Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (3) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (3)

  1 min za čitanje   21 komentar

Na redu je i treći nastavak ovogodišnjeg “razmišljanja naglas”. Zadnja četiri dana u vodstvu je ciparska grupa Minus One, a hoće li se zadržati na vodećoj poziciji nakon današnjeg nastavka, saznajte u karticama ispod teksta.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.

Rasprava21

 1. Marks — 20. travnja 2016. u 23:28

  1. Francuska 10/10
  2. Ukrajina 9/10
  3. Island 7/10
  4. Grčka 4/10
  5. Rumunija 3/10

 2. Den Vilda — 11. travnja 2016. u 21:54

  S obzirom na bogatu eurovizijsku povijest zemalja u ovoj petorci moja očekivanja su opravdano bila jako velika, no međutim samo dvije pjesme ovdje zaslužuju detaljnu analizu. Evo mog redoslijeda:
  1. UKRAJINA. Po meni daleko najbolja pjesma iz ove skupine. Sjajna pjevačica i možda najbolja ove godine na ESC, ima tu karizmu i emociju koju jako dobro prenosi. Pjesma je na mahove dosta teška i sumorna, ali i specifična te definitivno ima tu snagu i potencijal u sebi. Ukrajina će se izdvojiti ove godine, nastup uživo je odličan i uopće ne dvojim da će biti sjajno odrađen u Globe Areni (Ukrajinci su velemajstori u pravljenju scenskih nastupa). U politički kontekst pjesme neću ulaziti, o tome bih mogao do sutra pisati, nije važno… Ja mislim da Ukrajina sigurno ulazi u TOP5, po meni je to 3. ili 4. mjesto. Snagu za pobjedu nema, ali u izvrstan plasman uopće ne sumnjam.
  2. FRANCUSKA. Potpuno se slažem s Farukovom ocjenom francuske pjesme. Ja mislim da je ovo “Tresla se brda, rodio se miš”. Ovdje je riječ o jednoj vrlo ugodnoj i finoj pjesmi, koja u studijskoj verziji zvuči jako dobro i opuštajuće, ali opet u njoj ne vidim ništa toliko posebno i kvalitetno da bi zaslužila ulogu favorita br. 1 na ovogodišnjem ESC. Izvedba uživo je sasvim druga priča gdje ova pjesma definitivno gubi na snazi i energiji koju prenosi. Poštujem svačije mišljenje, ali nije mi jasno kako je ova pjesma favorit br. 1 među ocjenjivačkom tijelu eurosong.hr, izuzetak su Faruk i Marin koji su je smjestili na pravo mjesto. Mislim da će Francuska doživjeti istu sudbinu kao i 2011. godine, negdje između 15. i 20. mjesta.
  3. ISLAND. Očito je kako Greta na trenutke kopira Mansa i Loreen, ali ne bih joj to previše zamjerao. Ono što mi je glavni problem kod islandske pjesme je to što se stalno mijenja ritam i dinamika i imam osjećaj kao da ju je skladalo 5 ljudi koji se nisu mogli dogovoriti oko pojedinih dionica kroz cijelu pjesmu. Greta nema tako moćan glas i karizmu, pa joj je to dodatni uteg oko vrata. Sveukupno, Island odaje jedan solidan dojam i ništa više od toga. Ako prođe u finale, bit će to negdje oko 20. mjesta.
  4. GRČKA. Bio sam u teškoj muci koga ovdje prvo staviti, ali sam se odlučio za Grčku zato što u ovoj katastrofi od pjesme barem imaju i neku melodiju. Ovo je naprosto jedna bezvezna pjesma. Grčka je ogromno razočaranje ove godine i neće vidjeti finale ESC po prvi put (i više nego zasluženo)-očito su u velikoj krizi.
  5. RUMUNJSKA. Ne znam što ovdje više reći osim “Bože sačuvaj me ove pjesme”. Rumunjska je potpuno podbacila i bolje bi im bilo da su napravili jednu godinu pauzu, nego se ovako blamirati pred cijelom Evropom. I Rumunji putuju kući nakon polufinala, sve drugačije bi bila velika sramota.

