Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (7) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (7)

  1 min za čitanje   104 komentara

Na redu je došao još jedan nastavak našeg komentiranja pjesama, a u ovom nastavku imat ćemo čak dvije zemlje iz regije. Koje su to zemlje i tko im se pridružio, saznajte u nastavku.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod. Podsjetimo, cilj projekta nije predvidjeti pobjednika, nego vidjeti tko bi bio pobjednik da se nas pita.

Rasprava104

 1. Marks — 20. travnja 2016. u 23:41

  1. Hrvatska 9/10
  2. Letonija 8/10
  3. Finska 6/10
  4. Slovenija 3/10
  5. Gruzija 2/10

 2. Shiva — 18. travnja 2016. u 12:44

  Al ste nahvalili Ninu. Meni pjesma nije ni u TOP 20. Mislim da će nastup biti razočaravajući, ma da se nadam da sam u krivu. O njoj kao osobi mislim sve najbolje.

 3. Vaclav — 18. travnja 2016. u 08:33

  Je li bogohulno ako kažem da mi je od ovih pet pjesama najbolja Latvija (mrvicu bolja od Hrvatske)? Aminata je opet napravila odličan posao. A i Justs je na visini zadatka. Uvjerljivo najgora je dakako Gruzija. Ovi kao da se na Eurosong idu kur*iti – ajde da im pokažamo kako to izgleda kad pravi f*keri uzmu gitaru u ruke. A što reći o Sloveniji? Siroti Slovenci su morali izabrati manje od dvaju zala koje im je njihov dragi žiri poslao u superfinale. Jedino moram reći da je Manuella ful simpatična ženskica i najviše mi je žao zbog nje što se ove godine Slovenija već unaprijed može oprostiti od finala.

 4. Den Vilda — 17. travnja 2016. u 16:20

  Što reći za ovu petorku? Pa i nije mi toliko teško ovdje napraviti poredak, ali teško je u potpunosti isključiti subjektivnost zbog Nine.
  1. HRVATSKA. Ovo je prvi moj komentar o hrvatskoj pjesmi dosad. Poslušao sam je 4-5 puta, ali ne više od toga. Nakon prvog slušanja pjesma je na mene ostavila baš podijeljen dojam. Prekrasna melodija s keltskim elementima i lijepa boja Nininog glasa na početku pjesme ostavljaju bez daha, odmah bih rekao “imamo pobjednicu”, s druge strane kako se pjesma razvija javlja se taj osjećaj nedorečenosti kao da je pjesma izreckana na mnoštvo mini dionica koje poput tramontane stalno mijenjaju smjer i neuhvatljive su. Trajanjem pjesme, taj status pobjednika se sve više i više gubi. Sveukupni dojam je da je ovo jedna jako dobra pjesma, tu nema dvojbe. Nina uživo odlično zvuči i ne bojim se da bi mogla vokalno podbaciti. Nisu točni komentari da Nina nema karizmu, ima ju, problem je što je previše ukočena na sceni (izgleda kao da je potpuno fokusirana na vokalnu izvedbu) i što zbog prevelike statičnosti nikako ne uspijeva do kraja prenijeti atmosferu pjesme. Prognoza plasmana u finalu? Nemoguće ovako…sve ćemo znati nakon nastupa u polufinalu: ja se nadam da su u Nininom timu svjesni njene statičnosti i nedovoljne ekspresije i da će se to jako popraviti. Uz fino osmišljen 1. scenski nastup, 2. sigurnu voklanu izvedbu (ovo ima 100%) i 3. njenu opuštenost i spontanost na sceni može jako visoko, po meni 4. ili 5. mjesto. Ako bude falila točka 1. i/ili 3., otvara se širok spektar od 6. do 15. mjesta. Sretno Nina!
  2. LATVIJA. Meni je ovo odlična pjesma i to na prvo slušanje me kupila. Baš jedan futuristički aranžman, odlično upakiran i prilagođen Justsovim vokalnim sposobnostima. Ono što je velika prednost Latvije jest što je ova pjesma pisana za izvedbu uživo i jednostavno je nikako ne mogu slušati u studijskoj verziji. Činjenica jest da stilski jako podsjeća na latvijsku pjesmu od prošle godine, pa Aminata ju je skladala i to je njen brend, ali nikako ne mogu govoriti o nekakvoj kopiji. Slažem se s komentarima da Justs ima malo izvještačen pogled i osmjeh (ono što je najvažnije je da ima dobar glas, a i stas), ali neće to puno smetati Latviji za još jedan plasman u TOP10. Ne može ovo u utrku za pobjedu, ali po meni to će biti još jedno 6. mjesto (raspon 5.-8. mjesta).
  3. FINSKA. Jedna sasvim OK pjesma, ali samo to. Ne mogu joj naći neku manu, ali se ni po čemu posebno ne ističe. Ništa posebno od Finaca i teško da će se provući u finale, jer se nalaze u ubitačnom polufinalu. Ako to i bude finale, ne gine im začelje.
  4. SLOVENIJA. Ah što reći za Sloveniju? Pa ništa puno. Jedna slabašna, “I wanna be Taylor Swift”-ovska, pjesma sa slabim vokalom, jedina svijetla točka je ManuEllina ljepota i njena lijepa haljina. Jasno je i pticama na grani da će Slovenci kući sutra nakon polufinala. Pamet u glavu Slovenci iduće godine!
  5. GRUZIJA. Ako ikad poželim skočiti sa 10-katnice, onda ću to učiniti uz gruzijsku pjesmu. Baš je sjajan “backup” za pokušaj suicida. Ako im to može biti neka utjeha, crnogorska pjesma nije ni tome dorasla.

