Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (6) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (6)

  9 min za čitanje   26 komentara

U samo deset dana prošli smo čak 30 pjesama. Kojih pet zemalja se našlo u današnjem nastavku, saznajte u redovima koji slijede. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 BJELORUSIJA

https://www.youtube.com/watch?v=xuZ0jRIO-EU

Andrea: Ova pjesma je trebala biti diskvalificirana radi jako puno razloga u koje sada neću ulaziti. Njegov izgovor engleskog je katastrofalan, a onaj njegov over the top nastup s nacionalnog izbora neću uopće komentirati.

Ocjena: 1/10

BartolDa ovu pjesmu pjeva neki iskusniji pjevač, ili barem netko tko nema karizmu ukiseljenog mlijeka, možda bi mi se i svidjela. Ovako, pjesma je kao i pjevač – mlaka, dosadna i nadasve iritantna.

Ocjena: 3/10

BojanMeni njegova boja glasa jednostavno ne prija uhu i onda sve gubi smisao poslije toga. Plus ako u obzir uzmem onu interpretaciju s nacionalnog izbora koja je bila bolna za moje uši. Nema potrebe što dalje komentirati.

Ocjena: 1/10

FarukŠto bi rekli naši preci – „Guilty pleasure 2018“. Refren mi je ovdje perverzno dobar i koliko god se sve ovo činilo kao malo prevelik zalogaj za Alekseeva, ne mogu si pomoći. U konačnoj, eurovizijskoj verziji pjesme, taj kontrast između strofe i refrena još i više ističe svu njegovu ljepotu. Jednostavno ovo želim vidjeti u finalu i, po mogućnosti, na lijevoj strani.

Ocjena: 7/10

LunaŠto su imali Bjelorusi na svom izboru? Imali su remek-djelo. Što su Bjelorusi izabrali? Izabrali su lošeg karaoke pjevača koji je u svoju pjesmu ugradio brigde iz Money Money Money, i koji bi savršeno funkcionirao kao čudovište ispod kreveta.

Ocjena: 1/10

TomislavZamislite ovo: pustim vam ovu pjesmu i kažem vam da je ona predstavnica jedne zemlje na Eurosongu. Vi morate pogoditi o kojoj se zemlji radi. Mislim da više od polovice ljudi reklo da ovo mora biti Bjelorusija! Zašto? Vrlo jednostavno, radi se o jednoj “imitaciji” pop pjesama sa zapada, izbor harmi je tipičan onaj istočnoeuropski, a pjevačev glas još nije izašao iz puberteta. Kao što se ja nadam da ovo neće izaći iz polufinala.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 19/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,17

anketa 929

Bjelorusija 2018.

Ukupno glasova: 246

 • Ok je (3) [64 / 26%]
 • Ne sviđa mi se (2) [56 / 23%]
 • Užasna je (1) [48 / 20%]
 • Dobra je (4) [47 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [31 / 13%]


 MAKEDONIJA

AndreaMeni jako dobra stvar. Jasno mi je da se neće svima svidjeti promjene ritma u pjesmi i nagli prijelazi, ali upravo je to ono što je čini posebno. Finale upitno, iako se nadam da će ga uspjet izborit.

Ocjena: 7/10

BartolČak mi se i reggae dio uspio svidjeti nakon par slušanja. Most do refrena odličan kao i sam refren, sposobna i karizmatična pjevačica, Makedonija ponovno ima sve za visoki plasman. Podsjećaju li ikog osim mene na bend Echosmith, pogotovo u spotu za vrijeme refrena?

Ocjena: 9/10

BojanMeni se jako sviđa ovogodišnji makedonski kupus. Zaista jesu sastavili nekoliko žanrova u jednu pjesmu, ali to je tako smisleno uklopljeno. Jednostavno ne znam što mi je bolje refren ili prijelaz iz refrena u reggae strofu. Uvijek imam osmijeh na licu u tom momentu. Jednostavno rado je slušam i vraćam joj se. Pjevačica je iznimno lijepa i savršeno pjeva. Samo moja bojazan je nastup, kojem Makedonci nisu pridavali značaja proteklih godina. Nadam se samo da će sada to promijeniti i napraviti nešto što može oboriti s nogu jer pjesma zaslužuje finale i da postigne bolji rezultat od onog iz 2006. godine.

