Razmišljamo naglas - Eurosong 2017. (9) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (9)

  5 min za čitanje   33 komentara

Danas je posljednji dio našeg projekta Razmišljamo naglas. Oko 19:00 sati možete očekivati službene rezultate, a u međuvremenu pročitajte što mislimo o posljednje dvije pjesme. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 NJEMAČKA

Bartol: Moj ovogodišnji guilty pleasure. Istina ne pršti baš originalnošću, ni u glazbi ni u tekstu, ali je cjelokupno baš ono što bi se nazvalo – dizalica. Mislim da Nijemci ne će biti zadnji ove godine. Ne bih rekao da će se proslaviti, ali sve je bolje od nastavka prošlogodišnjeg niza.

Ocjena: 8/10

Bojan: Ovo mi je tako bezlična pjesma, kojoj i možda naizgled ritam ne pomaže. Čini mi se da će ovo biti u konkurenciji za novo začelje.

Ocjena: 1/10

Faruk: Da bi pobjegli s dna Nijemci moraju poslati duplo bolju pjesmu od ove. Ovaj pop pjesmuljak nije toliko loš, ali jednostavno Nijemci i nule na tablici imaju čudnu i posebnu vezu, tako da se ni ovoj pjesmi ne piše dobro. Inače, goli prosjek, što se mene tiče. Za zaborav.

Ocjena: 4/10

Luna: Zahvaljujući aplikaciji Hola, imala sam priliku preko Spotifyja čuti novu verziju u nadi da će se moj komentar razlikovati od komentara tipa „bezukusno kao gnjecajuća banana“. Nažalost, nova verzija je skoro pa ista kao i prva, tako da praktički nisam ništa propustila. Dragi Nijemci, a da napokon pošaljete Helene Fischer illi Jennifer Rostock?

Ocjena: 2/10

Marija: Čovjek bi očekivao da će se Njemačka nakon dva podjednako loša rezultata opametiti i za svoje vlastito dobro odlučiti na promjenu plana. Međutim, ako je cijeli njihov nacionalni izbor trebao biti plan izbjegavanja posljednjeg mjesta, onda im hitno treba pomoć. U ovogodišnjoj konkurenciji, a usudila bih se reći i u konkurenciji bilo koje godine ovo je stvoreno za začelje tablice.

Ocjena:  2/10

Tomislav: Da, čim itko spomene ovu pjesmu odmah se proteže priča o plagijatu Titaniuma Davida Guette, ali osim početnog guitar licka te dvije pjesme u presjeku nemaju ništa tako da tu svaka priča staje. Smatram kako Njemačka ove godine šalje jednu dobru pop pjesmu vrlo melodičnog i lakopamtljivog refrena. Iako su komentari na ovu pjesmu većinom loši, meni se ova pjesma sviđa.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 25/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,17

anketa 702

Njemačka 2017.

Ukupno glasova: 174

 • OK je (3) [63 / 36%]
 • Ne sviđa mi se (2) [48 / 28%]
 • Užasna je (1) [26 / 15%]
 • Dobra je (4) [26 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [11 / 6%]


 ŠVEDSKA

Bartol: Iako sam mislio da ću u odnosu na RN Melodifestivalen smanjiti ocjenu Robinu, jer mi je i dalje iritantan, pjesma mi se uvukla pod kožu. Uz onakav svjetski nastup kakav je imao u finalu Melodifestivalena, Švedskoj ne gine još jedan top5. Kod mene je ipak nešto niže na listi.

Ocjena: 8/10

Bojan: Kao po navici Šveđani su odabrali nešto što svakako može biti kandidat za sam tron. Pjesma mi je bila jedna od favorita na samom Melodifestivalenu, tako da bez greške. Vjerujem da će Robin još poraditi na nastupu i da će u potpunosti biti spreman oduvati u Kijevu. Pobjeda? Teško jer je i suviše rano, ali Top 5 bi trebala biti laganica.

Inače, podsjeća li još nekog ova pjesma i sama Robinova interpretacija na Justina Timberlakea i ono što on radi?

Ocjena: 9/10

Faruk: Možemo mi pričati štogod želimo, ali Šveđani su toliko dominantni u europskoj pop glazbi u ovom trenutku, da čak i kad se ne trude posebno izbace ovakvu pjesmu koja može čistog obraza konkurirati za pobjedu. Doduše, ne pomaže im Robin koji ostavlja dojam onog lika iz filmova koji tek na kraju otkrije svoje pravo lice zlikovaca, s karizmom daske za peglanje, ali, da se ne lažemo, pjesma je odlična.

