Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2018 (1) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2018 (1)

  12 min za čitanje   8 komentara

Nakon mjesec i pol dana, ove subote održat će se finale švedskog izbora za Eurosong Melodifestivalen 2018, a shodno tome vraća se i naš projekt Razmišljamo naglas. Od početnih 28 pjesama, konačan izbor se sve na samo njih 12, a mi smo posjeli za kompjutere šestero novinara i urednika portala Eurosong.hr (Andrea GušaBartol Stopić, Bojan Petrović, Faruk Ajdinović, Luna Janić i Marija Labaš) i prisilili ih da poslušaju ponudu u Švedskoj. Sve objave upotpunit će naslovna slika koju potpisuje član Zajednice Filip Vale, kojem se zahvaljujemo ovim putem.

Važno je napomenuti kako se skladbe ne ocjenjuju po tome koliku im ocjenjivač daje šansu za pobjedu, već isključivo po osobnom ukusu. Cilj nije predvidjeti pobjednika, nego vidjeti tko bi bio pobjednik da se nas pita. Također, možete nam se priključiti u komentiranju i ocjenjivanju pjesama.


Mendez – Everyday

Andrea: Zamislite, dođete u Stockholm u neki disco club i DJ pusti ovo. Nema šanse da ostanete sjediti na stolici jer se na ovo jednostavno mora plesati! Doduše, dok plešete tako zaboravite u kojoj se državi nalazite i šokirate se kada shvatite da ipak niste u Puerto Ricu. K tomu se  još sjetite da se ovo natjecalo na Melodifestivalu. Što?! Svakako mi je pjesma među ovogodišnjom lošom konkurencijom na MF jedna od dražih, iako je Mendez uživo izrazito vokalno slab.

Ocjena: 7/10

Bartol: Jao što li je ovo…. izuzetan cringefest od nastupa, pjesma loša, a o vokalu da ne pričam. Kada se čuje falš i na toliku količinu nasnimljenih vokala, onda je stvarno očito da ovo ne bi trebalo biti u finalu MF-a, a kamoli na Eurosongu.

Ocjena: 1/10

Bojan: Je l’ ovo Despacito? Ajd barem da mogu kazati da je dobar pokušaj, ali nije ni to.

Ocjena: 1/10

Faruk: Ovo zvuči kao da netko tko se u prolazu nije susreo s pjevanjem u nekoj epizodi Tvoje lice zvuči poznato imitira Pitbula. U najezdi „Despacito“ klonova, ovdje se možda može istaknuti zanimljiva melodija u refrenu. Sve ostalo je loše do neugode.

Ocjena: 2/10

Luna: Ako već moram birati koju verziju Despasita preferiram, biram Moj pasito. Sve ostalo, pa i postojanje ovog originala, sumrak je glazbe.

Ocjena: 1/10

Marija: S obzirom da polufinala Melodifestivalena nisam detaljno pratila, jedva sam čekala pustiti dvanaest švedskih uzdanica u borbi za pobjedu. Izgleda da se nisam trebala nadati ničemu jer sam u najmanju ruku ostala razočarana. Žali Bože uzalud potrošene tri minute na ovo. To je sve što ću reći.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 13/60

PROSJEČNA OCJENA: 2,17

anketa 848

"Everyday"

Ukupno glasova: 85

 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 25%]
 • OK je (3) [21 / 25%]
 • Užasna je (1) [17 / 20%]
 • Jako mi se sviđa (5) [15 / 18%]
 • Dobra je (4) [11 / 13%]


Renaida – All The Feels

Andrea: Ova pjesma bila je skoro jedina svijetla točka prve polufinalne večeri i nije prošla direktno u finale. Moram priznati da s više slušanja postaje sve bolja i bolja, a i sam scenski nastup je odličan. Nema nekih „kerefeka“ i rotirajućih zidova, nego jedna sasvim dobro uvježbana i moćna koreografija koja se odlično slaže sa snažnom modernom melodijom pjesme. Ovo bi bilo zapaženo u Lisabonu, ali ne vjerujem da ima šanse da uopće pobijedi na Melfestu.

