Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (9)

Podijeli na Facebook Twitter

Stigli smo do kraja još jednog “razmišljanja naglas”. Danas su na redu tri zemlje koje su nam preostale za prokomentirati, a sutra ćemo objaviti rezultate našeg ocjenjivanja, dok ćemo rezultate anketa (tj. vašeg ocjenjivanja) objaviti za dva dana. Koje su nam zemlje preostale, saznajte u karticama uspod ovog teksta.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod. Podsjetimo, cilj projekta nije predvidjeti pobjednika, nego vidjeti tko bi bio pobjednik da se nas pita.

Rykka – The Last of Our Kind

Bojan: E moja Rykka, korektna ti je ova pjesma, mada, nekako blijeda, nema nešto za što bi se čovek uhvatio za nju i što bi je činilo specijalnom, drugačijom, pamtljivom. Izvlači te možda to što si u drugom polufinalu, pa imaš veće šanse za finale, ali nemoj se, ako dospiješ tamo, nadati nekom većem uspjehu.

Ocjena: 4/10

Faruk: Jedna od potcijenjenijih pjesama ove godine koju mnogi, iz nekih razloga, već sad otpisuju. Po meni, radi se o dosta dobroj pjesmi, sa nekakvom misterioznom atmosferom i porukom. Iskreno, volio bih da prođu u finale, ali s obzirom da se radi o Švicarskoj to će im baš teško poći za rukom, i mikrofonom.

Ocjena: 7/10

Luna: Ova pjesma ima produkciju u skladu s vremenom, iako mi je njezina Movies ipak bolja. No problem nastaje kad poslušam snimke uživo i njezini vokali na rigaškom koncertu mi nikako ne ulijevaju povjerenje. Mislim da je ovo na granici (ne)prolaska, no sačekala bih nastup iz nekog boljeg studija (iako na akustičnoj snimci bolje izvodi).

Ocjena: 7/10

Marija: Jedna sam od onih malobrojnih kojima je ova pjesma dobra (ako takvih uopće ima). Sviđa mi se njezina karizma, riječi, sam početak pjesme zvuči tako obećavajuće, a onda se u refrenu sve polako počinje urušavati kao kula od karata. Na kraju ostaje dojam samo prosječne pjesme u ovogodišnjoj konkurenciji. Ono u što sam sigurna je to da će o uspjehu ili neuspjehu Švicarske uvelike ovisiti nastup uživo. Uspije li ona ovu pjesmu izvesti na visokoj razini, ovo bi moglo proći u finale, no i tamo mislim da neće doživjeti preveliki uspjeh.

Ocjena: 6/10

Marin: Ako ova švicarska kombinacija Tajči i Sanje Trumbić nastavi pjevati, naša vrsta će vrlo uspješno kolektivno oglušiti. Ali, makar će biti sretni da ne moraju slušati ovakve stvari.

Ocjena: 3/10

Tomislav: Iako sam veliki ljubitelj balada, Rykka me također ostavlja prilično ravnodušnim. U ovoj pjesmi nema ničeg dovoljno snažnog da bi me dirnulo – a to dobra balada mora učiniti. Možda je kriva kombinacija glazbe i vokala. Ne vidim je u finalu, ali znamo da se na Eurosongu čuda događaju….

Ocjena: 5/10

Ukupna ocjena: 32/60

Prosječna ocjena: 5,33

Švicarska 2016.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Gabriela Gunčíková – I Stand

Bojan: Iiii u finalu Eurosonga 2016. je i ČEŠKA! Čestitamo! Zaista svaka čast češkoj televiziji na ovogodišnjem odabiru. Odabrali su dobrog izvođača i pjesmu. Sasvim vrijedno svih pohvala i zaslužuje finale.

Ocjena: 9/10

Faruk: Valjda što smo svi od Čeha očekivali nekakvu morbidnu pjesmu isteklog roka trajanja, pa je ova pjesma izazvala možda pretjerano pozitivne reakcije. Solidno, ali viđeno milijun i sedamstotisuća puta u daleko boljem aranžmanu i izvedbi. Nisam baš siguran da bih je želio čuti i u finalu.

Ocjena: 4/10

Luna: Iako sam više htjela vidjeti Gabrielu u rokerskom izdanju, ovo nije loša pjesma. Problem je što ova pjesma ne upada na prvo slušanje, već ju treba preslušati barem četiri puta (da, izbrojala sam). Ovdje će biti presudan i scenski nastup i vokali. Dotad ocjena na kredit (i nakon velikog broja slušanja).

