kao da će Ukrajinci rasturiti u Bakuu. Ali čim pjevačica pođe pjevati, vidi se da nisu složene sve kockice kako treba. Neću lagati, veselio sam se prvoj probi Gaitane, ali ovo je daleko od nečega što zaslužuje pristojan plasman.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Pjesma je priličan promašaj, što me za Ukrajince zaista čudi. Pjevačica ima čudan glas, pjesma je nedorečena… ništa baš ne zvuči kako bi trebalo. Zanimljiv pokušaj, ali ne baš sjajan rezultat. Po meni ovo bi trebao biti jedan od najlošijih ukrajinskih rezultata, ali nikad se ne zna…
Ocjena: 4/10

Faruk Ajdinović
Pjesma „Be My Guest“ bi bila odlična za poslušati u toku poluvremena utakmice skorašnjeg Eura u Ukrajini, dok otvaramo novu vrećicu grickalica ili tražimo novu bocu piva. Za sve druge svrhe i u svakom drugom smislu, ovo je monoton i naporan pokušaj da se publiku podsjeti na Davida Guettu, i da se na tome ubere neki jeftin bod.
Ocjena: 3/10

Ante Kurtović
Obožavam ovu pjesmu, melodija je totalno zarazna i mislim da ću s užitkom gledati nastup ove zemlje. Gaitana bi malo trebala poraditi na vokalnim sposobnostima, ali mislim da će to sve dobro proći i da ćemo Ukrajinu vidjeti u najboljih deset! Gaitana, can I be your guest?
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Zasigurno jedna od najnekvalitetnijih pjesama ove godine, koja već na prvo slušanje djeluje kao reciklaža svjetski poznatog hita Davida Guette. Svjestan sam namjene ove pjesme i težnje za promocijom velikog događaja u zemlji iz koje pjesma dolazi, ali malo više originalnosti u pristupu ne bi bilo na odmet. Ova pjesma doduše ima dobar ritam, čak je pomalo i zarazna, izvrsno je otpjevana, ali ne vidim po čemu zaslužuje da ukrade nekom mjesto u finalu, jer mislim da svako umije reciklirati neki svjetski poznati hit, napisati tekst na nivou početnika u učenju engleskog jezika, i onda to izvesti, ni manje ni više nego pod zastavom zemlje, srdačno pozivajući sve da dođu u tu zemlju.
Vrlo jadna i ofucana stvar za koju je najžalosnije da će se mnogima svidjeti zbog svoje zaraznosti ili možda zbog izgleda pjevačice, tako da očekujem nezaslužen prolaz dalje, mada ne vjerujem da ova pjesma ima neke veće šanse u finalu. Realnim mi se čini da će zbog blokovskog glasanja završiti na potezu od 10. do 20. mjesta u finalu, a da usprkos Euru 2012 neće biti naročito slušana nakon Eurosonga (osim možda u Ukrajini).
Ocjena: 2/10

Bruno Topić
Prava himna za Euro, odlična pjesma. Gaitana također ima odličan glas, a i pjesma je cijela u duhu neke himne, vesela i navijačka. Još jednom odlična pjesma iz Ukrajine.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Više nego dobra pjesma nabrijanog ritma koja se sjajno uklapa u ovogodišnju Eurosong cjelinu, a ne sumnjam da će mi postati još draža nakon pobjede Hrvatske nad Španjolskom. 😉 Nema straha za prolaz Ukrajine.
Ocjena: 8/10

Zanimljivosti

Najdarežljiviji u ovom dijelu bio je Bruno (53 boda), a najstroži Tomislav (33 boda)

Ovo je jedini dio ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas“ u kojem nije bilo jedinica

Samo jedna dvojka – ona koju je Edin dao Ukrajini

50% Brunovih ocjena su desetke – drugi dio zaredom

50% Edinovih ocjena su sedmice

50% mojih ocjena su osmice

Moja malenkost nije dala ocjenu manju od osmice

Turska ima identične ocjene kao i Njemačka te će te dvije države, baš kao i Albanija i Litva, dijeliti završnu poziciju

Pobjednika, baš kao i lani, dobili smo u posljednjem dijelu

POREDAK SEDMOG DIJELA

1. Švedska 66
2. Španjolska 57
3. UK 48
4. Turska 47
5. Švicarska 44
6. Ukrajina 40

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?