Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. - šesti dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. – šesti dio

  19 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Države čije smo pjesme komentirali i ocjenjivali u šestom dijelu ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas: Eurosong“ su: Rumunjska, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Ukupno je sedam ocjenjivača, tako da je najmanji broj bodova koji neka država može osvojiti 7, a najveći 70.

RUMUNJSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Evo ga – novi ljetni hit! Nije potrebno puno pametovanja ovdje. Pjesma osvaja na prvu, ugodna je u svakom mogućem aspektu, a ima i par dionica kojima će publika u Bakuu biti dignuta na noge. Ako mene pitate, jedan od mogućih kandidata za sami vrh, ukoliko ju žiri ne
odluči bojkotirati zbog kojekakvih „stručnih“ razloga.
Ocjena: 9/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Rumunjska zadnjih godina proizvodi na tisuće fantastičnih pjesama svih stilova, a mnoge od njih prodiru i na svjetsko tržište, ali ova čistokrvna trash cajka je potpuni promašaj. Rumunji ovakvu vrstu glazbe inače znaju napraviti majstorski, no sada kada su se trebali dokazati – podbačaj. Uza sve to, glazba obiluje svim mogućim dodatnim instrumentima i efektima, što je za tri minute zaista previše. Usprkos tome očekujem solidne bodove i ulazak u finale, a nakon toga ništa značajno. Ukoliko se to ne dogodi – ja zadovoljan.
Ocjena: 3/10

Faruk Ajdinović
Kad sam prvi put slušao pjesmu, uvodni zvuci gajdi su mi itekako dali nadu da ću čuti nešto uistinu posebno. No, već u 20. sekundi dobio sam ono što sam i očekivao – laganu i jeftinu melodiju koja, pored te ljetne, ima i „narodnjačku“ atmosferu. U ovoj pjesmi ne vidim ništa zanimljivo, ništa originalno. Ukratko, ništa posebno.
Ocjena: 4/10

Ante Kurtović
Jedna tipična „Romanian dance” pjesma, baš je zarazna. Očekujem jednu dobru koreografiju te da malo poprave pjevanje, i mislim da plasman u najboljih deset ne bi trebao biti problem.
Ocjena: 8/10

Edin Šačirević
Živahna i vedra pjesma koja u osnovi izražava suvremene trendove u rumunjskoj pop muzici (pjevanje ljetnih pjesmica na španjolskom jeziku, uz vrlo moderni aranžman i produkciju). Jedna od svakako najpozitivnijih pjesama po svojoj atmosferi u ovogodišnjoj konkurenciji i jedna od najmanje tri jako pozitivne pjesme u prvom polufinalu. Mislim da ova pjesma ima izglede da se plasira u finale, jer ima prepoznatljiv refren, prati je zanimljiv scenski nastup ako je suditi po onom što smo vidjeli do sad, i gotovo sam siguran da će doprijeti do mnogih. Rumunji definitivno mogu i bolje od ovog, međutim i ovo je sasvim solidno, i ja sam uvjeren da će takav biti i plasman u finalu, gdje im predviđam rezultat u sredini ljestvice.
Ocjena: 7/10

Bruno Topić
Ovu pjesmu sam otkrio još za vrijeme kada je sudjelovanje Rumunjske bilo upitno i oduševila me, slušao sam ju i mislio, uff kako bi bilo dobro da ovakva pjesma sudjeluje na Eurosongu, i nakon par dana Rumunji potvrđuju sudjelovanje i objavljuju popis pjesama nacionalnog finala na kojem je Mandinga. Definitivno najbolja melodija ove godine, obožavam harmoniku i način na koji je uklopljena u pjesmu, ovo će sigurno biti veliki hit. Držim fige za što bolji plasman.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Naj-catchy stvar ovogodišnjeg Eurosonga, jednostavno se ne da izbaciti iz uha kad jednom tamo uđe, a uđe već nakon prvih nekoliko taktova. Rumunjska je jedna od onih zemalja od kojih na Eurosongu uvijek imamo posebne, pooštrene kriterije, a što se mene tiče, ove su ih godine u potpunosti ispunili.
Ocjena: 10/10