Ocjena: 9/10

Luna: Kao što sam napisala u specijalnom izdanju „razmišljanja naglas“, Robinova pjesma je bila jedna od rijetkih koje sam pjevušila nakon Melodifestivalena i jako mi je drago da je upravo on pobijedio. Ni nakon mjesec dana ona mi nije dosadila i mislim da će Švedska opet konkurirati za TOP10.

Ocjena: 10/10

Marija: Voljeli Vi Švedsku ili ne, jedno joj morate priznati. Iz godine u godinu pomiču granice svoje kreativnosti i svaki, ali baš svaki njihov nastup savršeno ocrtava pjesmu i ističe ju do te mjere da Vam ne ostavlja nikakav prostor da ju analizirate, već Vas jednostavno navede da glasate za nju. Pjesma koja prati trendove godine u kojoj se nalazimo, šarmantan pjevač i inovativan nastup bit će poslastica za uši i oči.

Ocjena: 10/10

Tomislav: Nakon prošlogodišnjeg gostovanja Justina Timberlakea na Eurosongu u Stockholmu, izgleda da su tadašnji domaćini bili inspirirani nastupom pa su odlučili u tom stilu snimiti pjesmu za ovu godinu. Iskreno, ne volim ovakve amerikanizirane pjesme, ali proći će dobro zahvaljujući dobro osmišljenom nastupu, ali pjesma k’o pjesma je malo teži prosjek. Proći će dobro i još zbog jednog razloga … jer je to ipak Švedska.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 53/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,33

anketa 703

Švedska 2017.

Ukupno glasova: 185

 • Jako mi se sviđa (5) [80 / 43%]
 • OK je (3) [31 / 17%]
 • Dobra je (4) [30 / 16%]
 • Užasna je (1) [23 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 11%]


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak devete grupe izgleda ovako:
  1. Švedska 53/60 (8,33)
  2. Njemačka 25/60 (4,17)
 • Ova grupa dobila je dvije desetke i obje desetke su pripale Švedskoj (Marija i Luna).
 • Za promjenu, najblaži komentator danas je bio Bartol, a najstroži Bojan.
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava33

 1. Den Vilda — 3. svibnja 2017. u 20:00

  1. Švedska. Što reći za ovu pjesmu. Kao prvo, i dalje sam razočaran neizborom J.H.Fjalgrena i Aninie-bio sam uvjeren da dobivaju. Robinova pjesma je jedan tipični Justin Timberlake-style uradak. Da, sve je do perfekcije (na švedski način) dovedeno, visok i zgodan pjevač kao i plesači pored njega, svaki pokret je pomno isplaniran toliko da ima hipnotski učinak na gledatelja, produkcijski pjesma dovedena do savršenstva, a iza svega toga krije se jedna praznina…jednostavno fali srce i duša. Ne volim ovu pjesmu, iako mi je jasno da će u nedostatku konkurencije Švedska glatko ostvariti TOP5 rezultat, nekako mi miriši na 3. mjesto. Ima li šanse za pobjedu odnosno može li se ponoviti scenarij iz 2015. godine? Malo vjerojatno, jer u usporedbi s Italijom švedska pjesma zvuči perfekcionistički i nekako aristokratski, Talijan ima puno ležerniju pjesmu koja je bliža običnom puku. Opet, sve će ovisiti o stručnom žiriju i u nekom malo vjerojatnom scenariju ako žiriji Švedsku stave na prvo mjesto sa značajnom bodovnom prednošću ispred Italije, onda tu Švedi imaju šansu…u svakoj ostaloj varijanti ova pjesma ne može pobijediti.
  2. Njemačka. Jedna fina, lagana i melodična pjesma koja realno uopće neće biti najgora u finalu. Levina je prekrasna djevojka i isijava pozitivnu energiju. Ali zbog nedostatka originalnosti, maštovitosti i dijaspore Nijemci će biti kažnjeni i opet će ponoviti TOP5 (ali otraga) rezultat. Zadnje mjesto je ipak rezervirano za Španjolsku.

