Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (6) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (6)

  12 min za čitanje   28 komentara

Naš ovogodišnji Razmišljamo naglas ulazi u završnu fazu. Ne računajući zemlje iz današnjeg nastavka, ostalo je još 15 zemalja za obraditi. No koje su zemlje dospjele između 16. i 20. mjesta, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


20. AUSTRIJA

Andrea: Austrija mi je privatno jedna najdražih europskih zemalja te stoga svake godine puno očekujem od njih na Eurosongu. Nekad se razočaram nekad ne, a ove godine sam se razočarala. Stalno očekujem kao neki klimaks u pjesmi, ali on se ne događa. Limits mi djeluje kao uspavanka, a uspavanke se rade tako da slušatelj jedva čeka da završi (pa zaspe).

Ocjena: 4/10

Bartol: Na prvu loptu ovu pjesmu i nisam toliko primijetio jer je isti dan svoju pjesmu izbacio Duncan. No kako sam krenuo preslušavati sve pjesme ovog Eurosonga, zaljubio sam se u Limits. Paenda ima predivan, baršunasti glas, a nakon prošlogodišnjeg uspjeha očekujem da Austrijanci ponovno ulože u nastup. Minimalno, ali čarobno.

Ocjena: 9/10

Bojan: Pjesma mi se svidjela na prvu i mislim da sam je pozitivno prokomentirao nakon što sam je prvi put čuo. Ovo „you“ ostaje i nakon završetka u pamćenju. Ne znam kakav nastup pripremaju, ali vjerujem da mogu u finale.

Ocjena: 7/10

Faruk: Ova pjesma je test strpljenja za one koji ju slušaju. Jednostavno, kao svaki dizelaš na -1°C ovo ne pali iz prve. Morate sačekati da prođe monotona strofa i dočekati refren koji, barem meni, baš lijepo leže na dušu. U drugoj strofi stvari već počinju da lijepo rastu, da pjesma iz amorfne mase cvileža prerasta u pjesmu vrijednu slušanja. Ishod je teško predvidjeti.

Ocjena: 6/10

Luna: Osobno mi je tu negdje na razini Nizozemske, možda mrvicu draža. Međutim, pjesma je većinu vremena ravna, i onda kad se čak počne nešto zbivati, opet se vrati u svoju ravnoću. Meni osobno je više za slušanje tijekom hladnih i depresivnih dana.

Ocjena: 6/10

Marija: Toliko sam toga htjela napisati vezano uz ovu pjesmu da sam se minutama trudila napisati išta i na pravi način izraziti oduševljenje nečime što ne podilazi trendovima Eurosonga. Nečime što je napravljeno toliko minimalistički da je cijela umjetnost zapravo u tome. Još se jednom potvrdilo kako za dobru pjesmu nisu potrebni nikakvi krikovi i vriskovi i vrludanje visokim notama u želji za dokazivanjem nečega nekome. Već je dovoljno biti jednostavan i dozvoliti toj jednostavnosti da pronađe put do srca slušatelja. Ovoj pjesmi ne odgovara nikakav boom efekt, nikakva screaming diva. Ovoj pjesmi odgovara jednostavnost. U tome je cijela ljepota.

Ocjena: 8/10

Milka: Vjerujem da će ova skladba dobro proći kod žirija. Vidim da je puno ljudi stavljaju u svoj top 10. Meni je ova skladba dosadna i pomalo iritira me njezin način pjevanja.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 42/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,0

anketa 1187

Austrija 2019.

Ukupno glasova: 193

 • Ne sviđa mi se (2) [75 / 39%]
 • OK je (3) [50 / 26%]
 • Užasna je (1) [28 / 15%]
 • Dobra je (4) [23 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [17 / 9%]


19. UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Andrea: Ono što u narodu kažu – nit’ smrdi nit’ miriše. Pjesma je okej, nastup je super, Michaelov vokal je fantastičan. Mogao bi on pokupiti neke bodove, ali sumnjam da će UK uspjeti ostvariti top10 rezultat. Živi bili pa vidjeli.

Ocjena: 6/10

Bartol: UK se aktivno trudi da ne ostvari plasman veći od 20. mjesta. Možda bi im bilo pametnije da novce kojima plate Månsu za vođenje You Decide zadnjih par godina ulože u bolje pjesme. Fantastično dosadna pjesma. Nadam se da će Njemačka, Španjolska i UK biti pravilno raspoređeni u natjecanju da imam dovoljno pauza.

Ocjena: 3/10

Bojan: Meni je pjesma bila dobra od prvog puta kad sam je čuo. Melodija je dobra, refren je pamtljiv, a dio s pratećim vokalima obožavam. Ukoliko uživo izvede dobro pjesmu i nastup bude dobar, može biti ovo još jedan dobar plasman za UK nakon mnogo godina.

