Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. - treći dio – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas: Eurosong 2012. – treći dio

  19 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Države čije smo pjesme komentirali i ocjenjivali u prvom dijelu ovogodišnjeg „Razmišljamo naglas: Eurosong“ su: Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska i Island.

Ukupno je sedam ocjenjivača, tako da je najmanji broj bodova koji neka država može osvojiti 7, a najveći 70.

FRANCUSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Još uvijek ne mogu na pravi način složiti dojmove kada je u pitanju francuska pjesma. Koliko god ima pogrešnih momenata, toliko je tu i onih moćnih, koji ovu pjesmu stavljaju u koš s boljim stvarima ovogodišnjeg Eurosonga. Teško će ovo biti pjevati uživo, nadam se da Anggun neće skakati po sceni kao Hadise.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Izuzetno zanimljiva pjesma i pravo osvježenje. Žao mi je što je dio teksta na engleskom i čini mi se da je zadnja utvrda pala – Francuzi su do sada bili najtvrdoglaviji što se toga tiče. Ako bi baš morao biti sitničav onda bih rekao da je šteta što Anggun nema malo dublji i grublji glas. Tada bi bilo savršeno. Mislim da će ove godine Francuska ostvariti solidan rezultat.
Ocjena: 8/10

Faruk Ajdinović
Ovdje su mi dojmovi još uvijek pomiješani, i svakim se slušanjem iznova mijenjaju. Ima dosta toga što valja i što vrijedi, ali i jednako toliko toga što je apsolutno nepotrebno. Ponekad mi zvuči kao da je nastala nekom čudnom sintezom dvaju potpuno različitih pjesama, pa se u konačnici izgubila poanta i smisao ove pjesme. Mislim da se ni Francuzi ne bi trebali nadati nekom fantastičnom uspjehu.
Ocjena: 6/10

Ante Kurtović
Anggun je jedna kvalitetna pjevačica koja zasigurno zaslužuje predstavljati Francusku na Eurosongu. Pjesma je fantastična, sviđa mi se melodija, naglo pojačanje tempa na početku pjesme,. E sad, plasman je malo delikatna tema. Na veliku žalost, mislim da će ovo jako loše završiti, pa se ne bi čudio da natjecanje okonča na posljednjem mjestu. Žao mi je.
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Otkad pratim Eurosong, ovo je jedna od najneharmoničnijih pjesama u svojoj strukturi, koju karakteriziraju takvi prijelazi i takva nepredvidivost, da se naprosto gubi orijentacija u njen tok, što se naravno odnosi na prvo, i eventualno neka od prvih slušanja. Pjesma je zanimljiva, dosta neobična i smatram da je novitet, ne samo kad je u pitanju Eurosong, već i europska pop muzika (ja bar nisam ništa slično čuo), i drastičan je iskorak u odnosu na ono što je Francuska slala prethodne godine. Uvijek je rizično pokušavati s nečim novim, i donekle čudnim, ali ako budemo otvoreni, mi koji glasamo, kao i žiriji, Francuzi se mogu nadati lijepom plasmanu, unatoč tome što nisu na nivou efektnosti iz prošle godine, kada su zaista zaslužili da budu pobjednici. Nadam se dobro osmišljenom scenskom nastupu, za razliku od video-spota koji mi nema neku jasnu poveznicu sa samom pjesmom, tako da se nadam da će Francuska ovog puta uspjeti ući među prvih 10.
Ocjena: 8/10

Bruno Topić
Ove godine Francuzi su imali najagresivniju promo kampanju, a pjesma nije loša. Na prvo slušanje mi je bila bez veze, kasnije super, a sada opet prosjek. Ne vjerujem u neki pretjerano dobar plasman.
Ocjena: 5/10

Marin Pelaić
Vojnički ritam u kombinaciji sa zviždanjem se pokazao dobrom kombinacijom još u soundtracku za film „Most na rijeci Kwai“, i Francuzi su taj spoj ovdje odlično iskoristili. Nije pjesma koja će pobijediti (generalno joj je teško predvidjeti konačni plasman), ali sam uvjeren da će se ipak mnogima svidjeti. Što se minusa tiče, najveći bi, dakako, bio korištenje engleskog jezika.
Ocjena: 9/10

GRČKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Slična ciparskoj pjesmi, ali rekao bih za određenu dozu nekreativnija te će samim time ocjena biti za jednu razinu manja. Meni je „Afrodizijak“ super, kao i naša Slobodanka! Grčka će rasturiti i prodrmati Europu, ali ja ću svoje više ocjene dati boljim, ozbiljnijim
i originalnijim pjesmama.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Dosta dobro kotira među fanovima i na kladionicama, ali ja sam jako razočaran ovom pjesmom. Naviknut sam na bolje stvari koje dolaze iz Grčke, a ova pjesma mi zvuči jeftino, napravljena bez puno truda. Bez obzira na moju slabu ocjenu Grčka će i ove godine glatko proći u finale i bez problema završiti u prvih deset. No, po mom mišljenju nezasluženo. Sjetimo se samo Helene, Sakisa, Sarbela, Kalomire… Ovo nije ni blizu.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Razumijem da je Grčka u krizi i da traže jeftiniju opciju, ali mi se čini da jeftinije od ovog stvarno ne može. Pjevačica, kao džepna verzija Helene Paparizou, i pjesma koju puštaju studentima glazbene akademije prilikom definiranja riječi trash, gotovo emitiraju valove nedomišljatosti, izlizanosti, podilaženja najnižim ukusima gledateljstva.
Ocjena: 2/10

Ante Kurtović
Pjesma je baš zarazna; tipični „Kalomira stil“. Nema sumnje da neće biti prva po glasovima publike već treću godinu zaredom. Ovo će definitivno zapaliti publiku kako u Areni, tako i pred malim ekranima. Mene samo zanima kako će to zvučati uživo. Sve u svemu, sviđa mi se, puno bolje od prošlogodišnjeg „plesa“.
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Isti recept, ista formula, deja vu, copy-paste – što god da upotrijebimo kao termin od navedenog, svodi se na to da ove godine imamo Kalomoiru broj 2, Helenu Paparizou broj 3, grčku inačicu Hadise, odnosno nešto što je već do te mjere isprobano, da je suvišno davati bilo kakve komentare. Pjesma je sama poprilično nezanimljiva, potpuno neinventivna i za pretpostaviti je da nije rađena kao sasvim originalna, već da je pravljena, bukvalno, od dijelova sličnih pjesama kojih ima milijun.
Malo je vjerojatno da će Grci svojim afrodizijakom opčiniti, kako publiku, tako i žirije, no zbog nešto slabije konkurencije u prvom polufinalu, uspjet će se provući u finale. Gotovo je izvjesno da Grčka ove godine neće zadržati tradiciju plasmana među prvih 10 u finalu, a najvjerojatnije da neće ući ni u prvih 15, što ovim putem i predviđam, uz ogradu da u slučaju rednog broja nastupa od 21 do 26, postoje šanse da se ove moje zle slutnje ipak ne obistine.
Ocjena: 2/10

Bruno Topić
Napokon ono što uvijek očekujem od Grčke, zgodna mlada pjevačica, etno elementi i zarazna pjesma. Pun pogodak iz Grčke ove godine, finale je sigurno, a i top 10 plasman također.
Ocjena: 9/10

Marin Pelaić
Ja sam jedan od onih tupamarosa koji će valjda vječno padati na ovu vrstu eurovizijskih (trash) pjesama, koliko god da ofucano i reciklirano zvučale. Grci mudro ne mijenjaju ekipu koja pobjeđuje; vidjet ćemo hoće li se niz zaustaviti upravo na Slobodanki.
Ocjena: 8/10

GRUZIJA

YouTube video

Ajdin Mehić
Pored Ukrajinaca i pitanja zašto nisu poništili rezultate svog izbora za Eurosong, najveća zagonetka ovogodišnje sezone nacionalnih finala je ta o čemu su državljani Gruzije razmišljali kada su trošili kredit na svojim telefonima glasujući za ovu grozotu.
Ocjena: 1/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Ovo mi je najveće razočaranje godine, jer sam uvijek uživao u gruzijskim predstavnicima, a da ne pričam o silnom trudu koji stoji iza svega toga. Iako mi se ovakav stil glazbe sviđa, u ovom slučaju to je jako loše izvedeno.
Gruzija ovaj put ostaje bez finala, jer nema ni susjeda da je spase.
Ocjena: 2/10