RUSIJA

YouTube video

Ajdin Mehić
Sjajno i nevjerojatno! No, koliko god bile simpatične, i koliko god ja ne mogu ostati ravnodušan na izraz najniže bakice i njen osmijeh i zadovoljstvo kada shvati koliko ih publika podržava, pjesma ovakvog tipa od mene ne može dobiti veću ocjenu od sljedeće.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Babuške su živa smijurija i zato su mi dobre, onako, kao dobar štos. Izvrsna zanimacija za sve fanove – ima se o čemu pričati i zbijati šale. Ovo je efekt stare bakice (moldavska bubnjarica iz 2005.) umnožen sa šest. Pjesma od prije nekoliko godina, s kojom su po prvi put pokušale otići na Eurosong, bila je nešto bolja, a i čini mi se da su ovaj put malo glasovno neusklađene. U svakome slučaju treba im čestitati jer Eurosong je jako iscrpljujući i zahtjevan, a one se bez problema nose sa svime tim. Od njih očekujem dobar show, puno smijeha i prolazak u finale, i to samo zato što su zabavne i, naravno, zbog susjedskih glasova.
Ocjena: 6/10

Faruk Ajdinović
Ja sam jedan od onih koji ovu pjesmu vole samo zato što je izvode ove vrlo zanimljive i šarmantne žene, i u tome ne vidim nikakav problem. Pjesma je živi kič, ali neposrednost, simpatičnost i radost kojom zrače ove žene me jednostavno osvaja svaki put do mjere da mi čak i ne bi smetalo da Rusija ugosti Eurosong 2013. Babuške su simbol iskrene emocije i radosti na ovogodišnjem Eurosongu, i niti jednog trenutka nisam razmišljao oko njihove ocjene.
Ocjena:10/10

Ante Kurtović
A što reći, slatke su i simpatične, publika će ovo sigurno podržati, no pitanje je hoće li se žiriju svidjeti. Ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo peti mjesec i vidimo kako će sve to proći. Nadam se da neće nijedna riknuti dotada 🙂
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Najzabavnija stvar ovogodišnjeg Eurosonga, koja je već sada proizvela mnoštvo simpatija i onih koji ne spadaju u okorjele Eurosong fanove. Pjesma je čista zabava i da je ne izvode Babushke, ili eventualno kakve dedushke, vjerojatno u i oko ove pjesme skoro ništa ne bi bilo dovoljno interesantno, niti vrijedno spomena. Ovako imamo nešto doista efektno i širokim masama primamljivo, tako da samo žiri može spriječiti Rusiju da se plasira u samom vrhu ovogodišnjeg Eurosonga. Televoting će „nasjesti“ gotovo 100%, ako ništa barem djeca koja u ogromnoj većini glasaju, a ako žiriji budu cijenili zabavu umjesto kvalitete ponuđenog, onda se trebamo bojati mogućeg scenarija „Eurosong u Rusiji 2013.“. Po meni, nije izgledno da će se takav scenarij i obistiniti, jer bi žiriji trebali biti taj nekakav amortizator, koji ako već ne može spriječiti plasman u finale, kojeg Rusija, ako ništa zbog posebnosti možda i zaslužuje, onda bi makar trebali Rusiji „onemogućiti“ da dođe i do pobjede. Predviđam u svakom slučaju visok plasman Rusije u finalu, i to najniže do 6. mjesta.
Ocjena: 7/10

Bruno Topić
Odlično, odlično! Kada sam gledao rusko nacionalno finale, babuske su me oborile s nogu. Očekujem i njihovu borbu uz Italiju i Švedsku za pobjedu.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Za razliku od, primjerice, Verke iz 2007., pa donekle i Dustina iz 2008., ova za**bancija nije doprla do mene.
Ocjena: 3/10

SAN MARINO

YouTube video

Ajdin Mehić
San Marino ove godine ne zaslužuje nikakav komentar, osim da EBU treba imati posebnu komisiju koja će prosuditi kada koja pjesma dobiva zaslugu da bude izvedena na Eurosongu.
Ocjena: 1/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Iako glazba i nije toliko loša, tekst je zato ubitačan, usprkos zanimljivoj i trendovskoj tematici. Valentinina interpretacija je puna prenemaganja, stoga očekujem vrlo nespretan nastup s možda zanimljivim posebnim efektima na video wallu. Mislim da Valentina može samo sanjati o finalu.
Ocjena: 4/10