Ocjena: 8/10

Marija: Ja ovo od Češke nisam očekivala, a iznenadila sam se i više nego ugodno. Za mene i moj ukus, ovo je najbolja češka pjesma koju su ikada poslali na Eurosong. Pamtljiva je, zanimljiva, moderna i meni se osobno jako, jako sviđa. Ako ovo nije materijal za ulazak u finalnu završnicu, onda ja ne znam što je.

Ocjena: 9/10

Marin: Češka je valjda jedina država za koju nikoga, ali baš ne bi nikoga bilo briga da odustane i ode kod javnog bilježnika potpisati izjavu da odustaje od Eurosonga za narednih sto godina. Ali zaozbiljno, ne onako kako to rade hrvatski političari. Kako bilo, još jedan dokaz da je Bog Čehe stvorio za puno toga, ali ne i za glazbu.

Ocjena: 3/10

Tomislav: Lijep vokal, dramatična, kvalitetna balada, ali nedovoljno da bi me se baš toliko dojmila. Ove godine konkurencija je prevelika. Ipak ima dosta šanse za ulazak u finale.

Ocjena: 5/10

Ukupna ocjena: 38/60

Prosječna ocjena: 6,33

Češka 2016.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Jüri Pootsmann – Play

Bojan: Sjećam se da sam nekom iz uredništva prokomentirao za vrijeme estonskog nacionalnog finala kako mi je ovo bio jedan pravi classy nastup. Baš je ostavio lijep utisak na mene, a pjesma mi je nakon nekoliko slušanja postala jedna od omiljenijih s ovogodišnjeg Eurosonga. Siguran sam da će ovo biti još jedna dobra eurovizijska godina za Estonce.

Ocjena: 9/10

Faruk: U bosanskom jeziku postoji riječ – “nazor”, koja opisuje situaciju u kojoj neko nasilu želi da se predstavi kao nešto što nije. E, pa estonska pjesma nazor hoće šokirati, biti drugačija, a sva ta nazor artističnost jednostavno nema veze ni sa čim. Rekao bih da Estonci odavno nisu imali lošiju pjesmu.

Ocjena: 3/10

Luna: Pjesma nije uopće loša. Bila bi idealna za službeni soundtrack serije Momci s Madisona, a Jüri veoma dobro pogađa note uživo. Jedini problem mi je upravo pjevač koji izgleda kao da je serijski ubojica iz družine Ala Caponea, plus što mu je izgovor engleskog, pogotovo na početku pjesme, jako loš. Šteta što je u polufinalu ostao Wurffel, a van TOP3 Mick Pedaja, jer ovako ne vjerujem da će Estonci doseći prošlogodišnji uspjeh.

Ocjena: 7/10

Marija: Impresivno!

Ocjena: 10/10

Marin: Jüri djeluje kao psihopat koji će oteti desetero djece, dovesti ih na rub smrti i onda jesti hrenovke u lisnatom tijestu dok znatiželjno promatra njihovu agoniju, ali pjesma nije toliko kriminal koliki se čini da će biti nakon uvodnih nekoliko taktova. OK.

Ocjena: 6/10

Tomislav: Jüri me već na prvo slušanje ostavio bez daha. Jedan od najzanimljivijih vokala koje sam ikad čuo. I upravo taj vokal uvjetuje uspjeh ove trendy/retro pjesme – čini se da postoji velika opasnost da Jüri neće biti u stanju u potpunosti vladati svojim glasom. Ukoliko se to ne dogodi Estonija ulazi u finale. Navijam!

Ocjena: 9/10

Ukupna ocjena: 44/60

Prosječna ocjena: 7,33

Estonija 2016.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...
 • Ukupan poredak ove grupe izgleda ovako:
  1. Estonija 44/60
  2. Češka 38/60
  3. Švicarska 32/60
 • Najmanje ocjene danas je davao Marin, a najveće Marija.
 • U ovoj grupi pala je samo jedna desetka (Marija za Estonca).

