Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2018 (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2018 (2)

  12 min za čitanje   9 komentara

Prije dva dana započeli smo specijalno izdanje našeg projekta Razmišljamo naglas. U njemu, preslušavali smo pjesme švedskog predizbora za Eurosong Melodifestivalen 2018, a danas objavljujemo osvrte na drugu skupinu pjesama. Kako su ih ocjenili, saznajte u nastavku.

Važno je napomenuti kako se skladbe ne ocjenjuju po tome koliku im ocjenjivač daje šansu za pobjedu, već isključivo po osobnom ukusu. Cilj nije predvidjeti pobjednika, nego vidjeti tko bi bio pobjednik da se nas pita. Također, možete nam se priključiti u komentiranju i ocjenjivanju pjesama.


Samir & Viktor – Shuffla

Andrea:   Evo ono što volimo zvati guilty pleasure. Nije ni čudo da je pjesma skupila već brojne obožavatelje jer je pravi zabavni dašak osvježenja. Pomalo budi nostalgiju za hitovima grupe LMFAO. Vjerujem da ne bi imala poteškoća plasirati se u finale Eurosonga, međutim, nisam sigurna bi li uspjela ući u top 10. Svakako se ne bih bunila da ih Šveđani izaberu kao svoje ovogodišnje predstavnike.

Ocjena: 7/10

Bartol: ĆUFTA ĆUFTA! Šalu na stranu, ovaj zabavni pjesmuljak ne izlazi iz glave, ali ne mijenja činjenicu da osim pop dropa u kojem se ponavlja shuffla, pjesma, kao i sve njihove, nema baš neku privlačnost. Zabavan nastup koji ne će jednako dobro funkcionirati na pozornici Eurosonga.

Ocjena: 4/10

Bojan: Nekako mi je ovo njihova najslabija pjesma do sada na #melfestu. Nisu me kupili iako mi je ok melodija dok izgovaraju „shuffla, shuffla“.

Ocjena: 5/10

Faruk: Naši stari „melodifestivalenski“ znanci ni ovaj put se nisu baš puno uzdali u pjesmu. No, da se mi ne lažemo – ovo bi rasplesalo dvoranu u Lisabonu više nego svi ostali dosad izabrani sudionici Eurosonga zajedno, tako da baš i nema smisla zatvarati nos pred ovom pjesmom. Neozbiljno i prilično loše jeste, ali je i zabavno.

Ocjena: 6/10

Luna: Znate koliko je sati za Melodifestivalen kada mi je jedna od omiljenijih pjesama ove godine ona koju izvode Samir i Viktor. Izrazito plesan nastup, pjesma koju vidim na gotovo svačijoj playlisti za ludo i nezaboravno ljeto u Švedskoj, i nezaobilazni saksofon koji nas podsjeća na Epic Sax Guyja. Nemojte me gađati ciglama zbog ocjene.

Ocjena: 8/10

Marija: Ova dvojica ne odustaju, jel’? Svaka, ali baš svaka njihova pjesma je bila loša, a ni ova nije iznimka. Za moj ukus i 50 sekundi ove pjesme bilo je dovoljno za stvaranje mišljenja. Ne!

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 31/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,17

anketa 855

"Shuffla"

Ukupno glasova: 75

 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 37%]
 • Dobra je (4) [18 / 24%]
 • OK je (3) [11 / 15%]
 • Užasna je (1) [9 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [9 / 12%]


Mariette – For You

Andrea: Najiščekivanija pjesma ovogodišnjeg MF i veliki favorit od samog početka. Mariette se vraća, ali s lošijom pjesmom od prošlogodišnje. Na prvi dojam razočaravjuće, ali na drugi već puno bolje. Pjesma je sasvim dovoljno dobra da ima šanse otići u Lisabon, ali ako se to dogodi, trebat će se pod hitno riješiti ovog čudnog outfita i poraditi itekako na boljem scenskom nastupu. Još se ne mogu odlučiti da li su mi ovi njeni pokreti rukama gdje imitira usporeno trčanje nebulozni ili interesantni. Svakako su mi privukli pažnju, ali ne mogu još definirati je li na pozitivan ili negativan način.

