Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2019 (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2019 (2)

  10 min za čitanje   11 komentara

Nakon što smo uspješno startali prije tri dana, vrijeme je za drugi nastavak našeg “razmišljanja naglas”. Kako smo ocijenili preostalih šest pjesama u finalu Melodifestivalena 2019, saznajte u nastavku.

Važno je napomenuti kako se skladbe ne ocjenjuju po tome koliku im ocjenjivač daje šansu za pobjedu, već isključivo po osobnom ukusu. Cilj nije predvidjeti pobjednika, nego vidjeti tko bi bio pobjednik da se nas pita. Također, možete nam se priključiti u komentiranju i ocjenjivanju pjesama.


Nano – Chasing Rivers

Andrea: Kao i u Anninom slučaju i ova mi je pjesma postala bolja s više slušanja. Iskreno Hold On mi se puno više sviđao, ali Chasing Rivers svakako ima potencijala. Sviđa mi se scenski nastup i mislim da je čak bolji od same pjesme. Ukoliko Švedska odabere Nana da ih predstavlja u Izraelu neću se buniti, ali mislim da mogu i bolje.

Ocjena: 7/10

Bartol: Dosadno, ali ne tragično. Ni blizu Hold On, u nekoj boljoj konkurenciji vrh mu je trebao biti AC, ali okej. Neka popuni program.

Ocjena: 3/10

Bojan: Korektna skladba, ali po meni nedovoljno upečatljiva što ne bi bio dobar potez na Eurosongu. Fali joj nekog safta.

Ocjena: 5/10

Faruk: Problem s ovom pjesmom je apsolutni nedostatak energije u dvije i pol minute. Tek u zadnjih tridesetak sekundi vidimo obrise onog čemu smo pljeskali na Hold on. Nano ovo izvodi kao da je na tehničkoj probi, vokalno se klacka tamo i amo, a ni nastup nije bog zna što. Sve u svemu dosta razočaravajuće.

Ocjena: 5/10

Luna: Ovo je sporija verzija Hold On, s kojom je bio na Melodifestivalenu prije dvije godine. Možda u rukama (i glasu) drugog izvođača, ova pjesma bi radila čudesa. U Nanovim rukama, smara.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 26/50

PROSJEČNA OCJENA: 5,2

anketa 1114

Nano - Chasing Rivers

Ukupno glasova: 73

 • OK je (3) [24 / 33%]
 • Ne sviđa mi se (2) [15 / 21%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 19%]
 • Dobra je (4) [12 / 16%]
 • Užasna je (1) [8 / 11%]


Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You

Andrea: Predivna pjesma koja svakako zaslužuje pobjedu. Liamoo je bio jedan od mojih favorita i prošle godine, a nije me ni ove godine razočarao. Ipak, slušajući Hold You moram priznati da me Hanna vokalnim sposobnostima više očarala. Mislim da ću „Baby don’t let me downpjevušiti još dugo nakon završetka ovogodišnjeg MF. Nadam se da će publika i žiri prepoznati kvalitetu i potencijal. Jedina zamjerka je scenski nastup. One plahte koje su vijore mi osobno izgledaju smiješne, iako priznajem da imaju neki efekt na publiku.

Ocjena: 10/10

Bartol: Dobre strane ove pjesme – “Don’t let me down” dio je stvarno ježitis. Loše strane – njihova međusobna kemija je za mene… diskutabilna. Falilo mi je energije u nastupu, ali na tome se može raditi.

Ocjena: 7/10

Bojan: Volim duetske pjesme i ovo je jedan dobar materijal. Sviđa mi se kako zvuče njihovi glasovi i uspjeli su da mi zadrže pažnju do kraja. Mogao bih ovo da vidim na Eurosongu, ali u konačnici mislim da nije pobjednički materijal koji Švedskoj može u povijesti upisati još jednu pobjedu.

Ocjena: 7/10

Faruk: Jedan od rijetkih eurovizijskih dueta koji zvuči i izgleda iskreno, prirodno i vokalno kompatibilno. Njen vokal je svemirski i to kako odleti u visinu bez ijedne nesigurnosti je sjajno. Dobro pjevaju, imaju odličnu pjesmu, lijepo izgledaju na sceni… Švedska, šta još trebate da pošaljete ovo dvoje u Tel Aviv?