 5. Коссмопољ — 17. travnja 2016. u 12:41

  Ja ne znam zašto iz godine u godinu pišite i obraćate ikakvu pažnju ko je gde kod jednog Ogae, Wiwiblogsu -drugi ogae … kome je to bitno , zašto ? i šta to konkretno znači ? …pa bar se tu jasno zna , i to da uvek omanu i to jako jako , skoro u svemu . To ne može biti nikakv reper jer glasaju isključivo gej osobe od čega su 90 pasivci ..dakle (…) …po difoltu ned(…) isfrustriran iskompleksiran ne(svet) , koji bi pre čak ubijali ali tuđim rukama da mogu okolo samo da se dokpaju neki svojih nazovi ” prava ” …

 6. agent — 17. travnja 2016. u 09:53

  imamo 9 bodova i onda ja imam netočne informacije! to da samo npr. u TOP 3 ajde

  ja kad sam gledao je FRA bila 1., HR imala 1 bod, SLO dala 0

  poanta je kaj me Corona ničim zapravo nije demantirala jer sam ja napisao da kad je glasalo 5-6 klubova mi imali 1 bod

  a ak ti se moji komentari ne sviđaju, ne moraš čitati

  a sad se odi igrati s lutkicama, to je tvoj mentalni doseg

 7. agent — 17. travnja 2016. u 09:47

  ja pogledao kad je HR imala 1 bod, sad ih imamo 9

  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahhahahaahhahahahahaha

 8. Corona — 17. travnja 2016. u 01:03

  @atase moram priznati da ossim što imaš poprilično offtopic i konfuzne komentare, još k tome su svi od reda netočni. Oprosti na izrazu ali tvoji komentari mi ostavljaju dojam da si mentalno upitna osoba.
  Trenutni poredak OGAE je sljedeći (od jučer):
  Russia 121
  France 117
  Australia 89
  Italy 46
  Latvia 34
  Spain 33
  Bulgaria 32
  Hungary 31
  Austria 30
  Ukraine 28
  Cyprus 21
  Sweden 19
  Iceland 14
  Azerbaijan 14
  Serbia 13
  Croatia 9
  Ireland 8
  Estonia 8
  Czech Republic 8
  Slovenia 6
  Armenia 6
  Poland 3
  Norway 3
  Macedonia (FYR) 2
  Israel 1
  Albania 0
  Belarus 0
  Belgium 0
  Bosnia & Herzegovina 0
  Denmark 0
  Finland 0
  Georgia 0
  Germany 0
  Greece 0
  Lithuania 0
  Malta 0
  Moldova 0
  Montenegro 0
  Netherlands 0
  Romania 0
  San Marino 0
  Switzerland 0
  United Kingdom 0

 9. agent — 17. travnja 2016. u 00:08

  a na OGAE poolu stojimo loše; nekih 5-6 klubova glasalo, mi imamo 1 bod. SLO dala 0

 10. agent — 17. travnja 2016. u 00:04

  iz te top liste OGAE DE daje TOP 10 za OGAE poll

 11. agent — 17. travnja 2016. u 00:03

  ?!

 12. ozis_ausl — 17. travnja 2016. u 00:03

  top lista na kojoj austrija zauzima drugo mjesto, san marino je bolji od hrvatske a srbija lošija od irske mislim da nitko ne može shvatiti ozbiljno. toliko od mene.

 13. Kako-Dara-Od-Radojka — 17. travnja 2016. u 00:01

  @atase popiti tableticu prije spavanja

 14. agent — 16. travnja 2016. u 23:39

  http://www.ogae.de/teds_mb/2016/esc2016_preted.php?action=aktuell

  ovdje stojimo katastrofalno, a TOP 10 će OGAE DE uzeti kad će OGAE DE glasati

 15. ❤Jacob❤ — 16. travnja 2016. u 23:32

  pa čak su prikazali nekakvu tetovažu na njenim leđima koliko se sjećam.
  @blink slažem se s tobom, ozdravi mi brzo 🙂

 16. marelko — 16. travnja 2016. u 23:20

  Na 24sata je prekjucer pisalo da si je dala tetovirati ledja i da ce ju kamera u jednom trenu snimati s ledja da pokaze tetovazu i haljina ce bit otvorenih ledja. Sad kolko je to istina, ne znam jer je objavljeno u onim glupim video vijestima. Tamo uvijek stave neki sokantni naslov samo da ljudi otvore link i gledaju video.