Ocjena: 8/10

Faruk: Dobro utabanim stazama naše nesretne SuRie ove godine hodi mlađahni Michael s pjesmom, tematski i aranžmanski, vrlo sličnom svojoj prethodnici. Meni se ova pjesma sviđa – ugodna je, lijepo napreduje i nema nekakvih umjetnih „stani, pa gledaj“ trenutaka. No, bojim se da će, ne odluči li se neki novi revolucionar da „poboljša koreografiju“ predstavnika UK, brzo pasti u zaborav.

Ocjena: 6/10

Luna: Nije ni čudno da ju je John Lundvik htio za Melodifestivalen, svaka nota doslovce vrišti „melodifestivalenska balada“. Ako je Too Late For Love ažurirana verzija prošlogodišnje austrijske pjesme, onda je Bigger Than Us ažurirana verzija Johnove prošlogodišnje pjesma s Melodifestivalena. Ovo uz dobro postavljenu scenografiju može napraviti čudo.

Ocjena: 8/10

Marija: Tko bi rekao da će se i UK izvaditi iz blata generičnosti u kojem su svake godine prednjačili. Istina, nije ni Bigger Than Us remek djelo i potencijalni vječni hit Eurosonga, ali je svakako dobar korak prema ostvarenju boljih rezultata. Michael ima pjesmu s kojom može pokazati ono što najbolje zna. A to je pjevati. Dovoljno dobra pjesma može preživjeti i bez posebnih efekata i zato bih ja, da me se ikojim slučajem nešto pita, cijeli fokus pjesme stavila na njega i dopustila mu da svojim glasom pažnju usmjeri prema sebi.

Ocjena: 7/10

Milka: Ovo  nije loše, ali ipak ne vjerujem da će napraviti neki bum.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 44/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,286

anketa 1188

Ujedinjeno Kraljevstvo 2019.

Ukupno glasova: 197

 • OK je (3) [83 / 42%]
 • Dobra je (4) [46 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [29 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 14%]
 • Užasna je (1) [11 / 6%]


18. IZRAEL

Andrea: Meni je ovo, izuzev Nizozemske, možda i najbollja ovogodišnja balada. Jedino što nije po mom ukusu je Kobijev vokal, koji je mrvicu predubok i ne slaže mi se uz ovu pjesmu. Očekujem dosta bodova publike. Za žiri ne znam, domaćini su ali…

Ocjena: 7/10

Bartol: Vrlo emotivna balada s lijepom porukom, koja je dosta podcijenjena od strane fanova. Meni se osobno baš sviđa, vrlo je ugodna za slušanje i Kobijev glas je vrlo ugodan, s tim skokovima u falset. Mislim da zaslužuje biti na lijevoj strani tablice u finalu.

Ocjena: 8/10

Bojan: Ovo je korektno i dostojno jedne zemlje domaćina. Msilim da se neće obruka i da će osvojiti jedno solidno mjesto. Vjerujem da će prije žiri cijeniti ovo nego što će to publika.

Ocjena: 5/10

Faruk: Ova pjesma stiže kao konačni dokaz mog prokletstva da me Izrael u zadnjih deset godina oduševio svakom (!) pjesmom, osim one iz 2018. kojom su pobijedili. Filmska power balada koja me kupila emocijom i jedinstvenim Kobijevim vokalom zaslužuje da, ako ništa drugo, izbjegne prokletstvo domaćina koji već nekoliko godina drži fenjer na začelju poretka.

Ocjena: 9/10

Luna: Još je početnih 20 sekundi ok, a sve ostalo je „dramatično dosadno“. Žalim, ali nije “moja šolja čaja”.

Ocjena: 2/10

Marija: Zaljubila sam se u ovu baladu, u ove riječi i ovu melodiju i od njezinog premijernog izlaska ne prestajem ju slušati. Toliko emotivno da se svaki put ponovno ježim, toliko vokalno dobro da mi ga je užitak slušati, ma jednostavno – savršeno. Uz Makedoniju, najbolja ovogodišnja balada.

Ocjena: 9/10

Milka: Nakon prvog slušanja pjesme pitala sam se “što je ovo”? Ali tiјekom narednih slušanja, pjesma i nije tako loša. Sviđa mi se Kobijev glas i sve u svemu cijela pjesma mi je zanimljiva, iako ne prognoziram neki visoki plasman.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 46/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,571

anketa 1189

Izrael 2019.

