Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (3) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (3)

  12 min za čitanje   34 komentara

Kao što ste vjerojatno već mogli shvatiti prema prethodna dva nastavka, ove godine je naš projekt koncipiran tako da predstavljamo zemlje od najslabije rangirane prema najbolje rangiranoj. U ovoj grupi našlo se pet zemalja, koje su svoje mjesto našle između 31. i 35. mjesta ukupnog poretka. Zašto? Pogledajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


35. PORTUGAL

Andrea: Pjesma i nastup koji su me osvojili na prvu. Ovo je ono što ja zovem originalnost. Conan ima ono nešto što te tjera da ne skidaš oči s nastupa  (a i onaj plesač s njim ostvaruje sličan efekt kod mene). Bojim se da bi ova pjesma mogla biti neshvaćena kako od publike tako i od žirija, ali polažem nade u suprotno. Zaista jedan masterpiece i bio bi grijeh kada Portugal ne bi dobio pažnju koje ove godine itekako zaslužuje.

Ocjena: 10/10

Bartol: Najgori dio ove pjesme je upravo Conan, koji u liveu ni blizu ne može prenijeti emociju (a ni točne note) koje je uspio prenijeti u studiju, i njegova loša izvedba mi izuzetno kvari dojam cijelog nastupa. Prokomentirao bih također činjenicu da je ova pjesma iz nekog razloga proglašena favoritom FDC između ostalog jer je „čudna“ i „art“, i baš me zanima bi li ista formula, gdje par „utjecajnijih“ ljudi art pjesmu proglasi favoritom, pa se naglo svima sviđa, vrijedila za neku drugu pjesmu na FDC. Conanovo mjesto je po meni trebala zauzeti Surma, koja, osim što ima daleko kvalitetniji tekst od „telefon je loš“, konceptualno pojede Conana u jednom zalogaju.

Ocjena: 5/10

Bojan: Jednostavno – Hvala, NE.

Ocjena: 0/10

Faruk: Instrumental ove pjesme uistinu je vrijedan slušanja. No sve ode niz vodu kad se Conanovo mjaukanje pojavi u cijeloj priči. Plesača koji nam dočarava potresnu sudbinu grlice na halucinogenim drogama uistinu ne bih komentirao. Koliko god mi se aranžman sviđao, cijeli paket mi je jednostavno pregorak i pretežak za želudac.

Ocjena: 3/10

Luna: Budimo iskreni, ovo je jedna od onih pjesama koje ili mrzite do nebesa jer ste više fan popa švedske produkcije, ili volite do nebesa jer su neobične i privlače pozornost. Kao i u slučaju Islanda, ovo je granica između genijalnosti i what the heck-osti, no zbog instrumentala preferiram Mobitel.

Ocjena: 9/10

Marija: Što se Portugala tiče, moji su ukusi poprilično različiti od mišljenja većine. Jasno mi je zašto su i Claudia Pascoal i Vania Fernandez završile slabijim rezultatom nego primjerice Salvador Sobral, ali to sigurno nisu zaslužile. Cijelim ovim uvodom zapravo sam željela skrenuti pozornost na to da se sa svim onim što Portugal podrazumijeva “modernim” ja ne mogu poistovjetiti. Voljela bih zato da mi netko objasni zašto oni u trenutku pisanja ovog komentara drže 11. mjesto na kladionicama i kako imaju više od milijun pregleda na službenom kanalu Eurosonga. Ako se ponovno  vraćamo na efekt “čudnog”, drugačijeg i izvan okvira onda se ne bismo trebali čuditi kad se taj isti Eurosong naziva paradom kiča i neukusa. Za mene osobno, jedno veliko ne.

Ocjena: 1/10

Milka: Portugalci ove godine su se potrudili da budu različiti. Meni je njihov nastup na nacionalnom izboru bio vrlo čudan ili jednostavno ne razumem ga. A i ne bih se trudila da to shvatim. Ne sviđa mi se.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 29/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,143

anketa 1172

Portugal 2019.

Ukupno glasova: 297

 • Užasna je (1) [98 / 33%]
 • Jako mi se sviđa (5) [68 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [53 / 18%]
 • Dobra je (4) [40 / 13%]
 • OK je (3) [38 / 13%]


34. FINSKA

Andrea: Kad sam čula da će Finsku predstavljat Darude, očekivala sam puno više od onog što smo u konačnici dobili. Look Away mi je toliko repetitivna pjesma da je rijetko kad uspijem preslušati do kraja. Nastup s UMK-a je bio pun pogodak, ali pjesma je blagi promašaj.

