Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (1)

Podijeli na Facebook Twitter

Šestero komentatora (Bartol Stopić, Bojan Petrović, Faruk Ajdinović, Luna Janić, Marija Labaš Tomislav Kralj) okupili su se u ovogodišnjem izdanju “razmišljanja naglas”. Kojih pet nasumično odabranih zemalja je danas na programu, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 AUSTRALIJA

Bartol: Solidna pjesma koja nakon nekoliko slušanja ipak uđe u uho. Inače ne volim previše studijske verzije australskih izvođača na velikom i malom Eurosongu, jer obično nisu u stanju tako otpjevati uživo (osim Dami Im, naravno) niti prenijeti emociju. Također, ovo je jedna od rijetkih pjesama na ovogodišnjem Eurosongu za koju si ne mogu zamisliti staging uopće pa se nadam da je SBS maštovitiji od mene. 🙂

Ocjena: 6/10

Bojan: Meni se ovo sviđa, balada s glvaom i repom i mislim da nema zime za Australiju ni ove godine i da ćemo ih još jednom gledati u finalu. Još ako Isaiah dobro uživo izvede pesmu biće to i neki visoki plasman.

Ocjena: 9/10

Faruk: Svi me mogu razočarati, ali Australci, čini se, neće nikad. Jednostavna, moderna pjesma, s raskošnim zvukom, vrhunskim vokalom i produkcijom kakvu nema nijedna pjesma na ovogodišnjem Eurosongu. Dodamo li tome nastup na kome se, kao ni dosad, neće štedjeti – i Australci, nadam se, ponovno mogu među pet najboljih.

Ocjena: 10/10

Luna: Slušanje ovoga je kao slušanje Kate Tanner u seriji Alf nakon što vanzemaljac napravi glupost – nezanimljivo i nikako dočekati kraj. Dami je barem imala kredit za odraditi ovo uživo, ali ovo je mrtvo.

Ocjena: 4/10

Marija: Danima sam pokušavala smisliti komentar za ovu pjesmu pokušavajući objasniti Vama (a onda i samoj sebi) zašto ju volim. I tako nakon sati i sati razmišljanja, nisam uspjela smisliti ništa. Nikako ne mogu pronaći prave riječi i obrazložiti zašto mi se toliko sviđa, ali sviđa mi se. Zavoljela sam ju s prvim slušanjem i od tog trenutka mi je na repeatu. Očito je da Australija zna što radi i sukladno tome očekujem sjajan nastup na pozornici u Kijevu.

Ocjena: 10/10

Tomislav: Još jedna balada u nizu balada na ovogodišnjem Baladasongu. Ali ovo je dobra balada. I to jako dobra balada. Sviđa mi se harmonijsko rješenje za svaki dio pjesme, fin aranžmančić i kao začin svemu zanimljiv Isaiahov glasić. Sve u svemu, čini mi se da se Australcima i trecu godinu zaredom piše dobar rezultat.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 47/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,83

Australija 2017.

 • Užasna je (1) (4%)
 • Ne sviđa mi se (2) (14%)
 • OK je (3) (29%)
 • Dobra je (4) (31%)
 • Jako mi se sviđa (5) (21%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 AZERBAJDŽAN

Bartol: Mrzim raditi predviđanja, jer sam u većini slučajeva loš u njima, ali otkad je izašla, ja ovu pjesmu vidim kao dark horse Eurosonga 2017. Jak beat, odlična pjevačica, vrlo dobra pjesma i najvjerojatnije ekstenzivna azerbajdžanska sredstva kojima će financirati nastup – sve je to recept za uspjeh. Moram priznati da mi je ipak žao da nisu dopustili DiHaj da napiše svoju pjesmu, jer otkad je izabrana, zaljubio sam se u njezine tekstove i glazbu.

Ocjena: 9/10

Bojan: Moram da priznam da do ovog slušanja radi komentiranja pjesama uopće nisam bio doživio ovu skladbu. Mislim da sam je čuo samo jednom ili dva puta, no, razlog zašto je to tako najvjerojatnije leži u činjenici što mi se taj prvi put nije dopala i jednostavno nisam imao volju ponovno da je čujem. Situacija se nije ni nakon ovog slušanja nešto promijenila, za mene je tu da upotpuni program.

Ocjena: 4/10

Faruk: Teško mi je to objasniti, ali ova pjesma mi je na neki neobičan način neugodna. Unatoč tome što joj ne mogu naći nijednu veću zamjerku, jednostavno atmosferom i emocijom mi je turobna, pomalo i umjetna. Loš prvi dojam, možda? No, izuzmemo li to – švedbejdžanska koalicija nastavlja u istom stilu i punom parom.

Ocjena: 5/10

Luna: Dogodilo se nemoguće – Azerbajdžanac je skladao azerbajdžansku pjesmu. I to veoma dobru! Ovo je jedna pamtljiva indie-pop pjesma koju bi vrlo lako mogle pjevati i neke DiHajine američke kolegice. Jedini problem s pjesmom je pjevačica koja ima karizmu lignje kad pjeva, na što bi trebala proraditi do Kijeva.

Ocjena: 9/10

Marija: Eksperimentalno, očaravajuće, zanimljivo, moderno, novo i uz jedan dobar scenski nastup ovo s razlogom može završiti na samom vrhu. Za mene osobno, najbolja pjesma koju je Azerbajdžan ikad poslao. Kupila me prvom sekundom i postala jedna od mojih velikih favorita. Bez prevelikog filozofiranja pustit ću da ocjena govori sama za sebe.

Ocjena: 10/10

Tomislav: Vrlo dobra ideja, znači, uzeti model dubstepa u strofi i jednostavno ubrzati tempo i tako dobiti jednu zanimljivu kombinaciju koja bi mogla vrlo lako završiti vrlo visoko. I nadam se da hoće.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 46/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,67

Azerbajdžan 2017.

 • Užasna je (1) (2%)
 • Ne sviđa mi se (2) (13%)
 • OK je (3) (22%)
 • Dobra je (4) (30%)
 • Jako mi se sviđa (5) (32%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 CIPAR

Bartol: Prvi, i ja se nadam zadnji puta da slušam ovu pjesmu u cijelosti. Tekst je toliko banalan, a pjesma neinovativna da je umarajuća. Gadna je konkurencija za zadnje mjesto u prvom polufinalu, pa mislim da bi Hovig ipak mogao biti bolji od zadnjeg G:sonovog pokušaja kao isključivog autora pjesme na Eurosongu.