Komentara 43

 1. Prvi program HTV, četvrtak, 12.05.2016.

  20:02
  Velikani HRT-a: Tomislav Bajsić, dokumentarni film (oko 52′)
  21:00
  Eurosong 2016. – druga polufinalna večer, prijenos*
  23:05
  Dnevnik 3

 2. ŠVICARSKA Rykka – The Last Of Our Kind – Prilično interesanta uvertira u samu srž pjesme uz prilično neobičnu pojavu same pjevačice, nekako se osjeća dojam da ovaj glazbeni uradak balansira između esencijalnih niti samog glazbenog uradka. Moguće je da privuče pozornost potencijalnog gledatelja, jer ipak su očljive finese koje su uočljive. Možda na prvo slušanje je i sama pjesma zvuči osrednje, no nakon nekoliko slušanja postaje ipak uhu ugodna. Sretno Švicarska.
  Ocjena: 7/10

  ČEŠKA Gabriela Gunčíková – I Stand – Iako nije riječ o zemlji koja ima nešto posebno inserirano u Eurosong povijesti (izuzimajući Kabat, koji doista je bez razloga ostao van finala) ove godine Česi su i više nego truda dali. Cjelovita balda, glazbeno ujednačena, sa profiliranim elementima koje svaka na svom mjestu čine svrsihodan dio cijelog glazbenog uratka. Lijepo uobličeno, točno i decidno. Sretno Češka.
  Ocjena: 7/10

  ESTONIJA Jüri Pootsmann – Play – Nekako kad je riječ o zemlji iz ugrofinske jezične skupine, a kada se predstavlja na engleskom jeziku, se smatra smrtnim grijehom, jer ne prezentairaju pjesmu na svomu jeziku. Ipak, estonci ove godine nisu to učinili, iako ovaj glazbeni uradak ima dozu letargije, nije u svom cijelom opusu takav. Interesantnih nota ima uz ovaj posebno zanimljiv mistični element. Sumirano izgleda znimljivo. Sretno Estonija.
  Ocjena:8/10

 3. Jeste, jeste, jeste. Aposlutno.
  Ti si ono bog za znanost, Ataše je Kanađanin, a mali bijeli miševi su tajni agenti koji vam govore šta da radite. Samo nemojte pretjerivati u tome i slušajte upute ljekara :*

 4. @vitalijklichko
  Normalno kad nemaš argumente za bilo šta ( a to je mahom uvek) pozivaš se na farmu .. 🙂
  verovatno imaš žarku želju da predstavljaš Bosnu na srpskoj farmi …. ha haaaaaaaaa..ajde budem ti ja to sredio sa Mitrovićem .. tačnije Milcom njegovom ženom, znamo se odavno .Taman je to tvoj nivo , ambijent štale za tebe je vrh vrhova… kličko inače najbolje komuncira sa govedima….muuuuuuuuuuuuuuuu . ha haaaaaaaaaaa 🙂
  Moje recenzije i časopisi su sušta realnost i lako se da sve proveriti , a ti nastvi sebe da izmišljaš jer ti jedino to presotaje u tamo nekoj bosanskoj pripizd-ni odakle se javljaš , …čim tu potrebu imaš i stalno pri tom pominješ likove i osobice sa farme , onda je to kod tebe već ozbiljni stadijum ludila i odveć krajnja faza kad ličnost prelazi u šljam. Sve u svemu totalna degradacija .
  Ajd sad nastavi sa halucinacijama da l ije Ataše bio u Kanadi , ha haaaaaaaa , smejaćemo ti se svi koji od tebe daleko bolje i više poznajemo Atašea .

 5. Kosmpoljče, jeste, buraz, a ja sam šef misije “Curiosity 2” za spuštanje istraživačkih lansirnih objekata na Mars. Od mene totalno zavisi budućnost čovječanstva i naše želje za istražimo susjedne planete 😀

  Ne znam ima li u tim tvojim izmišljenim časopisima, šta o kliničkoj psihijatriji i narcisoidnim poremećajima osobnosti, ali nadam se da ima 🙂

  Vidi ih. Našli se njih dva. Lepi Mića (Kosmpolj) i Jataše Golubović-Orešković (Jelena G) #lol