Ocjena: 5/10

Bartol: Mislim da jedini način na koji Darude ima šansu proći u finale Eurosonga je ako oživi svoj mrtvi meme. Inače ova bljedunjava i repetitivna pjesma nema nikakve šanse za prolazak. Doduše, nastup s nacionalnog finala je bio prilično dobar, ali nedovoljno da bi puno popravio moje mišljenje o ovoj pjesmi.

Ocjena: 4/10

Bojan: Uh, previše ponavlja ovo „Look Away“ i nekako mi je premonotona pjesma generalno. Ne ističe mi se po ničemu posebno. Nešto sumnjam da ovo može u finale.

Ocjena: 3/10

Faruk: Šanse Finske za finale, bojim se, završavaju na mogućnosti da ga netko od djece 90-tih prepozna i iz simpatije pošalje neki SMS. Nije to zbog toga što je ova pjesma toliko bezveze, već zato što je i boljima od njega teško osmisliti techno pjesmu koja bi se mogla ozbiljno prenijeti na eurovizijsku pozornicu. Ovo djeluje slabašno, blijedo i nezanimljivo već nakon prve minute.

Ocjena: 3/10

Luna: Dakle, čovjek napiše stihove nakon putovanja Indijom i sve što smisli je ponavljanje fraze look away? Zašto me većina natjecatelja ove godine tjera da koristim gifove iz RPDR-a? Mislim, ove godine ima pjesama koje su, barem meni osobno, puno gore, ali c’mon… Sandstorm, koji je napravljen kad sam bila prvi osnovne, zvuči suvremenije.

Ocjena: 6/10

Marija: Sve dok nisam trebala napisati komentar, nisam se ni sjetila finske pjesme što nikad nije dobar znak. Poslušavši pjesmu jasno mi je zašto sam ju dosad ignorirala. Nije to toliko loše, koliko je zapravo zaboravljivo i nenametljivo u lošem pogledu. Prvih 20 sekundi je očajno loše, a onda se pjesma krene razvijati u pozitivnom smjeru, no nikad zapravo ne zaživi u potpunosti. Jedina pozitivna stvar je nastup koji je i na UMK-u izgledao ispolirano i zanimljivo tako da sam mišljenja da sve finske nade leže u dovoljno dobrom i nadograđenom nastupu koji bi ih uz solidan vokal možda mogao izvući iz ionako slabijeg 1. polufinala.

Ocjena: 3/10

Milka: Sviđa mi se, iako podsjeća  me na neku eurovizijsku pjesmu, ali ne mogu se sjetiti na koju. Bez obzira na to, ja ovakve skladbe nazivam tipičnim eurovizijskim. 🙂

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 31/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,429

anketa 1173

Finska 2019.

Ukupno glasova: 256

 • OK je (3) [123 / 48%]
 • Ne sviđa mi se (2) [67 / 26%]
 • Užasna je (1) [28 / 11%]
 • Dobra je (4) [24 / 9%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 5%]


33. DANSKA

Andrea: Pjesma koja neodoljivo podsjeća na Fool’s Garden, ali je toliko slatka da te jednostavno tjera da je preslušaš do kraja. Leonora je zasluženo pobijedila na danskom nacionalnom izboru. Ne bih se bunila kada bi zadržala nastup s NF-a i za Eurosong jer je sve skupa to bilo izgledalo vrlo dobro. Mislim da je Danska sigurni finalist ove godine.

Ocjena: 7/10

Bartol: Slatka pjesma, slatka Leonora, sladak, simpatičan nastup. Hoće li biti dovoljno za ulaz u finale? Nisam siguran. Meni je osobno na prvu bila bolja nego nakon par slušanja, pogotovo s konceptom nastupa.

Ocjena: 6/10

Bojan: Grešio bih dušu ako bih rekao da mi je pjesma grozna jer nije, samo nije moja „šalica čaja“. Simpa mi je koncipiran nastup i to je sve nekako to.

