Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (3) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (3)

  12 min za čitanje   36 komentara

Kao što ste vjerojatno već mogli shvatiti prema prethodna dva nastavka, ove godine je naš projekt koncipiran tako da predstavljamo zemlje od najslabije rangirane prema najbolje rangiranoj. U ovoj grupi našlo se pet zemalja, koje su svoje mjesto našle između 31. i 35. mjesta ukupnog poretka. Zašto? Pogledajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


35. PORTUGAL

Andrea: Pjesma i nastup koji su me osvojili na prvu. Ovo je ono što ja zovem originalnost. Conan ima ono nešto što te tjera da ne skidaš oči s nastupa  (a i onaj plesač s njim ostvaruje sličan efekt kod mene). Bojim se da bi ova pjesma mogla biti neshvaćena kako od publike tako i od žirija, ali polažem nade u suprotno. Zaista jedan masterpiece i bio bi grijeh kada Portugal ne bi dobio pažnju koje ove godine itekako zaslužuje.

Ocjena: 10/10

Bartol: Najgori dio ove pjesme je upravo Conan, koji u liveu ni blizu ne može prenijeti emociju (a ni točne note) koje je uspio prenijeti u studiju, i njegova loša izvedba mi izuzetno kvari dojam cijelog nastupa. Prokomentirao bih također činjenicu da je ova pjesma iz nekog razloga proglašena favoritom FDC između ostalog jer je „čudna“ i „art“, i baš me zanima bi li ista formula, gdje par „utjecajnijih“ ljudi art pjesmu proglasi favoritom, pa se naglo svima sviđa, vrijedila za neku drugu pjesmu na FDC. Conanovo mjesto je po meni trebala zauzeti Surma, koja, osim što ima daleko kvalitetniji tekst od „telefon je loš“, konceptualno pojede Conana u jednom zalogaju.

Ocjena: 5/10

Bojan: Jednostavno – Hvala, NE.

Ocjena: 0/10

Faruk: Instrumental ove pjesme uistinu je vrijedan slušanja. No sve ode niz vodu kad se Conanovo mjaukanje pojavi u cijeloj priči. Plesača koji nam dočarava potresnu sudbinu grlice na halucinogenim drogama uistinu ne bih komentirao. Koliko god mi se aranžman sviđao, cijeli paket mi je jednostavno pregorak i pretežak za želudac.

Ocjena: 3/10

Luna: Budimo iskreni, ovo je jedna od onih pjesama koje ili mrzite do nebesa jer ste više fan popa švedske produkcije, ili volite do nebesa jer su neobične i privlače pozornost. Kao i u slučaju Islanda, ovo je granica između genijalnosti i what the heck-osti, no zbog instrumentala preferiram Mobitel.

Ocjena: 9/10

Marija: Što se Portugala tiče, moji su ukusi poprilično različiti od mišljenja većine. Jasno mi je zašto su i Claudia Pascoal i Vania Fernandez završile slabijim rezultatom nego primjerice Salvador Sobral, ali to sigurno nisu zaslužile. Cijelim ovim uvodom zapravo sam željela skrenuti pozornost na to da se sa svim onim što Portugal podrazumijeva “modernim” ja ne mogu poistovjetiti. Voljela bih zato da mi netko objasni zašto oni u trenutku pisanja ovog komentara drže 11. mjesto na kladionicama i kako imaju više od milijun pregleda na službenom kanalu Eurosonga. Ako se ponovno  vraćamo na efekt “čudnog”, drugačijeg i izvan okvira onda se ne bismo trebali čuditi kad se taj isti Eurosong naziva paradom kiča i neukusa. Za mene osobno, jedno veliko ne.

Ocjena: 1/10

Milka: Portugalci ove godine su se potrudili da budu različiti. Meni je njihov nastup na nacionalnom izboru bio vrlo čudan ili jednostavno ne razumem ga. A i ne bih se trudila da to shvatim. Ne sviđa mi se.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 29/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,143

anketa 1172

Portugal 2019.

Ukupno glasova: 297

 • Užasna je (1) [98 / 33%]
 • Jako mi se sviđa (5) [68 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [53 / 18%]
 • Dobra je (4) [40 / 13%]
 • OK je (3) [38 / 13%]


34. FINSKA

Andrea: Kad sam čula da će Finsku predstavljat Darude, očekivala sam puno više od onog što smo u konačnici dobili. Look Away mi je toliko repetitivna pjesma da je rijetko kad uspijem preslušati do kraja. Nastup s UMK-a je bio pun pogodak, ali pjesma je blagi promašaj.

Ocjena: 5/10

Bartol: Mislim da jedini način na koji Darude ima šansu proći u finale Eurosonga je ako oživi svoj mrtvi meme. Inače ova bljedunjava i repetitivna pjesma nema nikakve šanse za prolazak. Doduše, nastup s nacionalnog finala je bio prilično dobar, ali nedovoljno da bi puno popravio moje mišljenje o ovoj pjesmi.

Ocjena: 4/10

Bojan: Uh, previše ponavlja ovo „Look Away“ i nekako mi je premonotona pjesma generalno. Ne ističe mi se po ničemu posebno. Nešto sumnjam da ovo može u finale.

Ocjena: 3/10

Faruk: Šanse Finske za finale, bojim se, završavaju na mogućnosti da ga netko od djece 90-tih prepozna i iz simpatije pošalje neki SMS. Nije to zbog toga što je ova pjesma toliko bezveze, već zato što je i boljima od njega teško osmisliti techno pjesmu koja bi se mogla ozbiljno prenijeti na eurovizijsku pozornicu. Ovo djeluje slabašno, blijedo i nezanimljivo već nakon prve minute.

Ocjena: 3/10

Luna: Dakle, čovjek napiše stihove nakon putovanja Indijom i sve što smisli je ponavljanje fraze look away? Zašto me većina natjecatelja ove godine tjera da koristim gifove iz RPDR-a? Mislim, ove godine ima pjesama koje su, barem meni osobno, puno gore, ali c’mon… Sandstorm, koji je napravljen kad sam bila prvi osnovne, zvuči suvremenije.

Ocjena: 6/10

Marija: Sve dok nisam trebala napisati komentar, nisam se ni sjetila finske pjesme što nikad nije dobar znak. Poslušavši pjesmu jasno mi je zašto sam ju dosad ignorirala. Nije to toliko loše, koliko je zapravo zaboravljivo i nenametljivo u lošem pogledu. Prvih 20 sekundi je očajno loše, a onda se pjesma krene razvijati u pozitivnom smjeru, no nikad zapravo ne zaživi u potpunosti. Jedina pozitivna stvar je nastup koji je i na UMK-u izgledao ispolirano i zanimljivo tako da sam mišljenja da sve finske nade leže u dovoljno dobrom i nadograđenom nastupu koji bi ih uz solidan vokal možda mogao izvući iz ionako slabijeg 1. polufinala.