 3. Tristan — 10. travnja 2016. u 22:52

  Francuska pjesma je dobra, ali nije to to, nešto fali. Ne vidim je u top 5.
  7/10
  Island 10/10…. Uz Rusiju i Španjolsku meni najbolja pjesma na ovogodišnjem ESC-u.
  Grčka 1/10
  Rumunjska 2/10
  Ukrajina- not my cup of tea, previše zavijanja i drame 2/10. Nikakvu emociju ne prenosi na mene za razliku od kaliopi i done npr. 🙂

 4. Vaclav — 9. travnja 2016. u 11:20

  Francuska pjesma je catchy, ali fali mi onaj neki faktor X da bih je vidio kao potencijalnog pobjednika. Osim toga, nisam baš neki ljubitelj pjesama u kojima se ne mogu odlučiti za materinji jezik ili engleski pa da bi imali i ovce i novce kombiniraju obadva u omjeru fifty-fifty. Mislim da je francuska pjesma precijenjena kod ESC fanova, pretpostavljam od sreće i zahvalnosti što se Francuska konačno udostojala poslati pristojnu pjesmu. Taj faktor X naprotiv vidim u ukrajinskoj pjesmi koja me se više dojmila. Mislim da bi Ukrajina mogla biti ugodno iznenađenje ovogodišnjeg Eurosonga. Osim toga, kombiniranje jezika mi u ukrajinskog pjesmi ima nekako više smisla i logike neko u francuskoj.
  Što se tiče Rumunjske, mislim da su oni zreli da po prvi put pokupe svoje krpice nakon polufinala. Isto vrijedi i za Grčku.

 5. agent — 9. travnja 2016. u 10:02

  počelo je OGAE glasanje, nekoliko klubova je već glasalo

  HR ima 1 bod

  u vodstvu FRA i RUS sa 60 bodova

  i naši glasali

  12 FRA
  10 ITA
  8 ESP
  7 BUL
  6 LAT
  5 AUST
  4 RUS
  3 AZER
  2 SWE
  1 EST

 6. Zack — 9. travnja 2016. u 06:42

  ISLAND
  Pjesma koja uz Albansku definitivno bolje zvuči na domaćem jeziku. Pokvarili su mi dojam precođenjem. Nastup je zanimljiv ali nije wow jer je već viđen.
  Ocijena 3.
  RUMUNJSKA
  Anton mi djeluje kao loše nadrogirana verzija brata blizanca Cezara kojeg je ovajzataškao pa se sad Anton vraća na esc radi osvete…
  Ocijena 1.
  UKRAJINA
  Savršeno. Jako cijenim pjevače koji uživo zvuče miljama bolje od nasnimljene pjesme. Nasterpiece u scakom pogledu, tekst, glazba, interpretacija, sve. Ne bih se bunio na pobjedu.
  Ocijena 5.
  GRČKA
  Zanimljiva kombinacija grčkog melosa i modernog ali ništa više. Al ipak bolja pjesma neg ona neslušljiva žalopojka od prošle godine. Ne vjerujem u prolaz, ali sve je moguće.
  Ocijena 2.
  FRANCUSKA
  Zavolio sam je na prvo slušanje. Problem je što uživo ne zvuči toliko moćno. Ni na njegovu pobjedu se ne bih žalio. 🙂
  Ocijena 4.