Ocjena: 9/10

Luna: Tko me zna u privatnom životu, zna da nisam fan Dusk Till Dawn od Zayna i Sije. Ako ni original ne volim, kako mogu voliti razvodnjenu verziju? Za pjesmu koja je jedna od favorita prema kladionicama, slabo.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 39/50

PROSJEČNA OCJENA: 7,8

anketa 1115

Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You

Ukupno glasova: 85

 • Jako mi se sviđa (5) [36 / 42%]
 • Dobra je (4) [22 / 26%]
 • OK je (3) [18 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 8%]
 • Užasna je (1) [2 / 2%]


Malou Prytz – I Do Me

Andrea: Mislim da se Malou nalazi u nezahvalnoj poziciji budući da nastupa između dva najveća favorita ovogodišnjeg MF-a. Ipak, pjesma je zarazna i zasigurno će dobiti pristojan broj glasova. Nisam sigurna da će uspjeti očarati žiri, ali publika bi joj mogla dati vjetar u leđa. Simaptičan i sladunjav ritam i scenski nastup mogu biti formula za veoma dobar plasman. Međutim, ja nisam obožavatelj ove pjesme.

Ocjena: 5/10

Bartol: Volim vidjeti nova imena na MF-u za koja mislim da bi u budućnosti mogla napraviti značajniji rezultat. Malou upravo spada u takvu kategoriju i želim joj sve najbolje u budućnosti, ali ne i da s ovom pjesmom predstavlja Švedsku ove godine na Eurosongu.

Ocjena: 5/10

Bojan: Korektna skladba koju bih mogao poslušati na ESCradiju i vjerujem zasluženo mjestu u finalu #melfesta. No, ne vidim je kao neku koja bi trebala predstavljati Švedsku na Eurosongu.

Ocjena: 6/10

Faruk: Zakašnjela prijava na Dječji Eurosong, pa je netko pomislio – „Ajmo je makar na Melodifestivalen prijaviti“. I eto… Ovo sve izgleda i zvuči baš jako osnovnoškolski i djetinjasto, tako da ne bih dalje komentirao.

Ocjena: 3/10

Luna: Osim što ima izgled Zare Larsson, Malou ima i pjesmu koja zvuči kao da ju je Zara Larsson (s dobrim razlogom) zaboravila staviti na album. Za nekoga tko uopće nije fan ovakvih srednjoškolskih pjesmuljaka, nije loše, no opet – nije ni dobro.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 24/50

PROSJEČNA OCJENA: 4,8 

anketa 1116

Malou Prytz - I Do Me

Ukupno glasova: 73

 • Ne sviđa mi se (2) [26 / 36%]
 • OK je (3) [22 / 30%]
 • Dobra je (4) [11 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 12%]
 • Užasna je (1) [5 / 7%]


John Lundvik – Too Late For Love

Andrea: Favorit kladionica i favorit mnogih obožavatelja, ali ne i moj. Jednostavno, ja spadam u onu skupinu koja ne razumije hype oko ove pjesme. Je li loša? Nije. Je li dobra? Je. Je li najbolja? Nije. Mogu nabrojati bar pet pjesama u konkurenciji koje želim više vidjeti u Tel Avivu od ove. Nastup je dobar i efektan, posebno gospel dio. Cjelokupni paket me čak malo podsjetio na Austriju 2018., ali ja nisam bila ni neki veliki obožavatelj Cesára Sampsona tako da je možda problem u meni.

Ocjena: 6/10

Bartol: Nešto u pojavi ovog čovjeka me smeta, zbog nečega mi je jako antipatičan i ne mogu se sasvim pomiriti/povezati s ovom pjesmom i nastupom. Okej je, ali baca mi malo na Cesara Sampsona.

