Razmišljamo naglas - Eurosong 2017. (9) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (9)

  5 min za čitanje   33 komentara

Danas je posljednji dio našeg projekta Razmišljamo naglas. Oko 19:00 sati možete očekivati službene rezultate, a u međuvremenu pročitajte što mislimo o posljednje dvije pjesme. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 NJEMAČKA

Bartol: Moj ovogodišnji guilty pleasure. Istina ne pršti baš originalnošću, ni u glazbi ni u tekstu, ali je cjelokupno baš ono što bi se nazvalo – dizalica. Mislim da Nijemci ne će biti zadnji ove godine. Ne bih rekao da će se proslaviti, ali sve je bolje od nastavka prošlogodišnjeg niza.

Ocjena: 8/10

Bojan: Ovo mi je tako bezlična pjesma, kojoj i možda naizgled ritam ne pomaže. Čini mi se da će ovo biti u konkurenciji za novo začelje.

Ocjena: 1/10

Faruk: Da bi pobjegli s dna Nijemci moraju poslati duplo bolju pjesmu od ove. Ovaj pop pjesmuljak nije toliko loš, ali jednostavno Nijemci i nule na tablici imaju čudnu i posebnu vezu, tako da se ni ovoj pjesmi ne piše dobro. Inače, goli prosjek, što se mene tiče. Za zaborav.

Ocjena: 4/10

Luna: Zahvaljujući aplikaciji Hola, imala sam priliku preko Spotifyja čuti novu verziju u nadi da će se moj komentar razlikovati od komentara tipa „bezukusno kao gnjecajuća banana“. Nažalost, nova verzija je skoro pa ista kao i prva, tako da praktički nisam ništa propustila. Dragi Nijemci, a da napokon pošaljete Helene Fischer illi Jennifer Rostock?

Ocjena: 2/10

Marija: Čovjek bi očekivao da će se Njemačka nakon dva podjednako loša rezultata opametiti i za svoje vlastito dobro odlučiti na promjenu plana. Međutim, ako je cijeli njihov nacionalni izbor trebao biti plan izbjegavanja posljednjeg mjesta, onda im hitno treba pomoć. U ovogodišnjoj konkurenciji, a usudila bih se reći i u konkurenciji bilo koje godine ovo je stvoreno za začelje tablice.

Ocjena:  2/10

Tomislav: Da, čim itko spomene ovu pjesmu odmah se proteže priča o plagijatu Titaniuma Davida Guette, ali osim početnog guitar licka te dvije pjesme u presjeku nemaju ništa tako da tu svaka priča staje. Smatram kako Njemačka ove godine šalje jednu dobru pop pjesmu vrlo melodičnog i lakopamtljivog refrena. Iako su komentari na ovu pjesmu većinom loši, meni se ova pjesma sviđa.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 25/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,17

anketa 702

Njemačka 2017.

Ukupno glasova: 174

 • OK je (3) [63 / 36%]
 • Ne sviđa mi se (2) [48 / 28%]
 • Užasna je (1) [26 / 15%]
 • Dobra je (4) [26 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [11 / 6%]


 ŠVEDSKA

Bartol: Iako sam mislio da ću u odnosu na RN Melodifestivalen smanjiti ocjenu Robinu, jer mi je i dalje iritantan, pjesma mi se uvukla pod kožu. Uz onakav svjetski nastup kakav je imao u finalu Melodifestivalena, Švedskoj ne gine još jedan top5. Kod mene je ipak nešto niže na listi.

Ocjena: 8/10

Bojan: Kao po navici Šveđani su odabrali nešto što svakako može biti kandidat za sam tron. Pjesma mi je bila jedna od favorita na samom Melodifestivalenu, tako da bez greške. Vjerujem da će Robin još poraditi na nastupu i da će u potpunosti biti spreman oduvati u Kijevu. Pobjeda? Teško jer je i suviše rano, ali Top 5 bi trebala biti laganica.

Inače, podsjeća li još nekog ova pjesma i sama Robinova interpretacija na Justina Timberlakea i ono što on radi?