Ocjena: 10/10

FarukMiješanje neprirodnog je izrodilo velike izume čovječanstva – poput džin tonika. Takva je i ova pjesma – kombinacija nečeg što bi naizgled bolje zvučalo zasebno, ali ipak, nekako, zajedno djeluje još bolje. Ovo je, za mene, najbolji refren ovogodišnjeg Eurosonga, Marija dominira i glasom i pojavom, atmosfera pjesme je jako pozitivna… Ok, ok priznajem! Slab sam na Makedoniju, ali ako ovaj put ne uđu u finale, onda stvarno nema pravde na ovom svijetu.

Ocjena: 10/10

LunaAjme moji Makedonci, zar vas Agnete nije naučila da ne smijete miješati više stilova u jednoj pjesmi? I još napraviti prijelaze da postane očito da ste izmiješali četiri pjesme u jednu? Zbog intra i odličnog refrena neću dati najgoru ocjenu, a i smatram kako na ovogodišnjem natjecanju ima puno gorih pjesama.

Ocjena: 5/10

TomislavTako nježna, tako prhka, te tako ljupka pjesma. Obožavam vas, dragi Makedonci. Mislim da bi ovo zvučalo jako dobro i u deep house remixu. Očekujem napokon pravi rezultat Makedonije na Eurosongu. Zaslužili su!

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 50/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,33

anketa 930

Makedonija 2018.

Ukupno glasova: 258

 • Jako mi se sviđa (5) [135 / 52%]
 • Dobra je (4) [60 / 23%]
 • OK je (3) [38 / 15%]
 • Ne sviđa mi se (2) [19 / 7%]
 • Užasna je (1) [6 / 2%]


 MALTA

AndreaPjesma je zasluženo pobijedila u Malti, ali realno gledano i nije nešto posebno. Vjerujem da će se potruditi oko nastupa, jer je spot odličan.

Ocjena: 6/10

BartolOd 2013. ja čekam da mi se malteška pjesma napokon svidi, i nikako pa nikako. Nije loše kao ona dosada prošle godine ali nije za finale. Lijepa poruka pjesme, diskutabilan tekst.

Ocjena: 4/10

BojanPjesma dostojna polufinala. Ako biste nekog pitali koja vam pjesma služi za kraći break, moj odgovor bi bila ova skladba. Jednostavno ne znam što bih pozitivno našao u njoj. Nije najlošija ove godine, ali nije ni dobra.

Ocjena: 2/10

FarukMislim da ćemo se svi složiti da je ovo, kako i tradicija u slučaju Malte nalaže, zakasnilo nekih četiri-pet godina pod eurovizijska svjetla. Ovo je solidno, čak i ostaje u glavi i duže nego što smijem priznati. Ima taj neodoljivi pop beat koji bi mogao biti taj adut iz rukava za ovu pjesmu. Ako ste se pitali kome, po šesti put, dodjeljujem godišnju nagradu za najgluplji tekst – „Eric Saade“, evo odgovora.

Ocjena: 6/10

LunaDošla pjesma, prošla pjesma. Ništa nametljivo zbog čega bih ju upamtila osim grozomornog dubstepa.

Ocjena: 3/10

TomislavImam osjećaj da je ova pjesma mogla biti takav EDM hit, ali na kraju je sve ispalo iskreno bezveze. Fali mi energičnosti, ritma, progresije, fali ono nešto što bi ponijelo slušatelja i izdvojilo iz prosjeka. Nažalost!

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 27/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,5 

anketa 931

Malta 2018.

Ukupno glasova: 205

 • OK je (3) [77 / 38%]
 • Ne sviđa mi se (2) [59 / 29%]
 • Dobra je (4) [27 / 13%]
 • Užasna je (1) [21 / 10%]
 • Jako mi se sviđa (5) [21 / 10%]


 NIZOZEMSKA

AndreaSuper. Jednostavno, ali i upečatljivo. Nisam obožavatelj country glazbe pa mi se ipak ova pjesma svidjela. Koliko sad taj tip glazbe predstavlja Nizozemsku ostavljam drugima za raspravu.