Ocjena: 3/10

Milka: Sviđa mi se, iako podsjeća  me na neku eurovizijsku pjesmu, ali ne mogu se sjetiti na koju. Bez obzira na to, ja ovakve skladbe nazivam tipičnim eurovizijskim. 🙂

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 31/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,429

anketa 1173

Finska 2019.

Ukupno glasova: 256

 • OK je (3) [123 / 48%]
 • Ne sviđa mi se (2) [67 / 26%]
 • Užasna je (1) [28 / 11%]
 • Dobra je (4) [24 / 9%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 5%]


33. DANSKA

Andrea: Pjesma koja neodoljivo podsjeća na Fool’s Garden, ali je toliko slatka da te jednostavno tjera da je preslušaš do kraja. Leonora je zasluženo pobijedila na danskom nacionalnom izboru. Ne bih se bunila kada bi zadržala nastup s NF-a i za Eurosong jer je sve skupa to bilo izgledalo vrlo dobro. Mislim da je Danska sigurni finalist ove godine.

Ocjena: 7/10

Bartol: Slatka pjesma, slatka Leonora, sladak, simpatičan nastup. Hoće li biti dovoljno za ulaz u finale? Nisam siguran. Meni je osobno na prvu bila bolja nego nakon par slušanja, pogotovo s konceptom nastupa.

Ocjena: 6/10

Bojan: Grešio bih dušu ako bih rekao da mi je pjesma grozna jer nije, samo nije moja „šalica čaja“. Simpa mi je koncipiran nastup i to je sve nekako to.

Ocjena: 4/10

Faruk: Slatka pjesmica koja će iskoristiti svaku priliku i izmamiti vam osmijeh na lice. Pjesma je ovo koja će „živjeti ili umrijeti“ upravo od te mogućnosti da izazove neku emociju kod gledatelja i žirija, a konačan ishod je teško prognozirati. Jedina zamjerka koju ja imam je to što svi s ovakvim pjesmama na Eurosongu već godinama misle da su u obvezi napraviti što djetinjastiji, infantilniji i „školska predstava“ drop out – nastup.

Ocjena: 6/10

Luna: A šta ‘lando iskopira Lemon Tree od Fools Gardena. Zapravo, osim toga, nemam puno komentara, neka Michelle Visage kaže umjesto mene.

Ocjena: 3/10

Marija: Malo sam zatečena amaterizmom napisanog teksta čiji je domet Love is forever and everyone. Jedini razlog zbog kojeg ovo neće dobiti jedinicu jest taj što na moju žalost ima nekoliko gorih pjesama.

Ocjena: 2/10

Milka: Kod danske skladbe sviđa mi se spoj engleskog i francuskog jezika. Inače pomalo je dosadna.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 31/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,429

anketa 1174

Danska 2019.

Ukupno glasova: 243

 • Ne sviđa mi se (2) [75 / 31%]
 • OK je (3) [75 / 31%]
 • Dobra je (4) [43 / 18%]
 • Užasna je (1) [26 / 11%]
 • Jako mi se sviđa (5) [24 / 10%]


32. ESTONIJA

Andrea: Storm je pjesma koju sam već komentirala, ali hajdemo još jednom. Dakle, pjesma mi se sviđa, ali i dalje mislim da me podsjeća na još sto različitih pjesama, a ponajviše na Aviciija. Tekst pjesme, posebno u refrenu, bi mogao biti i bolji, ali mi je generalno pjesma itekako dostojna finala. Nastup s NF-a bio je jako dobar i mislim da ćemo nešto slično vidjeti i na samom Eurosongu. Kod ove pjesme mi se najmanje sviđa ono najbitnije, a to je refren, a najviše mi se sviđa početak.

Ocjena: 7/10

Bartol: I evo nas opet – solidne kitice, ali nepodnošljivo glup refren. Tekst u refrenu je… Bolje da se zaustavim i samo dam ocjenu.

Ocjena: 4/10

Bojan: Nemam zamjerku za ovu pjesmu. Dobra mi je i volim je čuti. Ne mislim sad da je najbolja na svijetu ili na ovogodišnjem natjecanju, ali mi je draga. Mislim da bi publika prije mogla glasovati za ovo nego žiri, ali vidjet ćemo. Vjerujem da ćemo slušati i gledati ovo dva puta u Tel Avivu.

Ocjena: 6/10

Faruk: Victor me naprosto oduševljava pomanjkanjem bilo kakve karizme na sceni. Tu su i ovi smiješni pokreti čovjeka koji je zakasnio na autobus, a koji nimalo ne pomažu ovoj pjesmi.  Tako da i ono malo što je dobro (a to su sami početak i sami kraj) prođe nekako u sjenci i nezapaženo. Sve u svemu, dosta generično i neinteresantno.

Ocjena: 3/10

Luna: A storm like this can break a man like this? Okuuuur, , molim Pulitzera za te misaone riječi. Mislim, nastup na EL-u izgleda svjetski, ali nisam sigurna kako Avicii u grobu gleda na rip-off svoje pjesme.

Ocjena: 5/10

Marija: Prva trećina pjesme je posložena fantastično. Riječi, melodija i vokal dolaze do izražaja i stvaraju laganu, ugodnu atmosferu koju prati tiho pucketanje prstiju. Ostatak pjesme, a pogotovo refren je meni osobno najslabiji dio priče. Sve poslije minute i 20 sekundi je poprilično isforsirano samo kako bi se Storm više svidjela publici. Za mene je osobno to promašaj i mišljenja sam da se trebalo nastaviti u početnom tonu. Zato je moja ocjena takva kakva je.

Ocjena: 4/10

Milka: Očekivala sam više od njih. Ovo nije ništa posebno. Mislim da neće u finale.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 32/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,571

anketa 1175

Estonija 2019.

Ukupno glasova: 240

 • OK je (3) [99 / 41%]
 • Ne sviđa mi se (2) [49 / 20%]
 • Dobra je (4) [48 / 20%]
 • Jako mi se sviđa (5) [27 / 11%]
 • Užasna je (1) [17 / 7%]


31. SAN MARINO

Andrea: Say Na Na Na ili Say No No No? Šalu na stranu, ali želim vidjeti San Marino u finalu. Ova pjesma je bolja od I didn’t Know i moram priznati da se nekad uhvatim kako je pjevušim. Zarazna je, a čak će i zatvoriti prvo polufinale, pa tko zna?