Ocjena: 4/10

Faruk: Slatka pjesmica koja će iskoristiti svaku priliku i izmamiti vam osmijeh na lice. Pjesma je ovo koja će „živjeti ili umrijeti“ upravo od te mogućnosti da izazove neku emociju kod gledatelja i žirija, a konačan ishod je teško prognozirati. Jedina zamjerka koju ja imam je to što svi s ovakvim pjesmama na Eurosongu već godinama misle da su u obvezi napraviti što djetinjastiji, infantilniji i „školska predstava“ drop out – nastup.

Ocjena: 6/10

Luna: A šta ‘lando iskopira Lemon Tree od Fools Gardena. Zapravo, osim toga, nemam puno komentara, neka Michelle Visage kaže umjesto mene.

Ocjena: 3/10

Marija: Malo sam zatečena amaterizmom napisanog teksta čiji je domet Love is forever and everyone. Jedini razlog zbog kojeg ovo neće dobiti jedinicu jest taj što na moju žalost ima nekoliko gorih pjesama.

Ocjena: 2/10

Milka: Kod danske skladbe sviđa mi se spoj engleskog i francuskog jezika. Inače pomalo je dosadna.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 31/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,429

anketa 1174

Danska 2019.

Ukupno glasova: 243

 • Ne sviđa mi se (2) [75 / 31%]
 • OK je (3) [75 / 31%]
 • Dobra je (4) [43 / 18%]
 • Užasna je (1) [26 / 11%]
 • Jako mi se sviđa (5) [24 / 10%]


32. ESTONIJA

Andrea: Storm je pjesma koju sam već komentirala, ali hajdemo još jednom. Dakle, pjesma mi se sviđa, ali i dalje mislim da me podsjeća na još sto različitih pjesama, a ponajviše na Aviciija. Tekst pjesme, posebno u refrenu, bi mogao biti i bolji, ali mi je generalno pjesma itekako dostojna finala. Nastup s NF-a bio je jako dobar i mislim da ćemo nešto slično vidjeti i na samom Eurosongu. Kod ove pjesme mi se najmanje sviđa ono najbitnije, a to je refren, a najviše mi se sviđa početak.

Ocjena: 7/10

Bartol: I evo nas opet – solidne kitice, ali nepodnošljivo glup refren. Tekst u refrenu je… Bolje da se zaustavim i samo dam ocjenu.

Ocjena: 4/10

Bojan: Nemam zamjerku za ovu pjesmu. Dobra mi je i volim je čuti. Ne mislim sad da je najbolja na svijetu ili na ovogodišnjem natjecanju, ali mi je draga. Mislim da bi publika prije mogla glasovati za ovo nego žiri, ali vidjet ćemo. Vjerujem da ćemo slušati i gledati ovo dva puta u Tel Avivu.

Ocjena: 6/10

Faruk: Victor me naprosto oduševljava pomanjkanjem bilo kakve karizme na sceni. Tu su i ovi smiješni pokreti čovjeka koji je zakasnio na autobus, a koji nimalo ne pomažu ovoj pjesmi.  Tako da i ono malo što je dobro (a to su sami početak i sami kraj) prođe nekako u sjenci i nezapaženo. Sve u svemu, dosta generično i neinteresantno.

Ocjena: 3/10

Luna: A storm like this can break a man like this? Okuuuur, , molim Pulitzera za te misaone riječi. Mislim, nastup na EL-u izgleda svjetski, ali nisam sigurna kako Avicii u grobu gleda na rip-off svoje pjesme.

Ocjena: 5/10

Marija: Prva trećina pjesme je posložena fantastično. Riječi, melodija i vokal dolaze do izražaja i stvaraju laganu, ugodnu atmosferu koju prati tiho pucketanje prstiju. Ostatak pjesme, a pogotovo refren je meni osobno najslabiji dio priče. Sve poslije minute i 20 sekundi je poprilično isforsirano samo kako bi se Storm više svidjela publici. Za mene je osobno to promašaj i mišljenja sam da se trebalo nastaviti u početnom tonu. Zato je moja ocjena takva kakva je.

Ocjena: 4/10

Milka: Očekivala sam više od njih. Ovo nije ništa posebno. Mislim da neće u finale.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 32/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,571

anketa 1175

Estonija 2019.