Ocjena: 7/10

BartolStvarno, ali stvarno ne mogu poslušati ovu pjesmu do kraja. Nisam ljubitelj countrya, ni mrzitelj, ali ja se iskreno nadam da ovo ne prolazi u finale. Nije jedinica samo zbog glasa koji je stvarno respektabilan.

Ocjena: 2/10

BojanUh, ja obožavam coutry zvuk tako da je ovo u startu odmah plus kod mene. Sve potencijalne pjesme koje je Waylon imao u opticaju su mi bile dobre. Ne znam hoće li uspjeti ponoviti uspjeh od prije četiri godine, ali na moju playlistu je dobrodošao bilo kad. Veselim se nizozemskom nastupu!

Ocjena: 8/10

FarukJedna od rijetkih, ako ne i jedina pjesma ove godine o kojoj nemam baš nikakav stav. Jednostavno me drži neutralnim i hladnim tijekom tri minute. Poštujem hrabrost da se žanrovski iskorači, da se na Eurosong donese i nešto drugačije. Plus, ovakve pjesme bi mi se, po nekom osobnom ukusu, trebale svidjeti. Ali, ne ide, pa ne ide.

Ocjena: 4/10

LunaTake me down to the paradise city… Ups, kriva pjesma. U principu, nije loša pjesma, no nije sad neki materijal za pobjedu, a niti materijal kojeg ću slušati na putu do posla. 

Ocjena: 7/10

TomislavNisam neki ljubitelj countryja, ali moram priznati kako me ova pjesma zbilja kupila. Obožavam ovaj gitarski riff koji se provlači kroz cijelu pjesmu koja stvara dojam kao da ste negdje na divljem zapadu, pijete svoj viski dok čekate dvoboj kojeg ste vi izazvali jer ste muškarac s čeličnim mu*ima. 😀

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 35/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,83 

anketa 932

Nizozemska 2018.

Ukupno glasova: 194

 • OK je (3) [57 / 29%]
 • Ne sviđa mi se (2) [52 / 27%]
 • Dobra je (4) [40 / 21%]
 • Užasna je (1) [25 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [20 / 10%]


 PORTUGAL

AndreaPredivna balada s predivnim tekstom. Portugal dvije godine zaredom pokazuje kako prepoznaje i šalje kvalitetu.

Ocjena: 7/10

BartolMagičan ugođaj ove pjesme mi je jači na prvo slušanje nego Salvadorov prošle godine. Beskrajno simpatična i talentirana pjevačica, tekst koji ima povijest i značenje i – ono nešto. Ne znam što, ali Portugal to opet ima.

Ocjena: 9/10

BojanMožda sam ja emocijalno osakaćen pa ne osjetim nikakvu emociju ovdje, kao ni u prošlogodišnjoj pjesmi. Stvarno mi je još ravnija ploča. Jedino što mi se sviđa je njena boja kose. Sve ostalo dosadno i umarajuće.

Ocjena: 3/10

FarukPortugalu je trebalo godina i godina da shvate da svo vrijeme imaju sve što im je potrebno – prekrasan jezik, bogatu glazbenu baštinu i emociju. Sve to se na tako lijep način spojilo, ispreplelo u ove tri  minute i uz nevjerovatnu interpretaciju Claudie Pascoal, jednostavno ostavlja trag kod mene. Da im čovjek ne može poželjeti drugo nego da i ove godine budu među deset najboljih.

Ocjena: 8/10

Luna: Ako izuzmemo da se moj favorit (Diogo) povukao nakon drugog polufinala, mogu biti sretna što je moja druga favoritkinja pobijedila! Jednostavno, nenametljivo, a usput su ubacili malo moderne produkcije.

Ocjena: 10/10

TomislavJa nikako s Portugalom na zelenu granu. Niti mi se sviđa njihov jezik, niti mi se sviđa stil njihovih pjesama koji oni gaje. Meni osobno je ovo jako dosadno te ne vidim pretjeranu ljepotu, ali svi smo različiti.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 40/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,67 

anketa 933

Portugal 2018.