Ukupno glasova: 184

 • OK je (3) [57 / 31%]
 • Ne sviđa mi se (2) [46 / 25%]
 • Jako mi se sviđa (5) [33 / 18%]
 • Dobra je (4) [27 / 15%]
 • Užasna je (1) [21 / 11%]


17. ŠPANJOLSKA

Andrea: La Venda mi je od samog početka u vrhu mojih favorita. Plesna i zabavna pjesma koja je nedostajala ovogodišnjoj konkurenciji. Miki je izrazito karizmatičan i dobro iznosi pjesmu na pozornici. Španjolci bi konačno ponovno mogli ostvariti dobar rezultat.

Ocjena: 9/10

Bartol: Wow pa ovo je stvarno bolje nego prošle godine! Ako je nesuđeni ljubavni duo bio 23. onda Miki svakako zaslužuje predivno 22. mjesto. Izuzetno repetitivna i dosadna pjesma, koja stvarno nije trebala doći do eurovizijske pozornice, ali budući da su neki natjecatelji sa puno boljim pjesmama odlučili biti neprofesionalni zbog osobnih uvjerenja (čitaj Maria), a neki natjecatelji s boljim pjesmama nažalost nisu uspjeli doći do izražaja zbog Mikijeve deračine (čitaj Julia), moramo se zadovoljiti sa ovim.

Ocjena: 3/10

Bojan: Miki ima zanimljivu pjesmu i njegova energija na pozornici samo ovu pjesmu diže na viši nivo, što je pokazao na Gali Eurovisíon, ali i na nastupima poslije na kojima je izvodio ovu pjesmu. Vjerujem u mnogo bolji plasman od prošlogodišnjeg jer ova pjesma to i zaslužuje. Neka realnost, po meni, je sredina tablice.

Ocjena: 7/10

Faruk: Na neke stvari treba upozoriti dok nije prekasno. Naprimjer, na klimatske promjene, na prenaseljenost planete, na Živi zid i na užasnu zaraznost ovog refrena. Dva slušanja i već po čitav dan pjevušim „La venda ya caaaaayo“. Moju prvobitnu skeptičnost zamijenila je blaga simpatija i sad se nadam da će Miki, ako ništa drugo, izbjeći sudbinu svojih prethodnika.

Ocjena: 7/10

Luna: Da sam ja ne’ko, zabranila bih Španjolcima da rade revamp pjesmama koje mi se sviđaju. Da je ostala stara verzija s OT-a, ovo bi bila čista desetka, ali usporediti novu verziju sa starom je kao reći da ti je Juicyvita Limun bolja od Cedevite Limun. I ne, nitko mi ne može reći da je Juicyvita bolja od Cedevite, kao što ne može reći da je nova verzija bolja od stare.

Ocjena: 7/10

Marija: Eh, Španjolci. Oni nikako da nauče iz svojih grešaka. Tako su recimo, nadam se, shvatili kakvu su grešku učinili ne poslavši Lo Malo u Lisabon, pa su se onda pokušali iskupiti ovime. Na njihovu žalost, ovo će se pokoji put pustiti u Euroclubu, možda na nekom internom partyju eurovizijskih fanova  i nigdje drugdje. Zaboravljivo i jeftino.

Ocjena: 3/10

Milka: Moram priznati da nisam htjela da ova pjesma pobijedi na španjolskom nacionalnom izboru, ali nakon nekoliko slušanja počela mi se sviđati. Čak sam počela razmišljati hoće li Španjolska s ovakvom spanish fiesta pjesmom konačno završiti u top 10? Ali nakon promjene verzije nisam toliko sigurna. Ono “hej” pratećih vokala mi se ne sviđa, a latino zvuk koji su dodali mi je suvišan. Jedno je sigurno da će Miki s plesačima na sceni napraviti tulum, kako kaže u pjesmi la vida loca, a i pjesma ima lijepu poruku. Tko zna, možda će završiti na nekoj višoj poziciji od onih dosadašnjih 20 i nešto.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 46/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,571

anketa 1190

Španjolska 2019.

Ukupno glasova: 193

 • Jako mi se sviđa (5) [66 / 34%]
 • Dobra je (4) [62 / 32%]
 • OK je (3) [40 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [15 / 8%]
 • Užasna je (1) [10 / 5%]


16. MAĐARSKA

Andrea: U početku sam je stavljala na dno ljestvice, ali sada mi je mnogo mnogo draža. Sviđa mi se Jociev vokal i autentičnost. Možda pjesmi nedostaje neki trenutak da je uzdigne, izdvoji iz mase, ali ponekad je jednostavnost upravo ono što ti donese glasove. Pjesma mi je s revampom postala još i bolja.

Ocjena: 6/10

Bartol: U alternativnoj stvarnosti, ova pjesma bi bila u konkurenciji A Dala 2017, i onda bi umjesto Pape Jocija na Eurosong išla Gabi Toth ili Zavodi+Oliver Berkes, a Papa Joci bi pokorio 2019. s Origo. No nažalost, živimo u ovoj stvarnosti, gdje je puno bljeđa pjesma drugi pokušaj istog pjevača na ovome natjecanju. Na granici finala, ni blizu savršenstvu kakav je bio Origo.