 7. Marko — 9. travnja 2016. u 01:09

  1) Island
  2) Francuska
  3) Grcka
  4) Ukrajina
  5) Rumunija 🙂

 8. Diavolo — 8. travnja 2016. u 23:20

  Island — vrlo dobra pjesma koja podsjeća na globalno poznati islandski bend Of Monsters and Men … ono što drži pažnju je izvsna melodija… ali imam dojam da je pjesma malo šizofrenijska…a i ovo što kupi od Mansa je isto minus…ali sveukupno je pjesma jako jako dobra….(9/10, ocjena 4, No.11/43)
  ____
  Rumunjska — dramatična rock pjesma koja je u suštini sasvim solidna…naravno imali su bolje (Vanotek) na izboru, ali šta je tu je…isto možda malo zvuči outdated….(7/10, ocjena 3, No.26/43)
  ____
  Ukrajina — Jamalaaa <3 <3 …Mislim da sam dosta o ovoj pjesmi pisao do sada, pa ću samo ponoviti. MASTERPIECE, odličan vokal, odlična melodija, odlična emocija, odlična poruka, itd. itd. …ovo je prva prava pjesma koja ima anti-war tematiku u sadržaju lyrics-a …nikakvi ''labudovi, cvijeće, ljubav, mir'' (koji su spadali u dosadašnje Anti-war pjesme) tekstovi se ne mogu usporediti s ovom pjesmom…ovo je direktan primjer kako se treba suočiti sa pitanjem ratne tematike kroz pjesmu, bez imalo pretvaranja i patetike….direkt u poseljedice svakog oružanog sukoba… pjesma + njen vokal + emocija = pravi ''naježitis''….Moj favorit No.1, idemo Kiev 2017. 😀 :D… (10/10, ocjena 5, No.1/43)
  ____
  Grčka — pjesma na prvu nije ostavila nikakav posebno dobar dojam….no svakim ponovnim slušanjem meni se pjesma počela sviđati sve više i više….zanimljiv spoj modernog i tradicije, a najviše me ili će me zaintrigirati pontski ples, koji se nakratko vidi i u spotu (najavili su da će ga plesati i na esc pozornici, a meni se on jako sviđa….bit će efektno) ….melodija jako dobra, rep mi se isto sviđa, a refren je pamtljiv….(7.5/10, ocjena 3, No.21/43)
  ____
  Francuska — odlična moderna pjesma koja za divno čudo dolazi iz Francuske….konačno da su oni pogodili nakon onoliko godina loših ili prosječnih pjesama (zadnja dobra je bila Allez Olla Ole, a i prije te ne pamtim)….fantastičan francuski dio pjesme, a ni engleski nije loš…..odlična pjesma koja bi na televotingu mogla jako visoko, a mislim da bi ju žiri mogao spustiti, sve zavisi od nastupa i ukupnog dojma…pjesma kao pjesma je fenomenalna, a njegov glas mislim da je slabiji u izvedbi uživo… no ne bi imao ništa protiv Pariza 2017. …. (9.5/10, ocjena 5, No.8/43)

 9. Sasha — 8. travnja 2016. u 23:19

  Francuska 100/10 – sve
  Ukrajina – kako je i najavljeno, ocekujem najatraktivniji 3D nastup ove godine. To ce Ukrajinku dovesti u top 5.

 10. Europa — 8. travnja 2016. u 23:04

  Island- pjesma sama po sebi mi nije loša.. vrlo melodična i zanimljva.. no nastup je blago isfuravanje Mansova prošlogodišnjeg.. iako se ne može reći da nije efektan.. 7/10

  Rumunjska – totalno bezveze i dosadno.. 2/10

  Ukrajina- mislim da je ova pjesma tihi i prikriveni favorit.. da ce biti u TOP 5.. meni se jako sviđa.. vrhunski vokal, zanimljiva skladba i odlična emocija koju pjevačica iznosi.. u zanimljiv nastup bit ce odlicna.. vec sad tjera da je te 3 minute slusamo i gledamo.. odlična! 9/10 ( nije 10 zbog malo politike u pjesmi)

  Grčka- neki bučkuriš, meni ne zanimljivo.. vokali mi zvuce dosta iritantno.. nadam se da ostaje u polufinalu i da nece proci zato sto je to Grčka 1/10