Ocjena: 7/10

Bartol: Izuzetno karizmatična i energična pjevačica afričkoga undertonea značajno poboljšava kvalitetu ove pjesme koja je zapravo goli prosjek. Sviđa mi se Renaidin glas, pjevanje i pokret na sceni, dok mi je u samoj pjesmi refren i eventualno drop dobar, dok je most vrlo loš.

Ocjena: 6/10

Bojan: Korektna skladba za poslušati ovako negdje na radiju i to je sve. Nekako nije nešto što vidim za Švedsku na Eurosongu i pritom da donosi neku uspjeh. O njenom outfitu ne bih.

Ocjena: 4/10

Faruk: Ništa posebno, sve u svemu. Nešto malo egzotičniji zvuk u odnosu na dosadašnje švedske odabire, zanimljiva pjevačica, dobra koreografija, ali poprilično daleko od nečeg što bi me oduševilo na prvo slušanje.

Ocjena: 5/10

Luna: U ovoj konkurenciji, čak ima najmoderniju produkciju. Doduše, to ništa ne govori s obzirom da današnje pjesme većinom imaju dobro razrađen uvod, pa se sve do refrena razvodni. Ipak, među boljima, ali to sve govori o MF-u 2018.

Ocjena: 6/10

Marija: Vodivši se onom – valjda ništa ne može biti gore od onog prethodnog, ovo zvuči iznenađujuće dobro. Ne dobro u smislu pobjednički dobro, već, dobro u smislu, slušljivo, mladenački, lijepo upakirano s plesnim nastupom koji podiže publiku na noge. Prilikom svakog slušanja ova mi se pjesma činila predugom i kad bih god došla na otprilike 1:30, poželjela bih ju zaustaviti, što nikad nije dobar znak i tu leži moja zamjerka. Sve u svemu, za finale dovoljno, za ostvarenje hvale vrijednog rezultata, ipak ne.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 34/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,67

anketa 849

"All The Feels"

Ukupno glasova: 81

 • Dobra je (4) [30 / 37%]
 • OK je (3) [25 / 31%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [9 / 11%]
 • Užasna je (1) [3 / 4%]


Martin Almgren – A Bitter Lullaby

Andrea: Citirat ću Engleze: „Nije ovo moja šalica čaja.“ Bila sam veoma iznenađena kada je ova pjesma proglašena da ide izravno u  finale, ali razumijem da ovakav tip glazbe zasigurno ima svoju publiku. Meni je pjesma osobno nepamtljiva i nastup je mlak i neupečatljiv. Švedska zasigurno može bolje od ovoga.

Ocjena: 4/10

Bartol: Kada kombinirate harme iz As I Lay Me Down (hvala Luna što si me uputila na to!), i pjesme grupe Florida Georgia Line ili Blakea Sheltona i date Ronu Weasleyu da pjeva, dobijete ovo. Tekst je cheesy, nastup običan, a Martin, barem meni, nesimpatičan. Next!

Ocjena: 5/10

Bojan: Skidam mu kapu na vokalu koji posjeduje, zaista prijatno za slušanje. Pjesmu vidim na Eurosongu, ali ne bih ništa govorio o uspješnosti. Fali mi možda još malo jačine u refrenu, možda da se pojačaju backvokali.

Ocjena: 7/10

Faruk: Radio Mir Međugorje bi ovo svrstao među hitove mjeseca, definitivno. Za sve ostalo – ne bih baš rekao. Strahovito nepotreban susret gospela i countryja koji je „rodio“ jednu anemičnu pjesmu u kojoj je Martinova interpretacija jedino vrijedno isticanja.

Ocjena: 3/10

Luna: Otprije sam upoznata s Martinovim radom i znam da je za pobjedničku pjesmu Idola imao Can’t Hold Me Down koja je uistinu odlična. Nažalost, za Gorku uspavanku se ne može isto reći. Prije bih rekla „blijeda limunada“.