Ocjena: 8/10

Bartol: Eto čovjeku kad uzda sve nade u jednu osobu, da MF ne bude kompletno smeće… Nakon onakve dvije pjesme, bilo je ipak nerealno očekivati da će Mariette moći bolje. For You nije loša pjesma, ali je nekako – mlaka. Ne znam, možda mi priraste srcu ukoliko ju odaberu, ali zasad ostajem pri ovoj ocjeni.

Ocjena: 7/10

Bojan: I njena pjesma mi je slabija od prethodnih s kojima se pojavljivala na Melodifestivalenu. Želim da je vidim na Eurosongu i zaslužuje to, ali sa pravom pjesmom. Ova nije ta.

Ocjena: 6/10

Faruk: I pjesmom i nastupom ova pjesma jednostavno očajnički moli – „Pošaljite me već jedanput na Eurosong!“. Zvuči prilično generički i „ziheraški“, bez nekog naročitog vrhunca u cijeloj pjesmi. Osim, naravno, ovog beskrajno glupavog „trčanja“ u sjedećem i stojećem položaju. Sve u svemu, goli prosjek.

Ocjena: 5/10

Luna: I vrapci na grani znaju koliko cijenim Mariettein rad i da obožavam Don’t Stop Believing i A Million Years. Nažalost, ova pjesma im ne može primirisati. Pa kad je gospodin Elöfsson odgovoran za Stronger (What Doesn’t Kill You), mogao je barem napisati pjesmu koja može bok uz bok toj.

Ocjena: 4/10

Marija: I ptice na grani već znaju da ja ovu ženu obožavam i zato mi je još teže priznati da me ovo nije oborilo s nogu od oduševljenja. No, iako ovo ne doseže visine njezinih prethodnih dva pokušaja, ovo je ipak, i objektivno i subjektivno miljama bolje od svega u ovogodišnjoj ponudi i zaslužuje svoje mjesto na Eurosongu. Čisto zbog moje velike ljubavi prema njoj kao izvođaču, ocjena više.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 39/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,5

anketa 856

"For You"

Ukupno glasova: 69

 • Dobra je (4) [24 / 35%]
 • Jako mi se sviđa (5) [23 / 33%]
 • OK je (3) [15 / 22%]
 • Užasna je (1) [4 / 6%]
 • Ne sviđa mi se (2) [3 / 4%]


Felix Sandman – Every Single Day

Andrea: Moj apsolutni favorit i pobjednik! Glazba, aranžman, riječi pjesme, jednostavan, ali upečatljiv scenski nastup, Felix… Ma sve je točno onako kako treba biti! Slama mi srce pomisao da ova pjesma nije išla izravno u finale, već se morala boriti za prolazak u Drugoj Šansi. Zbog toga sam svjesna da je šansa da pobijedi manja nego što bih ja željela da je, ali gajim nadu da će se ponoviti 2013. godina kada je pobijedio Robin Stjernberg unatoč tome što se nije bio izravno plasirao u finale. Ova pjesma bi lako mogla biti top 5 na Eurosongu. Šveđani, budite pametni!

Ocjena: 10/10

Bartol: Nevjerojatno kako tako lagana instrumentacija, uz malo violončela i klavira može ostaviti bolji dojam nego bilo koja pop-drop Spotify pjesma u ovom natjecanju. Ne bih ništa mijenjao ovdj e- emocija je savršena kao i ambijent, melodija pamtljiva kao i riječi (koje jesu malo cheesy, ali ajde) – moj apsolutni favorit ovogodišnjeg MF.

Ocjena: 10/10

Bojan: I tako je postojala jedna pjesma u finalu Melodifestivalena. Izrecitirana, uz malko melodije.

Ocjena: 3/10

Faruk: Jednostavna balada s ovim „srednjoškolskim šarmom“ koji se od Fransove pobjede gotovo redovito pojavljuje na Melodifestivalenu, zasigurno je nešto što bi se moglo nazvati pjesmom emocije i atmosfere. Meni se ovo svidjelo.