Faruk Ajdinović
Kad pravite šalu od pjesme za Eurosong, onda se makar potrudite da je svi shvate. Ovo, i ako je šala, može se nazvati jednom bizarnom, neslanom pošalicom koja zaglupljuje, otupljuje čula i ostavlja bez teksta. Čovjeku čak i ponestane komentara i epiteta kojim bi upisao zaprepaštenje nakon što čuje ovo. Možda bi – skandalozno bizarno najbolje odgovaralo?!
Ocjena:1/10

Ante Kurtović
Melodija je još prolazna, ali riječi su komične. Mislim da se neće proslaviti ni kod publike ni kod žirija, što rezultira ispadanje u polufinalu. Isti slučaj kao i kod Crne Gore; okrivljuju druge što ne prolaze u finale a zapravo su si sami krivi.
Ocjena: 5/10

Edin Šačirević
Imam problem što teško razumijem zašto neke zemlje koje nemaju što da ponude, jednostavno ne „uvezu“ pjesmu i izvođača malo većeg kalibra, procjenjujući da je daleko značajnije da se, kao, recimo, u ovom slučaju, zemlja istakne i tako ostane upamćena kao vrijedan sudionik. Znam da je San Marino već to radio, pa i ove godine, ali zar nisu mogli angažirati nekog kvalitetnijeg izvođača i naručiti nešto bolju pjesmu od ove, budući da im je zaista stalo da se čuje za njih (drukčije ne bi ni sudjelovali).
Ovo govorim u slučaju San Marina prosto zato što ova zemlja skoro i da nema mogućnost drugog sredstva afirmacije, pa bi mogućnosti koje pruža Eurosong trebala maksimalno da iskoristi. Nezadovoljan sam ovogodišnjim izborom San Marina koji djeluje kao nesuđeni izbor predstavnika na Dječijem Eurosongu koji je iz razloga nesudjelovanja dospio na „Eurosong za odrasle“. Jako me podsjeća na „Coco dance“ iz Monaka, ako se ne varam iz 2006. godine. Gotovo je izvjesno da će San Marino s ovom pjesmom otpasti u prvom krugu.
Ocjena: 1/10

Bruno Topić
Koliko god je pjesma glupa i glup tekst, opet je simpatična i zarazna. Očekivao sam neku dobru pjesmu od San Marina ove godine, no dio sam ‘Facebook’ za kojeg sigurno nema finala.
Ocjena: 5/10

Marin Pelaić
Ovo je jedna od onih glazbenih katastrofa koju ni osoba nakljukana Prozacom ne bi uspjela poslušati do kraja.
Ocjena: 1/10

SLOVAČKA

YouTube video

Ajdin Mehić
U redu – ovo je rock i razlikuje se od gotovo svih preostalih pjesama na ovogodišnjem Eurosongu. Ali nije teško zaključiti kako je ovo poprilično loša, većim dijelom iritirajuća pjesma koja nije na najsretniji način zamišljena.
Ocjena: 3/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Ja ovakvu glazbu ne slušam i ne znam što bih rekao o ovoj pjesmi, stoga sam dao srednju ocjenu. Očekujem ulazak u finale jer sam se do sada uvjerio kako među gledateljima Eurosonga ima solidan broj onih koji slušaju ovu vrstu glazbe i oni će zasigurno dati svoje glasove ovoj pjesmi.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Uvijek je dobro čuti nešto žešći zvuk koji razbija pop monotoniju na Eurosongu. No, to se ne bi moglo reći za ovu pjesmu koja nevjerojatnom brzinom uspijeva dosaditi svakom onom tko je iole pozorno sluša. Anemičan i nezanimljiv pokušaj da se nasilu proizvede neka efektna rock pjesma. Mislim da će Slovaci još pričekati svoj prvi nastup u finalu.
Ocjena: 3/10

Ante Kurtović
Svi jako dobro znamo da rock na Eurosongu ne prolazi baš dobro. Refren je jedini (donekle) dobar dio pjesme. Siguran sam da ova pjesma neće vidjeti finale, a to se Slovacima i neće baš svidjeti pa pretpostavljam da bi mogli odustati s narednog Eurosonga.
Ocjena: 5/10