Ocjena: 9/10

Faruk: Možemo mi pričati štogod želimo, ali Šveđani su toliko dominantni u europskoj pop glazbi u ovom trenutku, da čak i kad se ne trude posebno izbace ovakvu pjesmu koja može čistog obraza konkurirati za pobjedu. Doduše, ne pomaže im Robin koji ostavlja dojam onog lika iz filmova koji tek na kraju otkrije svoje pravo lice zlikovaca, s karizmom daske za peglanje, ali, da se ne lažemo, pjesma je odlična.

Ocjena: 9/10

Luna: Kao što sam napisala u specijalnom izdanju „razmišljanja naglas“, Robinova pjesma je bila jedna od rijetkih koje sam pjevušila nakon Melodifestivalena i jako mi je drago da je upravo on pobijedio. Ni nakon mjesec dana ona mi nije dosadila i mislim da će Švedska opet konkurirati za TOP10.

Ocjena: 10/10

Marija: Voljeli Vi Švedsku ili ne, jedno joj morate priznati. Iz godine u godinu pomiču granice svoje kreativnosti i svaki, ali baš svaki njihov nastup savršeno ocrtava pjesmu i ističe ju do te mjere da Vam ne ostavlja nikakav prostor da ju analizirate, već Vas jednostavno navede da glasate za nju. Pjesma koja prati trendove godine u kojoj se nalazimo, šarmantan pjevač i inovativan nastup bit će poslastica za uši i oči.

Ocjena: 10/10

Tomislav: Nakon prošlogodišnjeg gostovanja Justina Timberlakea na Eurosongu u Stockholmu, izgleda da su tadašnji domaćini bili inspirirani nastupom pa su odlučili u tom stilu snimiti pjesmu za ovu godinu. Iskreno, ne volim ovakve amerikanizirane pjesme, ali proći će dobro zahvaljujući dobro osmišljenom nastupu, ali pjesma k’o pjesma je malo teži prosjek. Proći će dobro i još zbog jednog razloga … jer je to ipak Švedska.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 53/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,33

anketa 703

Švedska 2017.

Ukupno glasova: 185

 • Jako mi se sviđa (5) [80 / 43%]
 • OK je (3) [31 / 17%]
 • Dobra je (4) [30 / 16%]
 • Užasna je (1) [23 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 11%]


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak devete grupe izgleda ovako:
  1. Švedska 53/60 (8,33)
  2. Njemačka 25/60 (4,17)
 • Ova grupa dobila je dvije desetke i obje desetke su pripale Švedskoj (Marija i Luna).
 • Za promjenu, najblaži komentator danas je bio Bartol, a najstroži Bojan.
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava33

 1. Den Vilda — 3. svibnja 2017. u 20:00

  1. Švedska. Što reći za ovu pjesmu. Kao prvo, i dalje sam razočaran neizborom J.H.Fjalgrena i Aninie-bio sam uvjeren da dobivaju. Robinova pjesma je jedan tipični Justin Timberlake-style uradak. Da, sve je do perfekcije (na švedski način) dovedeno, visok i zgodan pjevač kao i plesači pored njega, svaki pokret je pomno isplaniran toliko da ima hipnotski učinak na gledatelja, produkcijski pjesma dovedena do savršenstva, a iza svega toga krije se jedna praznina…jednostavno fali srce i duša. Ne volim ovu pjesmu, iako mi je jasno da će u nedostatku konkurencije Švedska glatko ostvariti TOP5 rezultat, nekako mi miriši na 3. mjesto. Ima li šanse za pobjedu odnosno može li se ponoviti scenarij iz 2015. godine? Malo vjerojatno, jer u usporedbi s Italijom švedska pjesma zvuči perfekcionistički i nekako aristokratski, Talijan ima puno ležerniju pjesmu koja je bliža običnom puku. Opet, sve će ovisiti o stručnom žiriju i u nekom malo vjerojatnom scenariju ako žiriji Švedsku stave na prvo mjesto sa značajnom bodovnom prednošću ispred Italije, onda tu Švedi imaju šansu…u svakoj ostaloj varijanti ova pjesma ne može pobijediti.
  2. Njemačka. Jedna fina, lagana i melodična pjesma koja realno uopće neće biti najgora u finalu. Levina je prekrasna djevojka i isijava pozitivnu energiju. Ali zbog nedostatka originalnosti, maštovitosti i dijaspore Nijemci će biti kažnjeni i opet će ponoviti TOP5 (ali otraga) rezultat. Zadnje mjesto je ipak rezervirano za Španjolsku.