Ocjena: 7/10

Luna: Ovo je zapravo najbolji primjer utjecanja Amar pelos dois na Švedsku. Balada ugodna uhu, no za razliku od Salvadorove pjesme, koja je imala ono nešto, Felixova pjesma bi se na Eurosongu vjerojatno izgubila i prošla nezamijećeno. Ipak, moram priznati da ima divan instrumental.

Ocjena: 8/10

Marija: U bilo kojoj drugoj godini Melodifestivalena, ovo bi s razlogom završilo na nekom petom, šestom mjestu jer bi ispred ovakvog tipa pjesme bili hitovi ne samo švedskog izbora, već cijele eurovizijske sezone, što samo govori u prilog činjenici kako je kvaliteta ove godine lošija u odnosu na prethodne. Što se ove pjesme tiče, riječ je o jednoj jednostavnoj, mladenačkoj skladbi ukomponiranoj s jednim još jednostavnijim nastupom. Ja osobno i nemam nekih prevelikih zamjerki na njegov račun, tako da će ocjena ovdje pričati za sebe.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 45/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,5

anketa 857

"Every Single Day"

Ukupno glasova: 62

 • Jako mi se sviđa (5) [20 / 32%]
 • OK je (3) [17 / 27%]
 • Dobra je (4) [11 / 18%]
 • Užasna je (1) [8 / 13%]
 • Ne sviđa mi se (2) [6 / 10%]


Margaret – In My Cabana

Andrea: Margaret je imala puno bolju pjesmu Cool Me Down kada se 2016. natjecala na poljskom nacionalnom izboru. In My Cabana neki je miks Havane i Can’t Remember To Forget You, ali neosporivo je da pjesma ima zarazan ritam. Koreografija je dobra, njen vokal je solidan, sveukupno dosta dobro, ali ipak nedovoljno za pobjedu. Ako ode u Lisabon, Šveđani barem mogu računati na glasove iz Poljske.

Ocjena: 6/10

Bartol: Lagao bih kada bih rekao da mi se “Let’s go ape in my cabana” ne ponavlja konstantno u glavi, ali i dalje ova pjesma nije nešto naročito. Margaret nije bila pretjerano opuštena u nastupu (nisam, doduše gledao AC pa ne znam je li se štogod promijenilo), i pjesmi mi u kompletu fali “ono nešto”. Zbog zaraznosti ipak ide ova ocjena.

Ocjena: 5/10

Bojan: Festivalska pjesma, lagao bih ako bih napisao da nije za Eurosong. Jeste, ali ne za Švedsku i ne sa potencijalnom za uspjeh.

Ocjena: 4/10

Faruk: Svašta se ovdje izmiješalo – Poljakinja na švedskom izboru s latino pjesmicom. Pamtljivo je i simpatično, negdje možda i miriše malo na Rihannu, ima dosta zaraznu melodiju, a i Margaret je sjajna na sceni. Osobno, nisam ni izdaleka fan ovakvog „fast fooda“, pa ću, uz kurtoazne pohvale, preći na sljedeću pjesmu.

Ocjena: 7/10

Luna: Ono što sam napisala za Everyday (Despacito), vrijedi i za ubrzanu verziju Havane. Sve najgore noćne more današnje glazbe u samo dvije pjesme (pridodajmo i Issues Julie Michaels).

Ocjena: 2/10

Marija: Moju nagradu za najbesmisleniji tekst nacionalnog izbora uručujem Margaret. Let’s go ape in my cabana dovoljno loše zvuči i jednom i nije ga potrebno ponavljati čak četrnaest puta. Očekivala sam puno, dobila sam ništa i zato će moja ocjena biti točno takva kakva je ova pjesma. Prosječno loša.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 29/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,83

anketa 858

"In My Cabana"

Ukupno glasova: 60

 • Jako mi se sviđa (5) [21 / 35%]
 • Dobra je (4) [14 / 23%]
 • OK je (3) [13 / 22%]
 • Užasna je (1) [6 / 10%]
 • Ne sviđa mi se (2) [6 / 10%]


Benjamin Ingrosso – Dance You Off

Andrea: Ovo je misteriozno postalo najveći favorit natjecanja. Okej, svaka čast na ovom scenskom nastupu koji, usput rečeno, izgleda više kao spot, ali osim toga sve je blaga katastrofica. Njegovi plesni pokreti i grimase su mi smiješni, a vokalno je loš. Zvuči kao da još nije mutirao. Riječi pjesme su izlizane i kao da sam ih pisala ja dok sam još išla u prvi razred srednje škole. Ako misle da je ovo najbolje što mogu, onda neka samo izvole, ali meni je ovo jako loše za zemlju kao što je Švedska.