Ocjena: 2/10

Bojan: Korektna eurovizijska pjesma, koja vjerujem da će dobro proći kod publike. Znatiželjan sam vidjeti što će Hovig spremiti u vezi s nastupom.

Ocjena: 6/10

Faruk: Ono kad pripremate piletinu na žaru, pa vam malo pobjegne temperatura i vrijeme pečenja, pa umjesto sočnog komada mesa dobijete suhi, nezanimljivi, blijedi komad plastike. E, upravo je to ova pjesma.

Ocjena: 3/10

Luna: Halo, Hovig i Thomas? Zvao je Rag’n’Bone Man i rekao da mu vratite pjesmu. I da vratite produkciju kakva je bila prije devampa.

Ocjena: 2/10

MarijaGravity sam dosad poslušala samo dvaput i uz sve svoje napore, ne mogu i ne želim se prisiliti na ponovno slušanje. Pritom moram reći da to moje kategoričko odbijanje ne polazi od mišljenja da je pjesma loša jer svakako ima gorih, ali meni je ovo strašno iritantno. Riječi, ritam, melodija, pjevač, sve.

Ocjena: 3/10

Tomislav: “I’m only human, after all, don’t put your blame on ….” ček sam malo, pa to nije ta pjesma nego ovogodišnji predstavnik Cipra. A pjesme su pljunuto iste. Nešto kao If I Were Sorry i Catch and Release prošle godine. No, uglavnom, vrlo dobar ritam, pomalo vuče na hip-hop, Hovig je vokal odradio sasvim solidno i mislim da bi mogli zbog svoje “drugačijosti” biti zapaženi od strane gledatelja i stoga bi onda mogli vrlo lako izboriti svoje mjesto u finalu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 23/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,83

Cipar 2017.

 • Užasna je (1) (9%)
 • Ne sviđa mi se (2) (24%)
 • OK je (3) (32%)
 • Dobra je (4) (22%)
 • Jako mi se sviđa (5) (12%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 ČEŠKA

Bartol: Taman mi je ostala izvan top 5, iako je ovo apsolutno najbolja češka pjesma na Eurosongu u povijesti. Divna balada sa jazzy elementima koja dokazuje da jednostavno nije nužno dosadno i loše. Nadam se da će nastup u Kijevu biti adekvatan, jer ovaj dragulj nikako ne smije ostati u polufinalu zbog banalne greške.

Ocjena: 9/10

Bojan: Martina ima jako ugodan glas i zaista se čovjek osjeća ugodno dok je sluša. Uživam u svim tonovima koje proizvodi svojim glasom u ovoj pjesmi. Iako sama pjesma nema taj neki wow efekt, Martina svojom interpretacijom uspijeva podignuti je na viši nivo. Nadam se da može Češku uvesti po drugi put u finale.

Ocjena: 8/10

Faruk: Ozbiljan kvalitet ove godine stiže iz Češke. Pjesma koja je vrhunski složena,a Martina ju obilježava svojim nevjerojatno specifičnim vokalom. Naravno, ako se u baladi na Eurosong ne polome barem dva reflektora od glasovnih eskapada i ne puknu u komadiće barem dva krhka fanovska srca odmah ju se proglasi dosadnom. Tipični malograđanski neukus.

Ocjena: 9/10

Luna: Dobra strana – sviđa mi se Martinina boja glasa. Loša strana – pjesma je kao EKG umirućeg srca. Čekaš da se pokrene nekakva radnja, a ta radnja nikako da se pokrene. Bit će interesantno vidjeti kakav nastup je spremila češka televizija.

Ocjena: 6/10

Marija: Moram priznati da sam razočarana ovogodišnjim češkim pokušajem. Od prve sekunde čekam da se nešto dogodi, promijeni, izmijeni i ništa. Pjesma je lijepa, to stoji, ali je predosadna. Stvorena za uspavljivanje i previše jednolična da bi se istaknula.

Ocjena: 4/10

Tomislav: Jednostavno uživam u ovom prekrasnom vokalu, tako jedan fin, baršunast alt, fenomenalno. Prava je rijetkost susresti ovakav tip pjesme na Eurosongu, nešto između swinga, jazza, ali u jednoj malo uniformnijoj varijanti. Ne pretjeruje se u aranžmanu i to je ovdje pravi pogodak tako da će kojim slučajem neprolazak u finale za mene biti veliko razočarenje.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 45/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,5

Češka 2017.

 • Užasna je (1) (5%)
 • Ne sviđa mi se (2) (28%)
 • OK je (3) (30%)
 • Dobra je (4) (26%)
 • Jako mi se sviđa (5) (11%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 MAĐARSKA

Bartol: Tužno bi bilo da se ova pjesma naziva originalnom velikim dijelom zbog toga što je korišten materinji jezik u njoj ali je činjenica da će se Origo stvarno odvojiti od ostatka konkurencije na Eurosongu. I iako sam imao dvije pjesme koje su mi bile bolje na A Dalu smatram da je i ovo izvrstan izbor za Mađarsku. Rap dijela u recapu vjerojatno ne će ni biti, pa ne bi trebao predstavljati problem onim slušateljima kojima bi možda zasmetao.

Ocjena: 7/10

Bojan: Ova definitivno unikatna pjesma svakako će biti jedna od onih koje će se isticati u Kijevu, jer će odskakati od svega ponuđenuog, što zbog žanra, što zbog interpretacije. Malo manje mi se sviđa rep dionica, ali sve ostalo je nekako lijepo za čuti.

Ocjena: 6/10

Faruk: Evo, vidite Deen, Dalal, Ana, Jala i Ajanoviću da se rap može vrlo lijepo uklopiti u eurovizijsku pjesmu, a da pritom ne zvuči kao upad jedinica specijalne policije u diskoteku. Produkcijski jako lijepo ušminkana kombinacija modernog i etno zvuka baš zvuči ugodno i zanimljivo. Kao i uvijek, bod više za hrabrost da se ne pobjegne u sigurnost pjevanja na engleskom.