 6. @vitalijklichko

  ma važi 🙂 kako da ne , ha haaaaaaaaaaaaaaaa

  Sam Bog zna šta ti i gde radiš jadničak , … ali ono što je očigledno da ti je jako stalo da budeš deo ove takozvane redakcije i da piskaraš zajedno sa ovima koje oslovljavaš sa ” novinirima”…. a da oni to nisu , baš niko. Oni su samo fanovi esca koji žele da utroše svoje slobodno vreme na prenošenje informacija uvezi esca. U to ih niko nije naterao, a svoj posao ovde obavljaju u zavisnosti od slučaja do slučaja, od teme do teme , nekad bolje nekad lošije. nije ni bitno . I pohvaljeni su i kritikvani su ..pa šta? …kakav je problem ?
  Nadalje, ipak su oni sebe stvorili i izmislili , RADI SVIH NAS, a ne sami sebe radi . Mi bi mogli biti i po drugim forumima. Zamislimo da ovaj ne postoji, kao što nije postojao bolje reći funkcionisao dve godine . Zašto nije funkcinisao ? , pa nije bilo nas komentatora ( kakvi god da su ) da održavamo ovu stranicu živom , kao što je sad. Bio je to mrtav portal dve godine. E tako to je bitna razlika.
  Dalje njihove tekstove retko ko čita , bolje reči skoro niko , možda naslov i tek ponešto … uglavnom na ono što se prelazi i što svako rado čita su postovi nas komentatora. A moja malenkost po priznanju mnogih što javno , što na pp govri u prilog tome da sam najčitaniji. Bez obzira ko me čita sa oduševljenjem a ko sa gnušanjem. To je sasvim normalno i uredu. Tek ravnodušnih nema. A to je najbitnija stvar. Na skoro svakoj temi sam dao doprinos , veći ili manji komentarima i to je jedan od pečata ove stranice. To sigurno pre nisi ni ti , niti bilo ko od drugih komentatora , uz par izuetaka , koji ovde časno komentarišu sve vreme ..od početka do kraja sezone.

  I na kraju da ti kažem, mogu zamisliti šta radiš , kad bi tebi momak ovde bila tako velika čast da pišeš…. ha ha

  Vidiš ja u realnom životu imam čast i privilegiju da radim kao deo editorial borda, kao jedan od recenzenata u jednom od vodećih međunarodnih naučnih časopisa ( SCI lista) za naučnu oblast kojoj pripadam . Ja time dobijam da recenziram barem 10 do 15 ak naučnih radova kolega iz celog sveta. I za to sam posebno plaćen. E vidiš momak to je čast i privilegija , jer ja određujem time da li će nekom naučni rad biti prihvaćen za objavljivanje ili ne , drugm rečima ja mu indirektno krojim mogućnost za dobijanje neophodnih mu bodava za sticanje zvanja i napredovanja u karijeri . A isto to radim i u jednom našem vodećem časopisu od nacionalnog značaja , a takođe deo sam i recenzentske ekipe u jednom hrvatskom naučnog časopisu. A gde je sve ostalo …
  Ovde dolazim samo radi hobija i razbibrige i zaista ne bih mogao da cenim na taj način ( kao ti ili neki ) niti ovu readkciju niti bilo koga , jer je sve doslovno ispod mog (akademskog) nivoa i daleko ispod značaja i funkcija koje ja obavljam u realnom životu , sa itekako velikom ugledom. A ti si jako daleko od svega toga , pa ti se onda ovde sve čini bitnim i časnim . Pa tebi i takvima sve ovo i treba tako da izgleda . Jer ste u privatnom životu mahom mali miševi , ili tek studenti ili neostvareni …bez ikakvog uticaja na nekog i nešto .

  To isto ne znači da ja ovde neću rado doći i pohvaliti sve ono što smtram da treba pohvaliti . To sam i radio i radiću.

  A ti malecki samo nastavi i dalje da se kompromituješ mahom neosnovanim prozivkama , npr protiv Atašea ili bilo koga i nastavi da penetriraš u redakciju …Bog te, ući ćeš u anale … ha haaaaaaa… ma presmešan si …. jadničak ! 🙂

 7. Malo pomalo, dođosmo i do zadnje trojke, koju bih poredao ovako:
  1. ČEŠKA. Definitivno najbolja pjesma u ovoj trojci. Ovo je antologijska godina za Češku što se ESC tiče, prva prava pjesma koju šalju na eurosong i gledano s praktičnog aspekta 2016. godina bi se trebala voditi kao premijera Češke na ESC. Ne znam kako Gabriela zvuči uživo, ali studijska izvedba djeluje jako dobro. Lijepa boja glasa, lijepa pjevačica i vrlo pristojna balada koja ima svoju priču. Finale ne bi smjelo biti upitno, ova pjesma to apsolutno zaslužuje. Za finale mi je teško dati neku prognozu dok je ne poslušam uživo, ali odokativno bih rekao da će to biti neka zlatna sredina. Meni osobno ovo je jedna od najdražih pjesama ovogodišnjeg eurosonga.
  2. ESTONIJA. Jedna zanimljiva pjesma s bondovskim elementima koji su upakirani na jedan vrlo vješt način. Ovo nije tipična ESC pjesma, što je naravno uvijek dvosjekli mač. Juri ima lijepu boju glasa, ima karizmu, mada mislim da su skladatelji pogriješili sa dionicom do refrena gdje se on vidno muči s niskim tonovima koje ne može uhvatiti. jako sam podijeljen oko ove pjesme, čas pomislim da neće ni u finale, čas da u finalu može i u TOP10. Zasad sam ipak skloniji varijanti da neće ostvariti neki zapaženiji rezultat, ali vidjet ćemo.
  3. ŠVICARSKA. Jedna izlizana i amerikanizirana pjesma za koju uopće nije bilo potrebe da se pojavljuje na ovogodišnjem ESC. Loša pjevačica, već milijun puta čuta matrica, i uživo sve to izgleda i zvuči jako loše. I uopće ne kužim da su bila potrebna 4 čovjeka da skladaju ovu pjesmu. Dakle, ništa novo što se Švicaraca tiče: i ove godine će igrati sporednu ulogu. Velika je šansa da opet budu zadnji u polufinalu.