Ocjena: 5/10

Bartol: Jednako kao i Robin Bengtsson prošle godine, prosječnu pjesmu uzdiže fantastičan nastup koji je za svaku pohvalu. Moram priznati da mi je pjesma ipak malo gora od Robinove, pa će shodno tome Benjamin dobiti i nižu ocjenu.

Ocjena: 7/10

Bojan: Nastup jeste dostojan Eurosonga, ali pjeva li on većim dijelom pjesme ili samo otvara usta ili šapuće? Glas mu čujem samo u strofama, a kako mi se čini cijelu pjesmu nose prateći vokali, koji su ovdje u funkciji glavnog vokala. Ovo mi dođe kao pjesma Benjamina Ingorossa u kojoj je on prateći vokal.

Ocjena: 4/10

Faruk: Nastup je fenomalan i mislim da ćemo se tu svi složiti. No, ja se iskreno nadam da će doći vrijeme kad će ljudi shvatiti da je Justin Timberlake jedan, neponovljiv lik i da ovi pokušaji da se „pogodi“ njegov stil zvuče i izgledaju žalosno. Pjesma k’o pjesma – nije toliko ni loša koliko me Benjamin iritira glasom i ovim John Travolta plesnim koracima.

Ocjena: 5/10

Luna: Divan nastup od kojeg bole oči zbog bljeska svjetala, no gdje je ovdje pjesma?

Ocjena: 2/10

Marija: Za mene osobno, cijeli je ovaj paket napravljen u dva potpuno različita dijela. S jedne strane imamo pjesmu koja je monotona, dosadna i nepamtljiva te se ni po čemu ne izdvaja iz mase ovogodišnjih pjesama na Melodifestivalenu.  S druge pak strane, imamo nastup koji je, moram priznati svjetski. Nastup je taj koji je ispoliran do posljednje sekunde, koreografija je i više nego zanimljiva i sve u svemu – on je taj koji nam privlači pozornost i čini ovo boljim.  Jasno je kao dan da će ovo visoko u finalu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 30/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,0

anketa 859

"Dance You Off"

Ukupno glasova: 61

 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 36%]
 • OK je (3) [11 / 18%]
 • Dobra je (4) [11 / 18%]
 • Ne sviđa mi se (2) [9 / 15%]
 • Užasna je (1) [8 / 13%]


Rolandz – Fuldans

Andrea: Svako natjecanje mora imati neki joke entry, pa tako i MF. Previše svega i svačega na pozornici, od disko kugle, šljokica, plešućih dejvojaka do Elvisa Presleya. Razbacivanje vatrometima kao da je Nova Godina, a pjesma sama po sebi blago je reći da je loša.

Ocjena: 2/10

Bartol: Ne bi Melodifestivalen bio Melodifestivalen da nijedna ovakva pjesma ne prođe direktno u finale. Bod ekstra jer je pomogao da ne gledam tetu Christensson u finalu, jer me Icarus iskreno straši.

Ocjena: 2/10

Bojan: Suvišno je bilo što komentirati.

Ocjena: 1/10

Faruk: Sjećate se ono kad su Ivanka Boljkovac, Mladen Burnać i Davorin Bogović išli na Doru? E, sad zamislite da su se obukli kao da su se pijani valjali po tvornici školjica. I to je taj nivo neugode dok ovo sve gledam. Neukusno.

Ocjena: 1/10

LunaOwe Thornqvist je barem imao neki šarm. Ovo je već sprdačina.