Ukupno glasova: 225

 • Jako mi se sviđa (5) [61 / 27%]
 • OK je (3) [49 / 22%]
 • Dobra je (4) [48 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [42 / 19%]
 • Užasna je (1) [25 / 11%]


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak šeste grupe izgleda ovako:
  1. Makedonija 50/60 (8,33)
  2. Portugal 40/60 (6,67)
  3. Nizozemska 35/60 (5,83)
  4. Malta 27/60 (4,5)
  5. Bjelorusija 19/60 (3,17)
 • Najblaži današnji komentator bio je Faruk, dok je najstroži danas bio Bojan.
 • Najveću ocjenu koju je danas dala Andrea bila je sedmica.
 • Danas su podijeljene tri jedinice i to sve Bjelorusiji.
 • Također, podijeljene su i tri desetke. Dvije su pripale Makedoniji, a jedna Portugalu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava26

 1. IVANN — 26. travnja 2018. u 01:36

  Bjelorusija – ocjena 6/10 ; plasman – 27/43
  (eh ovdje cu se malo raspisati…kao prvo, ne razumijem tako niske ocjene urednika i nekih od vas. Mislim da to sto je ova pjesma objavljena prije 1.9.2017. nebi trebalo utjecati na ocjenu pjesme jer se ocjenjuje PJESMA, a ne pravednost. Sad vam svima smeta, a kad je Jamala to napravila nije nikome smetalo, a ovaj Ukrajinac kao i ona. Kao drugo, samo sam htio reci da ne ocjenjujem nastup uzivo u svojim ocjenama, ali tu sam ga uzeo u obzir iz nekog nepoznatog razloga. I kao trece, ove ocjene koje dajem su stare 2 tjedna, a u tom periodu upravo je Bjelorusija najvise napredovala meni osobno pa bi trebalo bit – ocjena 9/10 ; plasman 10/43 🙂 )
  Makedonija – ocjena 8/10 ; plasman – 18/43
  (odlicnaaa, volio bih da produ u finale zajedno s nama, nadam se da ce imat dobar nastup)
  Malta – ocjena 3/10 ; plasman – 38/43
  (nista posebno, nisam jos spot do kraja pogledao)
  Nizozemska – ocjena 4/10 ; plasman – 36/43
  (not my type of song, sorry)
  Portugal – ocjena 4/10 ; plasman – 35/43
  (prelijepa skladba, ali mene to ne privlaci isto kao i kod Salvadora)

 2. Marko — 26. travnja 2018. u 00:41

  1) Malta
  2) Makedonija
  3) Portugal
  4) Holandija
  5) Belorusija 🙂

 3. Arctic Monkey — 25. travnja 2018. u 23:25

  1. Belorusija 6,5/10 malo sam iznenađen lošim ocenama i komentarima za ovu pesmu. Meni je ok dok ne dođem do live izvedbe, tu nastaje tragedija…
  2. Makedonija 6/10 ritam je dobar pesma je ok ali me ipak ne radi dovoljno, ni upola kao pevačica… ?
  3. Portugal 5/10 Sve je to fino ali neupečatljivo. I nmg da se otmem utisku da sam pesmu vec cuo, bukvalno sve isto samo na engleskom jeziku.
  4. Holandija 4/10 previse kroz nos za moj ukus ali daleko od toga da je loše.
  5. Malta 1/10 apsolutno retardirano! Imaju srece sto postoje pesmurače iz San Marina i Moldavije te Malta nije na poslednjem mestu moje liste.

 4. Ro — 25. travnja 2018. u 20:26

  1. Makedonija
  2. Bjelorusija
  3. Nizozemska
  4. Malta
  5. Portugal
  ________________________
  Makedonija – meni je ovo najbolja njihova pjesma koju su ikad slali na esc , to je ovako subjektivno od mene haha , objektivno je jedna jako dobra i kvalitetna pjesma , i ako ima pravde proći će u finale xD , doduše ne očekujem neki wow nastup , ali pjesma je jako dobra , bravo Makedonija , u mom su top10
  Bjelorusija – prva verzija je bila puno bolja , ova nova mi je isto dobra za slušanje , ali bojim se da je ovim revampom izgubio šansu za finale , i bit će mi žao ako ispadne iako imam 10 pjesama iz prvog pf koje su mi bolje od njegove , ali i ovu sam zavolio s vremenom , izvući će ga samo neki wow nastup , zato čekam nestrpljivo njegovu probu
  Nizozemska – volim ovaj stil , volim pjesmu , sve mi paše , definitivno ide u finale , nemam šta više dodat
  Malta – još jedna pjesma koju volim haha , ovo je dobra grupa pjesama definitivno za mene xD , nadam se ovdje finalu i vjerujem da može do njega , nastup na nf mi je bio jako dobar i vjerujem da može osmislit dobar nastup i na esc , pjesma pomalo glupava , ali svejedno mi paše xD
  Portugal – e ovo je jedina pjesma koju iz ove grupe ne mogu smislit , jako dosadno , žao mi je , nije ovo za mene xD