Ocjena: 6/10

Bartol: Pjesma napisana u pet minuta koja tako i zvuči. Dvije Serhatove pjesme na Eurosongu, jedna gora od druge, ne razumijem hype oko ovog.

Ocjena: 1/10

Bojan: Za razliku od pjesme s kojom se predstavljao prije tri godine – ova je slušljivija i kud i kamo bolja. Naravno, nije briljantna, ali ako je s prošlom bio 12. u svom polufinalu, vjerujem da sad može i do finala jer mi se čini da bi i publika i žiri mogli podržati ovu pjesmu. No vidjet ćemo, ali za kraj bih samo da spomenem kako me taj „na na na“ dio malo podsjeća na jedan dio pjesme s ovih prostora.

Ocjena: 4/10

Faruk: Jedna od pjesama koja će živjeti među fanovima kao neiscrpan izvor meme-ova, smijeha i opće šprdancije što zbog relativno imbecilnog teksta, što zbog osebujne Serhatove pojave. No, bilo bi užasno nepravedno da, pored boljih pjesama, ova pjesma pronađe svoj put u finale.  Eurosong, ma koliko to nekima nejasno bilo, spada u zabavne, a ne humoristične televizijske sadržaje.

Ocjena: 2/10

Luna: Ovo je jedna od onih outdateanih pjesama koje bi mi u principu trebale biti grozne i za 1 na RN, ali toliko je catchy, da i dalje pjevam refren. Zapravo, bolje je od one iz 2016., što doduše i nije bilo teško za nadmašiti.

Ocjena: 6/10

Marija: Hahaha. Ovo je toliko neozbiljno da mi svaki put izmami smiješak na licu. Moram priznati da mi čak nije ni toliko loše. Miljama bolje od I didnt know tako da bez osjećaja krivnje mogu reći da spada u sam vrh kategorije guilty pleasure.

Ocjena: 5/10

Milka: Zvuči mi kao filmska pjesma. Serhat po drugi put brani boje San Marina, htjela bih ga vidjeti u finalu, znamo da na Eurosongu sve je moguće.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 32/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,571

anketa 1176

San Marino 2019.

Ukupno glasova: 244

 • OK je (3) [79 / 32%]
 • Ne sviđa mi se (2) [61 / 25%]
 • Dobra je (4) [41 / 17%]
 • Užasna je (1) [33 / 14%]
 • Jako mi se sviđa (5) [30 / 12%]


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak treće grupe:

 1. San Marino 32/70 (4,571)
 2. Estonija 32/70 (4,571)
 3. Danska 31/70 (4,429)
 4. Finska 31/70 (4,429)
 5. Portugal 29/70 (4,143)

– Pojašnjenje za prednost pri izjednačenju:

 • Portugal i Poljska (iz druge grupe) imaju isti broj bodova (29), i svaka je dobila po jednu desetku. Međutim, zbog toga što je dobio bolje više ocjene (u ovom slučaju se gleda druga najviša ocjena koju je netko dobio), Portugal je dobio prednost u poretku (Luna – 9) u odnosu na Poljsku (Luna – 6).
 • Danska i Finska imaju isti broj bodova (31). Međutim, u ovom slučaju prednost Dankinji je donijela činjenica da je dobila dvije šestice (Faruk i Bartol), za razliku od Finaca, koji su dobili samo jednu šesticu (Luna).
 • San MarinoEstonija također imaju isti broj bodova (32). U ukupnom poretku San Marino je dobio prednost zahvaljujući Milkinoj osmici, dok je najviša ocjena koju je dobila Estonija Andreina sedmica.

– Ova grupa najviše se svidjela Andrei, a najmanje Mariji.

– Danas je pala još jedna Zlatna kanta (Bojan za Portugal).

– Portugal se pokazao veoma polarizirajućim za naše komentatore. Tako su ga Andrea i Luna ocijenile visokim ocjenama (10 i 9), dok su ga Bojan, Marija i Milka ocijenili nisko (0 i 1).

Rasprava36

 1. Diavolo — 15. travnja 2019. u 16:57

  @ivanfranicsgmail-com … haha 😀 … Nisam razmišljao o slanju sugestija estonskoj delegaciji, nije mi palo uopće na pamet 😀 ali valjda se i oni budu sjetili da se scenski nastup još može poboljšati 🙂 iii hvala ti što tako misliš, ali ne, ne bavim se inače s glazbom 🙂 S druge strane mogu reći da sam neka vrsta ovisnika o glazbi te da sve i svašta slušam od žanrova, ali i od tog mnoštva žanrova ipak je house (EDM) taj koji prevladava na playlistama. 🙂 A nisu ni tvoji komentari manje stručniji, još k tome ubaciš poneku šalu koja je dobro upakirana što su kolege odlično primijetile. Samo tako nastavi 🙂

 2. padakisha2 — 15. travnja 2019. u 01:03

  Iz ove grupe poslušao sam samo Estoniju (štoviše gledao nacionalni nastup) i Portugal. Ostale me države ne zanimaju, jednostavno njihov tip muzike meni je ili staromodni švedski pop ili nešto jednostavno dosadno.

  Estoniju prilično dislajkam ove godine, iako nisu imali nešto puno bolje od toga ove godine (meni je Kerli – Cold Love i dalje na playlisti). Pjesma mi je patetična, i pridružuje se Skandinaviji u ljigavosti švedskog popa (mislim, lik i jeste iz Švedske). Nije najgora stvar ikad ali od mene jedva 2/5

  Portugal… kao i za Australiju, vrlo sam negativno iznenađen ocjenama. Meni je pjesma fantastična, originalna, zanimljiva, efektnog nastupa – i što netko reče, originalno ne mora biti dobro, ali ovdje je meni iznad dobrog, odlično, čista petica, i nadam se finalu i dobar plasman tamo za Portugal (zapravo niti ne sumnjam u to) 5+/5

 3. onlylove — 14. travnja 2019. u 22:30

  @ivanfranicsgmail-com Misliš remek-nedjelo?? Na to ću poskočiti samo jednom, i to kao oparena kad ću baš “slučajno” tijekom njihovog nastupa morati skoknuti do kuhinje po čašu vode hahah.
  Da, toliko je različitih pjesama i žanrova, a kad si fan Eurosonga, poslušaš sve, čak i ono što inače ne bi i dogodi se da ti se svidi nešto čemu inače ne bi dao šansu.