Ocjena: 1/10

Marija: To nije čak ni smiješno. Meni je ovo i jadno i neugodno za slušati i polako osjećam da mi kvocijent inteligencije pada sa svakom minutom slušanja više, a kako imam još par ispita do završetka fakulteta zaustavit ću ovo na 1:10.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 8/60

PROSJEČNA OCJENA: 1,33

anketa 860

"Fuldans"

Ukupno glasova: 64

 • Užasna je (1) [38 / 59%]
 • Ne sviđa mi se (2) [9 / 14%]
 • OK je (3) [8 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [8 / 13%]
 • Dobra je (4) [1 / 2%]


Zanimljivosti

 • Poredak druge skupine pjesama izgleda ovako:
  1. Felix Sandman – Every Single Day (45/60; 7,5)
  2. Mariette – For You (39/60; 6,5)
  3. Samir i Viktor – Shuffla (31/60; 5,13)
  4. Benjamin Ingrosso – Dance You Off (30/60; 5,0)
  5. Margaret – In My Cabana (29/60; 4,83)
  6. Rolandz – Fuldans (8/60; 1,33)
 • Najblaža komentatorica danas opet je bila Andrea, a najstroži Bojan.
 • Ova grupa je podijelila samo dvije desetke danas (Andrea i Bartol za Felixa) i čak pet jedinica. Od tih pet jedinica, dvije je podijelila Marija (Samir i Viktor, Rolandz), a preostale tri Bojan, Faruk i Luna.
 • Rolandz su jedini ovogodišnji natjecatelji Melodifestivalena koji su od komentatora portala dobili jednoznamenkasti broj bodova.
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava9

 1. IVANNN — 8. ožujka 2018. u 22:13

  Nisam bio aktivan pa cu ukratko napisati sto mislim o svakoj pjesmi
  ——-
  Samir&Viktor – Shuffla
  Iskreno ne znam sto da mislim o ovoj pjesmi vezano uz to da je Svedani posalju ili ne. Meni osobno je odlicna, catchy i live je odlicna. Na repeatu mi je otkakao sam je prvi put cuo i sjecam se da sam bio ljut jer nisu objavili video svih finalista prije Andra Chansen hahah. Ovo im je najbolja pjesma do sada i mislim da zasluzuju top 5 ove godine.
  Prognoza (1-7), ocjena – 8
  ——-
  Mariette – For you
  Moram vam reci da sam ocekivao mnogo vise i da mi je zao sto se ova pjesma natjece ove godine. Da se ove godine natjece sa Milion years – pobjedila bi i na ESC-u bi bila u top 5 garant!! Ovdje je obrnuta situacija od one sa Samirom i Viktorom, ovo je njena najgora pjesma do sada iako je dobra. Iskreno joj ne zelim pobjedu jer mi pjesma nije nista posebno.
  Prognoza (1-5), ocjena – 7
  ——–
  Felix – Every single day
  Eh opet sam medu rijetkima haha. Meni je ova pjesma totalni promasaj, nisam osjetio nikakvu emociju, monotona i dosadna je iako moram priznati da je lijepa balada. Ne razumijem cemu toliki hype oko ove pjesme. Zao mi je sto je u finalu jer je Mimi meni miljama bolja 🙁
  Prognoza (4-8), ocjena – 5
  ——–
  Margaret – In my cabana
  Evo i ove Shakire 🙂
  Meni je ova pjesma bolja od one od prije dvije godine, tako zarazna i catchy!! I nastup joj je pun pogodak! Trebala je direktno u finale, ali koga briga. Nadam se da se moze ponoviti situacija iz 2013. da pjesma iz Andre Chansen pobjedi. Moj drugi favorit 🙂
  Prognoza (1-5), ocjena – 9
  ——–
  Benjamin – Dance you off
  Jos jedno razocaranje za mene. Ocekivao sam od njega puno bolju pjesmu kao pjesmu, a nastup ce mu uvjek biti doveden do savrsenstva pa barem me tu nijen razocarao. Pjesma nista specijalno, nije ostavila nikakav utisak na mene, monotona je malo.Sto se tice pobjede – ima sanse jer bas takav nastup moze ponoviti i u Lisabonu, bez LED ekrana. Ali opet osobno ne bih volio da Svedani ovo posalju.
  Prognoza (1-6), ocjena – 7
  ——–
  Rolandz – Fulands
  Evo mene opet, ako sad nisam i jedini hahahah. Ovaj nastup je predobar, pjesma catchy, bolja od Owea prosle godine sigurno! Znam da nemaju nikakve sanse, ali bih volio da ne budu zadnji.
  Prognoza (10-12), ocjena – 6
  ——–
  Top 6 ove grupe
  1. Margaret
  2. Samir&Viktor
  3. Benjamin
  4. Mariette
  5. Rolandz
  6. Felix
  ——–
  Meni je ona prva grupa BOLJA od ove!!
  -zbroj ocjena prve grupe – 48
  -zbroj ocjena druge grupe – 42