 5. Rafael — 25. travnja 2018. u 20:01

  1. Portugal, jednostavno prekrasno, slušam ovo kada želim 200% biti opušten i ne misliti na probleme koje muči ovo čovječanstvo 8/10
  2. Nizozemska, nije mi među najboljima ove godine, ali nije ni među onima lošima, zlatna sredina 7/10
  3. Makedonija, nije mi baš sjela, ne volim kada se puno elemenata ubaci u jednu pjesmu 5/10
  4. Malta, ostaje u polufinale 100% 3/10
  5. Bjelorusija, jednostavno NE 1/10

 6. FranHobb — 25. travnja 2018. u 19:42

  1. bjelorusija 10
  2. Portugal 9
  3. Makedonija 8
  4. Malta 8
  5. Nizozemska 1

 7. imperator — 25. travnja 2018. u 19:24

  BJELORUSIJA
  Oooooo.. zar oni nastupaju na ovom eurosongu??? 0/10
  MAKEDONIJA
  Oni me stvarno ne mogu razočarati.. iako ovdje ima svašta k'o u jednoj pravoj biciklističkoj etapi – uspona, padova, pa ponovno uspona.. uglavnom, najčudnija normalna pjesma od ovih 43, a opet me tako oduševila.. kao i prošle godine, od mene dobivaju glas.. jedan, ali vrijedan.. ipak pare čuvam za finale i Mađare 😀 9/10
  MALTA
  Taboo serija ili Taboo pjesma?? Hmmm.. ma zapravo, ni jedno ni drugo.. pjesma mi je OK, no zvuči nekako preusiljeno.. i tako, Maltežani su ponovno uspjeli u svom cilju – kako napraviti pjesmu koje se sljedeće godine gotovo nitko neće sjećati.. najiskrenije, njihove prošlogodišnje se ne sjećam, niti se pokušavam sjetiti.. a možda sam već demenciozan 😀 velikodušnih 5,5/10
  NIZOZEMSKA
  Izluđuje me ta amerikanizacija eurosonga!! Izluđuje!!! Ako se toliko želite svidjeti onima "preko bare" učinite to na bilo koji način, a ne preko eurosonga.. u to ne dirajteeee.. NO PASARAN!!!
  Waylon mi djeluje nizozemski bahato, bahatije i od Maxa Verstapena, a što tek reći o njegovoj pjesmi.. ona je trebala ostati ondje gdje je izvorno i nastala, u američkom Tennesseeu.. 4/10
  PORTUGAL
  Njihovu ovogodišnju pjesmu sam poslušao svega dva puta, i to je dovoljno.. u finalu će poslušati kao jedan lijepi predah.. sve mi se čini kao da ću, osokoljeni Salvadorovim uspjehom, Portugalci iz godine u godinu birati samo te emocionalne balade s "dušom".. ma, neka rade što žele, ali od mene ne više od 2/10.. aaaaaahhh.. krivi dan za ovakav blok..
  ———————————–
  1. Makedonija 9/10
  2. Malta 5,5/10
  3. Nizozemska 4/10
  4. Portugal 2/10
  5. Bjelorusija 0/10
  Zbilja frustrirajuća grupa izdržana samo i jedino prisustvom Makedonije.. GOOOO MACEDONIAAA!!! 😀

 8. Blink — 25. travnja 2018. u 18:54

  Nizozemska mi super,Portugal dosadna,Makedonci eksperimentiraju a želim im finale da se malo dignu.

 9. marcihno — 25. travnja 2018. u 18:18

  ipak ste ispravili ? bravo ?