 8. @fromrussiawithlove

  Uh, baš ste se, preuzoriti Kosmpolje, jako uznemirili ovim povodom? Izgleda da sam pogodio u živac, u malu, ali bolnu istinu koja narušava vašu samoobmanu o bitnosti? Vaš kompleks niže vrijednosti koji ste u stanju prikriti samo preko interneta, dok u stvarnosti zapravo i niste? 🙂 No, to nije moje da razbijam glavu tim. Psiholozi i psihijatri žive od ljudi, a nije sramota posjetiti ih, ako imate problem 😀

  Želio bih samo da vam kažem par kratkih:
  – To – “Ja neću iz principa da komentiram ovdje ni da me zovu” vam je ona samoobmana, samopokajanje, koju djeca praktikuju upotrijebit kad ih društvo ispali u dogovoru za neki party, kad svi odu, a njih nitko ne pozove -pa onda govore- e, ne bih ja, ni da me mole, išao tamo. Znači, nemojte to tako pisati, jer je to jako, jako jadno i samo potvrđuje moju tezu.
  – Drugo, ponašate se kao netko tko je došao u goste kod nekog (a mi smo svi gosti ovog cijenjenog portala), i onda urla, viče na domaćine, piša po dasci, kopa nos, prevrće stol. Eto, to ste vi, u ovom trenutku, prema ljudima koji, ma kakvi bili, rade besplatno (a ja ne vjerujem iskreno da je besplatno, pa makar), da nama daju prostor za diskusiju i vijesti. Ono, možeš li niže i nekulturnije od toga ?
  – Treće, ja i ne bih mogao da pišem na ovoj stranici jer očito treba jako puno zalaganja i vremena za ovo sve, a ja sam zaposlen, pa ne bih mogao, ali bi mi bila čast.
  – Četvrto, ne lažite se. Ovi novinari na ovoj stranici doimaju se kao iznimno pismene osobe što vi, with all due respect, niste, pa teško da biste dobili posao.
  -Peto, nitko se nije nameračio na Atašea Golubovića. Kako ne shvatate da je on karikatura, nepismena, abitna pojava, kojoj se smijemo kad nemamo šta drugo da radimo. Nitko se njime ne opterećuje, za njega nikog nije briga. Zato i jadan piše komentare ovdje ne bi li se neko trznuo i konačno mu dao malo na vrijednosti. Ali, avaj. I ovdje je Ataše Golubović izignoriran kao pozadinska buka.

  Za sva dodatna pojašnjenja stojim vam na raspolaganju…

  Pozdrav,

 9. @vitalijklichko pa ako toliko želiš pisati o Eurosongu izbrendiraj se sam. Otvori si blog account i isfuraš priču.
  Nije ni wordpress portal ovog ranga sad neki trošak.
  Ili se javi npr. na blogosferu VL-a kod glavne urednice, predloži joj temu pa te možda primi (ako nemaš kontakt, pošaljem ti porukom)
  Bilo bi zanimljivo čitati necenzurirane osvrte na Eurosong svake godine.