Ocjena: 5/10

Bojan: Kao prvo, kako može da izdrži toliku količinu svijetla nad sobom, ja bih se prvo osjećao kao da sam u pilićarniku, a po dva – prokuhao bih. No, da pređem na stvar. Mislim da je prošle godine imao bolju pjesmu, ovdje mi se sviđa ovaj gospel moment, ali on dolazi prekasno po mom mišljenju. Nije mi držao pažnju nego sam čačkao nešto po telefonu, a pogled sam usmjerio na nastup tek kad su prateći vokali izašli na scenu i to pri kraju. Ne znam da li je pametno njega slati u Tel Aviv.

Ocjena: 6/10

Faruk: Možda ćete reći da je ovo, nakon Robina i Ingrossa, dosta predvidivo, ali na ovom velikim, masnim slovima piše – EUROSONG. Odličan i karizmatičan izvođač, energična pjesma, efektan nastup – paket je potpun i spreman za Tel Aviv gdje Švedskoj, pošalje li ovo, može donijeti čak i TOP 5 rezultat.

Ocjena: 10/10

Luna: Ovo zvuči kao ažurirana verzija Nobody But You, samo s karizmatičnijim pjevačem i ritmom koji upada na prvu. Iako u ovom trenutku imam još dvije pjesme za prokomentirati, zasad jedan od mojih favorita za predstavljanje Švedske (što vam govori sve o ovogodišnjem izdanju).

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 35/50

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1117

John Lundvik - Too Late For Love

Ukupno glasova: 81

 • Jako mi se sviđa (5) [40 / 49%]
 • OK je (3) [18 / 22%]
 • Dobra je (4) [12 / 15%]
 • Užasna je (1) [7 / 9%]
 • Ne sviđa mi se (2) [4 / 5%]


Wiktoria – Not With Me

Andrea: Kada je prije dvije godine Wiktoria bila prvi favorit za pobjedu na kladionicama, iskreno ja to nikako nisam mogla razumjeti. Ove godine ima odličnu i emotivnu pjesmu, odličan scenski nastup, ali je na kladionicama tek peta? Pa dobro, i Robin je bio peti na kladionicama upravo one godine kad je Wiktoria bila prva pa je pobjedio. Meni se ova pjesma za razliku od nekih svidjela na prvo slušanje, a mislim da je to veoma važno za Eurosong. Ukoliko Šveđani pošalju Wiktoriu predviđam im ponovno top5 rezultat.

Ocjena: 9/10

Bartol: Wiktorija nam ove godine pruža a blast from the past i prisjećanje na power balade Christine Aguilere. Nastup mi se sviđa, ali sam očekivao više od same pjesme – nije me kupila u potpunosti.

Ocjena: 6/10

Bojan: Meni ovdje mnogo toga fali. Da krenem od same pjesme koja bi trebala da bude snažna ali nije, koliko god se ona trudila da to otpjeva s nekom energijom, džabe sve jer sama melodija je mlada i ne stvara tu neku potrebnu jačinu. S druge strane i njoj fali mnogo seksipila da bi me zavela koketirajući sa stalkom, kako su to prošle godine uspjele Franka i Laura prošle godine. Ovaj vodopad je generalno višak.

Ocjena: 5/10

Faruk: Ovo je dobra pjesma i razumijem one kojima je favorit na ovogodišnjem Melodifestivalenu, ali ja mislim da definitivno ima boljih izbora od Wiktorije. Pjesma je filmska balada, vrlo otmjena i klasična, Wiktoria to izvodi gotovo perfektno, ali jednostavno da se mene pita ne bi bilo moj prvi izbor.

Ocjena: 8/10

Luna: I još jedna pjesma koja je stigla izravno iz 1990-tih i dozlaboga dosadna. Zapravo, niti ne mogu ništa drugo reći jer mi sama pjesma ne da materijala.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 31/50

PROSJEČNA OCJENA: 6,2 

anketa 1118

Wiktoria - Not With Me

Ukupno glasova: 75

 • Jako mi se sviđa (5) [29 / 39%]
 • Dobra je (4) [18 / 24%]
 • OK je (3) [15 / 20%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 9%]
 • Užasna je (1) [6 / 8%]


Arvingarna – I Do

Andrea: Još jedna zabavna pjesmica da popuni program i zatvori ovogodišnji MF. Ako se mene pita, ovo je najslabiji kandidat u konkurenciji, ali će svakako imati svoju publiku. Dečki su simpatični, nije ni koreografija odnosno scenski nastup loš, ali mi je pjesma malo naporna i repetitivna.