Faruk Ajdinović
Ja ozbiljno razmišljam da pišem tekstove ovom čovjeku. I nije neko veliko umijeće. Uhvatim se neke riječi kao što je Joker i samo nižem sve ostale koje se rimuju na to. To otprilike dovoljno govori o ovoj pjesmi koja je toliko loša da sva zlodjela Joker iz „Batmana“ djeluju kao manje zlo od ovog trominutnog kaosa.
Ocjena: 1/10

Ante Kurtović
Koji je vrag ovo?! Po prvi su me puta Gruzijci otkad sudjeluju jako razočarali. Citirat ću jednog našeg fana: „You’re a loser, not a joker“. Ako prođu u finale, stvarno bih trebao razmisliti o tome da prestanem gledati Eurosong.
Ocjena: 1/10

Edin Šačirević
Gruzija je veliko neugodno iznenađenje ove godine, uzevši u razmatranje da je prethodnih godina slala pjesme koje su uglavnom pripremane uz ambiciozan pristup i na kraju su nailazile na jako dobar odjek koji je donosio rezultate. Stoga sam očekivao, da će, i zbog blizine mjesta održavanja Eurosonga, i mogućnosti velikog broja Gruzijaca da osobnim prisustvom podrže svoju zemlju i svog predstavnika, i ovaj Eurosong shvatiti krajnje ozbiljno i da ništa neće prepustiti slučaju. Kad ono, dogodilo se nešto što zaista ne bih ni komentirao.
Jedna prejednostavna pjesma koja se svodi na rimu i ponavljanje (pritom nije u pitanju rap) i koja ni približno ne zadovoljava standarde po kojima su komponirane pjesme predstavnice Gruzije do sada. Gruziji se još niti jedanput nije dogodilo da „izvisi“ i ne prođe u finale. Gotovo sam siguran da će se taj niz prekinuti ove godine u Bakuu.
Ocjena: 1/10

Bruno Topić
Gruzijci ove godine definitivno imaju najgoru i najiritantniju pjesmu, a što je najgore bit će oni daleko od zadnjeg mjesta, a šanse za finale im nisu minimalne!
Ocjena: 1/10

Marin Pelaić
Napisati zašto je ova pjesma loša je kao da morate objasniti zašto je Quasimodo ružan; ne znate gdje biste počeli i pitanje je kad bi završili. Čuo sam tijekom godina na Eurosongu i lošijih, ali ni to ne umanjuje svu grozotu ovog uratka.
Ocjena: 2/10

HRVATSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
Da nije Nine, rekao bih – čisti prosjek i ok pjesma sa sjajnim tekstom i porukom. Šteta što nije efektnija i atraktivnija na prvu, ali ipak smatram da će pjesma „Nebo“ biti u finalu zahvaljujući sjajnom glasu ove pjevačice koja će svojim nastupom sve svoje fanove učiniti
ponosnim.
Ocjena: 6/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Eh, teško je biti patriot i kritičar, ali što se mora – mora se. Pjesma mi je lijepa i mislim da se Nina zaista pronašla u njoj, ali do sada ju je izvodila u pola snage, što joj neće pomoći u borbi s brojnim snažnim vokalima, ali vidjet ćemo kako će Nina zvučati nakon operacije glasnica. Glavni problem pjesme je taj što se ne ističe dovoljno među brojnim baladama koje su ove godine preplavile Eurosong. I zato mi se sviđaju „kozmetičke“ promjene na glazbi, iako su mnogi njima razočarani. Tim promjenama udvostručene su šanse za prolazak u finale. Isto tako Nina ima brojne mogućnosti za fantastičan nastup, što bi moglo podići pjesmu za barem još 30%. Nekako imam osjećaj da bi mogla proći dalje, ali u finalu neće ostvariti neki impresivni rezultat, jer je tamo očekuje veličanstvena Pastora i mnogi drugi izvođači s puno upečatljivijim pjesmama. U svakom slučaju držim Nini fige i sa svim srcem navijam za nju.
Ocjena: 6/10

Faruk Ajdinović
Poprilično me nervira činjenica da je ovoj pjesmi, na neki način, uskraćena podrška javnosti i fanova. Radi se o jednoj pametnoj, pop baladi čija mi se, da budem iskren, prva verzija daleko više sviđala zbog one akustičnosti i zvona, dok je druga „žešća“ verzija „Neba“ malo sterilna. Sve u svemu, lijepo i osjećajno. Možda za moj ukus previše komercijalno, ali…
Ocjena: 7/10