 10. @vitalijklichko

  Bože dragi ala si sad nasr_o, ma za medalju , da čovek ne poveruje , ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  E sad slušaj … Ja sam taj koji nije nikad poželio da bude deo ove redakcije. A mogao sam odavno , odavno.. pre svih , koji sada tu piskaraju nešto i koji su nekad pre piskarali pa su izašli iz toga.
  A znaš zašto nisam? Zato što mi je iznad svega stalo da pišem ovde u komentarima onako kako JA hoću i želim. Ako si deo redakcije onda ti ovde ne možeš pisati , to prvo. Drugo oni u redakciji moraju da se pod drugim nikom ovde registruju (što su verovatno svi odreda uradili) , da bi mogli da pišu u komentarima i ” svađaju ” ili se “slažu ” sa nama od teme do teme , od posta do posta.. Ali to i dalje nisu oni ..nije Luna nije Ajdin, nije Fartuk itd… koiko god ih ima, nego se KRIJU. Dvoličnost na delu .
  E pa nema te cene da ja budem ikad na taj način deo redakcije ( a mogao sam) …ali ne pada mi napamet da glumim finoću .
  Dalje ne pada mi napamet da radim bilo kome i bilo šta za džabe. I tako ko budaletina godinama…
  Ako ti ili neko misli da je to čast i privelegija, grdno se varaš , …. pitaj njih u sezoni kako im je i koliko padaju na nos ….ni dinara nemaju od toga . Rade to volonterski , manje ili više uspešno , zavisi kako šta. I to je SVE . Ja da budem deo toga , ispod mi je nivoa . Nek neko nebitan slobodno rinta ko mrav i piskara to što se mora , meni je lepše da ja odozdo kritikujem, prozivam , pohvaljujem …zavisi kad šta treba. Nemam pola obaveze ni prema kome . I tako razmišlja većina ovde .
  A ti što se zanosiš da to nešto predstvalja, evo ja ću da zamolim redakciju da te prime u istu od sledeće sezone i da komentarišeš o pesmama s pozicije njihove ergele , ili da ti bar daju da ti sa njima ocenjuješ …ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , ako je to tebi toliko zadovoljstvo i privelegija….

  Tužno te je slušati kako cviliš i na koji način se uvlačiš u dupe Horvatu ili Ajdinu ili Faruku ne bi li te neko pozvao …pa što se sam ne prijaviš ionako Horvat kuka svake sezone da mu fali saradnika ..
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Važna napomena :
  Ali po meni ti ne treba da budeš deo redakcije , jer si se pokzao kao loš čovek , koji ne može mnogo da se uzdigne iznad ove priče koja teče u redovnim postovima , iako se ti na silu trudiš poslednjih mesec dana . Ti bi kao deo vajne redakcije svakog trećeg koji ti se ne dopada banirao , počeviši verovatno od Atašea ( kojeg organski ne podnosiš , što pokazuješ svaki dan , pa si više i čudan malo i smešan ) , onda mene i još par komentatora .
  A ja ti čvrsto obećavam da bi onda Horvat dobro porazmislio koga prima u redakciju …ko koga banira a ko koga će da hakira i tako to .U to budi siguran.

  A što si tiče Atašea, moraš naći mnogo originalniji način da nekog zezaš …ovo sa Kanadom je presmešno .Ima nas dosta ovde sa drugih foruma, koji smo vrlo dobro upoznati sa Atašeom pa tako i njegovim boravkom kod brata u Kanadi . Za to postoje itekako dokazi , originalne i autentične fotografije i što šta još … Prema tome , nema nikakvog efekta da ti neosnovano sa svojom svesti iz nesvesti prozivaš Atašea za Kanadu . On jeste bio u Kanadi , ima kod koga da ode , i ići će opet . Ne znam u čemu je tvoj problem , ali … ili te je nako obmanuo i lažno nahuškao protiv Atašea ili ti imaš neki problem sa njim, ovako . Samo tim prozivkama se ti blamiraš , ne on. Rekao sam i zašto .

 11. Poslušajte ovaj službeni instrumental pjesme Lighthouse. Zvuči stvarno čarobno… čista kvaliteta.
  Zanimljivo je da mnogima nije bilo jasno što će Nini back-vokali na Eurosongu jer nisu prepoznali da back-vokali u drugom dijelu pjesme (kod duplog glasa) i cijeli zvaršni dio u pozadini pjevaju glasovnu temu pjesme. To se jasno čuje na instrumentalu:
  https://www.youtube.com/watch?v=h7tDVgplsao

 12. Hakde, boga ti. Pola vas pljuje ove ljude samo zato što ste ljubomorni jer njihovo mišljenje, činjenicom da se nalazi u gornjoj sekciji stranice, za razliku od našeg koje je ipak samo u komentarima, ima neku vrijednost. Ovo što mi pišemo je, što bi se reklo, uriniranje niz vjetar i niko od izvođača, posjetioca i čitaoca zapravo ne mari za to. Let’s face it. I pola bi vas prodalo lijevi bubreg da vas neko pozove da i vi komentirate dogodine. I ja bih razmislio, da vas iskreno priznam 😀 No, izgleda da ćemo svi ostati ovdje, u komentarima, gdje ćemo morati scrollati preko kilometarskih terapijskih postova lažnog kanadskog emigranta, Jelene Golubović ove stranice – Jatašea.