 2. nina — 3. svibnja 2017. u 00:24

  NJEMAČKA
  Jednostavno, ali ipak glazbeno donekle jedinstveno. Šteta, jer opet ću ponoviti kao i kod Španjolske, niti se želi trud uložiti niti se nastoji nešto posebno poslati na Eurosong. Nemoguće je da velika zemlja kao što je Njemačka nema ideja niti kreativne ekipe. Pitanje je samo zašto ta opća letargija. Zašto ARD i producenti ovo toleriraju. Ova izvedba je finalu ali dobrog rezulata sigurno neće biti. Sretno Njemačka.

  Ocjena: 6/10

  ŠVEDSKA

  Interesantan skansinavski glezbeni iskaz, hvale vrijedan jer ova izvedba ima svojim pontencijala. No, što sam prvo primjetila je slijedeća činjenica da u svom nacionalnom nastupu koriste pokretne trake. I to nije problem da ta ista televizija (SVT) odnosno isti producenti (Eurosong 2016) nisu zabranili koristiti tu istu spravu Zoë, predstavnici Austrije, kada su oni bili domaćini Eurosonga. Poznavajući dosadašnje iskustvo da predstavik Švedske rijetko mijenja nastup u odnosu na nacionalni izbor, upitno je da li bi se ovo trebalo dozvoliti šveđanima. Ne upitno, nego sigurno, nema pokretne trake. Da sam ja predstavnica ORFa, nešto bi se desilo, ali ne bih dozvolila ovo licemjerstvo. Sretno Švedska.

  Ocjena: 8/10

 3. SwedenEurovisionFan — 2. svibnja 2017. u 23:23

  Luna i Marija hvala na desetkama za Robina 🙂 🙂 🙂
  Svim hejterima ove pjesme, a.k.a. @sinisa75 želim samo da se opuste, ipak je riječ o zemlji koja najviše daje Eurosongu i pridonosi inovativnosti iz godine u godinu 😉
  A sad pjesme, Švedska perfekcija, spoj odličnog scenskog nastupa i i više nego odličnog glasa dao je jednu od najupečatljivijih, najslušanijih, a bogme i najgledanijih pjesama ovogodišnjeg Eurosonga 🙂 Top3 bih se usudio reći je neminovan, a ja se po svom osobnom navođenju, nadam da će i pobijediti 😀
  Njemačka ima za mene baš fora pjesmu, vrlo pozitivnu i nalazi mi se u Top10 … Nije mi jasno kako ju neki ljudi stavljaju na samo dno, ali dobro, svatko ima svoje ukuse …

 4. Europa — 2. svibnja 2017. u 21:42

  NJEMAČKA- baš nekako bzvz 4/10
  ŠVEDSKA- ruku na srce.. glupasta pjesma.. ali sa svim ostalim.. i ovim fenomenalnim nastupom TOP.. vjv će opet TOP 5 minimalno 9/10

 5. BlueDevil — 2. svibnja 2017. u 21:39

  1. Švedska – 5/10
  2. Njemačka – 2/10

 6. Vaclav — 2. svibnja 2017. u 20:04

  Nadam se da u finalu neće Španjolska zauzeti zadnje mjesto jer ono pripada Njemačkoj. Jedna tako bezlična pjesma da vjerujem da mnogi gledatelji neće ni opaziti da Njemačka sudjeluje na Eurosongu.

 7. Tim Burton — 2. svibnja 2017. u 19:58

  @pabloncrnich Iskreno, smatram da su obje pjesme precjenjene. Meni, su vrlo iritantne i pretenciozne, a nemaju ni neku umjetničku vrijednost. Al bože moj, ukusi su rezličiti. Nema potrebe za svađom lol ???