Ocjena: 4/10

Marija: Ovakve su se pjesme radile i slušale tamo negdje u 2005. godini i prolazile odlično. Poslati ovo na Eurosong u 2018., bilo bi ravno vlastitoj sabotaži. Citirat ću jedan njegov stih: We gotta believe we’ll win some day i poručiti mu da s ovakvom pjesmom neće nikada, osim ako se prilikom sljedeće prijave ne uozbilji i pošalje nešto bolje.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 28/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,67

anketa 850

"A Bitter Lullaby"

Ukupno glasova: 67

 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 31%]
 • OK je (3) [21 / 31%]
 • Dobra je (4) [11 / 16%]
 • Užasna je (1) [10 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [4 / 6%]


John Ludvik – My Turn

Andrea: Skroz okej balada. Ništa što bi se isticalo (osim Johnovog preslatkog osmijeha). Sve je već viđeno prije: zgodan mladić sjedi za klavirom, pjeva uhu ugodnu baladicu obučen u bijelo i smiješeći se u kameru. Na pola pjesme se ustane u bljesku svjetlosti i stišće šake da bi nam pokazao kako je ova pjesma njegova snaga i pobjeda. Oh da, vatromet dolazi na kraju da zaokruži sve. Sve u svemu, prolazno, ali ništa više od toga.

Ocjena: 5/10

Bartol: Pjesma koja bi možda sredinom devedesetih u izvedbi benda Boyz II Men dobila platinastu nakladu i mjesto na Billboard ljestvici sada djeluje kao ispodprosječna dosadna cover pjesma spomenutog benda. Nastup – već viđeno i puno bolje odrađeno (Sanna <3).

Ocjena: 3/10

Bojan: Lijepa je pjesma i to ne mogu poreći i Johnov glas je ugodan, ali ne mogu se oteti utisku da bi netko možda sa malo jačim vokalom ovu skladbu doveo do vrhunca koji zaslužuje. Nekako bi taj refren trebao biti jači, da pjevač tu pusti svoj glas i da izdominira, u ovoj interpretaciji to ne vidim. Bilo kako bilo, neće pogriješiti ukoliko ovo izaberu, samo se ne trebaju nadati pobjedi.

Ocjena: 7/10

Faruk: John Legend, ovaj John Lundvik i pjesma My All, pardon My Turn je balada na koju će poneki novopečeni bračni par otplesati svoj prvi ples negdje u Švedskoj. Balada k’o balada – (pre)slatko i osrednje.

Ocjena: 5/10

Luna: Jedna divna, školski napravljena balada koja ima svoj sporiji početak i lijep razvitak do vrhunca, i na takve stvari uvijek padam. Jedna od boljih pjesama ove godine i zato me ni ne čudi da je s najgoreg mjesta našla mjesto u finalu.

Ocjena: 9/10

Marija: Bit ću iskrena i reći da je pjesma lijepa i umirujuća dok traje, ali nedovoljno upečatljiva da ju pustim još pokoji put nakon završetka. Ovakav tip balade prolazi na razno raznim talent šouvima u kojima želite predstaviti svoj glas i svoju emociju i zadiviti kako žiri, tako i publiku, no za natjecanje kakvo je Eurosong, a pogotovo u posljednje vrijeme, morate ponuditi nešto više. Koliko god se meni njegov glas i jednostavan, ali efektan scenski nastup sviđa, toliko je za ikakvu dobru ocjenu kriva preblijeda pjesma s kojom John Ludvik nema nikakve šanse. Šteta potrošenog potencijala.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 34/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,67

anketa 851

"My Turn"

Ukupno glasova: 69

 • OK je (3) [22 / 32%]
 • Dobra je (4) [16 / 23%]
 • Jako mi se sviđa (5) [13 / 19%]
 • Ne sviđa mi se (2) [11 / 16%]
 • Užasna je (1) [7 / 10%]


Jessica Andersson – Party Voice

Andrea: Nisam sigurna slušam li Jessicu Andersson, ABBU ili Madonnu. Ova pjesma kao da je zapela u prostoru i vremenu. Zabavna je, ali na onaj „jeftino zabavna“ način. Koreografija je ok, ali opet ništa spektakularno. Voljela bih Jessicu vidjeti ponovno na ovom natjecanju, ali s puno boljom pjesmom. Ovo je jednostavno promašaj.