Ocjena: 6/10

Bojan: Baš kao što sam napisao kada sam se osvrtao na sve mađarske pjesme koje su bile u finalu nacionalnog izbora, i isto mišljenje se zadržalo i sada. Joci se vratio sa slabijom pjesmom od one s kojom se predstavljao prije dvije godine. Zbog sve različitosti mislim da će biti u finalu, ali da će ipak to biti drugi dio tablice.

Ocjena: 5/10

Faruk: Opasnost prebrzog povratka na Eurosong je što će ljudi preoštro povlačiti paralelu s prethodnom pjesmom. Upravo se to dešava s Jocijem. Složit ću se s kolegama da ovo nije baš razina pjesme Origo, ali je daleko od bezvezne i loše pjesme. Emocija zbog koje smo voljeli Origo je i ovdje glavni adut cijele priče. Plus za Mađare koji već treću godinu zaredom šalju pjesmu na svom jeziku.

Ocjena: 7/10

Luna: Prije dvije godine, napisala sam da nisam fan Origa, ali da cijenim kvalitetu. Ovog puta, opet cijenim kvalitetu, ali i priznajem da sam fan mađarske pjesme. Također, moram posebno pohvaliti sjajno odrađen revamp pjesme (posebni pozdrav Španjolcima).

Ocjena: 10/10

Marija: Možda ćemo opravdano reći da ovo ne dostiže dosege Origa i rezultatski je pitanje koliko će se ponoviti. Ali, meni je ovo baš posebno, Joci Pápai posebno. Ima nešto u njegovom glasu, u emociji, u onom na-na-na-na da i iako ne znam o čemu pjeva vjerujem mu svaku riječ. Moj glas odavno ima.

Ocjena: 9/10

Milka: Ova pjesma mi je nekako blijeda, jedino što sam upamtila je ona na na na na na i zviždanje.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 47/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,714

anketa 1191

Mađarska 2019.

Ukupno glasova: 193

 • OK je (3) [53 / 27%]
 • Dobra je (4) [52 / 27%]
 • Jako mi se sviđa (5) [44 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [30 / 16%]
 • Užasna je (1) [14 / 7%]


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak šeste grupe:

 1. Mađarska 47/70 (6,714)
 2. Španjolska 46/70 (6,571)
 3. Izrael 46/70 (6,571)
 4. Ujedinjeno Kraljestvo 44/70 (6,286)
 5. Austrija 42/70 (6,0)

– Pojašnjenje za prednost pri izjednačenju:

 • Austrija Hrvatska (iz petog nastavka) imaju isti broj bodova (42). Međutim, Austrija je dobila prednost u ukupnom poretku jer je njezina najviše dobivena ocjena devetka (Bartol), dok je najviša ocjena koju je dobila Hrvatska osmica (Milka).
 • Španjolska Izrael imaju isti broj bodova (46). Međutim, Španjolska je dobila prednost u ukupnom poretku jer je njezina najviše dobivena ocjena desetka (Milka), dok je najviša ocjena koju je dobio Izrael devetka (Marija i Faruk).

– Šesta grupa RNESC2019 najviše se svidjela Mariji, a najmanje Bartolu.

– Milka Luna dale su svoje prve ovogodišnje desetke. Luna je svoju prvu desetku ove godine dala Mađarskoj, a Milka Španjolskoj.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava28

 1. Lujka s ukusom — 20. travnja 2019. u 20:21

  1. Austrija – jako underrated, moje 9. mjesto
  2. UK
  3. Španjolska
  4. Mađarska
  5. Izrael

 2. SwedenEurovisionFan — 20. travnja 2019. u 20:02

  @vix-2-new Od tih 15 zemalja, koje su ostale, u mom Top15 je njih samo 6. Tako da ja ne bih mogao reći da sam baš zadovoljan s obzirom na vlastiti ukus, ali neću to reći jer naravno nemamo svi isti ukus i mišljenja 🙂 Ipak, najsretniji bih bio kad bi u Top3 bila Švedska, a u Top10 Srbija 😀

 3. ace — 20. travnja 2019. u 19:35

  1. Mađarska definitivno, jednodtavno volim taj zvuk i nenametljivo je. 8/10

  2. UK fino, zabavno, energicno. 7/10

  3. Izrael zanimljiva balada i vokal, da nisu domacini moglo bi tu biti svasta 7/10

  4. Austrija 3/10

  5. Španjolska ja ne kuzim kome to moze biti iole dobro, za mene je ovo joke entry 1/10

 4. SwedenEurovisionFan — 20. travnja 2019. u 19:34

  Dakle, u ponedjeljak saznajemo kojih će se 10 država, od ovih 15, naći u Top10 urednicima 🙂
  Ostale su još, abecednim redom, ove države:
  Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Belgija, Cipar, Grčka, Italija, Malta, Nizozemska, Rusija, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska.