 8. imperator — 2. svibnja 2017. u 19:54

  Moj Top 42 🙂
  42. Portugal 1/10
  41. Litva 1/10
  40. San Marino 1/10
  39. Španjolska 1/10
  38. Finska 1/10
  37. Slovenija 1,5/10
  36. Poljska 2,5/10
  35, Češka 2,5/10
  34. Armenija 3/10
  33. Malta 3/10
  32. Irska 4/10
  31. Albanija 4/10
  30. Island 4,5/10
  29. Latvija 4,5/10
  28. Estonija 4,5/10
  27. Gruzija 4,5/10
  26. Azerbajdžan 4,5/10
  25. UK 5/10
  24. Njemačka 5/10
  23. Austrija 5/10
  22. Švicarska 5/10
  21. Crna Gora 5,5/10
  20. Ukrajina 5,5/10
  19. Australija 6/10
  18. Moldova 6,5/10
  17. Bjelorusija 7/10
  16. Nizozemska 7/10
  15. Hrvatska 7/10
  14. Mađarska 7/10
  13. Grčka 7,5/10
  12. Srbija 7,5/10
  11. Norveška 7,5/10
  10. Belgija 7,5/10
  9. Danska 7,5/10
  8. Izrael 7,5/10
  7. Švedska 7,5/10
  6. Rumunjska 8/10
  5. Cipar 8/10
  4. Bugarska 8,5/10
  3. Makedonija 9/10
  2. Francuska 9/10
  1. Italija 9,5/10

 9. Zack — 2. svibnja 2017. u 19:49

  @timburton Ostavi ti nama da placemo za Jon Henrikom jer to zasluzuje! A i svaki ljubitelj kvalitetne glazbe ce se sloziti da je Loreen umjetnost sama po sebi, a kud nece biti i pjesmetina Statements koja nazalost u ovom trenutku nije za eurosong? S vremenom mi je postala cak i draza od Euphorie. Loreen ne da nije bila dobra, bila je savrsena. Nju ili volis ili ne, nema sredine. Jest da je nastup bio koncepcijski kazalisnjiji sto nije za esc ali Boze moj. Meni je i dalje i bit ce Statements druga najbolja pjesma koja se nije pojavila na eurosongu ove godine, odmah iza Jon Henrikove…

 10. imperator — 2. svibnja 2017. u 19:20

  NJEMAČKA – jedna simpa pjesma i ništa više od toga.. siguran sam u jedno – Levina će sigurno osvojiti više bodova nego njezine dvije prethodnice – zajedno!!! Pomak 😀 nema šta
  ŠVEDSKA – prvo što mi pada na pamet – ovo je europska verzija stila Justina TImberlakea (što nije loše)..
  a drugo – ova pjesma je bez koreografije jedna tipična esc pjesma čiji je krajnji doseg Top 15.. no, koreografija je i bit ove pjesme i Šveđani to dobro znaju (kao i gotovo sve u vezi esc-a posljednjih godina) pa će gotovo sigurno u Top 10, a vrlo vjerojatno i u top 3.. pitam se samo kako bi ova pjesma prošla da je u “rukama” zemljama poput Moldove, Latvije, Islanda?? hmmm
  ————————————
  1) ŠVEDSKA – 8/10 (dodatni bod zbog koreografije)
  2) NJEMAČKA – 5/10

 11. Eurovision Kosovo/Kosovë — 2. svibnja 2017. u 19:09

  1. NJEMAČKA
  2. ŠVEDSKA

 12. seky — 2. svibnja 2017. u 19:01

  @angelo96 aww
  Finska- bila je to ljubav na prvi pogled. Čim sam čuo pjesmu bila mi je prva i nije se makla,pa čak ni kad sam čuo Belgiju,Poljsku,Italiju… Od pocetka!!! Zbilja najkvalitetnija pjesma ove godine.
  Albanija- ovu pjesmu sam poceo primjecivat tek prije nekih 2 tjedna. Ne znam pocela mi se sviđat dramatičnost same skladbe i naprosto mi je postepeno pocela rasti. S obzirom da joj je nastup,koliko vidim,impresivan. Ne bi me čudilo da uskoči u moj top 10 🙂 . Što se tiče stvarnog rezultata,bitno mi je samo da se nađe u finalu, a finalni rezultat koji god bio,ja zadovoljan.

 13. Tim Burton — 2. svibnja 2017. u 18:56

  @arcticmonkey Hvala lijepa, slažem se u potpunosti.

 14. Vix — 2. svibnja 2017. u 18:55

  @zdeki
  https://giphy.com/gifs/christina-aguilera-youre-the-best-26AHqztlb4CzG3WTu
  Za Finsku i Albaniju. 🙂

 15. ESCro — 2. svibnja 2017. u 18:53

  Švedska 6/10. Sve ono sta sam mislio komentirat za Svedsku vec je napisano. Scenski nastup dobar, pjesma ko pjesma bezveze. Prema mom TOPu ove godine Svedska je u finalu, ali negdje na dnu desnog stupca tablice, s stvarni rezultat ce naravno bit nezasluzeni TOP 5. Dosta su me zacudili dobri komentari i ocjene za Robina. Nekako sam se nadao da ce komentatori prepoznat nekvalitetu, ali dobro.
  Njemacka 5/10. Meni je proslogodisnja njemacka pjesma bila bolja od ove (ne puno) i svi znamo gdje je zavrsila na kraju. Zato mislim da ce se ove godine rezultat ponovit, a ako i ne bude tako, Nijemci vise od 20. mjesta ne idu. Steta, Levina mi je jedna od najsimpaticnijih predstavnica ove godine.