Edin Šačirević
Velika stvar ovogodišnje Eurosonga je prisustvo rock scene s najmanje dva izuzetno jaka predstavnika, među koje bih ubrojao i ovogodišnju slovačku pjesmu. Od ranije sam znao da Slovačka ima bogatu rock tradiciju, pa je napokon bio red da se predstave s nečim stvarno dobrim što spada u taj muzički žanr. U usporedbi, recimo,s onim što je slala Finska na Eurosong, ovo je miljama ispred, melodičnije je i nije sirovo, pa ne vidim zašto ne bi imalo šanse ući u finale, tim više što nema ničeg dovoljno sličnog u konkurenciji drugog polufinala (neka mi se ne stavlja u usta bjeloruska pjesma).
Imam dojam da će nastup biti baš onakav kakva je i pjesma, snažan i žestok, i da s obzirom na dobar redni broj u polufinalu, Slovačka ovog puta neće imati problema da izbori plasman u finale. Očekujem i naklonjenost žirija ovoj pjesmi, tako da kad zbrojim sve parametre, imam osnova za nadanje da će Slovačka završiti dobro ove godine, a pod tim podrazumijevam plasman do 15. mjesta u finalu. U finalu će inače dosta zavisiti od toga hoće li Švicarska biti sudionik, jer u tom slučaju bi se bodovi razdvojili, i tada Slovačku ne vidim iznad 20. mjesta. U svakom slučaju, pohvale za izvrsnu pjesmu.
Ocjena: 8/10

Bruno Topić
Prosječna rock pjesma, bez glave i repa.
Ocjena: 2/10

Marin Pelaić
Sasvim solidna rock stvar s, bojim se, minimalnim šansama za finale. Uistinu bih volio da više zemalja pokuša nešto s ovakvim stilom, jer rock kad je dobar je jednako efektan kao i izvrsna balada ili dance hit. Palčevi gore za Slovake.
Ocjena: 7/10

SLOVENIJA

YouTube video

Ajdin Mehić
Pristojna, dosta ugodna i lijepo otpjevana pjesma! No, ima nešto u (zamornom) refrenu što mi ne dozvoljava da ju i više zavolim.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Eva ima jako lijep glas i prekrasno interpretira ovu pjesmu. Usprkos tome ne mogu reći kako je ovo posebno fantastična balada koja me obara s nogu, posebno zato što je u ovoj skupini jaka konkurencija. Iako mi se pjesma sviđa, nekako mislim da je prolazak u finale upitan, ali svakako moguć. U finalu, nažalost, neće dobro proći.
Ocjena: 6/10

Faruk Ajdinović
Dugo sam tjerao sam sebe da zavolim ovu pjesmu, da primjetim sve te posebnosti i vrline koje ona ima. Ali evo, nakon skoro dva mjeseca, s tugom javljam svijetu da u tome nisam uspio. Ova pjesma je dobra i ima sve što joj treba, ali to sve nikako da me osvoji. U nekim dijelovima mi se čini kao da je previše „eurovizična“ i kao da podilazi stereotipima o baladama koje dolaze iz ovog dijela Europe.
Ocjena: 6/10

Ante Kurtović
Sjajna pjesma, oduševljen sam. Početak je nježan, a kako pjesma ide dalje, sve je moćnije. Konačno da Slovenci znaju nastaviti niz dobrih pjesama, bravo! Pjesma definitivno zaslužuje u finale i ne bih se čudio da završi prva kod žirija kao Maja prošle godine. Eva, ne predaj se, bori se do kraja!
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Ovako bi po meni izgledala idealna reklama za deterdžent, štirku ili neko drugo sredstvo za izbjeljivanje – pjesma koja je zamišljena da dočara snježnu pahuljicu koja se topi u ruci, a okolo je sve bijelo, čisto i mekano. S ovim stilom smo se susreli u prethodnim desetljećima ponajviše na glazbenim scenama zemalja bivše Jugoslavije, kada su svi htjeli biti „Lane moje“ u nekog pop ili etno varijanti, uključujući i one kojima boja glasa uopće ne pristaje tome, poput Aleksandre Radović iz Srbije. Ni Eurosong nije bio pošteđen tog trenda, pa smo tako imali „Lejlu“ iz BiH 2006. godine, a malo je nedostajalo da Hrvatska na Eurosong pošalje, recimo Žanamari i Emiliju Kokić s pjesmama „Kako da te volim“ i „Anđeo“. Od svih pjesama koje sam u ovom mini-eseju spomenuo, uvjerljivo je najlošija ovogodišnja slovenska pjesma u kojoj je izražen ziheraški pristup kompozitora: „Svi će se rastopiti kao pahuljice kad ovo čuju!“. Ja na sreću stojim čvrsto i ne dam se impresionirati nečim ovakvim, što sam imao prilike čuti bezbroj puta u boljim varijantama.
Šteta bi bilo ako Slovenija, a ne, recimo Hrvatska, bude prošla u finale, a bojim se takvog scenarija, jer „efekat pahuljice“ bi mogao učiniti svoje. Moje predviđanje je da će Slovenija proći dalje, ali da neće napraviti ni približno dobar rezultat kao prošle godine.
Ocjena: 2/10