 2. nina — 3. svibnja 2017. u 00:24

  NJEMAČKA
  Jednostavno, ali ipak glazbeno donekle jedinstveno. Šteta, jer opet ću ponoviti kao i kod Španjolske, niti se želi trud uložiti niti se nastoji nešto posebno poslati na Eurosong. Nemoguće je da velika zemlja kao što je Njemačka nema ideja niti kreativne ekipe. Pitanje je samo zašto ta opća letargija. Zašto ARD i producenti ovo toleriraju. Ova izvedba je finalu ali dobrog rezulata sigurno neće biti. Sretno Njemačka.

  Ocjena: 6/10

  ŠVEDSKA

  Interesantan skansinavski glezbeni iskaz, hvale vrijedan jer ova izvedba ima svojim pontencijala. No, što sam prvo primjetila je slijedeća činjenica da u svom nacionalnom nastupu koriste pokretne trake. I to nije problem da ta ista televizija (SVT) odnosno isti producenti (Eurosong 2016) nisu zabranili koristiti tu istu spravu Zoë, predstavnici Austrije, kada su oni bili domaćini Eurosonga. Poznavajući dosadašnje iskustvo da predstavik Švedske rijetko mijenja nastup u odnosu na nacionalni izbor, upitno je da li bi se ovo trebalo dozvoliti šveđanima. Ne upitno, nego sigurno, nema pokretne trake. Da sam ja predstavnica ORFa, nešto bi se desilo, ali ne bih dozvolila ovo licemjerstvo. Sretno Švedska.

  Ocjena: 8/10

 3. SwedenEurovisionFan — 2. svibnja 2017. u 23:23

  Luna i Marija hvala na desetkama za Robina 🙂 🙂 🙂
  Svim hejterima ove pjesme, a.k.a. @sinisa75 želim samo da se opuste, ipak je riječ o zemlji koja najviše daje Eurosongu i pridonosi inovativnosti iz godine u godinu 😉
  A sad pjesme, Švedska perfekcija, spoj odličnog scenskog nastupa i i više nego odličnog glasa dao je jednu od najupečatljivijih, najslušanijih, a bogme i najgledanijih pjesama ovogodišnjeg Eurosonga 🙂 Top3 bih se usudio reći je neminovan, a ja se po svom osobnom navođenju, nadam da će i pobijediti 😀
  Njemačka ima za mene baš fora pjesmu, vrlo pozitivnu i nalazi mi se u Top10 … Nije mi jasno kako ju neki ljudi stavljaju na samo dno, ali dobro, svatko ima svoje ukuse …

 4. Europa — 2. svibnja 2017. u 21:42

  NJEMAČKA- baš nekako bzvz 4/10
  ŠVEDSKA- ruku na srce.. glupasta pjesma.. ali sa svim ostalim.. i ovim fenomenalnim nastupom TOP.. vjv će opet TOP 5 minimalno 9/10

 5. BlueDevil — 2. svibnja 2017. u 21:39

  1. Švedska – 5/10
  2. Njemačka – 2/10

 6. Vaclav — 2. svibnja 2017. u 20:04

  Nadam se da u finalu neće Španjolska zauzeti zadnje mjesto jer ono pripada Njemačkoj. Jedna tako bezlična pjesma da vjerujem da mnogi gledatelji neće ni opaziti da Njemačka sudjeluje na Eurosongu.

 7. Tim Burton — 2. svibnja 2017. u 19:58

  @pabloncrnich Iskreno, smatram da su obje pjesme precjenjene. Meni, su vrlo iritantne i pretenciozne, a nemaju ni neku umjetničku vrijednost. Al bože moj, ukusi su rezličiti. Nema potrebe za svađom lol ???