 16. Arctic Monkey — 2. svibnja 2017. u 18:53

  Šta god neko pričao o Švedskoj ove godine ta pesma je zarazna, nosi… Nastup je odličan. Potpuno uživam u svemu svestan da to nije neko remek delo niti nešto originalno i ne osećam se loše zbog toga ocena 8/10 moja treća pozicija…
  Nemačka sramotan miks dve poznate pesme, neka hvala…

 17. seky — 2. svibnja 2017. u 18:53

  EVO MOJ TOP 42:
  42.Španjolska
  41.Litva
  40.Crna Gora
  39.Slovenija
  38.Malta
  37.Grčka
  36.Danska
  35.Cipar
  34.Estonija
  33.Ukrajina
  32.Nizozemska
  31.San Marino
  30.Irska
  29.Gruzija
  28.Švedska
  27.Australija
  26.Latvija
  25.Armenija
  24.Bugarska
  23.Srbija
  22.Island
  21.Norveška
  20. Moldavija
  19.Njemačka
  18.Izrael
  17.Švicarska
  16.Češka
  15.Albanija
  14.Portugal
  13.Hrvatska
  12.Austrija
  11.Makedonija
  10.Francuska
  9.Rumunjska
  8.Bjelorusija
  7.UK
  6.Italija
  5.Azerbajdžan
  4.Belgija
  3.Mađarska
  2.Poljska
  1.FINSKA #blackbirdforthewin
  Nakon proba mi pomalo rastu Albanci i Latvijci. I Nizozemke također. Svakako interesantna godina,prvenstveno zbog toga što čujemo neke stvari koje baš i ne čujemo u svakodnevnom konzumiranju glazbe(Rumunjska,Hrvatska,Mađarska…).

 18. Tim Burton — 2. svibnja 2017. u 18:50

  @angelo96 Ajoj, ima i većih tumora od ovog teksta, no jeste mogao biti bolji. Mada žanrovski, pop pjesme nikad nisu bile pretjerano mudre. ? Pjesma je jednostavno ok, nije mi favorit, ne bih nikad glasao za njeg, al je pjesma dobra. Ovo što rade sa pljuvanjem po pjesmi je isto dosadno kao i oni što bi da pobjedi tri minuta podrigivanja samo ako nosi naziv Švedska. ?

  Btw, ostavite više tog Jona u tundre gore da jauče. Totalno usiljeno i naporno. A i Loreen nije baš nešto bila dobra ove godine.

 19. Ro — 2. svibnja 2017. u 18:49

  E da , zaboravio sam reći da u slučaju da Levina s ovom pjesmom predstavlja Grčku , Švedsku , Armeniju ili tako neku zemlju , lagano u top 15 bi završilo , ali jbg nastupa za Njemačku , zato zadnja 3 mjesta

 20. Diavolo — 2. svibnja 2017. u 18:48

  Njemačka – mislim da više ni ne treba spominjati sličnost sa Guettom, jer je to postalo već izlizano… pošto su već neke dosadašnje pjesme na različitim ESC-ima imale isto slične dionice sa poznatim pjesmama, ne treba ni ovu zbog toga pribijati na križ, jer će se to zaboraviti čim sam show završi… pjesma nije ništa posebno, ali je bila možda i najbolja od tamo ponuđenih, iako je doduše meni bila bolja verzija od onog muškog sa dugom kosom… mislim da će Švabe opet biti pri dnu u finalu … (36/42)
  ____
  Švedska – mislim da ću ponoviti samo ono što sam napisao nakon što su izabrali svog predstavnika…. bezveze ….prenapuhana…nastup kao i u slučaju Sergeya Lazareva ovu pjesmu diže u nebesa, sasvim neopravdano…jer je pjesma kao i u slučaju prošlogodišnje ruske zbljuv…šta god da on pjeva, meni ovo izgleda NARCISOIDNO… šteta što nije Nano pobjedio jer je njegova pjesma miljama ispred Robinove…. jedini dio koji mi se sviđa je jedan KRATKi instrumentalni dio koji je negdje u drugoj polovici pjesme, kad sva petorica imaju onaj neki ples/rad nogama lijevo desno na toj traci (AL ISKLJUČIVO INSTRUMENTALNI DIO)…. iako znam da će ovo proći u finale, ako ne i završiti slično kao Sergey…ja se nadam kao i u Sergeyyevom slučaju da ovo neće vidjeti finala … (30/42)