Ukupno glasova: 240

 • OK je (3) [99 / 41%]
 • Ne sviđa mi se (2) [49 / 20%]
 • Dobra je (4) [48 / 20%]
 • Jako mi se sviđa (5) [27 / 11%]
 • Užasna je (1) [17 / 7%]


31. SAN MARINO

Andrea: Say Na Na Na ili Say No No No? Šalu na stranu, ali želim vidjeti San Marino u finalu. Ova pjesma je bolja od I didn’t Know i moram priznati da se nekad uhvatim kako je pjevušim. Zarazna je, a čak će i zatvoriti prvo polufinale, pa tko zna?

Ocjena: 6/10

Bartol: Pjesma napisana u pet minuta koja tako i zvuči. Dvije Serhatove pjesme na Eurosongu, jedna gora od druge, ne razumijem hype oko ovog.

Ocjena: 1/10

Bojan: Za razliku od pjesme s kojom se predstavljao prije tri godine – ova je slušljivija i kud i kamo bolja. Naravno, nije briljantna, ali ako je s prošlom bio 12. u svom polufinalu, vjerujem da sad može i do finala jer mi se čini da bi i publika i žiri mogli podržati ovu pjesmu. No vidjet ćemo, ali za kraj bih samo da spomenem kako me taj „na na na“ dio malo podsjeća na jedan dio pjesme s ovih prostora.

Ocjena: 4/10

Faruk: Jedna od pjesama koja će živjeti među fanovima kao neiscrpan izvor meme-ova, smijeha i opće šprdancije što zbog relativno imbecilnog teksta, što zbog osebujne Serhatove pojave. No, bilo bi užasno nepravedno da, pored boljih pjesama, ova pjesma pronađe svoj put u finale.  Eurosong, ma koliko to nekima nejasno bilo, spada u zabavne, a ne humoristične televizijske sadržaje.

Ocjena: 2/10

Luna: Ovo je jedna od onih outdateanih pjesama koje bi mi u principu trebale biti grozne i za 1 na RN, ali toliko je catchy, da i dalje pjevam refren. Zapravo, bolje je od one iz 2016., što doduše i nije bilo teško za nadmašiti.

Ocjena: 6/10

Marija: Hahaha. Ovo je toliko neozbiljno da mi svaki put izmami smiješak na licu. Moram priznati da mi čak nije ni toliko loše. Miljama bolje od I didnt know tako da bez osjećaja krivnje mogu reći da spada u sam vrh kategorije guilty pleasure.

Ocjena: 5/10

Milka: Zvuči mi kao filmska pjesma. Serhat po drugi put brani boje San Marina, htjela bih ga vidjeti u finalu, znamo da na Eurosongu sve je moguće.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 32/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,571

anketa 1176

San Marino 2019.

Ukupno glasova: 244

 • OK je (3) [79 / 32%]
 • Ne sviđa mi se (2) [61 / 25%]
 • Dobra je (4) [41 / 17%]
 • Užasna je (1) [33 / 14%]
 • Jako mi se sviđa (5) [30 / 12%]


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak treće grupe:

 1. San Marino 32/70 (4,571)
 2. Estonija 32/70 (4,571)
 3. Danska 31/70 (4,429)
 4. Finska 31/70 (4,429)
 5. Portugal 29/70 (4,143)

– Pojašnjenje za prednost pri izjednačenju:

 • Portugal i Poljska (iz druge grupe) imaju isti broj bodova (29), i svaka je dobila po jednu desetku. Međutim, zbog toga što je dobio bolje više ocjene (u ovom slučaju se gleda druga najviša ocjena koju je netko dobio), Portugal je dobio prednost u poretku (Luna – 9) u odnosu na Poljsku (Luna – 6).
 • Danska i Finska imaju isti broj bodova (31). Međutim, u ovom slučaju prednost Dankinji je donijela činjenica da je dobila dvije šestice (Faruk i Bartol), za razliku od Finaca, koji su dobili samo jednu šesticu (Luna).
 • San MarinoEstonija također imaju isti broj bodova (32). U ukupnom poretku San Marino je dobio prednost zahvaljujući Milkinoj osmici, dok je najviša ocjena koju je dobila Estonija Andreina sedmica.

– Ova grupa najviše se svidjela Andrei, a najmanje Mariji.

– Danas je pala još jedna Zlatna kanta (Bojan za Portugal).

– Portugal se pokazao veoma polarizirajućim za naše komentatore. Tako su ga Andrea i Luna ocijenile visokim ocjenama (10 i 9), dok su ga Bojan, Marija i Milka ocijenili nisko (0 i 1).