 2. esc crazy — 7. ožujka 2018. u 20:13

  LOL Lunin gif u komentaru o Benjaminovoj pjesmi ????
  Stvarno se slažem oko toga. Kao i uvijek, Švedska pokrije prosječnu pjesmu sa nastupom koji nikako ni ne ide s pjesmom

 3. imperator — 7. ožujka 2018. u 17:48

  1) SAMIR & VIKTOR
  ovo je toliko catchy da te jednostavno mami da isprobaš te domišljate plesne korake (ja ne.. bolna točka 😀 ) posebno izdvajam fenomenalne plesačice koje gutaju pažnju, posebno ona s bijelom duksom 😀
  P.S. što uopće znači shuffla? Ne, ne.. bolje ne želim znati.. katkad je znanje i prokletstvo 9/10
  2) MARIETTE
  Eh, ovo je nekoliko koraka unazad od “A million years”, nažalost
  pjesma sama po sebi i nije nešto posebno, a o stylingu da ne govorim.. ovo je jednostavno neprimjereno za ultra bogatu Švedsku.. stoga, dajte ju normalno odijenite 😀 6/10
  3) FELIX SANDMAN
  ne, ovo mi se jednostavno ne sviđa.. nekako me nije ni kupio, niti sam mu dao neku šansu.. 5/10
  uglavnom, spominju se emocije, no ja sam više emocija osijetio kod mađarskog AWS-a, koliko god to mnogima čudno zvučalo
  4) MARGARET
  ovo je jedan klasičan primjer jednog efekta kojeg ne znam imenovati – klasična pjesma koja s lakoćom ulazi u uho, a zbog toga se jednostavno poželite ubiti.. ja još neću jer moram položiti vozački!!! 😀 4/10
  jel’ se to polako Švedi bacaju u latino vode??
  5) BENJAMIN INGROSSO
  ovakvu vrstu glazbe ne da mrzim, već prezirem.. prezirem!!
  jedva da sam izdržao 30-ak sekundi 1/10
  6) ROLANDZ
  vjerujem da Rolandz ima podršku od rodbine, prijatelja, poznanika i koga sve ne jer ne vidim ijedan razlog kako se uopće plasirao u finale..
  ovo nije smiješno.. ovo je tragično smiješno 1/10
  ——————————————–
  Švedi su me razočarali.. koja god pjesma pobijedi teško da će uopće nadmašiti Robina.. stoga, možemo se poštediti natpisa o
  osobno bih htio da se u Lisabon plasiraju Samir & Viktor.. baš jedna ovakva otkačena pjesma treba da se nađe na esc repertoaru.. siguran sam da bi dobili veliku potporu publike, od žirija (osim skandinavskog, naravno 😀 ) baš i ne..
  drugi favorit mi je LIAMOO.. uglavnom, mogu svi, svi osim Benjija Ingrossa

 4. Diavolo — 7. ožujka 2018. u 17:05

  Poredak:
  1. Felix Sandman
  2.Samir & Viktor
  3. Mariette
  – Ovo troje mi uopće nije za finale:
  4. Rolandz
  5. Margaret
  6. Benjamin Ingrosso