Ocjena: 5/10

Bartol: Madonna je zvala i želi svoj instrumental nazad (Hung Up). Zaboravljivo, čudno, i iskreno, ne znam što uopće radi u finalu, a Dotter nije ni prošla prvi krug glasanja.

Ocjena: 4/10

Bojan: Iako je ovo ritmična pjesma, za mene je nekako ravna. Nisam osjetio nikakvu emociju, a kamoli da me je navela da zaplešem uz njen Party Voice. Što je ovo u finalu?

Ocjena: 2/10

Faruk: Ne mogu reći da mi se ova pjesma ne sviđa. Pogotovo u drugom dijelu pozornica je puna energije, a pjesma dobija na snazi i izražaju. Problem bi mogao biti ovaj prvi dio koji zvuči dosta jednolično i generično, no sve u svemu – dosta dobro.

Ocjena: 8/10

Luna: Eto šlageroljupci, vratio vam se omiljeni žanr, no daleko je ovo od npr. Möt mig i Gamla Stan, koja je daleko superiornija od ove himne za žene u krizi srednjih godina. A da ne spomenem kako je Jessica ovo izrazito loše otpjevala.

Ocjena: 4/10

Marija: Jel’ stvarno nije bilo bolje pjesme za ovu pjevačicu? S Can’t hurt me now iz 2015., spasti na ovo je, u najmanju ruku, žalosno. Dalje.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 26/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,17

anketa 852

"Party Voice"

Ukupno glasova: 73

 • Jako mi se sviđa (5) [21 / 29%]
 • Ne sviđa mi se (2) [19 / 26%]
 • OK je (3) [18 / 25%]
 • Dobra je (4) [10 / 14%]
 • Užasna je (1) [5 / 7%]


LIAMOO – Last Breath

Andrea: Veoma zanimljiv te ujedno i jako dobar spoj rapa i popa. Voljela bih ga vidjeti u Lisabonu i mislim da bi Šveđani , osim s Every Single Day, s ovom pjesmom imali itekakve šanse za odličan plasman na Eurosongu. Scenski nastup je jako dobro osmišljen i sama pjesma zaokuplja pažnju slušatelja već na prvu.

Ocjena: 9/10

Bartol: Iako mi rap nije stran žanr, njegov stil mi nekako ne sjeda. Solidna pjesma, ponovno sa dobrim nastupom, ali u suštini – goli prosjek.

Ocjena: 5/10

Bojan: Zaista odličan tekst i pamtljiv refren, samo ne znam koliko bi kod publike prošla ova rep dionica. Od svega što sam do sada čuo, ovo bi najviše volio vidjeti na Eurosongu.

Ocjena: 8/10

Faruk: Čovjek i repa i pjeva jednako dobro, pjesmu je pamtljiva, ima dobru melodiju, finu priču i konačno – pravu emociju. Nastup je sjajno osmišljen, a pjevač vlada pozornicom pune tri minute. Što vam više treba da biste pobijedili?! Pa naklonost žirija i  publike koji, pogotovo u Švedskoj, gotovo inkvizitorski progone sve što nije pop zvuk.

Ocjena: 10/10

Luna: Pjesma koja vuče na hip hop i r’n’b pjesme s početka ovog milenija (što i nije loša stvar jer tad barem nije bilo PitBulla), no opet nije nešto što mi vrišti „pobjednik“. I draga Sacha Jean-Baptiste, tvoj rukopis se prepoznaje jer si koristila sličan rad kamere kod Artsvik i Ivete.