Ante Kurtović
Jedna savršena pjesma koja me je ostavila bez daha. Iskreno, moram priznati da me na prvu nije osvojila, bila mi je čisto osrednja. Ali, vremenom sam uvidio da pjesma zaista ima onu moć koju bi jedna balada trebala imati. Ninine sjajne vokalne sposobnosti u potpunosti čine ovu pjesmu jednom predivnom skladbom koja će zasigurno dobro proći u „zemlji vatre“. Vrijeme je da nas Nina odvede u eurovizijsko NEBO u kojem ćemo zasjati.
Ocjena: 10/10

Edin Šačirević
Jedna jako lijepa, nepretenciozna pjesma, kod kojeg mi se najviše sviđaju prvi taktovi uz gitaru, a možda najmanje njen refren. Pjesma očito nije namjenski pravljena za Eurosong i ne odgovara stereotipu moćnih Eurosong balada, kakve, recimo, često šalje Srbija, ali je ugodna za slušanje, prati je sjajna vokalna izvedba, a nama s ovih prostora je poznato da je riječ i o karizmatičnoj pjevačici koju je užitak gledati na sceni.
Volim slušati ovu pjesmu, iako se ne mogu oteti dojmu da je pogrešan potez bio uraditi nešto drugačiju verziju pjesme, koja dobrim dijelom kvari njenu originalnu suštinu, a propust je, donekle, što nije urađena engleska verzija pjesme, prvenstveno imajući na umu da Nina Badrić ima internacionalno iskustvo pjevanja na engleskom jeziku, tako da njena pjesma možda ne bi zvučala tako rogobatno na engleskom jeziku, kao npr. ovogodišnja pjesma predstavnica Srbije.
Kako god, očito se igralo i igra na kartu iskrenosti. Ja ovoj pjesmi zbog Nine Badrić želim puno sreće i veliki uspjeh na Eurosongu. Objektivno bi se trebala naći u finalu. Nije baš izgledno da će dogurati do prvih 10 u konačnom poretku.
Ocjena: 8/10

Bruno Topić
Iako sam ove godine očekivao i nadao se Jeleni Rozgi, bio sam zadovoljan i s Ninom Badrić. Slušajući pjesme s albuma, pjesma „Nebo“ mi je odmah „upala u uši“ i ostavila na mene najbolji dojam, tako da mi je bilo drago kada se na Dori saznalo da Nina s „Nebom“ ide u Baku. Pjesma je super, drugačija, početak odličan, sve u svemu super, jedino me brine kako će to Nina otpjevati.
Ocjena: 10/10

Marin Pelaić
Ovaj vrhunac patetike je po mom sudu jednaki trash kao i npr. grčka pjesma, s tom razlikom što Slobodanka makar podigne raspoloženje, a ova limunada ne budi nikakvu reakciju. Mislim da je izbor pjesme apsolutno kriv i to ne može spasiti niti Ninino zalaganje, kao što ni Aleksandra Kovač na lanjskom srpskom izboru nije mogla izvući previše iz skladbe s kojom se natjecala. Naravno, nadam se najboljem, ali sve i da bude u top 10, meni će ova pjesma ostati ispodprosječni uradak nedostojan Eurosonga.
Ocjena: 3/10

IRSKA

YouTube video

Ajdin Mehić
A pobogu. Nisu uspjeli prošle godine, zašto misle da imaju neku naročito veću šansu ovaj put? Sve na isti fazon, ama baš sve. Eto, pjesma za mrvicu slabija od prošle, a prateći vokali u nastupu uživo pojačani.
Ocjena: 4/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Iako su mi ovi blizanci fantastični i prošle godine bili su totalno cool, u ovogodišnjem izdanju nisu ništa posebno. Od njih sam puno očekivao, ali na kraju su me prilično razočarali. Iako bi po svim pravilima trebali proći u finale, mogli bi se ipak spotaknuti zbog iznimnog falš pjevanja. Ono što se moglo vidjeti i čuti na Youtube-u zvuči i izgleda prilično raštimano. Ukoliko prođu, u finalu neće ostvariti bog zna kakav rezultat. Šteta.
Ocjena: 5/10