 5. Diavolo — 7. ožujka 2018. u 17:03

  Samir & Viktor – klasična njihova pjesmica… švedski dio tak tak jer im vokali i nisu baš pretjerano specifični nit jaki, ali drop je uvijek zanimljiv i dobar … može proći u moru tuge ovogodišnjeg Melodifestivalena
  _____
  Mariette – najlošija njena pjesma, u snippetu sam čuo potencijal, ali cijela pjesma nije ispunila moja očekivanja…tako da se slažem s Bartolom da je ova pjesma mlaka te mi se nit ne sviđa njezin look ovdje (trebala bi maknuti tu krpu s glave)… izgleda da Mariette dolazi sa sve lošijim i lošijim pjesmama, jer mi se do sada najviše svidjela ona prva: Don’t Stop Believing
  _____
  Felix Sandman – meni je ovo sasvim oke melodična pjesmica… od svih ponuđenih vjerojatno i najbolja, odnosno najkvalitetnija…. sviđa mi se njegov vokal, ali mislim da pjesma nema ono nešto da bi uspjela na Eurosongu
  _____
  Margaret – meeeeh… neka hvala, iritira me njen način kreveljenja (”pjevanja”) u ovoj pjesmi i meni je ovo daleko lošije od Mendeza (ne bi ih čak ni uspoređivao) … ovo nije nešto što bi u slobodno vrijeme slušao tako da sam nakon pol pjesme stisnuo X … neeeext
  _____
  Benjamin Ingrosso – jaoooo… ovaj lik ima prenjanjast vokallll … zbljuv…. kao da mu je netko stavio klip kukuruza na (u) jedno mjesto … i moram reći, kad sam prvi put vidio nastup (nisam ga više puta gledao) mene su odmah zabolile oči od tog osvjetljenja …šta si on misli? ljudima pokvariti dioptriju? ili dozvati epilepsiju?? a vidim da nisam jedini koji sam to zamijetio, već je i Luna tak nastup doživjela … meni u tom nastupu nema ništa dobroga. Niti u samoj pjesmi. Mogu slobodno reći da mi je na zadnjem mjestu u finalu (iako je velika vjerojatnost da pobijedi).
  _____
  Rolandz – u potpunosti je moj prvi dojam išao u smjeru Luninog komentara (odmah sam na Owe-a pomislio), tako da ne moram ništ više pisat
  _____
  Loreeeeeeeeeeeeeeeeeen VRATI SEEEEEE!!!

 6. botox — 7. ožujka 2018. u 15:52

  Let’s bake ape in my cabana,
  o bana

 7. EurovizijskiFan — 7. ožujka 2018. u 14:25

  I evo nam djela u kojem su mi pjesme extra čak njih 5 dok mi je jedna užas ali ajmo redom ?
  SAMIR & VIKTOR
  Što reći na ovo osim da sam očekivao da će doći na Melodifestivalen s ovakvom pjesmom malo mi bacaju na Epic Sax Guy al ne zamjeram.Pjesma mi se osobno sviđa.Ono što je problem u pjesmi je švedski jezik tako da ne znam kako bi to prošlo na Eurosongu.Sve u svemu Shuffla će biti na mojoj playlisti za ljeto.Ocjena 5
  MARIETTE
  Moj favorit ovogodišnjeg Melodifestivalena .Ne bi se bunio da ode na Eurosong.Pjesma mi je catchy i to mi se sviđa malo treba poraditi na odjeći jer ne bi volio da ode u toj odjeći na Eurosong ?.Ocjena 5
  FELIX SANDMAN
  Najbolja po meni balada ove godine što se tiče svih nacionalnih izbora.S time sam rekao sve za ovu pjesmu.Ocjena 5
  MARGARET
  Moj drugi favorit na Melodifestivalenu.Ne bi imao ništa protiv da ode na Eurosong barem bi Švedska mogla računat na bodove iz Poljske.Ono što mi se sviđa u ovoj pjesmi je taj ljetni ritam pjesma je stvorena za ljeto i nadam se da će biti hit ovog ljeta.Uz to sve je još i jako lijepa pogotovo u haljini u kojoj je nastupala u AC.Ocjena 5
  BENJAMIN INGROSSO
  Malčice mi je bolja pjesma od prošle godine mada mi je njegov nastup najbolji ove godine na Melodifestivalenu.Vidim favorit je na kladionicama ali ja ga ne bi volio vidjeti još na Eurosongu bar ne zasada.Čekam ga s pravom pjesmom.Ocjena 5
  ROLANDZ
  Sve su rekli komentatori u svojim komentarima☺.Ocjena 2
  Konačan poredak:
  1.Mariette
  2.Margaret
  3.Felix Sandman
  4.Samir & Viktor
  5.Benjamin Ingrosso
  6.Rolandz ?