Ocjena: 8/10

Marija: Strpljen – spašen! Nakon pet jednako prosječnih i blijedih pjesama dočekati jednu vrijednu pažnje je jednako mojem čekanju pet sati na internetskim stranicama kako bi dobila kartu za utakmicu Liverpoola, da kad bi ja došla na red sve već bilo popunjeno, pa nakon nervoze i ljutnje, za nekih sat vremena dobila informaciju da je tamo netko treći ipak odustao (Hvala nebesima!) i jedva uspjela u svojoj namjeri.  No, dosta o meni i mojim problemima. Meni se ovo osobno sviđa. Riječi su smislene i tekst pjesme je stvarno lijep, melodija je zanimljiva, rap mi ne smeta i u ovako lošoj konkurenciji ovo je melem za moje uši. Jedan od mojih favorita.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 48/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,0

anketa 853

"Last Breath"

Ukupno glasova: 74

 • Dobra je (4) [27 / 36%]
 • Jako mi se sviđa (5) [27 / 36%]
 • OK je (3) [9 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [8 / 11%]
 • Užasna je (1) [3 / 4%]


Zanimljivosti

 • Poredak prvog dijela je ovakav:
  1. LIAMOO – Last Breath (48/60; 8,0)
  2. John Ludvik – My Turn (34/60; 5,67)
  3. Renaida – All The Feels (34/60; 5,67)
  4. Martin Almgren – A Bitter Lullaby (28/60; 4,67)
  5. Jessica Andersson – Party Voice (25/60; 4,17)
  6. Mendez – Everyday (13/60; 2,17)
 • U našem poretku John Ludvik je ostvario prednost pred Renaidom jer je on dobio devetku (Luna), dok je najviša Renaidina ocjena bila sedmica (Andrea).
 • Najraspoloženija komentatorica danas bila je Andrea, a najmanje raspoložen Bartol.
 • Najviša dodijeljena ocjena danas bila je desetka (Faruk za LIAMOO-a), a najmanje jedinica (Bartol, Bojan, Luna i Marija za Mendeza).
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

 1. Tim Burton — 6. ožujka 2018. u 21:14

  Iako već neko vrijeme, kvalitet pjesama na MF opada, ovo je vjerovatno najlošija selekcija još od 2000tih. Moj favorit je LIAMOO, ostale ne bih da komentarišem.

 2. Croeurofan — 5. ožujka 2018. u 18:01

  Vidim da ipak i Andrea komentira. Drago mi je.

 3. imperator — 5. ožujka 2018. u 17:55

  Opaaa!! Evo i dragih Šveda na repertoaru.. nisam ih baš posebno pratio ove sezone, stoga se nadam da se nisu gadno zeznuli kad su otkantali “Higher Ground”
  ————————————————
  1) MENDEZ
  Pa.. Nije ni Švedska daleko od Portorika.. 😀 samo preko puta Atlantika.. ništa što se danas ne može premostiti.. samim time, ovo bi vrlo dobro kotiralo na latinovision song contest, da tako nešto i postoji.. no, ovo je za mene, kao pravog blijedolikog Europljanina, jednostavno pre..pre.. ma što se ja uopće i mučim – 4/10
  p.s. koreografija je na ovakav melos pretroma..
  2) RENAIDA
  kombinacija švedskog i afričkog melosa.. zvučo čudno, no nije loše 6/10
  3) MARTIN ALMGREN
  ovo je idealna pjesma za baptističkog propovijednika iz sumornog pregrađa Atlante kako da probudi vjeru kod svojih mještana.. ajmo, ruke u zrak!! nije smak svijeta što Hawksi tabore na dnu lige.. uvijek ima nade za bolje.. pjevajmo! pjevajmo za bolje sutra.. no, nažalost, ja na ovo ne pjevam, 3,5/10
  4) JOHN LUDVIK
  Dragi John, zašto nisi Islanđanin? Zašto uopće spominjem drage otočane (neću biti dragi 26.6.u 20h 😀 )? Zato što se oni najčešće pale na ovakve balade.. stoga, da je John Islanđanin prezivao bi se Ludvigson (vjerojatno) te bi čekirao kartu za Lisabon.. kao Šved, neće 5/10
  5) JESSICA ANDERSSON
  Andrea (sve pohvale za trenutni rad) je savršeno opisala – ovo kao da je zapelo i u vremenu i u prostoru..
  za pobjedu na melodifestivalenu nema govora, ali bi neke druge zemlje (prvenstveno San Marino) sve dali da ih moderna Madonna sa pjesmom “Party Voice” predstavlja u Lisabonu..
  6) LIAMOO
  Yo man! Yo man! Yo! Ovo već ‘liči na nešto 8/10
  na neki meni čudan način me pjesma vuče na križanac opusa Justina Timberlakea i Wiz Khalife..
  ——————————————-
  nakon prvog dijela Švedskog RN-a uvjerljivi pole position drži – LIAMOO