Ocjena: 4/10

Bartol: Trebala mi je jedna minuta za presjek svih šlager klišeja ikada. Idemo dalje.

Ocjena: 1/10

Bojan: Za zatvaranje #melfesta korektno, ali za nešto više i ne.

Ocjena: 4/10

Faruk: Ako ste nakon pročitanog naslova krenuli pjevušiti trash hitić I Do s Eurosonga 2006. Fabrizija Faniella, onda ste vjerovatno moja ili generacija bliska mojoj. U najkraćem, pjesma da se upiše ovoj gospodi u biografiju i nizašto više.

Ocjena: 2/10

Luna: Je li malo tragično da njihova eurovizijska pjesma iz 1993. zvuči modernije od ove? Jeeee! Je li ovo ipak catchy? Na moju žalost, jeeeeee! Da skratim priču – ovo me podsjeća na slučaj djedice Owe Thornqvista, koji je bio užasno catchy, zbog čega sam mu dala višu ocjenu na RN-u. Pa eto opet.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 16/50

PROSJEČNA OCJENA: 3,2

anketa 1119

Arvingarna - I Do

Ukupno glasova: 68

 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 31%]
 • Užasna je (1) [19 / 28%]
 • OK je (3) [12 / 18%]
 • Dobra je (4) [9 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [7 / 10%]


Zanimljivosti

Poredak druge grupe izgleda ovako:

 1. Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You (39/50; 7,8)
 2. John Lundvik – Too Late For Love (35/50; 7,0)
 3. Wiktoria – Not With Me (31/50; 6,2)
 4. Nano – Chasing Rivers (26/50; 5,2)
 5. Malou Prytz – I Do Me (24/50; 4,8)
 6. Arvingarna – I Do (16/50; 3,2)

Pjesme drugog dijela finala Melodifestivalena 2019 najviše su se svidjele Andrei, a najmanje Bartolu.

Pjesme koje u nazivu sadrže frazu “I do” zauzele su posljednja dva mjesta u ovoj grupi.

Ni pjesme iz ove grupe nisu uspjele izbjeći uspoređivanje s drugim pjesmama. Tako je troje komentatora (Andrea, Bartol i Luna) Johna Lundvika usporedilo s prošlogodišnjim austrijskim predstavnikom na Eurosongu Cesárom Sampsonom.

Ova grupa pjesama dobila je sveukupno dvije desetke (Andrea za Hold You i Faruk za Too Late For Love), i jednu jedinicu (Bartol za Arvingarnu).

5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

 1. onlylove — 7. ožujka 2019. u 18:27

  Nano – Sad moram priznati da se meni Hold on uopće nije sviđala, ne znam zašto. Ovo mi je bolje, kao neka slabija verzija Rag'n'Bone Mana (kojeg obožavam). Ništa posebno, ali osjećam se dobro dok slušam ovu pjesmu, smiruje me.
  Hanna Ferm & LIAMOO – Moji najveći favoriti, sve se savršeno poklopilo, jako ih želim vidjeti u Tel Avivu. Jedino su mi malo bezveze ove plahte ili što su već, ali da se nastup poboljšati do Eurosonga.
  Malou Prytz – Iskreno, potpuno sam zaboravila da je i ona u finalu. Djetinjasto i bezveze, i na Dječjem eurosongu se mogu naći ozbiljnije pjesme.
  John Lundvik – Sve je na nivou, ali ja ne osjećam ništa posebno dok slušam tu pjesmu. Dobra je pjesma, stvarno je, dostojna prvog mjesta na Eurosongu, to i predviđam Švedskoj ako njega pošalju. Samo, eto, meni fali ono nešto, ali stvarno ne mogu objasniti što (prateći vokali rasturaju, pjevač je karizmatičan, itd), ali ja sam nekad čudna biljka (očito je iz ovog što sam napisala o Nanu hahah) pa ne vjerujem da će to isto "nešto" faliti i ostatku Europe.
  Wiktoria – Jako volim ovakve snažne balade, ona mi je drugi favorit. Voljela bih da Šveđani pošalju opet ovako nešto, čekam to još od Undo, tu pjesmu još uvijek obožavam, a ovo bi moglo dogurati još dalje od Sanne jer znamo kakva je ovogodišnja konkurencija.
  Arvingarna – Ne sviđa mi se, nemam ništa drugo za dodati, ne kužim zašto su u finalu…