 5. imperator — 20. travnja 2019. u 19:20

  AUSTRIJA
  Da mi se kojim slučajem i ova balada svidjela pomislio bih da nešto nije u redu sa mnom..
  Onaj tko je depresivan, predlažem mu da ne otvori ovu pjesmu jer na depresiju stavlja samo gorku sol.. ja predlažem znatno bolju varijantu.. pustite "Lonely Day" od "System of a down" i stavit ćete šafran na svoj depresiju..
  budite depresivni sa stilom 😉 1/10
  —–
  UK
  Konačno nešto i od Britanaca.. no, godine taboranja po dnu (i Brexit.. psssst) učinili su svoje pa ih ni ova pjesma neće odvesti na lijevu stranu tablice.. da je kojim slučajem Švedska poslala ovo u Tel Aviv, pričali bi druge priče, o onima o Top 5 plasmanu, a sad.. ??
  no, ja sam i više nego zadovoljan.. ne pamtim kad sam imao britansku esc pjesmu na play listi .. 7,5/10
  —–
  IZRAEL
  Ne tako davno mi je Kobi bio u Top 5, a sad je skliznuo bliže sredine ljestvice.. no na svu sreću, postavljam rampu i zadržavam Izraelce na tom mjestu jer pad ispod 20. mjesta nije moguć ni realan.. uostalom, nije se poželjno zamjeriti takvoj sili čiji stanovnici posjeduju vještine krav mage.. 6/10
  vjerujem da će Isla Fisher biti ponosna na glazbeni uspjeh svog supruga
  —–
  ŠPANJOLSKA
  Da je kojim slučajem Maria odlučila provesti žešću kampanju odlaska na esc, nitko živ u španjolskom izboru ne bi imao šanse pa čak ni simpatični Miki..
  to naravno ne znači da neću uživati u "La Vendi", ali.. nije to to.. Maria bi puno bolje pristajala na toj pozornici.. 7/10
  ——
  MAĐARSKA
  Sjeverni susjedi idu s istom pričom kao i prošle godine, samo s drugim aranžmanom.. ponovno priča o ocu samo na nježniji, širokom europskom pučanstvu, pristupačniji način..
  meni je "Origo" bio poseban uglavnom samo zbog violine, a "Az En Apam" je nešto što me dira u srce bez pomoći božanstvenog instrumenta.. 8,5/10
  ———————————
  Zasad najbolja skupina RN-a
  1. Mađarska 8,5/10
  2. UK 7,5/10
  3. Španjolska 7/10
  4. Izrael 6/10
  5. Austrija 1/10

 6. Sekret — 20. travnja 2019. u 19:17

  1) Španjolska-Ocjena 4 i moje 19. mjesto
  2) Izrael-Ocjena 3 i moje 24. mjesto
  3) Mađarska-Ocjena 3 i moje 27. mjesto
  4) UK-Ocjena 2 i moje 36. mjesto
  5) Austrija-Ocjena 2 i moje 41. mjesto ?

 7. LoveWave — 20. travnja 2019. u 19:01

  AUSTRIJA- ja sam također puno više očekivao od njih. Prošle godine moj top 5, ove godine bottom 5. Stvarno ne znam što bih napisao pozitivno za ovu pjesmu. Monotono i dosadno od prve do zadnje sekunde. Taman kad pomislim da bih se mogao unijeti u pjesmu, odjednom sve padne u vodu. Mislio sam da će biti dosta niže u RN. 2/10
  UK- s druge strane za njih sam mislio da će ići za koje mjesto više u projektu. Koliko god mi je pjesma bila bezveze na prvu, toliko mi je sad odlična. Došla je do mene nakon nastupa u “Zvijezde pjevaju”. Super vokal, a pjesma ima i glavu i rep kako se kaže. Jedina zamjerka je što je sto put viđeno, ali kvalitetno napravljen posao opravdava sve. 7/10
  IZRAEL- slažem se s komentarima da je pjesma kao stvorena za zadnje mjesto u finalu. Mene osobno nije dotaknula niti priča niti Kobijev vokal. Da je pjesma teški promašaj, nije, ali ovo jednostavno nije po mom ukusu. 3/10
  ŠPANJOLSKA- nekako se bojim da će svima pjesma dosaditi do početka eurosonga i da će proći kao “Say yay”. Meni već je nažalost. Kažem to jer bih volio vidjeti ovako plesnu i zaraznu pjesmu kao svog osobnog favorita, al jednostavno je izgubila čar, posebno nakon revampa. No i dalje dosta visoko u mom topu. 7/10
  MAĐARSKA- volio bih da je Joci još koje mjesto više. Odlična stvar i ove godine za Mađarsku i mislim da im je finale neupitno. Iako mi je Origo bolja stvar od ovogodišnje, Az en apam svakako ne bi trebalo podcijenjivati. Jocijev predivan vokal ne treba dodatno komentirati. Baš me zanima kakav će nastup ponuditi na pozornici. 7/10