 4. imperator — 14. travnja 2019. u 22:17

  @onlylove Pa kako to?? Kako to da nisi pokušala barem poskočiti na islandsko remek dijelo?? 😛
  No, šalu na stranu.. eurosong je stvarno čudno natjecanje i ponekad nas najviše iznenadi ono od čega najmanje očekivamo.. a ta simpatičnost je i po meni samo plus, no samo ako je pjesma barem nešto..

 5. onlylove — 14. travnja 2019. u 22:10

  @ivanfranicsgmail-com Hvala na odgovoru. Možda mi je sad malo jasnije, i meni se ponekad dogodi da mi se svidi neka pjesma koja veze nema s onim što inače slušam. Zabavno je kad nekad sami sebe tako iznenadimo i poskakujemo na nešto na što bismo inače preokretali očima. Doduše, to mi se nije dogodilo ni s jednom pjesmom s ovogodišnjeg Eurosonga.
  A ni ja ne mogu prežaliti League of lights, ali Leonora mi je skroz simpatična zamjena hahah.

 6. imperator — 14. travnja 2019. u 21:56

  @onlylove Pitaš me zašto San Marino?? Ehh pa, ni sam ne mogu objasniti koji je točno razlog zašto mi je zakon taj “Say na na na”.. možda dijelom zbog odličnog spota koji je i mene plesnog disastera nagnao da se (neuspješno) okušam u onim nožnim pokretima, dijelom zbog disco muzike, dijelom zbog Serhatove specifične pojave..
  a Danskoj ne mogu oprostiti League of lights.. :/
  @rossonero jesi probao poslati Victoru svoje sugestije jer su zbilja, ono – wooooow? i da, jel se ti inače baviš glazbom jer su ovi tvoji opisi ekstra kvalitetni, pogotovo u tom žanru??

 7. imperator — 14. travnja 2019. u 21:44

  Ah, ah.. zahvaljujem, zahvaljujem se svima..
  @vix-2-new ma ja se jednostavno obožavam ovako izraziti.. i ne, ne želim nikakvo “promaknuće”.. ovako mi je veći gušt…
  a što se tiče marsovskih pjesama, i Island je među njima, ali, uvijek postoji ali – na tom dijelu Marsa bih htio biti..
  a tamo nipošto ne bih provodio portugalski scenarij s otvaranjem i zatavranjem rupa 😛

 8. grga19 — 14. travnja 2019. u 21:34

  Portugal- Bože mi pomozi, ne znam, ja sam u onoj kateogoriji koji će koristiti tu pjesmu za wc i ostale potreba za vrijeme eurosonga
  Finska – radiofriendly pjesma, nista dobro, nista lose
  Danska – da je pjesma League of light imala bolji nastup, ne bi ovo vidjelo eurosonga, ali eto, morat ćemo se zadovoljiti curicom koja misli da je slatka
  Estonija – ista kategorija gdje je i Finska, lakše PF, tako da mislim da će gledati u finalu donji dio desne tablice
  San Marino – ma say na na na, naspram prošlog pokušaja ovo je Euphoria Serhata hahah

 9. Marko — 14. travnja 2019. u 21:34

  1) Danska
  2) Portugal
  3) Estonija
  4) San Marino
  5) Finska 🙂

 10. EurovizijskiFan — 14. travnja 2019. u 20:35

  1) Finska-Ocjena 4 i moje 21. mjesto
  2) Estonija-Ocjena 3 i moje 29. mjesto
  3) San Marino-Ocjena 3 i moje 33. mjesto
  4) Danska-Ocjena 3 i moje 34. mjesto
  5) Portugal-Ocjena 2 i moje 37. mjesto ?

 11. esc crazy — 14. travnja 2019. u 20:24

  1.San Marino
  2.Danska
  3.Estonija
  4.Finska
  5.Portugal

 12. onlylove — 14. travnja 2019. u 19:48

  @ivanfranicsgmail-com Tvoji komentari su vrh, baš si me nasmijao. Toliko sam oduševljena da ti opraštam i ovu nisku ocjenu za Dansku hahah. Nego, molim te, reci mi zašto San Marino? To me dugo kopka jer vidim da se nekima od vas sviđa, a ja fakat ne mogu nikako skužiti zašto. Već sam napisala: ne osuđujem, samo želim znati što vidite u toj pjesmi.

 13. onlylove — 14. travnja 2019. u 19:41

  Portugal – cijenim hrabrost i originalnost, ali i kod mene je ovo: hvala, ne. Ne sviđa mi se apsolutno ništa, ni pjesma, ni nastup, ni njegovo pjevanje, odjeća… 2/10, ocjena 1
  Finska – nisam fan elektronske glazbe i priznajem da se ne razumijem u nju i ne pratim najnovije trendove. Znam samo da mi se ovo ne sviđa, dosadno mi je, zaboravljivo. Doduše, nastup na nac. izboru je bio ok. 3/10, ocjena 2
  Danska – e, ovo jako volim. Optimistično, slatko, zarazno (barem meni), nastup s nac. izbora mi je baš super. Često pjevušim ovo, baš vraća osmijeh na lice kad mi je to potrebno. 8/10, ocjena 4
  Estonija – ok je, ništa posebno, pjevač nekarizmatičan, a i ne pjeva baš naročito dobro uživo. Ali pjesma k’o pjesma može proći, čak mi se nekad refren spontano pojavi i počne vrtjeti po glavi. Estonija je mogla bolje, inače mi je jedna od najdražih eurovizijskih zemalja, ali ove godine mi nisu baš uvjerljivi. 5/10, ocjena 3
  San Marino – vi kojima se pjesma sviđa i kojima je postala guilty pleasure, molim vas, objasnite mi zašto. Nemam predrasude, ne osuđujem, samo me zanima. Jer ja ne vidim ništa dobro u ovome. Pjesma mi je bezveze, pjevač još bezvezniji, sve mi miriše na joke act, a to stvarno ne volim na Eurosongu. San Marino bi se trebao prestati zezati s nama. Ili to, ili nek’ odustanu. 2/10, ocjena 1

 14. Fanatik — 14. travnja 2019. u 19:39

  @ivanfranicsgmail-com Upravo sam pročitao tvoj komentar za Portugal i plačem od smijeha ????

 15. SwedenEurovisionFan — 14. travnja 2019. u 19:28

  @ivanfranicsgmail-com Tvoj komentar za Portugal je vrh svih vrhova! Ovaj EPIC komentar mislim da neću nikad zaboravit: ”poslati na Mars, iskopati rupu, baciti tonu betona i nasuti pijesak da tlo nikada ne bude plodno” VRIŠTIM! ???