Ocjena: 9/10

Luna: Možda nije moja šalica čaja. Možda sam bila više za Gabi Tóth. No priznajem da je ovo najoriginalnija pjesma ovogodišnjeg natjecanja. Za bolji doživljaj pjesme bolje je čuti izvedbu uživo, na temelju koje sam i dala ocjenu.

Ocjena: 8/10

Marija: U terminima originalnosti radi se o jednoj od najinovativnijih pjesama godine za što Mađarska zaslužuje velike komplimente. Pozitivne strane pjesme su zanimljiva melodija, izbjegavanje engleskog jezika, modernost ukomponirana s tradicionalnim elementima kulture jednog naroda i njegova emocija. Negativna strana za mene je rap dio (koji mi se jednostavno ne uklapa u pjesmu i imam osjećaj da je tu samo zato jer se ničeg nisu mogli dosjetiti) i loš scenski nastup koji smo imali prilike vidjeti (iako se nadam da će to promijeniti u Kijevu).

Ocjena: 7/10

Tomislav: Za mene je ovo otkriće ovog Eurosonga i potpuni hit. Ne razumijem riječi mađarskog, a uz ovu pjesmu kao da razumijem sve. Sviđaju mi se harme u strofama i kombinacija deepa i etno folka poslije refrena. Prava poslastica za uši.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 47/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,83

Mađarska 2017.

 • Užasna je (1) (8%)
 • Ne sviđa mi se (2) (8%)
 • OK je (3) (18%)
 • Dobra je (4) (24%)
 • Jako mi se sviđa (5) (43%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak prve grupe:
  1. Australija 47/60 (7,83)
  2. Mađarska 47/60 (7,83)
  3. Azerbajdžan 46/60 (7,67)
  4. Češka 45/60 (7,5)
  5. Cipar 23/60 (3,83)
 • Najdarežljivi komentator danas bio je Tomislav, dok se ova grupa najmanje svidjela Luni.
 • Danas su podijeljene četiri desetke – dvije za Australiju, te po jedna za Azerbajdžan i Mađarsku.
 • Upravo zbog tih dviju desetki, Australija je u blagoj prednosti nam Mađarskoj, koja ima isti broj bodova.

Komentara 85

 1. AUSTRALIA- za razliku od Dami i Guy Sebastiana,ovo mi je prosječno,ravno i nezanimljivo. Kao da je pjesma tu samo da popuni neko mjesto. 5/10
  AZERBAJDZAN-Nakon 2012., ponovo volim neku azer. Pjesmu. Ovo je mračno,originalno i vrhunski obrađeno. Sitne greške postoje,no ostanimo samo na tome. 9/10
  CIPAR-tekst je katastrofa,a pjesma izlizana. Očito je da je pjevač tražio uzor u Sergey-u, samo što je Sergeya spasio nastup,a ovo neće ni to. 2/10
  ČEŠKA- Marta je vrlo simpatična i glas joj je fenomenalan. Upravo zbog glasa mi se cijela ova skladba sviđa. Ne mogu predvidjeti plasman,ali bilo bi lijepo ovo čuti 2 puta. 7/10
  MAĐARSKA- sjajno,originalno i NARODNO. Instrumental je fenomenalan,a pjesma je svježa i nije isproducirano smeće(bok Freddie). Moje 3. Mjesto ove godine! 10/10

 2. Cipar zasluženo na dnu u ovom poretku, nadam se i u sveukupnom. Češka dosadna, daleko bolju pjesmu su imali prošle godine. Mađarska i Azerbajdžan će sigurno dobro proći u finalu.

 3. Australija me ove godine razocarala, Cipar je vrlo dobar pjesma uđe u uho nakon slušanja, Azerbajdzan ova pjesma me ne primamljuje, ista stvar po meni je bila prosle godine sa Francuskom, pjesma je dobra ali jednostavno ne primamljuje. Mađarska je ove godine odlucila poslati nesto stvarno fastinantno! Odlicno! Svidja mi se glazba i tekst Fantasticus! Ali niko ne moze nadmasiti Freedija hehe…Češka, pjesma je dobra ali ipak Gabriela je stvarno odlicna prosle godine sa I stand po meni najljepsa balada Eurovizije ikada!

 4. Azerbejdžan – apsolutno obožavam 10
  Češka – bolje nego lani, jako fino 7
  Australija – bolje nego lani, odlično 8
  Mađarska – nije po mom ukusu, ali je kvalitet neupitan 7
  Kipar – dobro, ali ništa posebno 5

 5. Hr prezenteri:

  1993: Veljko Đuretić
  1994 Helga Vlahović Brnobić
  1995, 96, 01 – Danijela Trbović
  1997, 98, 15 – Davor Meštrović
  1999, 00 – Marko Rašica
  2002 – Duško Ćurlić

 6. @kero Vjerojatno nam komentari idu u koš (ali s razlogom jer nemaju veze s Eurosongom,sorry Luna 😀 ),ali ni meni nije baš najdraža Marijana,ali i ona ima svoje “ja” i prepoznatljiva je u show-biznisu 🙂 .

 7. 1. Madarsku bih smjestio na prvo mjesto prije svega zbog originalne i atipicne pjesme za Eurosong. Madari se posljednjih godina ozbiljno trude za Eurosong, sto je za svaku pohvalu.
  5.-15. mjesto.
  2. Azerbajdzan mi je zanimljiv iako po nastupu u Amsterdamu iako mnogi kazu kako je bilo problema s air monitoringom, DiHaj mi ne djeluje vokalno sigurno, nadam se da ce dobro otpjevati u Kijevu. 5.-10. mjesto u finalu.
  3. Australija igra na sigurno, glas me uzasno podsjeca na Sama Smitha i pjesma mi nije najoriginalnija, ali siguran prolazak u finale na lijevoj strani tablice 5.-10. mjesto da EBU ne bi bio naguzen od strane Australaca.
  4. Cipar je poslao neobicnu pjesmu za njih, ali vec videnu. Opcenito ove godine pjesme su mi radene manje-vise na isti kalup pa ih nekakve nijanse dijele na mojem nekakvom poretku. Previdam 10.-20. mjesta u finalu.
  5. E moja Ceska. Simpaticna pjevacica, ali ne znam hoce li ponoviti ‘uspjeh’ proslogodisnje predstavnice. Njihovoj delegaciji kao i nasoj fali kreativnosti jer mislim da ih razvodnjene balade nece dovesti nigdje. 10.-13. mjesta u polufinalu.