 8. imperator — 2. svibnja 2017. u 19:54

  Moj Top 42 🙂
  42. Portugal 1/10
  41. Litva 1/10
  40. San Marino 1/10
  39. Španjolska 1/10
  38. Finska 1/10
  37. Slovenija 1,5/10
  36. Poljska 2,5/10
  35, Češka 2,5/10
  34. Armenija 3/10
  33. Malta 3/10
  32. Irska 4/10
  31. Albanija 4/10
  30. Island 4,5/10
  29. Latvija 4,5/10
  28. Estonija 4,5/10
  27. Gruzija 4,5/10
  26. Azerbajdžan 4,5/10
  25. UK 5/10
  24. Njemačka 5/10
  23. Austrija 5/10
  22. Švicarska 5/10
  21. Crna Gora 5,5/10
  20. Ukrajina 5,5/10
  19. Australija 6/10
  18. Moldova 6,5/10
  17. Bjelorusija 7/10
  16. Nizozemska 7/10
  15. Hrvatska 7/10
  14. Mađarska 7/10
  13. Grčka 7,5/10
  12. Srbija 7,5/10
  11. Norveška 7,5/10
  10. Belgija 7,5/10
  9. Danska 7,5/10
  8. Izrael 7,5/10
  7. Švedska 7,5/10
  6. Rumunjska 8/10
  5. Cipar 8/10
  4. Bugarska 8,5/10
  3. Makedonija 9/10
  2. Francuska 9/10
  1. Italija 9,5/10

 9. Zack — 2. svibnja 2017. u 19:49

  @timburton Ostavi ti nama da placemo za Jon Henrikom jer to zasluzuje! A i svaki ljubitelj kvalitetne glazbe ce se sloziti da je Loreen umjetnost sama po sebi, a kud nece biti i pjesmetina Statements koja nazalost u ovom trenutku nije za eurosong? S vremenom mi je postala cak i draza od Euphorie. Loreen ne da nije bila dobra, bila je savrsena. Nju ili volis ili ne, nema sredine. Jest da je nastup bio koncepcijski kazalisnjiji sto nije za esc ali Boze moj. Meni je i dalje i bit ce Statements druga najbolja pjesma koja se nije pojavila na eurosongu ove godine, odmah iza Jon Henrikove…

 10. imperator — 2. svibnja 2017. u 19:20

  NJEMAČKA – jedna simpa pjesma i ništa više od toga.. siguran sam u jedno – Levina će sigurno osvojiti više bodova nego njezine dvije prethodnice – zajedno!!! Pomak 😀 nema šta
  ŠVEDSKA – prvo što mi pada na pamet – ovo je europska verzija stila Justina TImberlakea (što nije loše)..
  a drugo – ova pjesma je bez koreografije jedna tipična esc pjesma čiji je krajnji doseg Top 15.. no, koreografija je i bit ove pjesme i Šveđani to dobro znaju (kao i gotovo sve u vezi esc-a posljednjih godina) pa će gotovo sigurno u Top 10, a vrlo vjerojatno i u top 3.. pitam se samo kako bi ova pjesma prošla da je u “rukama” zemljama poput Moldove, Latvije, Islanda?? hmmm
  ————————————
  1) ŠVEDSKA – 8/10 (dodatni bod zbog koreografije)
  2) NJEMAČKA – 5/10

 11. Eurovision Kosovo/Kosovë — 2. svibnja 2017. u 19:09

  1. NJEMAČKA
  2. ŠVEDSKA

 12. seky — 2. svibnja 2017. u 19:01

  @angelo96 aww
  Finska- bila je to ljubav na prvi pogled. Čim sam čuo pjesmu bila mi je prva i nije se makla,pa čak ni kad sam čuo Belgiju,Poljsku,Italiju… Od pocetka!!! Zbilja najkvalitetnija pjesma ove godine.
  Albanija- ovu pjesmu sam poceo primjecivat tek prije nekih 2 tjedna. Ne znam pocela mi se sviđat dramatičnost same skladbe i naprosto mi je postepeno pocela rasti. S obzirom da joj je nastup,koliko vidim,impresivan. Ne bi me čudilo da uskoči u moj top 10 🙂 . Što se tiče stvarnog rezultata,bitno mi je samo da se nađe u finalu, a finalni rezultat koji god bio,ja zadovoljan.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?