 4. EurovizijskiFan — 5. ožujka 2018. u 16:50

  Evo mi jedna od tri najdraže zemlje na Eurosongu.Cjelokupan Melodifestivalen mi se svidio možda slabiji od prijašnja dva al pjesme su mi odlične i dalje stojim iza toga da imaju jedan od boljih izbora ove sezone.
  MENDEZ
  @ivannn Nisi jedini meni se također sviđa ova pjesma je prezarazna baš stvorena za klubove i recimo tulum na plaži.Audio verzija je vrh ali uživo to može puno bolje.Everyday će mi sigurno biti na playlisti za ljeto 2018.Ocjena 5

  RENAIDA
  Bila mi je najbolja u prvom polufinalu i šteta što nije odmah prošla u finale al nema veze u finalu je ?.Pjesma mi je odlična onako catchy.Nastup je energičan baš kakav treba biti.Ocjena 5
  —-
  MARTIN ALMGREN
  Kao što kaže Andrea “Nije ovo moja šalica čaja “.I dalje mi nije jasno kako je ovo ušlo u finale definitivno je Dotter trebala biti na njegovom mjestu.Jedino što mi se sviđa kod njega je njegov snažan glas.Ocjena 2

  JOHN LUNDVIK
  Fina balada i ništa više od toga.Ocjena 3

  JESSICA ANDERSSON
  Kad sam čuo da će se Jessica opet natjecati mislio sam si biti će još jedna jaka balada poput Can’t Hurt Me Now ,a kad ono sve samo ne balada.Pjesma mi se jako sviđa znao sam da će ući u finale.Realno Švedska je poznata po takvim bržim pjesmama.Ocjena 5

  LIAMOO
  Hip Hop ne slušam,ali ova kombinacija hip hopa i popa mi se jako sviđa i ne bi se bunio da njega pošalju u Lisabon.Ocjena 5

  Konačni poredak:
  1.LIAMOO
  2.Jessica Andersson
  3.Mendez
  4.Renaida
  5.John Lundvik
  6.Martin Almgren ?

 5. Diavolo — 5. ožujka 2018. u 16:21

  među ovom šestorkom se krije moj favorit na ovogodišnjem lošem Melodifestivalenu
  _____
  Mendez – njegova pjesma u audio verziji ubija (prezarazna je) … doduše, odma na prve taktove možemo reći da je to wannabe Despacito pokušaj od čega me tjera povraćati ove godine, jer na svakom predizboru je morala bar jedna biti na tu foru… mislim halo, razumio bih da je to Španjolska… ali Norveška? Švedska? Moldavija? Rumunjska? Armenija? Latvija? … ono što je debeli minus je njegov nastup uživo…to je kriminalno loše…em zvuči loše, em mi se učinilo na jednom dijelu da je zaboravio tekst vlastite pjesme…mislim ono…kill yourself… i btw. krivi scenski nastup… zašto su plesačice omotane zavjesama? dajte da vidimo ”mesaaaaa” na ovakvu pjesmu…
  ______
  Renaida – kao što sam već rekao na postu za Andru Chansen… ovo mi je najbolja pjesma na ovogodišnjem Melodifestivalenu, jer u slobodno vrijeme volim slušati ovakvu vrstu glazbe, odnosno Major Lazera, etc. … upravo je i Major Lazer razlog zašto mi neće biti na prvom mjestu jer je gotovo semplirala drop iz njegove pjesme: https://www.youtube.com/watch?v=RljexCqQC0w
  ______
  Martin Almgren – nezz točno u kojem je polufinalu nastupao, ali se sjećam da sam rekao da mi je još ta pjesma u tom polufinalu najbolja… volim country muziku na ovaj način… jednostavno umirujuće i za vožnju u autu po zaseocima s ekipom xd
  ______
  John Ludvik – u potpunosti se slažem sa komentarima Bartola i Marije na ovu pjesmu…brate, dosadno i neupečatljivo (pjesma), ala neki nastup na talent showu
  ______
  Jessica Andersson – ova pjesma je ”to much grlish for me” da bi mi se svidjela… neka hvala!!
  ______
  LIAMOO – slažem se s Lunom na opservaciju ta je ovo neki mix hip-hopa i r’n’b-a …. a u ostalom se slažem sa većinom urednika, sem Bartola… mislim da je ovo najbolje što Šveđani nude ove godine… rado bih na ovogodišnjem Eurosongu volio vidjeti malo repanja (iako mi je ovu rečenicu već oduzeo San Marino, al ovu pjesmu smatram kompletnijom za razliku od spomenute)…
  ______
  Poredak:
  1. LIAMOO
  2. Renaida
  3. Martin Almgren
  4. Mendez
  _
  Ovi dvoje mi nisu ni za finale:
  5. John Lundvik
  6. Jessica Andersson