 8. @kero Iako nema veze s ovim člankom ili bilo čim ,reći ću-mene ona podsjeća na Marijanu Batinić haha.

 9. @angelo96 pa vidim da mnogi hvale izgled Ivana Vukušića , pa moram ja uspostavit ravnotežu , ali iskreno baš me briga tko će čitat glasove haha

 10. @blink Primjera radi Australijine glasove čita već 2 godine za redom jedna ako se ne varam Kineskinja,i nije baš u cvijetu mladosti. Prvo mi je bila čudna,ali poslije mi je i ona postala simpatična ženica. A za Vukušića se slažem haha…simpatičan je,ali nemoj zaboraviti da su se i njemu događale pogreške u The voiceu…Nekako mi je voditeljica The voicea(Iva se zove?) najprofesionalnije lice HRT-a. 🙂 Ne gledam baš mnogo HRT pa ne znam baš sve ljude od tamo..ali Iva mi je baš ono simpatična,zabavna,profesionalna.

 11. Šalite se? Pa zar je bitno tko prezentira glasove te je li ima 20 ili 120 godina. Glavno da ima glasovnu sposobnost te ljubazan osmijeh…ali da,slazem se da koji god voditelj od the voicea bude predstavlja glasove,bit cu zadovoljan.

 12. Opa, jel.to netko spomenul zgodnog malog Iveka? Pardon, ne bas malog, al zgodnog i simpaticnog zasigurno. Svidja mi se ideja da on prezentira glasove iako se ne bih bunio da to odradi ni Iva Sulentic. Ne kuzim forsiranje tih starkelja na hrt-u, umjesto da se daju prilike mladim zgodnim ljudima, ko kak to rade skandinavci. Ne sjecam se kad su skandinavci dali nekom strom da prezentira glasove. 🙃

 13. svi oni koju su mučki popljuvali Latviju su nakon ESC-a nahvalili Latviju i naravno ispalo je – “ko ja popljuval LAT, ma ne, to si krivo pročital”
  bagra

 14. 1. Polufinale:

  Australija:
  Ne kužim zašto su Australci poslali ISTI stil pjesme kao i prošle godine, znajući da balada ima ko blata. Od 3 pjesme koje su Klokani poslali do sad ova je uvjerljiva najslabija. Finale je sigurno, a tamo od 6-10 mjesta, tj. osvojit će najslabije mjesto u povijesti za Australiju.

  Postotak za finale: 90%

  Azerbajan:

  Po meni je to trebao otpjevati malo jači vokal od ove pevaljake. Baš me zanima kak će to uživo zvučati budući da je pjesma jako teška za otpjevati zbog naglih prijelaza iz dubokih u visoke tonove i obrnuto. Sam naslov pjesme je dosta bizaran – kostur. Pretpostavljam da bu na pozornica imala jednog.

  60%

  Belgija:

  Pjesma baš po mojem ukusu – kvalitetna, sa vokalom koji je za ESC pojmove totalno off. Atmosfera pjesme u rangu Lane del Ray koju izuzetno cijenim. Ovo je tako kvalitetno, a znamo da kvaliteta i ESC ne stoji znak jednakosti. Ne bi se opće začudil da ovo ostaje debelo u PF-u jer znamo iz iskustva da kvaliteta i raja koja glasa 2 različita pojma (vidjeti primjer Litve 2011). Ak će biti u finalu bit će ili dno ili vrh.

  95%

  Cipar:

  Pjevač sa pravom grčkom (balkanskom) facom. Pjesma napravljena baš za ESC, jer CYP ne šalje baš takve pjesme na Eurosong. Bila je već jedna gravity pjesma na ESC (UKR) i osvojila broncu. Ovo ni blizu bronce. Početak pjesme i ritam pokraden od BEL od prije 2 godine.

  60%

  Češka

  Češka nikako da nauči od pogrešaka drugih, poslati jazz pjevačicu da pjeva pop pjesmu. Zadnji koji su to probali je bila Austrija 1986 i završili 18., tako da pretpostavljam da će tako završiti i ovo. Pjesma je doslovno za popunu albuma, nema ničega zbog čega bi je slušao 2 puta. Više sreće drugi puta

  20%

  Finska:

  Imali smo već ptice na Eurosongu i završile su 9. u finalu. Recimo, bilo bi idealno kad bi Belgijska otpjevala ovo, tek bi onda komorni ugođaj došao do izražaja. Ovako je pjesme „presvijetla“ s ovim glasom. Jednostavno pjesma nije depresivna nije dark, a mislim da su to htjeli postići. Mislim da bi trebala u finale, a tamo ovisi o raspoloženju žirija, ali po meni neće biti bolja od 9. mjesta nizozemskih ptica.

  75%

  Gruzija

  Ajme kak ova imitira Beyonce, iako tehnički ima dobar glas. Ali forsira glas i preko mjere. Ova politička konotacija joj fakat ne treba i nadam se da neće ići tim putem, jer će se dogoditi isto ko i Bosni koja je igrala na kartu izbjeglica i žice i popušila. Meni pjesma nije sjela, ali mislim da će žiriju pasati jer će se oni koncentrirati na to „kak ima dobar glas“ i da će zato proći u finale.

  55%

  Grčka

  Nakon debakla prošle godine, Grci se vraćaju komercijali. Jedini plus ovoj pjesmi je to što je bržeg ritma, a to će se u općem čemeru, kuknjavi i jadu itekako istaknuti. Tako da ovo u finalu ide sicher, a tamo će ovisiti kad će nastupiti, jer objektivno ima i boljih bržih pjesama od te.

  70%

  Island

  Vidla kćer nastup svog tate 1995 pa rekla sama sebi:“pa ak može on, mogu i ja“. Jedino što je dobro u pjesmi je melodija, koja je i više nego odlična, ali njen glas mi je jako iritantan, i mislim da će zapesti u polufinalu, ako se i provuče u finale, nebu bila bolje od tate koji je bio jedva 15.

  45%

  Latvia

  Vidim da je Aminata (koju su ovdje bogovski popljuvali sa Lunom na čelu) ostavila veliki trag, jer ovo je doslovno brži nastavak Aminate. Meni je pjesma odlična, glas super, baš paše atmosferi koja je zaista dark u ovoj urbanoj pjesmi. Ovo bi trebalo u finale.