 21. escfan — 2. svibnja 2017. u 18:47

  Zalosno je to sto ce Svedska vjerovatno biti u top 5 a neke puno puno puno kvalitetnije pjesme finala nece ni vidjeti (Malta ili Gruzija). I mislim da kad bi se Marija Serifovic sad takmicila sa Molitvom, ne da ne bi usla u finale, nego bi bila posljednja u polufinalu jer bi to svima bilo predosadno.

 22. seky — 2. svibnja 2017. u 18:45

  ŠVEDSKA-svake godine postoji neki pjesmuljak na kojeg sline svi kvazi-kriticari,da bi ti isti dali nekim kvalitetnijim pjesmama te godine lošije ocjene. Iskreno,ovakav tip muzike volim jedino kada je zarazno,no ovo je zbilja prosječno i ravno ko crta. Mislim da uplitanje nastupa u ocjenu nije uopće nužno jer se ovdje ocjenjuje pjesma. Jon i Aninia, Loreen? Vratite se molim vas i vratite kvalitetu i jedinstvenost. 5/10
  NJEMACKA- ok, slazem se da njemci se s ovim nisu proslavili. Ali ova pjesma nije toliko losa da bi ju netko tako nagradio sa 2 ili 1, to je pak pretjerivanje. Iskreno ovo mi je slušljivije od švedske. A i pjevacica je super. 6/10

 23. Vix — 2. svibnja 2017. u 18:44

  @timburton Što se tiče muzike i kompozicije same pjesme-mogu to probavit (da se tako izrazim)…ali tekst me grize. Meni osobno tekst nije bitan ako je prosječan,ali ako je tekst vrh (UK) ili dno(Šved) onda ga uzimam u obzir za ocjenu. Ja se duboko nadam da će profesionalni žiri ovo minimalizirati s bodovima. Neka on dobije na nastupu bodova. Nadam se da će bit zakinut u ostalim ocjenskim kriterijima.

 24. Ro — 2. svibnja 2017. u 18:39

  Aha znači ipak slinjenje iz ženskog dijela na Robina a bogami i muškog hmm , ajde dobro , šta reći, a da nije već bilo rečeno po pitanju Švedske , odličan nastup , odličan cjelokupni paket i prezentacija , lutak Ken bez ikakve karizme , i sam je rekao da ne misli o ničemu ili nikomu dok pjeva pjesmu , a i nema se šta mislit , mozak i emocije na pašu i deri “I can’t go on , when you look so freking beautifuuuuul” ALI , to funkcionira i dobro izgleda što je za Švedsku najbitnije , očekujem top 5 , ocjena 4
  Njemačka , a isto nešto kao i Španjolska , ne želim puno trošiti riječi , dobra pjevačica s prosječnom pjesmom , kojoj je gotovo zagarantirano jedno od zadnja 3 mjesta.

 25. Tim Burton — 2. svibnja 2017. u 18:39

  @angelo96 Ja sam uvijek posebno kritičan prema Švedskoj upravo iz tog razloga, kao i većina ljudi ovdje ako smijem primjetiti. Ali isto tako, realno je da je ovogodišnja pjesma, jako dobra pop pjesma i tipični predstavnik ovog žanra. Nije inovativna, nije ništa već neviđeno, ali ovo i nije sajam inovativnosti.