Bruno Topić
Baš kao i Maju iz Bosne, ovu mladu Slovenku su mnogi otpisivali i nitko nije mislio da će Slovenija imati predstavnika za finale, no Maja nas je sve razuvjerila. Odlična i dramatična pjesma! Jedina mana je što kod mene nije palila na prvo slušanje.
Ocjena: 9/10

Marin Pelaić
Puno dramatike ni za što. Skoro da bih usporedio ovu pjesmu s hrvatskom – svim silama želi postići nekakvu posebnu emociju, naježiti slušatelja, a to joj nikako ne uspijeva jer nije dovoljno dobra da bi postigla takav efekt. Za ocjenu bolje od „Neba“, ali sve skupa gledano, prilično loše.
Ocjena: 4/10

SRBIJA

YouTube video

Ajdin Mehić
Tko god je kliknuo na opciju „Užasna mi je“ prilikom analize Srbije, lagao je sam sebe. “Nije ljubav stvar” je odlična pjesma s jednim od najljepših uvodnih taktova u ovogodišnjoj konkurenciji. No, ono što mi smeta je činjenica da kako koju pjesmu Joksimović za Eurosong piše, tako je ona i slabija od one prethodne. Uz to, tu je velika forsiranost same pjesme, kao da se na silu mora svidjeti svima. Zato bih Srbiji dao devetku, a maksimalnu ocjenu sačuvao za samo jednu zemlju o kojoj ćemo pisati u posljednjem dijelu ovogodišnjeg RN-a.
Ocjena: 9/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Kada sam čuo da se Željko Joksimović vraća na Eurosong očekivao sam nešto što će me ponovo oboriti s nogu, no moje je oduševljenje splasnulo. U ovoj pjesmi ima nekoliko različitih stilova i jasno je uočljiva razlika između prvog i drugo dijela, što mi nekako ne sjeda. Prvi dio je izuzetno lagan i razvučen, a onda dolazi do naglog „buđenja“. Takva kombinacija mi se ne sviđa. Ista stvar je i s Litvom ove godine.
Na kraju svega pjesma je OK, ali nije mi najbolje sjela. Željko to može puno bolje.
Proći će u finale i tamo završiti negdje oko sredine.
Ocjena: 6/10

Faruk Ajdinović
Željko Joksimović nam je dao upravo ono što smo od njega i očekivali – pop balada sa snažnim etno efektima, itekako spada u pjesme koje nešto vrijede na ovogodišnjem Eurosongu. Nekako mi se, ipak, čini da je Željko u toku svoje bogate karijere imao i nekih malo boljih pjesama, što nikako ne umanjuje činjenicu da je ova pjesma među boljima na ovogodišnjem natjecanju.
Ocjena: 8/10