Faruk Ajdinović
Ja sam jedan od malobrojnih kojima je „Waterline“ bolja od „Lipstick“ samo zato što nije toLiko iritantna i isforsirana kao ona od prije godinu dana. Ostalo je isto – isprazno, nemaštovito, puno fraza i doskočica u pokušajima da se privuku glasovi mlađe publike. No, kad se tome doda nastup i facijalna ekspresija ala Ava Karabatić, mislim da će Irci glatko u finale.
Ocjena: 3/10

Ante Kurtović
Jedan tipični američki pop pjesmuljak koji će se svima svidjeti, iako smo ovakvih pjesama čuli već milijun puta. Mislim, nije loša pjesma, ali sve je to već viđeno. Moram reći kako mi je ovogodišnja pjesma malo bolja od prošlogodišnje. Ne moramo ni raspravljati hoće li blizanci proći u finale, jer je to već jasno. U finalu očekujem plasman između 12. i 16. mjesta – mislim da dalje ne mogu.
Ocjena: 7/10

Edin Šačirević
Pomalo zaboravljeni igrači ove godine, duo Jedward, jurišaju na još jedan uspjeh na Eurosongu, ovog puta sa malo zrelijom i „pitomijom“ pjesmom koja ne ostavlja prostor za puno skakutanja poput pjesme „Lipstick“. No, kako tu pjesmu izvode Jedwardi, čisto sumnjam da će propustiti priliku da naprave istinski show od materijala zvanog „Waterline“, tako da za početak uopće ne sumnjam da će, baš kao i prošle godine, i ove godine sigurno ući u finale.
Nemam nešto posebno što bih pisao o samoj pjesmi, s tim što bih rekao da je namijenjena tinejdžerima i tinejdžerkama, i da je to očito, ciljana televoting skupina, uz djecu, koju će oduševiti i sam izgled ova dva blesana.
Mnogi su olako prešli preko činjenice da su Jedwardi od svih izvođača najbolje unovčili nastup na Eurosongu prošle godine i da imaju ogroman broj fanova, pogotovo u zemljama sjeverne i zapadne Europe. Upravo zbog toga, ne samo da ne sumnjam da će Irska bez problema proći u finale ove godine, već pretpostavljam da će se boriti za plasman među prvih 5 u finalu, a zahvaljujući mogućnostima televotinga i armiji njihovih obožavalaca i obožavateljica širom kontinenta. Ništa neću komentirati vezano za žiri. Uglavnom, gotovo sam uvjeren u visok plasman Irske i ove godine na Eurosongu.
Ocjena: 7/10

Bruno Topić
Jedwardi su mi se prošle godine svidjeli tek nakon Eurosonga, tako da postoji mogućnost da se isti scenarij ponovi i ove godine, no do tada nemam dobro mišljenje o ovoj dječjoj nabrajalici.
Ocjena: 2/10

Marin Pelaić
Sasvim dobra stvar koja lako ulazi u uho što bi u kombinaciji s upečatljivim pojavama irskih blizanaca trebalo Irskoj osigurati još jedan solidan plasman.
Ocjena: 7/10

ISLAND

YouTube video

Ajdin Mehić
Odlučio sam ih malčice bojkotirati obzirom da se stide svog jezika, no dobro. I dalje stoji da je islandska pjesma jedna od boljih na ovogodišnjem Eurosongu, ali bih se jednim dijelom složio i s Farukom – postoji određena doza neiskrenosti i kao da je na silu ubačena dramatičnost u pjesmi „Never forget“.
Ocjena: 8/10

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Jonsi se dokazao još 2004., a sada se vraća kao dio zanimljivog dueta koji izvodi moderniziranu keltsku pjesmu. Ali isto tako ova pjesma mogla bi se okarakterizirati i kao tipično eurovizijska. Iako ova pjesma ponese, zvuči dramatično i uvodi nas u mistiku dalekog sjevera, vokali malčice nisu u skladu, a ona stanka pred kraj pjesme je suvišna. Na kraju ukupna ocjena je ipak visoka, ponajviše zbog osvježenja koje donosi na ovogodišnji Eurosong. Mislim da je Islandu finale osigurano.
Ocjena: 8/10