  80%

  Moldavija
  Opet jedna brza pjesma koja će sigurno u finale, malo saksafona ala Sade, malo elektronike ala Adam Lambert, fini regge ritam u pozadini nas poziva na jedan „sex on the beach“ koktel.

  85%

  Crna Gora

  Ovaj Kalezić nije ni do gležnja proslavljenom folk pjevaču Zoranu Kaleziću. Čak je Deen iz 2004 ima više stila nego ovaj. On imitira Madonnu iz spota „Girl Gone Wild”, s tim da nit je on Madonna, nit mu je produkcija kao ona. Ovo je čisti trash, dno dna, mislim da će za ovo samo tetkice željne kurca više neg vode glasati. Školski primjer zašto hejteri i dalje ne vole Eurosong. Nadam se da ovo neće u finale.

  10%

  Poljska

  Marelica (Kajsija) ali jedna druga je već bila na ESC 1996. Mislim da će i ovo završiti u čekaonici polufinala. Igra na dark kartu (takav je spot), ali joj baš i nejde. Jednostavno prije nje ima par dark pjesama, a i zavija ko da je netko kolje, tako da ništa od POL ove godine

  30%

  Portugal

  Baš me zanima reakcija žirija na ovo, jer teoretski bi žiri trebal ovo nagraditi. S tim da se raji njegova ekspresija lica neće svidjeti. Po čemu je ovo u TOP 5 klada meni nije jasno. Ak Portugal misli da bu visoko plasiran zato kaj je pjevač bolestan onda se grdo varaju, jer su tak išli i Finci (isto bili u TOP 5 sa Down sindromom) pa znamo kak je završilo. Ja inače jako volim takav tip pjesama, ali ovo je tolko patetično da opće ne želim trošiti riječi na ovo. I da, ako on misli odraditi (zbog bolesti) samo generalke i nastup mislim da će se na kraju jaaaako razočarati.

  45%

  Švedska

  A ni Švedska ne uči iz svojih pogrešaka – 2005 poslali čistu američki pjesmu „Las Vegas“ (koja je meni bila te godine najbolja) i na kraju završili na dnu jer je bila preamerička. E pa nebi se čudil da ovo u finalu također liže pod jer je preamerička. Nastup je zbilja dobar, ali mislim da Robi ne bu 1. Inače produkcija je bogovska. E da zaboravih, one pokretne trake je imala ona tetkica Sakis pa završil tek 7. tako da prognoziram TOP 7 i za njega.

  95%

  Albanija

  Evo još jedne pjesme da popuni polufinale, žena zavija i zavija pa još malo zavija i zavija. Ako ona tak zamišlja svijet, ja ne želim živjeti u takvom svijetu. Vrati se ti curi natrag u pečenjarnicu peći ćevape i mani se pjevanja.

  15%

  Armenija

  Opa, etno elementi u pjesmi, ful kvalitetna produkcija. Ak bude nastup kao u spotu, finale je sigurno. Odlična pozadinska glazba, njen glas nije prenapadan, fino to ona pjeva. Vidim da je prostudirala spotove Kyle Minogue.
  80%
  Dežela

  Imali tako dobre pjesme u finalu i onda budale odabrale najlošiju. Neka mi netko objasni logiku zašto bi netko ko nije uspio ući u finale prvi puta sa boljom pjesmom, sad uspio sa lošijom. Omare trebaš imati super pjesmu i onda se prijavi na Emu. To kaj ti guzica hoće vidjeti puta, od toga nema kruha. Žali bože trošenja love na avionske karte.

  10%

 15. AUSTRALIJA
  Jedna senzitivna, jako nježna balada, uz lijep i postojan glas mladog dečka koji će na nam pokušati predstaviti ovu lijepu skladbu. Nije ovo ništa novo, ali konceptualno je jako dobro realizirano. Jasno, decidno, izgledat će lijepo, a upravo od tog eha koji će auditorijum moći čuti i lijepo rafinisati zavisi i sama pozicija pjesme. Možda malo tanko spram onoga što smo vidjeli u prethodnih godina, no ipak nije nešto da se ne obrati pozornost. Sretno Australija.

  AZERBAJDŽAN
  Jako dobra pjesma, izuzeta energija koja se moze osjetiti, sklona sam ovom glazbenom izričaju, ima dozu efektnosti, ima kvalitetu za pokazati, ima jednu posebnu nit za koju se može osoba uhvatiti. Azeri su pokazali kako se treba pristupiti pri realiziranju ozibljne i kvalitetne pjesme. Neobičan i jako dobar videospot, cjelovit, svrsishodan a opet jasan. Azerbajdžan svake godine da si truda, a to je i jednostavno uočljivo. Biti će ovo zamijećen nastup. Sretno Azerbajdžan.

  CIPAR
  Na prvu setencu me je ova pjesma podsjetila na jednu drugu skladbu. Nakon toga se osjeti trzaj od prethodnice. Nažalost, to je sve što se može osjetiti. Istina nema ovdje loših elemenata, ali nema ni inovativnih stvari koje bi ovu pjesmu digle na neki poseban nivo. Šteta, pjevač izgleda atraktivno, čak ima i dijelove koje bi mogao pokazati kao posebne. Ali nešto nedostaje. Možda upravo ova opća letargičnost je problem koji se ukazuje. Cipar je podbacio sa svojom pjesmom ove godine. Sretno Cipar.

  ČEŠKA REPUBLIKA
  Ovako se radi decidna i dobra pjesma. Ima sve elemente dobre skladbe. Dobar spot, dobar izičaj i dobru poruku. Svrsishodno, dobro izvedeno, velika pohvala za videospot, trud se vidi. Jedini veliki problem je kako ovu dobro poruku prenijeti na veliku pozornicu na Eurosongu, jer treba milijun i jedan element ukljuciti. Svako ticalo gledatelja treba uključiti. Delegacija Češke treba biti u dilemi. Sretno Češka.

  MAĐARSKA
  Nešto posebno, doista posebno na ovogodišnjem Eurosongu, tako dobro odmjerno, izuzetno u svim svojim elementima, skladba ima svoju snagu koju treba pokazati u cijelosti. Ovako se radi pjesmi kojom će se željeti pokazati snaga jakog izričaja. Nije ovdje samo riječ o pjesmi i tradiciji, riječ je bitnim sitnim ali važnim elementima. Magyarország a győzelem. Jó szerencse, hogy Magyarországon.