 6. IVANNN — 5. ožujka 2018. u 15:15

  @escfan
  Evo i mog najdrazeg Razmišljamo naglas 🙂
  Pošto sam pogledao svih prethodnih 5 veceri, mislim da imam izvrstan uvid i osobno misljenje za svaku pjesmu
  —–
  Mendez – Everyday
  Opet sam izgleda jedini kome je ova pjesma odlicna (uz nasu novu urednicu Andreu Gušu). Na prvu mi je usla u uho, jos onaj staging, bas cool hahah. Sve oko pjesme je odlicno – ritam, melodija, nastup…iako cu priznati da tekst i vokalno nije na razini, ali who cares sve dok je pjesma moderna i dok vam se svida.
  Prognoza (izmedu 5-10 mjesta), ocjena – 9
  ——–
  Renaida – All the feels
  Ocekivano prosla u Andra chansen i opet ocekivano u finalu. Mnogi kazu da je njen glas iritantan, ali meni pase. Pjesma je dobra, moderna, na repeatu mi je bila duze vrijeme. Jedino sto mi smeta jest to da ne volim kad pjesme imaju taj dio gdje se ne pjeva (poslije refrena, btw Poljska je iznimka kod mene sto se tice toga). Sve u svemu jedna pjesma dostojna finala, ali ne i predstavljanja Švedske.
  Prognoza (7-12), ocjena – 6
  ——–
  Martin – A bitter lullaby
  Eh iznenadio sam i sam sebe kako mi se pjesma odmah svidjela te mi je bila najbolja tih par dana poslije nego sto je prosla u finale. Mislim da je bas zato i prosla u finale zbog dobrog prvog dojma, ali pjesma nakon nekoliko slusanja dosadi. Ako su je Svedani previse preslusavali, nece glasati za ovo. Ali prije bih rekao da je nisu niti pokusali preslusavati te oni koji su glasali za ovo su svi iznad 30, bar velika vecina. Pobjeda moguca zbog tipa pjesme i dobrog izvodaca, ali nadam se da nece ovo poslat, ovo bi cak moglo bit na dnu ljestvice, ne znam niti sam.
  Prognoza (1-9), ocjena – prije (8), sad (6)
  ——–
  John Ludvik – My turn
  Najbolja balada ove godine, nastup ne moze biti bolji, vokalno jako dobro. Meni se pjesma svida, ali nije me osvojila kao sto me neke balade znaju osvojiti. Ako ga posalju u Lisbon, top 10 skoro pa sigurno, ali pobjeda – ne. Btw jako me podsjeca me na UK 2009., isti naslov i isto crnac, ali u muskom obliku hahah
  Prognoza (1-6), ocjena – 8
  ——-
  Jessica – Party voice
  Na prvu mi je pjesma bila prosjek, a sad je ne mogu prestati slusati! Podsjeca me na njihovog proslogodisnjeg predstavnika, ali ovaj put u zenskoj verziji. Tekst je bas cheap, ali sve ostalo je izvedeno na profesionalnom nivou (iako bi vokalno moglo biti malo bolje). Mislim da ima najvise sanse za pobjedu ove godine uz Benjamina.
  Prognoza (1-4), ocjena – 9
  ——–
  Liamoo – Last breath
  Sto reci nego da je ovo PERFEKTNO! Vjerojatno prva pjesma koja mi se ovoliko svida, a ima rep dijelove u sebi, a rep mi nimalo ne pase. Nastup nitko nebi bolji smislio, izvedba odlicna, izvrstan vokal – ovo je jedina pjesma koja dolazi iz Melfesta u punom paketu ove godine. Nemam sta vise za nadodati osim da ako Svedani posalju ovo – bit ce moj favorit za pobjedu, direkt moj top 1
  Prognoza (1-5), ocjena – 10
  ——–
  Moj top 6
  1. Liamoo
  2. Mendez
  3. Jessica
  4. John
  5. Martin
  6. Renaida