 16. escnM — 14. travnja 2019. u 19:20

  San Marino 7/10
  Danska 5/10
  Estonija 4/10
  Finska 2/10
  Portugal 1/10
  Nadam se da će San Marino proć u finale a Portugal NE…

 17. Diavolo — 14. travnja 2019. u 19:15

  @ivanfranicsgmail-com Naravno da hoću frende 🙂 volio bih Estonce slušati i tri puta po mogućnosti, ali znam da će se to vrlo teško desiti, gotovo nemoguće. No, zadovoljio bih se top10 rezultatom. Zaboravio sam reći da je Crone jedan od rijetkih koji je na predizboru znalo dobro scenski prezentirati pjesmu. Mislim da je stejđing dobro smišljen, ali možda fali malo nekog smislenog plesa. Pošto su u kadru samo Crone i plavokosa pjevačica sami (ne znam da li koriste bek-vokale), mogli bi manjak ljudi iskoristiti na dance dionice nekog dobro uplesanog tria ili kvarteta. Još k tome imaju unaprijed snimljen materijal, tako da se uvijek nešto novo dogodi na sceni. Nije toliko ni monotono kao što je bilo kod Gromeea

 18. Vix-new-2 — 14. travnja 2019. u 19:03

  @ivanfranicsgmail-com Hahhaha, preporučujem urednicima da te uvrste pod svoje komentatore u RN 2020. Komentari su ti top. 😀 Nisu zloslutni, a opet uspiješ na pristojan i šaljiv način spustiti one marsovske pjesme. Tako se to radi. (Y)

 19. imperator — 14. travnja 2019. u 18:43

  PORTUGAL
  Zlatna kanta je ništa u poredbi što bih ja dao za ovo šamansko čudo.. Ovo “šta god da je” poslao bih prvim ledolomcem za Antarktiku.. greška.. Antarktika se polagano topi pa postoji mogućnost da će negdje u budućnosti isplivat, na užas narednim generacijama.. zato je najbolje ovo “šta god da je” poslati na Mars, iskopati rupu, baciti tonu betona i nasuti pijesak da tlo nikada ne bude plodno.. FIN
  0/10
  —-
  FINSKA
  EDM je mrtav.. ne, naravno da nije mrtav, ali što se tiče eurosonga je u induciranoj komi i pomak se ne nadzire..
  jednostavno ne postoji idealan način kako taj stil na escu predočiti live u 3 minute.. pribaltički kolega je bio vrlo blizu, ali.. recimo, Gromeeju ni zmijice nisu pomogle, no Darudeu hoće (barem u polufinalu) stara slava i lagan ždrijeb.. 4,5/10
  —-
  DANSKA
  Ne!!! Ovo ste usporedili s “Lemon tree”?? Ovo??!! Ponavljam – OVO??! To je grehota budući da mi je “Lemon tree” jedan od najvećih guilty pleasure, uopće..
  Ovu dansku pjesmu sam poslušao 3 minute, i vjerujte mi, zapamtio sam samo ono tročlano ljuljuškanje na džinovskoj kocki.. vratite se vikinzima!! 3/10
  —–
  ESTONIJA
  Victorovu oluju bi samo Halle Berry uspjela razdrmati.. nažalost, Victor nije mutant i nema te moći da napravi nešto “wow” što bi se vjekovima pamtilo i dalo predočiti na filmska platna, ali.. ovo je možda čak i najbolji EDM pokušaj, dosada.. vjerujem da će kolega diavolo uživati u oba estonska nastupa.. 6,5/10
  —–
  SAN MARINO
  Sva sreća pa živimo u takvom dobu gdje postoje slušalice pa drugi ljudi ne mogu čuti što slušate.. naravno, osim ako vam se neki u busu priljube skroz do vrata pa vas ošamare pogledom u smislu “što to za Boga miloga slušaš??” 😀 ..
  S obzirom da sam pristalica težeg žanra i kad bih pustio ovo svi koji me poznaju pitali bi jesam li dobro??.. pa ljudi, dobro sam.. Serhat je učinio nemoguće.. San Marino postoji na mojoj listi!!!.. 7,5/10
  ——————————
  Yes… Idemo prema boljim pjesmama.. konačno 😀
  1. San Marino 7,5/10
  2. Estonija 6,5/10
  3. Finska 4,5/10
  4. Danska 3/10
  5. Portugal 0/10 – PLATINASTA KANTA

 20. Supercut09 — 14. travnja 2019. u 18:34

  Portugal- meni je ovo savršeno. Od koreografine, instrumentala, jezika, glasa, originalnosti… Ma sve mi paše u pjesmi. Slušam ju gotovo svaki dan koliko mi je sjajna. A za sve ove koji komentiraju ljude koji tu pjesmu vole kao wannabe edgy ppl, da bog da Conan osvoji eurosong :). 10/10
  ( moje 3. Mjesto)
  Finska- kako li je ovo dovraga dosadno. I gadljivo. Ovo spada u onu grupu pjesama koje svaki put na radiju mičem jer sam ih čuo 1000 puta. Hvala NENENENE. 1/10(40.Mjesto).
  Danska- Pa ono slatko jest, al osjećam teži cringe kad ju slušam. No pretpostavljam da će se ovo Europi dosta svidjeti. 4/10(30. Mjesto)
  Estonija- Ovo mi je kao Finska, samo hajde je pamtljivo. Generično do bola. 4/10(32. Mjesto).
  San Marino- Ma meni je ovo super, Serhat je ultrakarizmatican i pjesma je dosta dobra. Pohvala dakako San Marinu jer prvi put nako 2014. Nemaju pjesmu koja mi neće dobiti manju ocjenu od 4. 7/10(17. Mjesto).