  Prema tome, samo opušteno. Ne se srditi 🙂 Pozdrav svima i sve najbolje, osim ovom što je lagao da je u Kanadi, a nije dobacio dalje od Sesveta. 🙁

 13. Švicarska — mislim da je ova balada dobra i da spada u sam prosjek ovog eurosonga….u jednom trenutku dionica prije refrena me podsjeća na jednu od pjesama Lane del Rey….mislim da konkurencija u drugom polufinalu ostavlja dosta prostora da ova balada prođe u finale….a pošto je konkurencija slaba, ne bih imao ništa protiv slušati Rykku dva puta…(7/10, ocjena 3, No.25/43)
  ____
  Češka — definitivno, ali definitvno zaslužuju finale….sa predivnom Gabrielom ne mogu zamislit da im se dogodi nepravda….vrlo vrlo dobra balada koja ulazi u uho tek nakon par slušanja (ali takvih pjesama ima više, nije jedina)…polufinale u kojem je Češka je teško, a poznavajući tradiciju iste države na esc-u, govori nam da će prolazak u finale biti teško….ja se nadam da će 10.5. u Češkoj biti razloga za veselje… (8.5/10, ocjena 4, No.16/43)
  ____
  Estonija — baš kako je netko gore naveo….prava classy pjesma….sviđa mi se ovakav pristup ka malo retro pjesmama…dakle autori uopće nisu ciljali na nešto moderno(kao npr. Rusi, a na koncu su dobili outdated pjesmu)….tu se vidi da su autori ciljali na ovakvu pjesmu i da su dobili na kraju krajeva priželjkivani proizvod….prava Bond pjesma koju dodatno kvalitetom oplemenjuje duboki glas Estonca….jednostavnost + elegancija + dobar nastup = meni odlično …. (10/10, ocjena 5, No.3/43)

 14. Ceska
  Meni je ovo u mom top 5 svaki dan ju slusam predivna je, stvarno… Uh nadam se da ce proc u finale jer stvarno zasluzuju

  Svicarska
  Pjesma mi je okej jer me podsjeca na siu a nju obozavam tako da… Ali nije mi bas nesto njezin glas cudnoi zvuci. A i ne kuzim zasto su zadnji na kladionicama?

  Estonija
  El to samo meni ili je i vama ovaj Juri ful jeziv ali ono stvarno ?? ali okej je pjesma

 15. Švicarska- meni to sve nesto jeftino i glas pre slab zvuci ka da ce puknit svakog momenta ali opet zvuci mi dosta bolje od mnogih drugih tako da cjelokupno 28/43

  Češka/Čehia- osobno smatram da je ovo njihova najbolja pisma od kad su pristupili ESC-u i kvaliteta na samom vrhuncu ali mi se cini da ce biti podcijenjena iz 2 razlog, a to su…prvo to sto nastupa na losoj poziciji (VRLO LOSOJ), a drugo to sta je to Češka. Cjelokupno 8/43

  Estonija- Lipo lipo lipo i lipo nako bas gustan u ovoj pismi i to ne toliko pismi koliko njegovom glasu koji se tako dobro stopija uz pismu…alii ima i boljih pisama tako da cjelokupno 9/43

 16. ja nemrem verovat da neki čovjek toliko opsjednut s menom i muči svoj mali mozak da li sam ja bio u CAN ili ne.

  kriste, mora da je njegov život zaista dosadan

 17. Švicarska- meni dosta bljedunjavo, početak dobar.. u refrenu se lagano pogoršava.. 4/10

  Češka- lijepo, ali samo to.. 6/10

  Estonija- vrlo zanimljiva balada, osvaja na prvu 8/10

 18. Najveci biser i promasaj ovogodisnjeg RN Marin je ponovo pokazao zasto upravo on nije trebao biti dio ovog projekta.
  ………………………….
  CESKA nakon proslogodisnjeg malo razocaravajuceg neuspjeha sada ima veliku sansu za finale. Kraj pjesme je posebno efektan. Jedva cekam nastup.

 19. Češka ( samozvana Čehia) … prvi put imaju pun pogodak od pesme. To je pesma zaslužna top 10 plasmanu i više. Da slučajno predstvalja neku zapadnu zemlju , ovde bi vladalo kao i kod svih ogae tetkica opšte kolektivno svršavanje. Ovako pošto pesma dolazi iz jedne manje slovenske zemlje onda čak i jedna od najboljih pesma u ovogodišnjoj konkurenciji je ipak za neke nebitna … Bože pa predstavlja Češku.Zamisli da je šalje Velika Britanija,,,u uuuuuuuu bila bi top 3, top 5. Hvalospevi ne bi prestajali . Pljujem po licemernim ljudima po licemernim fanovima , po licemernoj i dvoličnoj Evropi .