Rasprava34

 1. Diavolo — 15. travnja 2019. u 16:57

  @ivanfranicsgmail-com … haha 😀 … Nisam razmišljao o slanju sugestija estonskoj delegaciji, nije mi palo uopće na pamet 😀 ali valjda se i oni budu sjetili da se scenski nastup još može poboljšati 🙂 iii hvala ti što tako misliš, ali ne, ne bavim se inače s glazbom 🙂 S druge strane mogu reći da sam neka vrsta ovisnika o glazbi te da sve i svašta slušam od žanrova, ali i od tog mnoštva žanrova ipak je house (EDM) taj koji prevladava na playlistama. 🙂 A nisu ni tvoji komentari manje stručniji, još k tome ubaciš poneku šalu koja je dobro upakirana što su kolege odlično primijetile. Samo tako nastavi 🙂

 2. padakisha2 — 15. travnja 2019. u 01:03

  Iz ove grupe poslušao sam samo Estoniju (štoviše gledao nacionalni nastup) i Portugal. Ostale me države ne zanimaju, jednostavno njihov tip muzike meni je ili staromodni švedski pop ili nešto jednostavno dosadno.

  Estoniju prilično dislajkam ove godine, iako nisu imali nešto puno bolje od toga ove godine (meni je Kerli – Cold Love i dalje na playlisti). Pjesma mi je patetična, i pridružuje se Skandinaviji u ljigavosti švedskog popa (mislim, lik i jeste iz Švedske). Nije najgora stvar ikad ali od mene jedva 2/5

  Portugal… kao i za Australiju, vrlo sam negativno iznenađen ocjenama. Meni je pjesma fantastična, originalna, zanimljiva, efektnog nastupa – i što netko reče, originalno ne mora biti dobro, ali ovdje je meni iznad dobrog, odlično, čista petica, i nadam se finalu i dobar plasman tamo za Portugal (zapravo niti ne sumnjam u to) 5+/5

 3. onlylove — 14. travnja 2019. u 22:30

  @ivanfranicsgmail-com Misliš remek-nedjelo?? Na to ću poskočiti samo jednom, i to kao oparena kad ću baš "slučajno" tijekom njihovog nastupa morati skoknuti do kuhinje po čašu vode hahah.
  Da, toliko je različitih pjesama i žanrova, a kad si fan Eurosonga, poslušaš sve, čak i ono što inače ne bi i dogodi se da ti se svidi nešto čemu inače ne bi dao šansu.

 4. imperator — 14. travnja 2019. u 22:17

  @onlylove Pa kako to?? Kako to da nisi pokušala barem poskočiti na islandsko remek dijelo?? 😛
  No, šalu na stranu.. eurosong je stvarno čudno natjecanje i ponekad nas najviše iznenadi ono od čega najmanje očekivamo.. a ta simpatičnost je i po meni samo plus, no samo ako je pjesma barem nešto..

 5. onlylove — 14. travnja 2019. u 22:10

  @ivanfranicsgmail-com Hvala na odgovoru. Možda mi je sad malo jasnije, i meni se ponekad dogodi da mi se svidi neka pjesma koja veze nema s onim što inače slušam. Zabavno je kad nekad sami sebe tako iznenadimo i poskakujemo na nešto na što bismo inače preokretali očima. Doduše, to mi se nije dogodilo ni s jednom pjesmom s ovogodišnjeg Eurosonga.
  A ni ja ne mogu prežaliti League of lights, ali Leonora mi je skroz simpatična zamjena hahah.

 6. imperator — 14. travnja 2019. u 21:56

  @onlylove Pitaš me zašto San Marino?? Ehh pa, ni sam ne mogu objasniti koji je točno razlog zašto mi je zakon taj "Say na na na".. možda dijelom zbog odličnog spota koji je i mene plesnog disastera nagnao da se (neuspješno) okušam u onim nožnim pokretima, dijelom zbog disco muzike, dijelom zbog Serhatove specifične pojave..
  a Danskoj ne mogu oprostiti League of lights.. :/
  @rossonero jesi probao poslati Victoru svoje sugestije jer su zbilja, ono – wooooow? i da, jel se ti inače baviš glazbom jer su ovi tvoji opisi ekstra kvalitetni, pogotovo u tom žanru??