 2. EurovizijskiFan — 7. ožujka 2019. u 04:43

  1. Wiktoria-Not With Me (Ocjena 5 i moje 1.mjesto)
  2. John Lundvik-Too Late For Love (Ocjena 5 i moje 2.mjesto)
  3. Hanna Ferm & LIAMOO-Hold You (Ocjena 5 i moje 5.mjesto)
  4. Nano-Chasing Rivers (Ocjena 4 i moje 9.mjesto)
  11. Malou Prytz-I Do Me (Ocjena 3 i moje 11.mjesto)
  11. Arvingarna-I Do (Ocjena 3 i moje 12.mjesto) ?

 3. Zack — 7. ožujka 2019. u 01:03

  Ma Svedi moji najdrazi. Nakon 2 slabe godine odlucili su pokoriti eurosong! Da gledam samo po pjesmama Nano mi je apsolutni favorit, medutim on mi jako lose zvuci uzivo i stoga ne vjerujem da ce visoko iako mi je nastup genijalan, za koji mi opet nije jasno kako bi ga izveo na eurosongu jer je maksimalan broj dozvoljenih ljudi na sceni 6. Eto, kada njega maknemo, onda dolazimo do moja dva najveca favorita koji bi mogli osvojiti eurosong (a zasigurno ce osvojiti moj top 42 ako budu izabrani:
  WIKTORIA – NOT WITH ME
  OVA ZENA UBIJA! PREEEEDIVNA JE! Emocija, nastup, staging, vokal! Svedska Cristina Aguliera i meni osobno cak bolja verzija iste (meni je Christina inace dosadna… ???). U subotu navijam iz petnih zila a onda 18.5. da osvoji u Tel Avivu! ????
  JOHN LUNDVIK – TOO LATE FOR LOVE
  Bas sam pricao s jednim deckom danas kako obozavam gospel i kako sam cekao for a ages da se pocene pjevati na eurosongu! I evo ga! Moj drugi favorit, iako za razliku od Wiktorije smatram ga malo vise risky za eurosong. Ali jako volim tu zaraznu pozitivnu energiju i nacin izvodenja, iako mj mali nekako neprivlacan.
  Ostali okej al mi nisu za pobjedu. Onaj duet mi je samo okej al sumnjam da bi to moglo daleko na esc.

 4. ESC fan — 6. ožujka 2019. u 23:12

  Ove godine ugl. nisam pratio Melodifestivalen, samo sam ukratko preslušavao pjesme u polufinalima. Sada kada sam poslusao svih dvanaest finalista izdvojio sam dvije pjesme koje su mi se nekako najviše svidjele i koje (po meni) imaju najveći potencijal za Evroviziju:

  1. John Lundvik-Too Late For Love
  Nadam se pobjednik svedskog izbora. Pjesma ima svjetski zvuk i vrlo je radiofonična. Jednostavno daje neku pozitivu dok je slušaš. Pjesma dostojna predstavljanja Švedske. Ovu pjesmu ne vidim kao pobjedničku na Eurosongu, ali sigurno kao pobjednika žirija. Ovo je doslovno primjer pjesme kojoj bi evrovizijski ziri davao dvanaestice u finalu. Trece ili drugo mjesto na Eurosongu da, ali za pobjedu ipak treba nešto više

  2. Hanna Ferm & Liamoo -Hold You

  Ovo bi sigurno doslo kao pravo osvjezenje na sve ostale ovogodišnje pjesme. Stage je fantastičan, sviđa mi se ta hemija između njih i sve zaista funkcioniše sjajno. Ovo cak ne zvuci ni cheesy. Razlog zasto mi nisu glavni favorit jeste to sto mislim da je John sigurniji i bolji izbor. Ovo je ljubavna duetska pjesma i kakva god da je izazvala bi dosta komentara tipa "Patetika, nah…" i imali smo priliku mnogo puta cuti pjesme u ovom fazonu. Necu pratiti cijelo finale, ali cu sigurno pratiti glasanje.