  Ali, upravo je danas Čečka napravila prvi značajniji prodor na kaldama , zaobišla Hrvatsku i Holandiju i mislim da će sasvim opravdano ići jopš naviše, naročito nakon probi.
  Apsolutno očekujem pesmu u finalu , i da se nađe bar po žiriju u vrhu ( top 10) , kod publike ne toliko ..ali sve ukupno biće to zlatna sredina , pa možda i nešto malo više.

  Švajcarska ………….. nebitna , nema finala. Svaki komentar sasvim suvišan. Ali dobro nam došli dati 12 (10) poena od publike dragi Švajcarci i jedno 7 do 8 od žirija . Hvala unapred.

  Estonija …. Đura je mnogo plav , pesma je mnogo loša ! Nepojavna i beznačajna stvar , onako bljatava skroz .. Do finala teško, ako slučajno taj prag prebaci, pravac na dno , pravac bottom 5!

 20. Čestitam na još jednom divnom projektu kojeg sam rado ispratio i radovao se vašim cijenjenim komentarima. Vi ste ipak urednici i novinari, i sigurno znate bolje od mnogih drugih koji svoje “komentare” moraju objavljivati u komentare ispod vaših cijenjenih članaka 🙂

  Nije, nepoštovani Kosmpolje, zavladala dijareja. To smrde “Atašeovi” nebitni komentari, pa vam se pričinilo. Znam, nesnosno je, ali Ataše Golubović je takav. Gdje se on pojavi, dođe i taj dojam. Trebalo bi ih počistiti, kao i sve njegove laži poput one da je bio u Kanadi. xD

 21. Ma sva sreća da ste vi svršili sa ” razmišljanjima ” na glas , ..drugi put radite to u sebi , bolje je … inače, na forumu svih ovih dana je zavladala opšta dijarija … ajd konačno da će i to sada prestati 🙂
  Ja u pojedinim komentarima ( a bila ih je gomila ) nisam video većih gluposti, blama i opšteg nepoznavanja situacije oko esca. ..

 22. biseri komentatora:

  Cipar za pobjedničko mjesto-

  Novcem za produkciju ove pjesme moglo se obnoviti podosta dječjih domova po Balkanskom poluotoku.

  Uz ovo se može dobro zaplesati i nadam se da će UK ponovo zablistati.

  Zarazno k’o žuta groznica.

 23. Švicarska odlična, u mom Top5, nadam se da će se Europa opametiti i poslati ju u finale.
  Estonija ima dobru pjesmu, osjeti se taj kompozitorski opus Stig Raste, no daleko lošije od lani. Ipak, finale zagarantirano.
  Češka – jednostavno najlošija balada ove godine i ne zaslužuje finale.

 24. “Češka je valjda jedina država za koju nikoga, ali baš ne bi nikoga bilo briga da odustane i ode kod javnog bilježnika potpisati izjavu da odustaje od Eurosonga za narednih sto godina.”
  Ozbiljno? Eto mene bi bilo briga. I ne samo za Češku, za bilo koju zemlju mi je žao kad odustane od Eurosonga.

 25. Češka

  Predvidio da neće prošle godine ući u finale i bio u pravu. Ove godine postoji realna šansa da uđu jer su zaista poslali najbolju stvar od kad sudjeluju na ESC i htio bi ih u finalu zato da se nagradi trud. Žena se trudi i to je vidljivo, spot je dobar, vidjet ćemo

  50%

  EST

  Ovo je jedna od 2 pjesme koje su dobro prostudirale Aminatu (druga je Ukrajna). I rekli sami sebi, pa ak može ona možemo i mi. EST pjesma je zaista kvalitetna, rođena za mjuzikl, ali se bojim da ovim seljacima to je prekvalitetno, sjetimo se izvrsne kvalitetne pjesma iz Litve:
  https://www.youtube.com/watch?v=qOGEtw7tmik

  nisu ušli u finale, a i koma obleka je kumovala tome, ali pjesma je bila prekvalitetna za bakice i dečurliju tako da postoji šansa da i ovo ne uđe. No vidjet ćemo, na mojoj listi je svakako.

  55%

  SUI

  I ove godine ništa od finala, jer će se pjesma utopiti u moru sličnih, a boljih stvari. Jedino kaj im preostaje je – spakirati prnje, put pod noge i pravac Kanada i tamo naći poštenu pevaljku i pjesmu možda im donese TOP 3 plasman, u suprotnom opet naricanja za plasmanom u vrletima Alpa.

  25%

Odgovori