 16. Moram malo da spamujem temu 🙂
  Portugalac misterioznošću nadmašio i Žaka, nećemo ga videti u prve dve probe kao ni u intervjuima, a sve to će obavljati njegova sestra… Situacija slična kao sa Agnete prošle god.
  Evo ne znam šta da mislim, nisam baš ljubitelj opterećivanja publike svojim zdrastvenim problemima.

 17. SLUŽBENO: Salvador Sobral neće nastupati na probama sve do one glavne, generalne! Zbog bolesti i liječničkih pregleda, u Kijev će doputovati tek 2 dana prije prvog polufinala i odraditi tu generalnu probu. Umjesto njega, sve prethodne probe odrađivat će njegova sestra Luisa…

 18. @europa
  Pozdravi i tebi. Nekako mi je upalo to novo ime u oči,a i nekako je zanimljivo poput imena Gea. 😀
  Uglavnom …slažem se dosta s tvojim komentarima. Jedino eto-Bilo bi dobro da poslušaš Češku do kraja. 😀 Iako ti se neće vjerojatno svidjeti ,ali eto. 😉

 19. Pozdrav, evo da se i ja nakon dugog praćenja stranice i komentara malo ubacim u komentiranje RN

  AUSTRALIJA- meni jedna od boljih balada ove godine, fantastično otpjevana i produkcijski urađena. Jedino nikako prožvakati tu Australiju na Eurosongu.. 9/10

  CIPAR- meni se ovo na neki čudan način baš sviđa iako sam svjestan da je generička glupost, mislim da će biti na nekoj sredini finala 8/10

  ČEŠKA- još je niti jednom nisam poslusao cijelu, predosadna pjesma, šteta odličnog glasa pjevačice. 4/10

  AZERBAJDŽAN- ima nešto u ovoj pjesmi što privlači pažnju, ali mi nakon prvog refrena postaje nekako dosadna i nezanimljiva. Ima šanse za neki dobar rezultat s obzirom da će vjerojatno nastup biti vrh.. 6/10

  MAĐARSKA- definitivno najoriginalnija jesma ove godine, vrlo zanimljiva i ulazi u uho na prvu… čak mi ni taj rap dio ne smeta toliko, iako se slažem da su mogli nešto drugacije uklopiti u taj dio pjesme. Ovo bi moglo u top 10…. 9/10

 20. Konačno smo dočekali projekt “Razmišljajmo naglas” pa da se odmah bacim na posao, iako je ovo dosad najlošiji eurosong otkad ga ja gledam (1990). I svoju ocjenu donosim na temelju dva preslušavanja pjesama, toliko puta će ih poslušati više od 90% glasača. Ja sam pjesme poredao ovako:
  1. Australija. Vidi se da im je stalo do eurosonga, no međutim ta strast je ove godine opala u odnosu na prethodne dvije. Ovogodišnja pjesma je jedna dobra moderna balada, vrhunski isproducirana, Isaiah ima karizmu i lijepu boju glasa, ali sveukupno u cjelini ne mogu se oteti dojmu da je ovo mogla biti i bolja pjesma. Nekako previše teksta, a nedostaje upečatljiva melodije. Gotovo sam siguran da Australija opet zauzima TOP10 (opet uglavnom zahvaljujući stručnom žiriju) , ali ovaj put ne tako visoko, to će biti plasman između 7. i 10. mjesta.
  2. Mađarska. Što reći za Mađare, nego bravo za hrabrost. Jedna od tri zemlje ove godine koja doista predstavlja sebe, svoj melos, svoju tradiciju i to vješto kombinira s modernim zvukom. Joci Papai ima odličan vokal i izvedba uživo jako dobro izgleda. Ipak, ova pjesma ima dvije stvari koje bih predočio kao problem: 1. “rap” dio je u suštini nepotreban i trebalo bi ga izbaciti ili nekako umrtviti, 2. izražena repetitivnost u pjesmi, jer kako pjesma odmiče dionice se stalno ponavljaju bez podizanja i spuštanja tempa. Sveukupno, dobra stvar i Mađari bi trebali završiti u TOP10 (7.-10. mjesto, baš kao i Australija), u lošijoj varijanti to će biti plasman 11.-15. mjesto.
  3. Azerbajdžan. Složio bih se u potpunosti s Bartolovim i Farukovim komentarom: pjesma jednostavno ne ostavlja upečatljiv dojam nakon prvog i drugog slušanja i ta depresivna/turobna atmosfera kojom zrači jednostavno ju još više srozava. Na stranu što je DiHaj dobra pjevačica, što je ovo pjesma “u trendu”, što se tehnički ne može naći veća zamjerka, što Azeri imaju svoj lobi, ali ja Azerbajdžan ne mogu nikako vidjeti u TOP10 i mislim da će ponoviti prošlogodišnji uspjeh (i to je već previše).
  4. Cipar. Jedna onako ok pjesma i ništa više od toga. S obzirom da ju je skladao autor Euphoria-e, možemo reći da je ovo jedan dobar podbačaj. Hovig je dobar pjevač te uz dobru vokalnu izvedbu i efektan scenski nastup, Cipar se može nadati prolasku u finale. Pjesma je skladana da se na prvu dopadne publici (očarati stručni žiri baš i neće) i to je jedina karta na koju Cipar može igrati. Jasno je da je Cipru jedini cilj ući u finale, a ako u tome uspije, bit će to plasman 20+. Ja se ipak nadam da neće u finale.
  5. Češka. Ovo je jedna jako dosadna, nepamtljiva i smarajuća pjesma. To što je Martina dobra pjevačica ne znači da treba ući u finale, jer pjesma koju pjeva baš je naporna. Prošlogodišnja češka pjesma bila je kudikamo bolja i dinamičnija te je zasluženo ušla u finale, a ove godine to se neće dogoditi.

 21. 1. Australija 7/10. Pjesma nelosa, ali lanjska puno bolja pa je ocjena takva.
  2. Mađarska 9/10. Najorginalnija pjesma ove godine. Svakim slusanjem mi se svidja sve vise.
  3. Azerbajdžan 5/10. Pjesma medju publikom dobro stoji, ali meni nije nesto. Armenija osobno puno bolja, iako je vecini obrnuto.
  4. Češka 3/10. Osbono u zadnjih 5 pjesama na eurosongu.
  5. Cipar 6/10. Pjesma je dobra, ali meni nista posebno.