 8. Nina — 20. travnja 2019. u 18:23

  Ne sviđa mi se Paendin glas. Inače, pjesma ima potencijala.
  Michael dobro pjeva, ali pjesma mi je bezveze.
  Kobijeva balada je lijepa i njegov glas je drugačiji. U pozitivnom smislu. Samo nek smisle dobar nastup.
  Mikijeva veselica mi je super! Baš je vesela i pozitivna pjesma. Među rijetkima je za koje navijam. Podsjeća me na Koktelse, ali u ovom slučaju baš paše za ovu pozornicu.
  Jocijeva pjesma je OK. Nije me osvojila na prvo slušanje, ali može proći. Želim mu sreću!

 9. Diavolo — 20. travnja 2019. u 16:57

  AUSTRIJA – Sasvim ok pokušaj Austrijanaca, ali se nalaze u drugom polufinali pa će biti zanimljivo hoće li uspjeti uhvatiti vlak za finale. Ja mislim da neće. Pjesma je baš onako fina, umirujuća, a kao takva meni paše. Također, pjevačica ima uhu ugodan vokal. Bit će izazovno napraviti dobar scenski nastup na ovu pjesmu, ali se nadam da će ići u smjeru minimalizma i sa dobro osmišljenom pričom/rasvjetom. (6,5/10, ocjena 3, Top41: 22/41)
  _ _ _ _ _
  UK – Mislim da će Britanci opravdano ove godine izbjeći bottom 5. Po meni u ovogodišnjoj konkurenciji zaslužuju i lijevu stranu tabele, pa i top10. Osjeti se da je pjesmu pisao isti tim kao i za švedsku pjesmu. To se posebno osjeća u onim elementima gospela (bek vokala). Najveći adut ove pjesme je sam pjevač. Po meni uz Roka i Mahmooda najbolji muški vokal na ovogodišnjem natjecanju. Nadam se kako će promijeniti pristup ka scenskom nastupu i da neće biti teatralan kao na finalu njihovog predizbora. Konačno da Britanci pošalju malo bolju pjesmu. Doduše, ova je malo pre repetitivna, ali ju spašavaju bravure koju izvodi pjevač. (8,5/10, ocjena 4, Top41: 9/41)
  _ _ _ _ _
  IZRAEL – Jedna sasvim pristojna balada predstavnice zemlje domaćina s prikladnim nazivom. Ne mogu naći neku veliku zamjerku, za sada sve štima. Doduše, ne mogu reći da se ovakvih pjesama nismo do sada naslušali, pa mi tako spada u čist ok pjesmu, prosječnu. (7/10, ocjena 3, Top41: 18/41)
  _ _ _ _ _
  ŠPANJOLSKA – Apsolutno se slažem sa Lunom u ovom slučaju. Potpuno su uništili pjesmu revampom ili doradom (whatever). Pjesma sa nacionalnog finala je sto puta bolje zvučala sa starijom verzijom instrumentala. Ova nova je nekako prazna i šuplja, dok je ona starija verzija bila puno bogatija i potpunija. Dobro, ne bi sad pala desetka od mene na tu stariju verziju, ali tu oko devetke bi svakako bila. Miki je jedan od izvođača s najvećom karizmom na sceni i šteta što su to upropastili sa lošijom verzijom pjesme jer sam se baš ponadao da će Španjolci ove godine na lijevu stranu tabele. On mi je od svih pjesama najviše pao u poretku (sva sreća pa su i ostali loši pa nije baš previše). Šteta. (6/10, ocjena 2, Top41: 24/41)
  _ _ _ _ _
  MAĐARSKA – Apsolutno preuranjen povratak Mađara na Eurosong. Trebao je prepustiti ostalim kolegama da se okušaju. Naravno da će odmah biti usporedbe sa prethodnom pjesmom, pa ću i ja tako reći da je Origo bolja pjesma od ove. Pjesma je po meni čisti prosjek, onak ok. Najbolji dio mi je onaj sa violinama i ''na na na na''. Ostalo je meh. Veliki plus što pjesma u liveu zvuči isto kao i na audio snimku. Da je Mađarska imala boljih opcija? Apsolutno da! Ali što je tu je. Opet loša godina spašava ranking, ovaj put Mađarima. (6,5/10, ocjena 3, Top41: 21/41)