 10. marcihno — 25. travnja 2018. u 18:16

  1.MALTA
  2.NIZOZEMSKA
  3.MAKEDONIJA
  4.PORTUGAL
  5.BJELORUSIJA
  nez zasto nema ankete za Nizozemsku a i za Portugal je stavljena pod Nizozemsku ?

 11. Dino — 25. travnja 2018. u 18:13

  Portugal je ovde najbolji. Holandija je odlicna. Belorusija je super. Malta je osrednja. Bivsa Makedonija je najlosija!

 12. Diavolo — 25. travnja 2018. u 18:11

  Bjelorusija – sem što je pjesma bila puštena u javnost prije roka, Alekseev je još iskopirao jednu izraelsku pjesmu (bili linkovi po forumima)… tako da ni ne vrijedi komentirat pjesmu… ali evo reći ću ukratko… pjesma nije niš posebno i sigurno bi dobila istu ocjenu… (0/10, ocjena 1, TOP: 43/43)
  ______
  Makedonija – mada sam se već malo navikao na grube prijelaze sa jednog stila na drugi, pa na treći… moram reći da se to vjv neće svidjeti slušateljima koji prvi put budu slušali pjesmu… volim slušati reggae, ali je ovo ipak malo neobična kombinacija… opet… njen vokal je odličan, što dokazuje odmah na početku pjesme…možda time kupi glasače…. (8/10, ocjena 3, TOP: 16/43
  ______
  Malta – hjoooj… kad su je izabrali, napisao sam ''i don't get it'' … isti stav imam i dan danas…štoviše, nisam niti jednom više upalio ovu pjesmu… pjesma ne ide nikuda… nema nikakve progresije sem onog dubstepa… najviše me nervira kad neka pjesma, kao što je s ovom slučaj, ima taj neki beat koji nekamo ide…i kad treba ''stići tamo'', ne dogodi se ništa…već se šalta sve isponova…. meeeeeeeh… da nema Bjelorusa i Italije kojima sam davao negativne poene zbog već znanih razloga, ovo bi mi bila najgora pjesma ovog Eurosonga…tj. i jest… iako nije zadnja u poretku… (1/10, ocjena 1, TOP: 41/43)
  ______
  Nizozemska – volim poslušati i country glazbu, pa čak i onaj teški američki stil countrya… upravo je ova pjesma u tom ruhu… sviđa mi se, sviđa… ali ne znam baš kako će se ovo uklopiti kod euro slušatelja… može biti odlično, pošto ima elemenata rock glazbe… najviše mi se, od svega, dopada njegov moćan vokal… meni, drugi muški vokal ovogodišnjeg natjecanja, odmah iza Eugenta Bushpepe…. naklon do poda obojici … ne pamtim kad su muški vokali ovak moćne vokale imali…. (8/10, ocjena 3, TOP: 17/43)
  ______
  Portugal – hjooj….. sve što mislim o ovoj pjesmi napisali su već Bojan i Tomislav…tako da nemam više što nadodati, sem da mi nije bitna njena boja kose, iako cool izgleda xddd…. i to da mi se jedino sviđa njena boja glasa…jedan od specifičnijih ženskih vokala, uz Ievu iz Litve… (6/10, ocjena 2, TOP: 30/43)

 13. Eurovision Kosovo/Kosovë — 25. travnja 2018. u 17:07

  1. MAKEDONIJA
  2. PORTUGAL
  3. MALTA
  4. NIZOZEMSKA
  5. BJELORUSIJA

 14. Sekret — 25. travnja 2018. u 17:01

  1.Makedonija-Odlična je (11/43)
  2.Portugal-Dobra je (21/43)
  3.Malta-Dobra je (24/43)
  4.Bjelorusija-OK je (35/43)
  5.Nizozemska-Ne sviđa mi se (42/43) ?