 21. LoveWave — 14. travnja 2019. u 18:33

  PORTUGAL- svakako bi bio moja zlatna kanta, ali ipak ću pričekati Island. Za mene ovo nije ni u od umjetnosti. Čak mi niti instrumental kojeg svi navode kao plus nije originalan. Sve mi zvuči nabacano i nepovezano. Također Conan se u live nastupu vokalno nije proslavio, a koreografija s plesačem je pomalo iritantna, za mene mogu reći i negledljiva. Žao mi je, ali ja ovakav pristup umjetnosti ne razumijem. 1/10
  FINSKA- odmak od Portugala u svim segmentima. Iako nije moj “cup of tea” kada puštam playlistu ovogodišnjih pjesama nikad mi nije palo na pamet da je prebacim. Darude je mogao i trebao ponuditi bolje ovogodišnjoj eurovizijskoj sceni. Ne sumnjam da će ići na dobar nastup, vokalno će dobro odraditi posao, ali pitanje je koliko će publika to primjetiti… Jednostavno taj repetitivni Look away dio ne mogu prožvakati i instrumental je prosječan. A to nije dobro. 4/10
  DANSKA- pjesma koja me nije osvojila na prvu… Možda zato jer sam u početku žalio za “League of light”. No kako god, slatka pjesma kao i pjevačica… isto tako dobro osmišljen nastup da dočara ono što pjesma priča. Nedostatak po meni je što pjesma nije nametljiva, nema taj neki dio koji će je podignuti na višu razinu. Kao što je netko već spomenuo neodoljivo podsjeća na Zoe i Austriju 2016. Sigurno će televoting ovo podržati, ali žiri… 5/10
  ESTONIJA- definitivno moj guilty pleasure unutar ove grupe. Pjesma koja me dojmila odmah prvim slušanjem, a tako je i ostalo. Avicii prizvuk samo je dodatan plus s moje strane za Victora. Vokal, glazba, nastup. Jednostavno sve to želim vidjeti dva puta u Tel Avivu. Također, mala zamjerka što pjesma nema “ono nešto” da bi se ugurala u moj osobni top 10. Ali jako je blizu. 7/10
  SAN MARINO- definitivno ovu pjesmu ne vidim kao sprdnju ovogodišnjeg eurosonga. Ne znam čemu takav komentar. Da je pjesma originalna, nije, ali Serhat će se sigurno istaknuti. Dance, retro prizvuk i pjevačeva osobnost sigurno će pronaći svoju publiku i izmamiti im osmijeh na lice. No, najveći problem pjesme je što nije inovativna, već nudi ono što se davno tražilo na eurosongu. Upravo zbog tog razloga ne mogu podržati San Marino niti ove godine. 3/10

 22. Kazahstan — 14. travnja 2019. u 16:47

  Ja svoju zlatnu kantu bez imalo grižnje savjesti dajem Portugalu, a bome ni Danska nije bila daleko od nje. Finska i Estonija su mi osrednje. Najbolja međutim ovim zemljama mi je San Marino. Ne slažem se s Farukom da će Serhat i njegova pjesma biti predmet sprdnje među fanovima. Možda među nekima da, ali ja nisam jedan od njih, a koliko sam primijetio, ima ih još koji dijele moje simpatije prema Serhatu i pjesmi “Say na na na”.

 23. Nina — 14. travnja 2019. u 15:58

  Da nema Islanda, Portugal bi bio moja zlatna kanta. Ko da sam dala dici lonce, pa sad roštaju! Nadam se neprolasku.
  Finska mi se sviđa. Nije sad vrh vrhova, ali mogu je vidjeti u finalu.
  Danska mi se jako sviđa. Istina je sve što ste napisali i za reklame i za Zoe… Ali baš mi je super!
  Estonija i refren me baš nerviraju. Ah ta rima! A Goodbye to yesterday mi je bio genijalan.
  San Marino i Serhat su mi super! I didn’t know u prvoj sporoj verziji još i dan danas slušam. Nadam se da će proći u finale i ostvariti najbolji rezultat za San Marino do sada!

 24. Arctic Monkey — 14. travnja 2019. u 15:53

  Finska 6/10 meni je ovo ok
  Danska 4/10 njah
  Estonija 2/10 nervira me uzasno, cak mi je neslusljivo u nekim momentima…
  San Marino 1/10 uzas i tragi-komedija…
  Portugal 1/10 ljudi trpaju ovo visoko jer misle da su kul ako vole nesto “drugacije”. Ovo jeste nesto novo na esc ali vise prilici nekom plemenskom partiju ili kultu i vise je pogodna za izvođenje nekog rituala isterivanja duhova nego za veliku scenu najgledanijeg muzickog takmicenja.

 25. Diavolo — 14. travnja 2019. u 15:41

  PORTUGAL – iako nije bio moj glavni favorit na njihovom predizboru (bio mi je 2.) moram reći da sam zadovoljan sa ovom pjesmom. Najveći adut ove pjesme je originalnost. Možete svašta reći o ovoj pjesmi, ali ne možete reći da pristup scenskom nastupu i instrumental nisu originalni. Što se tiče vokala, ne znam je li je to stvaran Conanov domet ili ne, ali moglo bi to i bolje. Ono što mi se ne sviđa je nakit na njegovoj bradi i jagodičnoj kosti te na rukama. Što se tiče plesača sa strane, nakon nekog vremena sam se i na njega navikao. Što se tiče pozicije na kladionicama, sasvim zasluženo. (8/10, ocjena 3, TOP41: 14/41)
  _ _ _ _ _
  FINSKA – dosta sam se iznenadio kad sam vidio Darudeovo ime kao predstavnika Finske. S dosta očekivanja sam čekao čuti njegove pjesme. Na kraju je ispalo da mi se svidjela samo jedna, pjesma pod nazivom Superman. Ta pjesma je imala nekakav Darudeov pečat, nešto što je u instrumentalu koristio i u već izlizanom Sandstormu, tako da smatram kako su Finci krivo izabrali. Što se tiče pobjedničke pjesme, MEEEH. Pjesma me uopće nije očarala, niti najmanje. Ova vrsta glazbe (EDM) kao što joj i samo ime kaže je rađena u svrhu pokretanja želje za plesom publike/slušaoca. Mene ova pjesma niti malo na to ne navodi. Ostajem ravnodušan na ono što slušam, a vjerujte mi da sam se naslušao dosta EDM-a u svom životu, pošto mi je to najdraža vrsta glazbe. Pravi primjer odličnog EDM-a je ovogodišnja estonska pjesma, no o njoj uskoro nešto više. U svakom slučaju, ovo je finski i Darudeov totalni promašaj. Toliki da ovu pjesmu ne bih volio slušati u dva puta. I da, što se tiče vokala, to u audio verziji zvuči solidno, ali u live-u je čista katastrofa. Nešto tipa prošlogodišnjeg poljskog nastupa i live vokala. Ravno kao ploča, monotono, vrlo loše za uši. (3/10, ocjena 1, Top41: 35/41)
  _ _ _ _ _
  DANSKA – hmmmm… Danci su imali sigurno bolji izbor u one dvije dame s pjesmom ”League of Light”, no dobro. Što je tu je, ionako su sve zemlje ove godine krivo odabrale. Previše sladunjava pjesma sa neobičnim (za Dansku) francuskim stihovima, ali mi čak ta promjena jezika paše. Kadriranje je simpatično zamišljeno, ali meni je taj nastup, ali i sama pjesma, više za dječji eurosong nego za ovaj pravi. Budimo realni, više ozbiljnijih pjesama se našlo na dječjem Eurosongu (recimo Kazakhstan) nego što je ova pjesma. A da ne govorimo o tekstu, ovaj ”Love is forever and everyone” je toliki klišej, negdje u rangu sa ”Ljubav je heroj”. (6,5/10, ocjena 3, Top41: 23/41)
  _ _ _ _ _
  ESTONIJA – Aviciiiii is aliveeeee! Šalu na stranu, ali morate priznati da ova pjesma neodoljivo podsjeća na neke njegove uspješnice. Sve što sam rekao za finsku pjesmu u ovom je slučaju obratno. Jednostavno pjesma koja te diže iz pepela. Nema šanse da pjesma prođe, a da barem malo ne pomisliš/uradiš neki dance move. Ovo je pravi primjer uspješnog EDM-a, točnije housea, a još preciznije folk-housea (https://www.youtube.com/watch?v=jv-kNxMsR_s). I da, @vix-2-new .. letimično sam prešao komentare i vidio link, pa onda komentar. Ta tvoja poveznica sa ovom pjesmom o Guette nema uopće nikakvog smisla. Svatko tko malo više prati EDM scenu će isto reći. Da je ovo pjesma od pokojnog Aviciia, vjerujte mi, danas bi brojala stotine milijuna pregleda na youtube-u. Što se tiče teksta, eh.. on u EDM glazbi nije nužno na prvom mjestu. Ne biste vjerovali to je beat i želja da se nekoga potakne na ples. A vidim da su urednici generalno davali iste ili veće bodove Serhatu, pa dragi moji urednici, Victor Crone je doktor znanosti za tog vašeg Serhata. I vokalom i tekstom. LP. (10/10, ocjena 5, Top41: 2/41)
  _ _ _ _ _
  SAN MARINO – hmmm… kada vidim da je skupio isto bodova kao Victor Crone pojavi mi se knedla u grlu, a naše urednike počinjem shvaćati neozbiljno. Sad tekst nije bitan? Vokal isto? Nemam ništa pametno reći o pjesmi, pošto će ocjena govorit sama za sebe. (1/10, ocjena 1, Top41: 40/41)