 10. ESC fan — 20. travnja 2019. u 16:48

  Mađarska
  Pjesma je stvarno dobra, a Joci i njegova osobnost dizu pjesmu na jos veci nivo. Pjesma jednostavno predstavlja mehlem za usi. Na mojoj listi se nalazi negdje od 12. do 16. mjesta

  Španjolska
  Pored Švedske moj glavni favorit za pobjedu. Pjesma je zabavna, španjolska i donosi pozitivnu atmosferu. Meni licno je prva verzija bila bolja, ali generalno mislim da se razlika nece toliko osjetiti u live izvedbi. Bas me zanima kakav su nastup osmislili. Španija je jako podcijenjena zemlja, ali to ne osporava cinjenicu da moze zavrsiti u TOP10 ili cak pobijediti

 11. Don Mauro Borelli de Aviva — 20. travnja 2019. u 16:45

  Španjolska – ova mi se pjesma sviđa od prvog slušanja, Miki mi je u top 10 od početka, čak je bio i 2. na listi, pjesma zrači pozitivnom i ovo je tip pjesme sa kojom Španjolska jedino može u top 5, ne bih se bunio da pobijedi, ali uz ostatak konkurencije za to su male šanse
  Mađarska – ova je pjesma jako lijepog ugođaja i ima ono nešto što te drži te 3 minute i pjesmu možeš slušati stalno. Daleko je ovo od ORIGO, ali nije nikako lošije od te pjesme, ne sumnjam u nastup u još jedan TOP 10 plasman za Mađarsku
  Izrael – prelijepa balada, uz Kobi-jev glas i osjećaj za ekspresiju ovo može jako visoko. Nakon nekoliko godina sam gotovo siguran da domaćin neće biti u bottom 5, ja ovo vidim negdje između 8 i 13og mjesta
  UK – Za Britanskog predstavnika ovo je napredak u odnosu na prethodne godine, ovo vidim između 15 i 20og mjesta. Pjesma je dobra, ali ništa više od toga, nema tu ničega posebnog što bi te moglo držati 3 minute
  Austria – Paenda je izgleda pokušala biti jedinstvena, ali nikako da joj upali fora, pjesma je loša, izvedba na silu, ničega zanimljivog, Austrija nakon prošlogodišnjeg uspjeha ostaje u PF i to daleko od šanse za finale, ako ovo uspije kojim čudom ili silom Božjom proći biti će nepravedno prema ostalima u ovom PF, ovo nije nikako kvalitetnije od Armenije /Azerbajdžana /Hrvatske /Irske /Sj. Makedonije

 12. ESC fan — 20. travnja 2019. u 16:36

  Austrija
  Na pocetku mi se pjesma stvarno svidjela i bila je u mom top10 kada je bilo poznato oko 30 pjesama, ali sada mi je prilicno dosadna. Nekako mi je taj prijelaz između strofe i refrena vjestacki i ne osjecam emocije u ovoj pjesmi. Nastup moze biti fantastican, ali pjesma je onako.

  Ujedinjeno Kraljevstvo
  Pjesma koja mi se od pobjede na nacionalnom izboru sviđa. Na pocetku mi je bas smetalo to sto se ponavlja rijec bigger preko 30x ali sada mi to uopste ne smeta. Michael ima mocan glas i pjesma je moderna. Zaista veliki pomak prema naprijed od strane UK-a. Bigger Than Us trenutno drzi sedmo mjesto na mojoj trenutnoj rang listi

  Izrael
  Na pocetku mi se nije svidjela pjesma, ali sada mi se sve vise sviđa. Kod ove pjesme volim samu produkciju i mracnu atmosferu koju pjesma donosi. Najbolji dio mi je onaj 'I feel the sun upon my skin, and I am…'. Zaista pjesma dostojna zemlje domacina. Kod zirija ocekujem visok plasman, ali od publike jako nizak tako da ce zavrsiti negdje u sredini.

 13. Don Mauro Borelli de Aviva — 20. travnja 2019. u 16:29

  1. Španjolska
  2. Mađarska
  3. Izrael
  4. UK
  5. Austri

 14. Kazahstan — 20. travnja 2019. u 15:20

  Meni su pjesme iz prethodne grupe bolje od ovih tu tako da po mojem mišljenju ili su pjesme iz prethodne grupe dobile preniske ili pjesme iz ove grupe previsoke ocjene.