 8. SwedenEurovisionFan — 7. ožujka 2018. u 13:15

  I uredništvo, ne znam tko će od Vas prije vidjeti, ali krivo je stavljena anketa za Margaret pa bih molio da popravite 😉

 9. SwedenEurovisionFan — 7. ožujka 2018. u 13:09

  Evo i drugog dijela najboljeg predizbora Europe i to kakvog dijela! ?
  Samir & Viktor – Shuffla
  Da, oni su se vratili nazad na Melodifestivalen, kako i kažu u pjesmi ? Poletna, brza i jako, jako zarazna stvar, onaj dio sa saksofonom podsjeća na Moldaviju lani. Scenski odlično, a jedina zamjerka zašto ovo ne bi prošlo dobro na Eurosongu je švedski jezik. Očekujem solidan plasman za njih. Ocjena 4
  Mariette – For You
  Ljudi moji, kava će ovo borba za pobjedu biti ove godine, a jedna od najvećih favorita definitivno je Mariette. Miks svega, jedna up beat dance pop stvar, koja mi je na prvu legla. Moj osobni favorit broj 1, a jedina mala mala zamjerkica bi bila da još unese malo živosti u nastup. Vokalno odlična, ona igra sa svjetlima je super, a već nakon prvog slušanja zapamti se i melodija i pola teksta, savršeno! 😀 Ocjena 5
  Felix Sandman – Every Single Day
  Srećko Pješčani ima drugu najbolju baladu ove godine, no najiskrenije se nadam da neće biti situacija kao s Robinom S., koji je iz Andre ušao u finale i pobijedio jer mi je čudno zašto tako raste na kladionicama? Bojim se da bi sama pjesma, ali i nastup, ostali zaboravljeni u Lisabonu. Ocjena 3
  Margaret – In My Cabana
  Moj guilty pleasure ove godine! ❤ Nastup u Andri mi se još više svidio i zbog boje haljine, ali prvenstveno jer je maknula one ekrane prije drugog refrena. Jako jako catchy i upamtljiva pjesma, ne bih imao ništa protiv vidjeti ju u Lisabonu! 😀 Od poljskog žirija će dobiti 12 bodova sigurno, dok bi na Eurosongu hrpa Poljaka i iz dijaspore mogla glasati za nju. Ocjena 5
  Benjamin Ingrosso – Dance You Off
  Siguran finalist čim se saznao raspored po polufinalima. I nije razočarao. Čim su krenuli prvi taktovi pjesme još u polufinalu pomislio sam si “Uh, ovo će biti nešto Michael Jacksonovsko”. I zaista je, pogotovo kad se pridodaju i njegovi pokreti i cjelokupan nastup. Ova pjesma bi se tako dobro izdvojila u Lisabonu, već vidim. Zapamtite, bez LED ekrana s ovim nastupom izgleda kao da je na filmu ili službenom spotu, scenski nastup ponovno i izvan očekivanja! 😀 Predviđam ulazak u Top5 ako pobijedi u subotu, a zbog izgleda bi trebao pokupiti glasove i žena i muškaraca ?
  Ocjena 5
  Rolandz – Fuldans
  Svake godine na Melodifestivalenu mora se naći jedna ovakva pjesma u finalu (bok Hasse i Owe) Što reći, najlošiji od svih finalista, svaki komentar je suvišan, iako će pokupiti neke glasove pa završiti između 8. i 11. mjesta. Ocjena 1
  Konačni poredak:
  1. Mariette
  2. Margaret
  3. Benjamin Ingrosso
  4. Samir & Viktor
  5. Felix Sandman
  6. Rolandz

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?