 15. Vix — 25. travnja 2018. u 16:55

  BJELORUSIJA- 100 puta bolja audio verzija od live izvedbe. I jel ovo revamp? Ne sjećam se ovakvog tona. U svakom slučaju kada bi se audio copy-paste u live izvedbi s identičnim glasom i svim dao bih mu šansu za finale- ovako ne. Ocjena:7 I da-ocjenjuje se PJESMA-a ne kako je pjesma došla do svog mjesta. Jel se bogataš rangira po broju novaca ili kako je do njih došao?? Kužite?
  MAKEDONIJA: Ni dan-danas ne znam jel mi se ova pjesma sviđa. Imam osjećaj kao da su 2 pjesme u 1 što me odbija.
  Njen glas je fantastičan, al tekst- :S Ništa od finala. Šteta. Pjesma nije loša. Da su bar napravili revamp. Očekujem dobar nastup. Ako ne prođe Hrvatska, volio bih vidjeti bar Makedonce u finalu.
  Ocjena:7
  MALTA: aAAAAAA….. Ne znam. Prije sam je mrzio te mi je bila najgora u početku dok su pjesme izlazile. Sad mi se nalazi u top26-eurovizična je i očekujem je u finalu. Malčicu iritantna s tim "tabuuuu."
  Ocjena:7
  NIZOZEMSKA- Neću komentirat jer ću bit previše subjektivan. Ne volim ovaj žanr. Kao neka muzika iz horora Oni s pilom…muzika mi je jeziva i pshipopatična. :/ Stajem s komentarom.
  Ocjena: 5
  PORTUGAL-Iritatno do bola. Strahujem da bi ovo moglo bi u top10 jer ankete eurovsion worlda su prošle godine dosta dobro pogodile…a ovo je reciklaža od prošlogodinje portugalske pjesme-i nalazi se u top3 najboljih pjesama po jednoj anketi koju je ispunilo 47 000 ljudi.
  Ocjena: 6

 16. SwedenEurovisionFan — 25. travnja 2018. u 16:44

  Bjelorusija – Lik jednostavno ne zna pjevat i to je ono što mi je toliko odbojno da je suvišno dalje komentirati.
  Ocjena 2 i moje 34. mjesto.
  Makedonija – Miks 3 pjesme, 3 različite melodije i vrlo vjerojatno nemaštovit nastup. Hvala, ne. Agnete je to napravila puno, puno bolje.
  Ocjena 3 i moje 31. mjesto.
  Malta – Najbolja od ponuđenih u ovom dijelu, odličan ritam s vrlo dobrim scenskim nastupom i jako interesantnog teksta.
  Ocjena 4 i moje 11. mjesto.
  Nizozemska – Američki country na Eurosongu!? Oh yeah! Bravo Waylon, nisam nikad ni mogao pomisliti da bi mi se nešto ovakvo tako sviđalo!
  Ocjena 4 i moje 15. mjesto.
  Portugal – Ajme majko mila. Logika Portugalaca – Sobral je pobijedio, idemo idućih 10 godina slati pjesme na foru Amar Pelos Dois… Ali, postoji caka, Claudia nije bolesna. Dno finala.
  Ocjena 2 i moje 39. mjesto.
  I da, @wannabe Hahahahaha moguće 😀

 17. HideoutSupremacy — 25. travnja 2018. u 16:34

  @escfan mozda mu je toliko losa pa nije moga dati ni broj kao ocjenu. Xd

 18. Babe — 25. travnja 2018. u 16:32

  Evo kamenujte me 😀
  1. Bjelorusija
  2. Portugal
  3. Makedonija
  4. Nizozemska
  5. Malta

 19. SwedenEurovisionFan — 25. travnja 2018. u 16:28

  Bojane, kako ocjena X od 10 za Maltu? 😀

 20. HideoutSupremacy — 25. travnja 2018. u 16:13

  Bjelorusija- U principu nije TOLIKO tragično,ali ako se to smatra nekim mjerilom. Na rubu neslušljivosti. Daj bože da ovo ne vidim u finalu. 3/10
  Makedonija-Ja zbilja ne vidim ljepotu u ovoj pjesmi, ali naravno svi smo različiti. Očekivao sam nešto puno bolje, a ne spajanje 3 pjesme u 1. OK nije kao Agnete al meni apsolutno bezvezno. 4/10
  Malta- Joj je li ovo uopće trebam komentirati. Tragedija. 1/10
  Nizozemska- Ne znam. Nije mi ni loše ni dobro. Nije nešto što je eurovizično, ali ajde prolazi. Ukupno prosjek. 5/10
  Portugal- Ne osjećam baš sada toliku emociju dok ovo slušam, ali je lijepo. Pjevačica ima nekakav specifičan glas što me privlači. Vjerujem da bi ovo mogao biti dark horse. 8/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!