 22. @eurovisionaddict ajmo analizirat ovogodišnju konkurenciju:
  Imamo 3 jaka favorita ako gledamo komercijalni potecijal kod glasača: Italija, Bugarska, Švedska.
  Sve ostalo su prosječne pjesme koje će se vaditi na nastup, koreografije, i raznorazne pokušaje da ih publika zamijeti.
  ….
  U ovogodišnjoj konkurenciji Žak ima ogromnu šansu. To tvrdim od samog početka. Možda je i najjači dark horse u posljednjih 10 godina na Eurosongu..
  Meni se pjesma ne sviđa, nikad mi se nije ni sviđala. Ali od prvog trena kad sam ju čuo, znao sam – pjesma nikako ne odgovara mom ukusu, ali ima ogroman potencijal kod Eurosong publike.
  …….
  Činjenica je da će Žak vokalno uživo izvesti pjesmu maestralno i da će izdominirati pjevanjem. Drago mi je i vrlo je mudro da ne ide na cirkus i kič nastup. Njegov glas je ipak ono što mora biti u prvom planu.
  Vidjet ćete situaciju nakon proba, letit će na kladionicama u top 3. Jer on uživo jednostavno zvuči vanserijski.
  A i vrlo je znakovito što prije samog Eurosonga, nigdje ne želi izvesti pjesmu uživo. Čuva sve karte za sam Eurosong.
  Uz njegov perfekcionizam, apsolurno je moguć sam vrh, jer ima daleko najbolji vokal na Eurosongu, vrlo jaku karizmu i pojavnost. Sve je na njemu.

 23. 1.. Cipar – Ok je
  2. Australija – Ok je
  3. Azerbajdžan – Ok je
  4. Mađarska – Ne sviđa mi se
  5. Češka – Ok je (38/42)

 24. 1. Cipar – Dobra je (8/42)
  2. Australija – Dobra je (13/42)
  3. Azerbajdžan – OK je (25/42)
  4. Mađarska – Užasna je (37/42)
  5. Češka – Užasna je (38/42)
  Cipar mi je nekako postao ”guilty pleasure” ove godine, Australac mi je u posljednjim danima nekako pao (bio mi je u jednom trenutku i šesti), DiHaj bi trebala ići u finale, a za Mađarsku i dalje ne kužim čemu taj preveliki ”hype”. Čehinja nema šanse.

 25. @eurovisionaddict Netko je uplatio subjektivno ILI su ljudi nakon svih eurovizijskih koncerata izgubili svoje prvobitne favorite te uvidjeli kvalitetu i orginalnost Hrvatske. Saša je mnogo puta rekao da je Žak dark horse-ne znam je li,ali ako uđe u finale bit će to veliko jer u finalu možemo očekivati i vrhove planina ,ali i doline i nizine.

 26. AUSTRALIJA – nevjerojadno precijenjena pjesma, samo zato što se radi o Australiji. Da ta pjesma predstavlja neku drugu zemlju prošla bi potpuno nezamijećeno. U svakom slučaju, ovo nije ni blizu fantastičnoj Dami Im od prošle godine. 3/10
  …..
  MAĐARSKA – apsolutno najkvalitetnija, najorginalnija i najautentilnija pjesma ovogodišnjeg Eurosonga.
  @bartol da si malo više promišljao o pjesmi onda bi shvatio da je originalna i autohtona jer sadrži:
  – mađarski nacionalni melos
  – romsku glazbu
  – kombinaciju je tradicije i modenrog
  … i ono najvažnije, promiče jednu romsku umjetničku tradiciju koja je često zapoistavljena i zatomljavana u maistream medijima. 10/10
  …..
  ČEŠKA – dosadno, već bezbroj puta viđeno, pokušaj prodavanja kvalitete u objektivno zaboravnoj i nekvalitetnoj pjesmi. 3/10
  ……
  AZERBEJĐAN – solidna pjesma, drugačija, sa sigurno vrhunskim nastupom kako to Azerbejđan inače radi, što će dati pjesmi dodatni push do vrha lijeve strane tablice. Pjesma ko pjesma 7/10
  …….
  CIPAR – zaboravno, baš onako, nedefinirano. Loš engleski, slab refren. 4/10.

 27. @ivanfranicsgmail-com Nikad.
  Pratim redovito kladionice i skakali smo između 23. i 34.mjesta.(Nikad 19.) Danas se nešto čudno događa s kladionicama. Ali ipak pričekajmo prve probe koje su za 2 tjedna. 🙂

 28. nevezano za temu, al nam koeficijent na kladionicama naglo opada.. sad smo visoko rangirani.. čak 19.ti.. ne znam jesmo li uopće bili ovako “visoki” otkad je pjesma objavljena

 29. 1. Češka 8/10 nema neke filozofije legla mi je, uživam u svakom slušanju.
  2. Mađarska 7/10 ne razumem ni reč ali volim da slušam, međutim apsolutno sumnjam u neki veliki uspeh zbog njegove slabe harizme i definitivno predosećam loš nastup jako sličan spotu, plus uživo nije to taj zavodljivi ritam…
  3. Azerbejdžan 6/10 dobra pesma, pojavila se kao prijatno iznenađenje ove godine ali ne vraćam joj se preterano…
  4. Australija 6/10 ne mogu da kažem da je pesma loša, glas je dobar ali preferiram neke druge balade…
  5. Kipar 2/10 apsolutno neprimetan kod mene

 30. @rossonero Da je Mađarska poslala Totovu ,pokosili bi cijelu Europu i zasigurno bili u top 5…ako ne i ovogodišnji pobjednici 62. Eurosong-a.