 26. Tristan — 2. svibnja 2017. u 18:38

  Ljudi su malo previše podcijenili Njemačku, pisma nije sad nešto WOW, al nije toliko loša. A Levina mi je jedna od najsimpatičnijih izvođača ove godine i baš zbog toga bi mogla skupit bodove publike. Šta je ZOE bila u Stockholmu, to mi je Levina u Kijevu… Baš me zanima kakav je nastup spremila. Relano ova pjesma je zaslužila bit negdi oko 15 mista u finalu. 🙂

  S druge strane Švedska je previše precijenjenja, običan pop pjesmuljak, a pjevač mi je dosadan i antipatičan. Ove zaključke sam donia na temelju onih isječaka sa tube. Može pod ruku sa Franceskom koji mi je ko pojava odvratan i nekako djeluje previše umišljeno. Past će mu krila jako brzo jer mislim da nema šanse da on bude pobjednik!

 27. Zack — 2. svibnja 2017. u 18:27

  Svedska – Najinovativniji, najefektniji i definitivno najupecatljiviji nastup ove godine. No srecom, ovdje ne ocjenjujema nastup nego pjesmu. Nazalost, urednici se nisu drzali toga vec su pjesmu ocijenili na temelju scenskog nastupa. Ja to necu uciniti.
  Pjesma je jeftina, bezlicna, tekst jadan i neinovativan i tu ke samo da se popuni rupa. Sve u svemu, cak i losiji tekst od Sergeyevog pa sroga i ne cudi moja ocjena. No u moru vecih smorova ove godine ipak mi nije za najlosiju ocjenu.
  Ocjena 2.
  Njemacka – ja ovo jednostavno ne mogu probaviti. Jednostavno ne ide niti se trudim. Kao i u slucaju Cipra, ne oprastam takvo da ne kazem zezanje u mozak sa kopiranjem barem odredjenog dijela instrumentala s drugom pjesmom. Iako mi ovo ne moze biti uzasno, gdje sam iznenadio samog sebe, nije mi gore od kvazi Slavka i jos nekih tako da je moja:
  Ocjena 2.

 28. Tim Burton — 2. svibnja 2017. u 18:27

  Njemačka nije toliko loša. Ok. 3/10
  Švedska je realno super, dobra pop pjesma, pa šta ako nije ništa novo. Lol. 8/10

 29. Vix — 2. svibnja 2017. u 18:26

  NJEMAČKA-Plagijat(više-manje) od srpske pjevačice Aleksandre (prezime?) Pjesma je fina za sluh, nije previše catchy,ali nadam se neće bit među 5 zadnjih. Zaslužuje neko 18-20.mjesto. I da-nije baš da je za ocjenu 2. Prikladnija je neka blijeda sedmica. Ocjena:7
  ŠVEDSKA: Evo iskreno -čekao sam rezultate i razmišljanja za ovog Robina od žirija Euroosng.hr-a. Kao što sam i očekivao-opet je nastup prvi u planu dok nitko ne spominje prosječnost ovog pjesmuljka. Ocjena:6 (max.7)
  Znam da ide u top 5,ali duboko se nadam da će zaglibiti u dubine tablice na neko prikladnije mjesto- 15-26.
  ______
  Nikada mi do ove godine Eurosong nije postao ovako (nezanimljiv?) jer sve se odmah zna-da Švedska pošalje peradarnik na pozornicu koji bi kokodakao,ljudi bi rekli “vrh”. Jer-to je Švedska. E baš zbog te rečenice Eurosong mi je ove godine toliko izgubio tu žar. Ništa nije osobno-mislim na sveukupnu grupu fanova Eurosonga diljem Europe. Jel su oni pisali ove stihove 3 minute koliko pjesma i traje?? Što se tiče nastupa-neću ga komentirat jer i dalje mislim da bi ovo natjecanje trebalo biti okrenuto pjesmi kao što polovica imena tog natjecanja i naglašava.

 30. Miha & Ell — 2. svibnja 2017. u 18:12

  Njemačka ima čak dvije osmice? Previse je to za njih… Jos jednom zadnji :/

 31. sina — 2. svibnja 2017. u 18:12

  E sada stvarno moram komentirati!!!!bljuje mi se od ovih kvazi kriticara vezano za svedsku pjesmu!!!ma daj te molim vas!!!jer vi ocjenjujete samo nastup koji je bez greske svjetski ili pjesmu koja je cisti pop danse pjesmuljak ?!?!Pjesma je dno dna!!!!I da,pardon,niste u dvorani u Kijevu a stalno komentirate da neko nije bio glasovno na razini na probi!Imamo i mi usi da cujemo a kada to pjevaci daju sve od sebe na prvim probama?!?! Poz

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?