Ante Kurtović
Sjajno, puno bolje od „Laneta“. Željko fabulozno izvodi pjesmu, a ono što mi se posebno sviđa je kako se pjesma razvija; početak je nježan, a violine nas ostavljaju bez teksta. Nakon prvog refrena, pjesma je obogaćena s više instrumenata te Željko energičnije izvodi drugi refren. Pjesma završava fantastično. Što više reći, želim svu sreću našim susjedima i vjerujem u njihov plasman u top 5!
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Ovo je jedna od rijetkih pjesama koje me naježila na prvo slušanje, prosto zbog svoje snažne emocije i dramatičnosti koja neodoljivo podsjeća na uradak istog ovog pjevača iz 2004. godine („Lane moje“). Rekao bih da je ovogodišnja srbijanska pjesma malo više okrenuta ka standardnom pop zvuku od „Lane moje“, ali je zadržala, maltene istu strukturu. Čak će i neki ljudi na sceni po svoj prilici biti isti.
Pjesma je, iako balada, prilično agresivna, što je dobro za rezultat, jer ostaje primijećena, premda lično ne bih volio da se nagradi ponavljanje, tj. da s nečim već viđenim Srbija ubilježi još jedan visok plasman. Bojim se da će ipak biti tako i da će se Srbija nakon godina lutanja vratiti u sam vrh, jer ova pjesma posjeduje doista sve da završi jako visoko. Treba li naglašavati da ovu pjesmu izvodi sjajan i vrhunski pjevač kakav je Željko Joksimović?
Nema sumnje u prolaz dalje, iako sam skeptičan u pogledu žirija, kojem je ovakav stil već prilično poznat i može se činiti pomalo otrcanim. Šteta što Željko Joksimović nije iskoračio s nečim stvarno novim, otprilike onako kako je to učinio Dino Merlin prošle godine predstavljajući BiH.
Ne očekujem pobjedu Srbije na Eurosongu, osim ako Srbi širom dijaspore ne kupe dovoljno kartica i pravilnije se rasporede po različitim zemljama, a u žirijima budu sjedili zagriženi ljubitelji dramatičnih balada, što je često predrasuda kada govorimo o tom dijelu glasačkog tijela. Otprilike nekakav plasman među prvih šest u finalu bio bi krajnji domet ove pjesme pod očekivanim okolnostima.

Ocjena: 9/10

Bruno Topić
Od Željka se očekivala odlična pjesma i upravo to smo i dobili. Melodija je prelijepa, Željkov glas odličan, sve u svemu odlično i efektno.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
U principu, ovo je točno ono što smo manje-više svi očekivali da ćemo čuti kada je objavljeno tko će predstavljati Srbiju u Azerbajdžanu. No, to nimalo ne umanjuje kvalitetu ove skladbe. Mogao bih se sad raspisati o njoj, ali najbolje sažeti ovako: lijepo, moćno, efektno, upečatljivo. Ne vjerujem u pobjedu, ali u sam vrh – da. Je li ljubav stvar, ne bih znao, ali je li Željko majstor? Itekako.
Ocjena: 10/10

Zanimljivosti

Pjesme u ovom dijelu najviše su se svidjele Bruni (46 bodova), a najmanje Tomislavu (30 bodova)

Tri države dobile su po dvije desetke – Rumunjska, Rusija i Srbija

50% Brunovih ocjena su desetke

Prosječna ocjena Slovenije je 6.0

Faruk nije dao dvije iste ocjene

Još se čeka Ajdinova desetka

San Marino ima čak četiri jedinice, ali na tom planu i dalje prednjači Gruzija s pet jedinica

Iako ima dvostruko manje desetki, Srbija je uzela Italiji vrh u ukupnom poretku

POREDAK ŠESTOG DIJELA

1. Srbija 61
2. Rumunjska 51
3. Rusija 47
4. Slovenija 42
5. Slovačka 33
6. San Marino 18

Poredak nakon pretposljednjeg dijela „Razmišljamo naglas: Eurosong 2012.“

1. Srbija 61
2. Italija 59
3. BiH 56
4. Norveška 55
5. Danska 54
6. Island 54

7. Mađarska 52
8. Estonija 52
9. Rumunjska 51
10. Francuska 51
11. Hrvatska 50
12. Azerbajdžan 50

13. Makedonija 49
14. Cipar 49
15. Rusija 47
16. Njemačka 47
17. Bjelorusija 42
18. Slovenija 42

19. Portugal 42
20. Grčka 41
21. Belgija 40
22. Latvija 38
23. Finska 38
24. Irska 35

25. Bugarska 35
26. Moldova 34
27. Slovačka 33
28. Nizozemska 32
29. Malta 32
30. Albanija 32
Litva 32

32. Izrael 26
33. Crna Gora 25
34. Austrija 22
35. San Marino 18
36. Gruzija 9

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?