 15. Arctic Monkey — 20. travnja 2019. u 15:05

  Austrija mi ovde ima najlosiju pesmu. 4/10
  Izrael mi se svidja ali nesto u vezi njega i njegovog glasa mi stvara jako cudnu atmosferu. 5/10
  UK mi se svidja ali nisam siguran da ce dobro proci. Meni su ok pesma i njegov glas. 6/10
  Mađarska mi se u pocetku jako svidjala zbog Jocija ali vremenom mi je opalo interesovanje. Ipak jako dobra pesma i ocena 8/10
  Spanija je pri vrhu kod mene od pocetka. Zanimljiva pesma koja prosto tera da kuliras i skaces. Uz njegovu harizmu i pozitivnu energiju ovo je top materijal 9/10

 16. SwedenEurovisionFan — 20. travnja 2019. u 15:01

  @arcticmonkey Opa opa, Petar, Jelena i Frajle nisam znao. Nadam se da će nešto atmosfere "procuriti" na njihovim društvenim mrežama ?

 17. Arctic Monkey — 20. travnja 2019. u 14:58

  @escfan Da neka je sa srecom mladencima ?
  Inace, vencanje je okarakterisano kao "vencanje godine" u CG. 300 zvanica i kako mladenci imaju dobar muzicki ukus pevaju im Prtar Graso, Jelena Tomasevic i Frajle. ?

 18. HideoutSupremacy — 20. travnja 2019. u 14:30

  Austrija- inače jako volim ovakve pjesme, al ovu pjesmu ne mogu do kraja poslušati. Preiritantno i pretenciozno za moje uši i iskreno se nadam ispadanju. 3/10(35. Mjesto)
  UK- Pjesma je catchy i neću poreći da je loša. Ali je suviše generična i nekako preplastična u ovogodišnjoj konkurenciji. Sorry not sorry. 4/10(33. Mjesto)
  Izrael- Ovo mi je tako iritantno za slušati, ali stvarno. Jednostavno mi je sve na nekoj granici neslušljivosti. Bolju pjesmu mi je imala Bernarda na Dori. 3/10(34. Mjesto)
  Španjolska- Okej jesu li se jedino meni danas preklopile pjesme od 31. Do 35. Mjesta(okej izuzev 32.). Pogađate što mislim o Španjolskoj. Mislim- okej i zabavno, al mi je nekako iritantno i nikad si ovo ne puštam u slobodno vrijeme.
  4/10(31. Mjesto)
  Mađarska- pjesma je jako lijepa i rekao bih čarobna, ali sad ide kritika- Jednostavno nije mi nekakva konkurencija. Origo je božanstvo za ovo. Pjesma je lijepa- i to je sve. Mislim da Joci može bolje.
  7/10(19. Mjesto)

 19. SwedenEurovisionFan — 20. travnja 2019. u 14:11

  I inače, danas nam se Nevena udaje za crnogorskog pilota Nikolu Ivanovića, za koga je i napisana ''Kruna'' ? Tako da joj želim svu sreću i svako dobro 🙂 ? ?

 20. SwedenEurovisionFan — 20. travnja 2019. u 14:10

  Austrija – Od Austrije sam očekivao puno više i moram priznati da sam razočaran. Paenda je kao i Nina Kraljić, zna pjevati i ima plavu kosu, ali pjesma mi se jednostavno ne sviđa. Slažem se da s više slušanja postane bolja, ali ne vjerujem da će u finale upravo iz razloga što će većina televotea po prvi put čuti za ''Limits'' na dan polufinala.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 28/41.
  UK – Odlična pjesma s odličnim tekstom, vidi se da je švedski majstor gospel / balada John Lundvik autor pjesme ? I zaista mi se sviđa, no to je UK i ne očekujem ništa drugo nego Bottom10 u finalu, iako ovaj nastup zaslužuje puno više.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 7/41.
  Izrael – Neka mi Izraelci oproste, ali ovo je pjesma kao stvorena za neki pogreb. Previše tužna i previše monotona, kao stvorena za 26., posljednje mjesto u finalu. Jedino dobar Kobijev glas stavlja mi pjesmu na mjesto iznad Roka.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 36/41.
  Španjolska – Prava plesna stvar, refren je definitivno najbolji dio pjesme i već vidim kako će publika u Tel Avivu pozitivno reagirati na ovo 🙂 Nadam se da će uspjeti kopirati nastup s nacionalnog finala, no prijašnja iskustva mi govore da će opet završiti u donjem dijelu finala. I pridružujem se urednicima, dosta loš revamp, prije njega mi je bio i u Top10.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 17/41. (Kao i urednicima 😀 )
  Mađarska – Joci se vraća i to ni manje, ni više, nego s kopijom Origa od prije 2 godine. Mađari, malo raznolikosti u izboru ne bi Vam naškodilo… Sviđa mi se da ima manje tog zavijanja nego 2017. godine (iako ga još uvijek ima dosta), ali i dalje to nije stvar koju bih si redovno puštao. No, kao i prije 2 godine, vidim da bi žiri ovo mogao nagraditi, barem zbog promicanja raznolikosti u stilu pjevanja.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 29/41.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!