 17. BrandyAlexander — 16. travnja 2016. u 23:14

  Mislim da nitko nije precijenio NININ nastup jer je vokalno bila izvrsna! Možemo biti sretni što nas predstavlja jedna sigurna pjevačica koja nema intonativnih problema, tako da tu nema diskusije. A u ostalo ne bih ulazio jer je ovo upravo to – nastup na The Voice-u, a ne Eurosongu. I nastup je kao takav bio odličan!
  Ali jedna stvar mi nije jasna…zar ste vi stvarno mislili da ćete na The Voice-u vidjeti nastup koji će se dogoditi u Stockholmu?! 😀 Dajte, molim vas… xD U ono što možemo biti sigurni je jedino to što Nina za vrijeme izvedbe neće dubiti na glavi, a ni raditi salto u zraku. Ja sam siguran da će većina izvođača imati najbolje nastupe tek tamo.
  Svjestan sam da svako od nas ima svoj ukus, ali kako možete reći da “nema karizmu”. To je pjevačica koja ne radi grimase, ne potencira, ne pretjeruje već svoj glas koristi kao “oružje”. To je njen stil. Osobno sam uvijek volio takve izvođače – jednostavne na sceni, samozatajne dok recimo Sanju, koju smatram fantastičnom pjevačicom, ne mogu shvatiti ozbiljno na sceni. Pjeva pjesmu koja je dramatična, ali ona svojim ponašanjem sve to nekako prenaglasi i pjesma koja treba zvučati dirljivo ispadne “nakaradna”. Ali naravno to je samo moje mišljenje. Sve je to vrlo relativno, a pravu sliku o svemu ćemo vidjeti tek u Stockholmu.
  I da…što se te famozne “karizme” tiče… Ninu itekako smatram karizmatičnom jer kad Nina zine, naprosto mi ništa više ne treba. Nikakva scenografija, ništa. Naravno, svjestan sam da je riječ o Eurosongu i da će se to sve trebati malo ušminkati, ali upravo toga se i bojim. Nadam se da tim ušminkavanjem neće upropastiti cijelu izvedbu. U slučaju Lighthouse-a definitivno ide ona: “Manje je više”. Ali ja vjerujem Nini. U par navrata je rekla da će sve biti jednostavno.
  A što se tiče same pjesme, “Lighthouse” jest jedna od najboljih – u samom vrhu. Odlično napisana, izvrsno producirana i otpjevana. Naravno, kako je riječ prvenstveno o show-u i ovi drugi faktori će odlučiti o konačnom rezultatu.

 18. KličkoVitalij — 16. travnja 2016. u 23:09

  Joj.Wiwibloggs utjecajan ? ROLF. Razmišljaju naglas je za njih – prijemni na Berkli. Sve sami britanski nadmjeni stav i prepotencija.

 19. ozis_ausl — 16. travnja 2016. u 23:08

  meni ovaj zoom lica skroz dobar! dodaje mi na dramatičnosti pjesme.

 20. marelko — 16. travnja 2016. u 23:06

  @endlessly uzeo si mi rijec iz usta. Potpisujem. Bas sam sad pogledao ovaj link na vimeo i dojam mi je sto se tice glasa puno bolji neg na mom starom tv-u. A reziser je bezveze mijenjao kadrove, zumiranje u lice je malo pretjerano. Kamera staticna. Ja bi neku na escu koja kruzi oko Nine. I da malo naglasiti tu misteriju pjesme, treba neki dim ili nesto. Scenski isto naglasiti refren kad krene. Dal promjena boje pozornice ili nesto trece… uglavnom ja se nadam da je ovo samo 30% sto smo vidjeli…

 21. Kako-Dara-Od-Radojka — 16. travnja 2016. u 23:05

  @endlessly evo ja odslušala i meni zvuči savršeno, lijepo je napravila prijelaz i povezala lage.

 22. endlessly — 16. travnja 2016. u 23:01

  Ja nisam muzicki strucnjak pa bih volio da cujem od nekog je li dobro otpjevala ono pri kraju “there in the sky” jer je bas visok taj dio.?

 23. Kako-Dara-Od-Radojka — 16. travnja 2016. u 23:01

  Ne razumijem kako ljudi uspoređuju kamere i režisere u Voiceu s onima koji će biti u Stockholmu na Eurosongu…
  Ovi kamermani i režiseri su snimali i žiri Voicea za vrijeme pjesme, pa neće toga biti u Stockholmu.
  Na Eurosongu će kamere raditi s obzirom na scenu i pjesmu. Meni je drago da ide pozadina i da će (sad je to već jasno) svjetla zablistati u zadnjem dijelo pjesme pa će to uz ovaj jako upečatljiv kraj biti sigurno odlično.

 24. Corona — 16. travnja 2016. u 22:58

  @endlessly to zavijanje na kraju su primijetili i mnogi fanovi u Amsterdamu. Predobro zvuči, trnci…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?