 5. esc crazy — 6. ožujka 2019. u 20:51

  1.Wiktoria 10/10
  2.Maolu 10/10
  3.Hanna Ferm & LIAMOO 10/10
  —-
  ostali svi fuj, pogotovo Nano

 6. Blink — 6. ožujka 2019. u 20:29

  Iznenađen komentarima ,Švedska po običaju ne daje ništa novo ali daje dovoljno.Naravno da je puno pjesama u igri svuda mi se Nano i Wiktoria a John Lundvik se definitivno izdvaja,baš mi falilo ovako jaje crnačke bekvokalistice nije ih bilo od 2010 i Albanske pjesme?Vidiš meni duet Hanne i Liamoo čisti prosjek.

 7. SwedenEurovisionFan — 6. ožujka 2019. u 20:20

  @wecouldbethesame Daj Bože da si u pravu 😀 Švedska pobjeda za ugošćavanje u jubilarnoj 2020. godini bilo bi nešto za pamćenje u to sam uvjeren. A ideja od 75 000, ako itko to može provesti, onda su to Šveđani. U subotu navijamo za njih troje (četvero) da pobijedi pa pobijedi i u Tel Avivu 🙂

 8. wecouldbethesame — 6. ožujka 2019. u 20:01

  @escfan pošalje li Švedska Johna Lundvika, duet Hanne i Liama ili pak Wiktoriu idemo u Gothenburg nagodinu. Švedska sa bilo kojom pjesmom od te tri jednostavno nema konkurenciju u Tel Avivu. Slušam cijelo vrijeme te tri i ne znam koja je bolja. Osim te tri ima još odličnih pjesama (Lisa, Anna, Jon). Super će biti ovogodišnje finale, Švedi su jednostavno iz druge galaksije. Kakav crni cirkus Island, Bilal koji nema sluha, generična Tamta, dosadan Portugal… Nagodinu ćemo imat najveći Eurosong ikad! 75 tisuća ljudi na stadionu u Gothenburgu ili pak Scandinavium sa 14 tisuća ako to ne prođe. Ne bi bilo loše da domaćin bude Tele2 Arena.

 9. imperator — 6. ožujka 2019. u 19:35

  NANO 7/10
  Idealna poredba sa schwarzvald tortom, barem za mene.. obožavam čokoladu, ali prezirem višnje koje bacam u stranu.. višanja u njoj nema toliko da tortu ne bih kušao, ali dovoljnu štetu sa izbacivanjem neželjenog sastojka sam već napravio..
  e to se baš preslikalo u ovoj pjesmi.. zamjerki (višanja) nema previše, ali one su dovoljne da mi pokvare pravi osjećaj pjesme pa da viknem wooooooww..
  no u zbiru, mnogo bolje nego što sam očekivao budući da Nano liže dno kladionica.. potpuno nezasluženo
  ——————————
  HANNA & LIAMOO 4/10
  Vjerojatno je problem u meni jer imam indiferenciju prema romantici, ali meni ova pjesma neopisivo daje poriv da se pošteno izbljuvam od prepatetične romantike..
  i ovo 2. favorit natjecanja.. pifff
  ——————————-
  MALOU 3/10
  Zahvaljujući sestri i njezinim bombardiranjima Lush lifeom na mene, pošteno sam se zasitio Zare Larsson za vijeke vjekova.. i kako ću tek onda naći pozitivne komentare za Zarinu blijedu dvojnicu..
  uostalom, ova me koreografija vuče na to kako bi samo Zara izgledala da je kao srednjoškolka glumila u Gleeju.. Diana Agron bi se živa pojela 😛
  nakon ovog čuda, mislim da ću se najbolje oporaviti ako se bacim na slušanje njezine grčke imenjakinje – Malou Kiriakopoulou 😉
  ———————————
  JOHN LUDVIK 6,5/10
  Opet je izgleda problem u meni.. 3 puta zaredom sam preslušavao ovu pjesmu kako bih i ja progledao budući da je ovo glavni favorit za pobjedu (!!???).. no, nije pomoglo.. pjesma je daleko od toga da bih pao na dupe budući da je u pitanju čuveni Melodifestivalen a njihova pobjednička treba pobacat pola Europe na parkete i tepihe..
  no, ako Švedi ovo gutaju, hoću i ja tu drogu!!! 😀
  ———————————-
  WIKTORIA 3/10
  Kakve li mi emocije trebala zadavat ova pjesma jer sam potpuno zbunjen.. Bi li se trebao ljuljuškat, cmizdravo gledati u nju, potajno se smješkati ili razmišljati o ispadanju Reala iz LP?? Najviše sam zapamtio to da se i ona odlučila politi vodom, zbog čega bi trebala dobiti ukor od gospon Saadea.. 😉
  ———————————-
  ARVINGARNA
  Ako poželite snimiti niskobudžetni mjuzikl za švedsko tržište, odaberite njih.. s ovom pjesmom, za nešto drugo ni nisu.. 2/10
  ———————————