Faruk Ajdinović
Islandska pjesma slovi za jednog od favorita ovogodišnjeg Eurosonga. I razumijem zbog čega. Efektna, moderna pop balada, s puno mistike, drame i emocije. No, problem je u tome što se meni finalni proizvod ne sviđa, odnosno ne sviđa mi se u mjeri u kojoj bih ja to možda želio. Ima tu neku prenaglašenost u svemu, što mi ne odgovara. Ipak, nesumnjivo se radi o dobroj pjesmi.
Ocjena: 7/10

Ante Kurtović
Kao da su mene pitali i odlučili pjesmu prevesti na englesku te s tom verzijom otići u Baku. Sjajna pjesma, ima moć, ima snagu, ima tekst, zapravo ima sve što je potrebno za jedan dobar plasman. Ne bih se čudio da iduće godine idemo u hladni Reykjavik.
Ocjena: 9/10

Edin Šačirević
Najmističnija pjesma ove godine, koja u suštini nije ponudila nešto bog zna što novo, ali se izdvaja time što je snažna, prodorna i što je, za razliku od većine ostalih pjesama slične prirode ove godine, izvodi muško-ženski duet. Te činjenice će Islandu pomoći da se istakne u dovoljnoj mjeri za prolaz dalje, usprkos nešto lošijem žrijebu redoslijeda izvođenja pjesme u prvom polufinalu. Lično mi se ne sviđa način na koji je violina inkorporirana u strofe pjesme, jer djeluje kao da je taj instrument isključivo ornament. Ovo iznosim iz razloga što ako se pažljivo sluša, melodija koju proizvodi violina totalno odudara od smjera kojim se kreće melodija pjesme u istom tom dijelu, tako da mi pjesma zbog tih momenata zvuči nekako kičasto i nije mi u potpunosti „sjela“. Želim reći da ne volim kad mi pjesma djeluje usiljeno i kad joj se dodaju suvišni elementi samo zato da bi bila što efektnija.
Uglavnom, interesantna pjesma koja odgovara i podneblju iz kojeg dolazi (iako nije u pitanju etno pjesma), pa se nadam da će uspjeti, ne samo osigurati plasman među 26, 26. svibnja u finalu, već i da će uspjeti da se domogne jednog od prvih 12 mjesta, što bi bilo sasvim dovoljno cijeneći ponuđeno.
Ocjena: 7/10

Bruno Topić
Na prvo slušanje Islanđani su mi bili naporni, a refren me nije oduševio, melodija mi je bila zanimljiva i napeta sve do refrena koji je sve uništio, ali engleska verzija je popravila dojam. I ove godine Island će vjerojatno u finale i moguće ostvariti plasman među deset najboljih.
Ocjena: 6/10

Marin Pelaić
U svim segmentima sjajna pjesma koja ima sve predispozicije da zablista na sceni u Bakuu. Ipak, što se mene tiče, nedostaje joj još „ono nešto“ da bi ocjena bila najviša.
Ocjena: 9/10

Zanimljivosti

U ovom dijelu pjesme su se najviše svidjele Anti, koji je dodijelio ukupno 45 bodova, a najmanje Faruku, koji je dodijelio 26 bodova

Obje desetke dobila je Hrvatska

Svih pet jedinica išle su Gruziji

S prosječnom ocjenom 1.285, Gruzija je u Bottom 3 „Razmišljamo naglas: Eurosong“ IKADA

Bruno u ovom dijelu nije dodijelio dvije iste ocjene

Prosječna ocjena Irske je 5.0

Premda je trenutno druga po broji desetki, Hrvatska nije u TOP 5

BiH se i dalje othrvava naletima Sjevernjaka

POREDAK TREĆEG DIJELA

1. Island 54
2. Francuska 51
3. Hrvatska 50
4. Grčka 41
5. Irska 35
6. Gruzija 9

Poredak nakon prva tri dijela „Razmišljamo naglas: Eurosong 2012.“

1. BiH 56
2. Danska 54
3. Island 54
4. Estonija 52
5. Francuska 51
6. Hrvatska 50

7. Azerbajdžan 50
8. Cipar 49
9. Bjelorusija 42
10. Grčka 41
11. Belgija 40
12. Finska 38

13. Irska 35
14. Bugarska 35
15. Albanija 32
16. Crna Gora 25
17. Austrija 22
18. Gruzija 9

Vaša razmišljanja o ovom, ali i drugim člancima, možete podijeliti s nama na našoj Facebookovoj fan stranici ovdje.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?