 7. SwedenEurovisionFan — 5. ožujka 2018. u 13:34

  Stigao je i moj najomiljeniji Razmišljamo naglas 😀
  Iako znam svaku pjesmu već i napamet, ponovno sam ih poslušao i ovo su moji dojmovi:
  Mendez – Everyday
  Sama pjesma je čisti prosjek, no njegovi falševi i pogrešno izgovaranje većine riječi srozaju ju na ispodprosječnu. I dalje mi nije jasno i ne mogu prežaliti kako je ovo izbacilo Sigrid 🙁 🙁 🙁 Ocjena 1
  Renaida – All the Feels
  Energetična pjevačica, solidna koreografija, ali ništa više. U finalu je tek toliko da upotpuni program… Ocjena 2
  Martin Almgren – A Bitter Lullaby
  Najveće iznenađenje ovog Melodifestivalena u pogledu pjesama koje su ušle u finale, definitivno. Kao i Andrea, ostao sam u šoku kad sam vidio da ide direktno u finale, a ne bih mu dao ni u Andru da ide. Ipak, ocjena neće biti najlošija jer mu je glas ugodan. Ocjena 2
  John Lundvik – My Turn
  Najbolja balada ovogodišnjeg Melodifestivalena, bez ikakve sumnje. Jako emotivan nastup, na neke momente s onim igranjem svjetala i prikazivanjem publike podsjeća i na Undo. Ocjena 3
  Jessica Andersson – Party Voice
  Aaaah Jessica, najbolja od ovih 6 u konkurenciji apsolutno! Vratila je šlager i to sa stilom u finale! I koreografija odlična, naravno. Ocjena 4
  LIAMOO – Last Breath
  Zaslužen finalist, vidim da se penje na kladionici, ali je li ovo zbilja pjesma koja bi na Eurosongu bila zapažena? Hmm, ne znam. Glas mi paše, kao i kombinacija rapa i popa. Ocjena 4
  Konačni poredak:
  1. Jessica Andersson
  2. LIAMOO
  3. John Lundvik
  4. Renaida
  5. Martin Almgren
  6. Mendez
  Ipak je drugi dio finala bolji, no o tome u drugom dijelu 🙂

 8. Marks — 5. ožujka 2018. u 13:26

  Mislim da Jessica Andersson nije zaslužila ovako niske ocjene, ali ‘ajde. BTW beat iz Hung Up je izgrađen na osnovu ABBA-inog Gimmie! Gimmie! Gimmie!, ako ćemo već o vraćanju instrumentala. Za mene LIAMOO visoko precjenjen, otpjevano bez emocija. Ako su Šveđani stvarno odbili Rasmussena i stavili Mendeza u show, onda je nešto trulo u toj zemlji Švedskoj. John, kao što neko reče, ništa više od lijepog osmijeha. Ali ima pjesma lijepih momenata. Martin Almgren i njegova pjesma imaju odličan ritam, ali malo dosadi nakon nekog vremena. Renaida je trebala biti direktni finalista iz prvog polufinala, ali je išla okolnim putem.

  TOP 3:
  1. Jessica Andersson
  2. Renaida
  3. Martin Almgren

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?