 26. NeverLetYouGo — 14. travnja 2019. u 15:04

  Portugal top 10, sviđa mi se jako,
  Finska top 15, meni je pjesma legla na prvu, trebalo bi poraditi na vokalu ali za prvo polufinale jedna od boljih po meni.
  Danska tesko u finale ali negdje iza 20 mjesta ako prode, prejaka je konkurencija u polufinalu,
  za San Marino bi voljela da uđu opet u finale ma da sumljam.

 27. Eurovisionfan — 14. travnja 2019. u 15:00

  Poredak:
  1. Estonija
  2. Portugal
  3. San Marino
  4. Danska
  5. Finska

 28. Eurovisionfan — 14. travnja 2019. u 14:54

  Portugal
  Stalno mijenjam misljenja o ovoj pjesmi. Na samom pocetku mi je bila bezveze i nista posebno, kasnije mi je bila u TOP5, a sada mi opet nije nesto. Sviđa mi se poruka pjesme i generalno instrumental, pogotovo taj indijski melos. Ovdje stvarno ima svačeg, ali sve je nekako mlako i blijedo

  Finska
  Prilicno dosadna pjesma. Sam pocetak pjesme mi se sviđa i zvuci zaista obecavajuce, ali kasnije postaje dosadna. Ranije mi se svidio taj dio pred refren, ali sada mi nije nista posebno. Nekako ne vidim nikakve energije, sve je nekako mrtvo. Release Me i Superman su bile bolje opcije za Eurosong, ali s obzirom da se Look Away njima dvojici najvise svidjela, imala je najbolji nastup i pobijedila je

  Danska
  Ono sto je najveca prednost ove pjesme je sto zvuci opustajuce dok je slusas. Jako mi se sviđa to sto pjesma vuce na te neke devedeste, nesto kao Blackbird samo u drugacijem stilu. Međutim mene ova pjesma uopste ne dotice. Smatram da ima pjesama koje vise zasluzuju finale, ali i koje bi ucinile finale zanimljivijim

  Estonija
  Iako isfurana tematika i tekst, meni se ova pjesma sviđa. Izvođac je karizmatican i scenski nastup je bio stvarno odlican. Ja njega vidim kao sigurnog finalistu, iako nije favorit. Ako prođu dalje volio bih da ili otvore ili zatvore finale

  San Marino
  Guilty pleasure. Ono sto se ljudima sviđa kod ove pjesme je sam Serhat. Njegova osobnost “dize” ovu pjesmu. Realno pjesma je napravljena za 5 minuta i nema se tu sta puno pricati, ali pjesma je fora. Zanimljiva je, donosi neku pozitivu i stvarno bih volio vidjeti San Marino u finalu, cisto jer bi finale uz Serhata i Say Na Na Na bilo zanimljivije #DaddySerhatwillmakeit

 29. Fanatik — 14. travnja 2019. u 14:42

  1. Danska (8/10, ocjena 4)
  2. Finska (6/10, ocjena 3)
  3. Estonija (5/10, ocjena 3)
  4. San Marino (4/10, ocjena 2)
  5. Portugal (1/10, ocjena 1)

  Danska pjesma je baš simpatična i ugodna za slušanje.
  Finska pjesma nije loša, ali ima i boljih.
  Estonska pjesma mi je predvidiva i generična, ovakvih pjesama ima milion.
  San Marino se zove “Say Na Na Na” a meni je “Say No No No”… samo ću to reći i ništa drugo.
  Portugalska pjesma je užasna. Toliko je konfuzna i neslušljiva. Što je više slušam, to mi je sve gora i gora i gora. Osiris je bog u staroegipatskoj mitologiji, a ova pjesma i jest za starog Egipta. Nastup samo pogoršava moj kompletan dojam o pjesmi, a čini mi se čak i da Conan falšira. Da nema Islanda, od mene bi Portugal dobio zlatnu kantu.

 30. escalien — 14. travnja 2019. u 14:39

  Portugal mi je čak ok i sviđa mi se. Finska mi mogla u finale. Danska pjesma je pisana za Eurosong 2011. Estonski Vilibor Sinčić nit lijevo nit desno, mislim da će biti na granici za finale. I love Belarus nanana.. San Marino zaslužuje direktan plasman u finale svake godine pošto je najmanji .