  1. Nano 7/10
  2. John Ludvik 6,5/10
  3. Hanna & Liamoo 4/10
  4. Malou 3/10
  5. Wiktoria 3/10
  6. Arvingarna 2/10
  —————————–

  samo je jedan Jon Henrik Fjallgren 😉

 10. lac_maj — 6. ožujka 2019. u 18:04

  Too late for love 10/10
  Hold you 9/10
  Not with me 8/10
  I do 8/10
  Chasing rivers 7/10
  I do me 4/10

 11. SwedenEurovisionFan — 6. ožujka 2019. u 15:05

  Nano – Chasing Rivers. Nisam bio fan ''Hold On'', a ova pjesma je slabija verzija te. Sviđa mi se onaj pre-recorded dio sa sinom, ali ostatak pjesme nije ostavio preveliki dojam na mene. Ocjena: 4/10.
  Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You. Predivna balada, predivna kemija između izvođača, zaista ovdje se sve poklopilo. Kako i sami kažu, od 2017. godine i švedskog Idola se poznaju i vidi se da između njih ima nešto više od prijateljstva. Jedina zamjerka – scenski nastup mogao bi biti malo upečatljiviji. Ocjena: 9/10.
  Malou Prytz – I Do Me. Ok, znam da ovakve stvari ne prolaze na Eurosongu i itekako sam svjestan da će vjerojatno biti u Bottom5 subotnjeg finala, ali ovo je moj guilty pleasure ovogodišnjeg Melodifestivalena. Koreografija izrežirana do u detalje (vidi se da je djelo Ace Wilder). Ocjena: 7/10.
  John Lundvik – Too Late For Love. Gledamo li u budućeg pobjednika, ne samo Melodifestivalena, nego i cijelog Eurosonga? Vrlo, vrlo moguće! Ovaj nastup ima sve potrebno za to, odličnu koreografiju, karizmatičnog pjevača, fenomenalan glas, snažnu poruku pjesme. Očaran sam. Ocjena: 10/10.
  Wiktoria Johansson – Not With Me. Pobjednica u mojim očima. Dala je sebe u pjesmi, pružila je takvu emociju da ti se naježi svaki dio tijela. Dio s kišom = čarobno! Nakon ''Undo'' najbolja švedska balada koju smo ikada vidjeli na Melodifestivalenu. Jedna riječ, masterpiece. Ocjena: 12/10.
  Arvingarna – I Do. Jedina pjesma koja je zapravo skoro cijela na švedskom, znalo se da će se i takva morati ''progurati'' do finala. Lijep završetak showa, ali ne za više od Bottom5. Ocjena: 4/10.
  Moj Top6 iz ovog dijela:
  1. Wiktoria – 12/10 (moje 1. mjesto)
  2. John Lundvik – 10/10 (moje 2. mjesto)
  3. Hanna Ferm & LIAMOO – 9/10 (moje 5. mjesto)
  4. Malou Prytz – 7/10 (moje 7. mjesto)
  5. Nano – 5/10 (moje 10. mjesto)
  6. Arvingarna – 4/10 (moje 11. mjesto)

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!