 7. imperator — 14. travnja 2019. u 21:44

  Ah, ah.. zahvaljujem, zahvaljujem se svima..
  @vix-2-new ma ja se jednostavno obožavam ovako izraziti.. i ne, ne želim nikakvo "promaknuće".. ovako mi je veći gušt…
  a što se tiče marsovskih pjesama, i Island je među njima, ali, uvijek postoji ali – na tom dijelu Marsa bih htio biti..
  a tamo nipošto ne bih provodio portugalski scenarij s otvaranjem i zatavranjem rupa 😛

 8. grga19 — 14. travnja 2019. u 21:34

  Portugal- Bože mi pomozi, ne znam, ja sam u onoj kateogoriji koji će koristiti tu pjesmu za wc i ostale potreba za vrijeme eurosonga
  Finska – radiofriendly pjesma, nista dobro, nista lose
  Danska – da je pjesma League of light imala bolji nastup, ne bi ovo vidjelo eurosonga, ali eto, morat ćemo se zadovoljiti curicom koja misli da je slatka
  Estonija – ista kategorija gdje je i Finska, lakše PF, tako da mislim da će gledati u finalu donji dio desne tablice
  San Marino – ma say na na na, naspram prošlog pokušaja ovo je Euphoria Serhata hahah

 9. Marko — 14. travnja 2019. u 21:34

  1) Danska
  2) Portugal
  3) Estonija
  4) San Marino
  5) Finska 🙂

 10. EurovizijskiFan — 14. travnja 2019. u 20:35

  1) Finska-Ocjena 4 i moje 21. mjesto
  2) Estonija-Ocjena 3 i moje 29. mjesto
  3) San Marino-Ocjena 3 i moje 33. mjesto
  4) Danska-Ocjena 3 i moje 34. mjesto
  5) Portugal-Ocjena 2 i moje 37. mjesto ?

 11. esc crazy — 14. travnja 2019. u 20:24

  1.San Marino
  2.Danska
  3.Estonija
  4.Finska
  5.Portugal

 12. onlylove — 14. travnja 2019. u 19:48

  @ivanfranicsgmail-com Tvoji komentari su vrh, baš si me nasmijao. Toliko sam oduševljena da ti opraštam i ovu nisku ocjenu za Dansku hahah. Nego, molim te, reci mi zašto San Marino? To me dugo kopka jer vidim da se nekima od vas sviđa, a ja fakat ne mogu nikako skužiti zašto. Već sam napisala: ne osuđujem, samo želim znati što vidite u toj pjesmi.

 13. onlylove — 14. travnja 2019. u 19:41

  Portugal – cijenim hrabrost i originalnost, ali i kod mene je ovo: hvala, ne. Ne sviđa mi se apsolutno ništa, ni pjesma, ni nastup, ni njegovo pjevanje, odjeća… 2/10, ocjena 1
  Finska – nisam fan elektronske glazbe i priznajem da se ne razumijem u nju i ne pratim najnovije trendove. Znam samo da mi se ovo ne sviđa, dosadno mi je, zaboravljivo. Doduše, nastup na nac. izboru je bio ok. 3/10, ocjena 2
  Danska – e, ovo jako volim. Optimistično, slatko, zarazno (barem meni), nastup s nac. izbora mi je baš super. Često pjevušim ovo, baš vraća osmijeh na lice kad mi je to potrebno. 8/10, ocjena 4
  Estonija – ok je, ništa posebno, pjevač nekarizmatičan, a i ne pjeva baš naročito dobro uživo. Ali pjesma k'o pjesma može proći, čak mi se nekad refren spontano pojavi i počne vrtjeti po glavi. Estonija je mogla bolje, inače mi je jedna od najdražih eurovizijskih zemalja, ali ove godine mi nisu baš uvjerljivi. 5/10, ocjena 3
  San Marino – vi kojima se pjesma sviđa i kojima je postala guilty pleasure, molim vas, objasnite mi zašto. Nemam predrasude, ne osuđujem, samo me zanima. Jer ja ne vidim ništa dobro u ovome. Pjesma mi je bezveze, pjevač još bezvezniji, sve mi miriše na joke act, a to stvarno ne volim na Eurosongu. San Marino bi se trebao prestati zezati s nama. Ili to, ili nek' odustanu. 2/10, ocjena 1

 14. Fanatik — 14. travnja 2019. u 19:39

  @ivanfranicsgmail-com Upravo sam pročitao tvoj komentar za Portugal i plačem od smijeha ????

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!