 31. Australija – jedna jako jako dobra moderna balada… meni ovo nikako nije dosadno i nezanimljivo… pjesmu dodatno diže kvalitetan glas njihovog dosta mladog predstavnika, a sumnjam da će i na sceni nešto loše poći po zlu. Vjerujem u ponovan njihov vrhunski odrađen live nastup (8/42)
  ____
  Azerbejdžan – uf uf….ovo mi je jedna od dražih pjesama ovog Eurosonga… moderan zvuk, pomalo edgie kao i izgled od pjevačice… jako je interesantan njen vokal, jako jako dobar…. i dosta mi se u pjesmi sviđa kako ona i njeni back vokali pjevaju u isto vrijeme, ali potpuno drugi tekst…. (2/42)
  ____
  Cipar – na prvo slušanje me nije osvojila, tako da joj kasnije nisam ni davao prevelike šanse, nit sam je više od dva puta poslušao….. (35/42)
  ____
  Češka – vrlo solidna balada, rekao bih da mi se sviđa i nije mi za razliku od nekih ovogodišnjih balada dosadna….stvarno ima zanimljivih dionica u pjesmi, nadam se da će ući u finale…držim fige … (22/42)
  ____
  Mađarska – hmmm… moram priznati da su imali i boljih riješenja na svom izboru, no što je tu je…. sad nekako razmišljam da bi bilo bolje možda da je Hosszu Idok išlo na esc, iako mi tada ni nije bila favorit, kao ni ova…no mislim da bi Hosszu bolje od ovoga prošlo… još jedna stvar… mislim da su bolju pjesmu ovoga tipa imali prošle godine u svom finalu…mislim da se lik zvao Olah Gergo il tak nešto….no, pustimo sad to…nije ovo loša pjesma, interesantna orijentalna melodija i veliki plus što eto barem netko pjeva na svom materinjem jeziku … (17/42)

 32. Tomislav Krizmanić… jel to onaj što ima neke veze sa zoološkim u Zagrebu , ja mu turiste vodio do njegovog apartmana prošle godine na Krku , pozdrav za Tomota

 33. @atase1

  Pretpostavljam da misliš na OGAE Tomislava. Al’ to ti je Krizmanić. Ovo nije.
  Dakle, ne samo da ne znaš pisati, nego ti sad ni čitanje ne ide najbolje.

  Tuga.

 34. Od ovih 5 pjesama najviše sam poslušao dosad australsku pjesmu, a i mađarska mi je ugodno iznenađenje i pravi dark horse ovogodišnjeg natjecanja. Preostale tri pjesme ne mogu se nikako naći na mojoj playlisti.

 35. A jeste udarili na moj Cipar.. definitvno najbolji od ove petorke..
  Mađarska – svakim slušanjem su mi sve bolji i bolji, ali.. taj rap dio je stvarno nepotreban
  Australija – ništa posebno.. OK.. samo zbog toga što je u pitanju Australija bit’ ću sigurno u Top 10..
  Azerbajdžan – ni nakon čak trećeg slušanja nemam nikakvo posebno mišljenje o toj pjesmi.. totalno sivilo
  Češka – živa dosada, ne k’o Portugal i zato velikodušna dva i pol boda (samo zbog glasa)

  1) CIPAR 8/10
  2) MAĐARSKA – 7/10
  3) AUSTRALIJA 6/10
  4) AZERBAJDŽAN 4,5/10
  5) ĆEŠKA 2,5/10

 36. Kakav hejt na Cipar braćo mila… Australija i Azer su mi u top5 , Mađarska najveći dark horse usudio bi se reći , svi dobili 5 od mene , Cipru sam dao 4 , pjesma je dobra i ne zaslužuje toliki hejt , Češka dobra pevaljka , loša pjesma , 2 dobila od mene
  1. Azerbaijan
  2. Australija
  3 .Mađarska
  4. Cipar
  5. Češka

 37. Dolazi mi da sam već napisao isti komentar, što to znači? Ne želi mi postati komentar zbog toga…

  MOJ TOP 5 OD DANAS:
  1. Mađarska (Tomislav ko da mi je ukrao komentar) – my winner 🙂
  2. Cipar (volim slušat makar ne očekujem puno na ESC-u, guilty pleasure) – 14. u mom top 42
  3. Azerbajdžan (zanimljiva, Dihaj ima predivan glas) – 15. u mom top 42
  4. Češka (predivan glas, zaboravljiva pjesma) – 26. u mom top 42
  5. Australija (overrated again…) – 27. u mom top 42

 38. 1. Mađarska (Tomislav ko da mi je ukrao komentar) – my winner 🙂
  2. Cipar (volim slušat makar ne očekujem puno na ESC-u, guilty pleasure) – 14. u mom top 42
  3. Azerbajdžan (zanimljiva, Dihaj ima predivan glas) – 15. u mom top 42
  4. Češka (predivan glas, zaboravljiva pjesma) – 26. u mom top 42
  5. Australija (overrated again…) – 27. u mom top 42

 39. S obzirom da sam već komentirala svaku pjesmu kod Lune i Bojana ovdje ću samo napisati redoslijed kojim bi ja stavila pjesme iz te grupe
  1. Australija
  2. Mađarska
  3. Cipar
  4. Azerbajdžan
  5. Češka

 40. MAĐARSKA- a)kvaliteta-9 b)x-factor 9 c)ukupno 18/20
  _________________________________________
  AUSTRALIJA-
  a) kvaliteta: 9 b) x-factor- 9 c)ukupno 18/20
  _________________________________________
  CIPAR a)kvaliteta 7 b)x-factor-8 c)ukupno 15/20
  _________________________________________
  ČEŠKA- a)kvaliteta 8 b)x-factor- 7 c)ukupno 15/20
  __________________________________________
  AZERBAJDŽAN a)kvaliteta:6/10 b)x-factor-7 c)ukupno 13/20
  _________________________________________
  komentar PLUS-
  Azer-Faruk-najbolji komentar
  Češ-Bojanov-najbolji komentar
  Mađar-Lunin -najbolji komentar
  ________________________________________
  Dodatak:
  Ocjene za kvalitetu su moja objektivnost, za ocjenu x-facotra -kako razmišljam kao fan.

 41. Madjarska je jedina kod mog ocjenjivanja zasluzila peticu, pa se u jednu ruku i slazem sa komentatorima osim po pitanju Australija koja mi nije za vise od dobar 3. Ceska je takodjer dobila 3jku, Azerbaijan cak 4, a Cipar zasluzenu 2jku.

 42. Više-manje i nemam neke veće zamjerke na ocjene, osim kod Cipra, e tu ste ga baš pretjerali. Meni Cipar možda čak i najviše ulazi u uho od svih ovih pjesama.

Odgovori