  Francuska- znači odlična!! svidjela mi se na prvu.. melodična i pamtljiva, francuski dijelovi izvrsni.. ako vec mora neko od tih favorita pobjediti ( a da nismo mi haha ) volio bi da to bude Francuska (nikako Rusija) 10/10

 11. Lahor — 8. travnja 2016. u 22:37

  1. Francuska
  2. Ukrajina
  preostale tri su mi nebitne.

 12. Maja — 8. travnja 2016. u 22:16

  Island, Ukrajina i Francuska svakako prolaze 🙂 a pročitala san da se Sergei bia onesvistija na pozornici 🙁

 13. Eurovision Kosovo/Kosovë — 8. travnja 2016. u 21:46

  1. FRANCUSKA
  2. GRČKA
  3. UKRAJINA
  4. ISLAND
  5. RUMUNJSKA

 14. Mario — 8. travnja 2016. u 21:39

  U ovoj grupi mi se sviđa Francuska i Ukrajina… ostalo je prosječno do katastrofa poput Grčke

 15. Thormaster — 8. travnja 2016. u 21:30

  @vitalijklichko Hvala što brinete za moje mentalno zdravlje. Dogodi se jedanput do dva puta godišnje. Poklopi se kad prestanem piti lijekove. Za sada sve pod kontrolom.

 16. KličkoVitalij — 8. travnja 2016. u 21:16

  Apsolutno ne mogu vjerovati da Ukrajina nije pobijedila u ovoj grupi. Respektujem svačije mišljenje, ali stvarno… Pa kako ?! Zbilja ne vjerujem.

  @thormaster
  A jel vam se često dešava to da mislite da vas ljudi iz tv-a gledaju, da o vama govore i slično ? To bi vam mogle biti deluzije odnosa, jedan od prvih znakova shizofrenije. Obratite pozornost na to.

 17. Thormaster — 8. travnja 2016. u 21:12

  Francuska moj br.1 ove godine. Čista pozitiva! Ajme, sva se rastopim kad me Amir pogleda u spotu i nasmješi se… Ne, ne gleda vas, gleda mene… #Paris2017
  P.S.: Draža mi je prvotna verzija. Duža je i ima više francuskog jezika…I više Amira u spotu, koji gleda mene, ne vas! 🙂

 18. SwedenEurovisionFan — 8. travnja 2016. u 20:45

  Po meni bi poredak zemalja izgledao ovako:
  1. Island – Definitivno najbolja pjesma ove godine koju pjeva ženska pjevačica! Ima sve, super ritam, dobar tekst, kopiranje Mansove inovacije, odlična 🙂
  2. Grčka – Nova super pjesma Grka koji su spojili tradiciju i engleski jezik u jedno i dobili jedan zanimljiv miks koji se meni jako sviđa i nadam se da će ući u finale 🙂
  3. Ukrajina – Ne sviđa mi se nešto posebno, no nažalost će ući u finale jer je to Ukrajina…
  4. Francuska – Nova pjesma u moru loših Francuskih pjesama, totalno nezanimljivo i ponavljački, da nisu direktno u finalu ne bi ni ušli u njega…
  5. Rumunjska – Ne treba ni komentirati, jedna od najlošijih ove godine

 19. albamolda — 8. travnja 2016. u 20:40

  Dosta dobra grupa… Ukrajina i Francuska su mi tu negdje u top 5/10 obje su odlične na svoj način 🙂
  Island solidan, Grčka meh, isto kao i rumunjska..

 20. ❤Jacob❤ — 8. travnja 2016. u 20:39

  Rumunjska i Grčka, bit ce prejadno ako te dvije zemlje prođu u finale.
  Francuska i Ukrajina – top, vrh tabele.
  Gretu volim i mislim da ce proc u finale i negdje sredina tablice 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?