  Poredak ove grupe

  Portugal +
  Finska +-
  San Marino -+
  Estonija -+
  Danksa —

 31. L'essenziale — 14. travnja 2019. u 14:37

  Portugal – 1/10 moje 40. mjesto. Jedino gore od ovoga mi je Island. Volim Portugal jer uglavnom pjevaju na materinjem jeziku i gotovo uvijek je fado prisutan. Palac gore zbog toga.
  Finska – 5/10 moje 24. mjesto. Nit smrdi, nit miriše. Prosjek. Pregaženo vremenom. Možda se provuku u finale, ali bih čak rađe da tamo prođu (POR, ISL, GRU, POLJ, AUS) pa da se te 3 minute ljutim na koju foru su prošli u finale, ovako ću 3 minute odlutati mislima…
  Danska – 7/10 moje 12. mjesto. Sviđa mi se ova pjesmica, kao podloga za reklamu T-coma. Baš onako razveseli i razvedri dan. Na francuski (iako ga uopće ne razumijem) zvuči čak i puno bolje. Što se mene tiče finale sigurno.
  Estonija – 6/10 moje 16. mjesto. Vjerujem da će proći u finale. Nešto što neću prebaciti ako čujem na radiju u autu. Jednostavno, nenametljivo, ali i ne ambiciozno.
  San Marino – 5/10 moje 27. mjesto. Soft disco, retro. Meni je ovo ok. Ne sumnjam da će turska dijaspora ovo pogurati u finale. Nemam ništa protiv. Djevojčica na kraju mi je so cute: say na na na 🙂 baš me razveseli 😀

 32. SwedenEurovisionFan — 14. travnja 2019. u 14:31

  Portugal – Ako je nešto drugačije od standardnog, što god to standardno bilo, ne znači nužno i da je dobro. Nastup je odbojan, ono nakačeno na donjoj čeljusti je potpuno nepotrebno, a takva krajnost graniči sa zdravim razumom. Samu pjesmu ne mogu ocijeniti jer nastup ubija svaki pokušaj za slušanjem same pjesme. Potpisujem Farukovu ”potresnu sudbinu grlice na halucinogenim drogama”.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 39/41.
  Finska – Pjesma je zapravo dosta prosječna i jako repetitivna, pogotovo ”Look Away” dio. Međutim, vrlo dobro osmišljen scenski nastup ju izdvaja i definitivno spašava, stoga mislim da će proći u finale.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 18/41.
  Danska – Ovo je tako happy, sretna i vesela pjesma, a opet krije tako snažnu poruku u sebi. ”Why we make it though, the World has had enough, don’t get too political” ? Nagrada za najbolju rečenicu ove godine! Pjesma, tekst, ritam, sve je tako jednostavno i zarazno, a sama Leonora se perfektno spaja s pjesmom, pomalo podsjeća i na Zoe iz Austrije (2016.). Dio na francuskom, njemačkom i danskom se tako lijepo uklopio i ovo apsolutno želim vidjeti što je moguće više u ukupnom poretku! Finale bi trebalo biti neupitno.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 4/41.
  Estonija – Osjeti se prizvuk Aviciija, but who cares! Super pjesma sa zanimljivom koreografijom, posebno u (unaprijed nasnimljenih) 30 sekundi između 2:21 i 2:51. Još jedan efekt iznenađenja je kada se ženska pojavi na pozornici out of nowhere, što je samo dodatni plus. Bravo Estonci, nakon prošlogodišnje opere ovo je čisti užitak i nadam se da ćemo Victora slušati dva puta.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 6/41.
  San Marino – Aaand Serhat is BACK hahaha. Dance pjesama općenito na ovogodišnjem Eurosongu nema puno, no bolje da nema ni ove. Doduše, da je catchy, je, ali ima previše ponavljanja riječi ”na na na” na, ionako loš tekst. Međutim, stavivši ih da zatvaraju polufinale mogli bi dobiti puno glasova, iako i dalje vjerujem da je ulazak u finale ravan senzaciji.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 32/41.

 33. Vix-new-2 — 14. travnja 2019. u 14:27

  Ovaj način glasanja je dosta bolji i neizvjesniji. 😀 Ali duboko sam razočaran vašim ocjenama.
  41.Gruzija??? Hajd to i mogu razumjeti, ali Australija 40 od 41. BLJUV.
  A sad da komentiram ove zemlje:
  PORTUGAL-Ne mogu se nikako naviknuti na ovu pjesmu. Ne odgovara mi. Ali se treba priznati da je jedna od najorginalnijih ove godine, donosi nam možda najspecifičniju muziku. Istaknut će se sigurno, a siguran sam da će ući u finale. Ako uđe u finale sumnjam da će ostati na zadnjim mjestima tako da joj predviđam visok plasman (ako uđe u finale.) Milka draga hoćeš ti ijednoj pjesmi dati 2? Nadam se da nisi profesorica u nekoj školi jer učenicima bi uzela svo samopouzdanje. Također vidim u anketi da ova pjesma za sad ima 38% petica, 3 i 4 nema ..dok zbroj 1 i 2 je 62%. Znači ovo je novi Toy 2019. Al greška iz 2018. ne smije se ponoviti, ovo ne smije primirisati top5.
  FINSKA-Čak mi se nije dalo čitati komentare, a niti napisati svoj vlastiti. Pjesmu sam poslušao. Sviđa mi se, al to je ona pjesma koja služi samo da popuni program…nikakva pobjeda, a sumnjam da će i u finale. Nastup s nacionalnog izbora je zanimljiv, a pjevačev glas mi je fantastičan iako nije za ovu pjesmu.
  DANSKA- Ne da mi se komentirati. :/ Pjesma mi je postala toliko dosadnjikava, iako mi je nekad davno bila u top10 (tijekom izlaženja pjesama.) Ova pjesma je slatka,itd. Milka čokolada reklame, vip mobiteli itd,švicarsko mlijeka, Hajdi crtani…sve mi to nekako više za dječju publiku ili mlade tinejdžerice.
  ESTONIJA- Plagijat Zare i Guette, 0.35 sekunda i ostatak…. https://www.youtube.com/watch?v=MoHnffhBwqs
  Do dana današnjeg ne mogu vjerovati da ih nitko nije prozvao. A našu Kraljićku su mučili s Uncoverom.
  SAN MARINO- Teška parodija, ali ovo Eurosongu treba. Iako po mojim bodovima ne zaslužuje finale, ako se nađe u finalu bit će mi drago. San Marino treba svima biti motivator. Trebaju promijeniti ime države u “Never give up.” 🙂

 34. L'essenziale — 14. travnja 2019. u 14:18

  Redni brojevi uz zemlje? Jel nam to otkrivate konačan poredak Razmišljamo na glas? 😉

 35. Luksi — 14. travnja 2019. u 14:06

  portugal i danska su mi na granici za zlatnu kantu, ali prije bih je dao portugalu… uzas
  opcenito jako losa grupa

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?