Rekordni broj pjesama za MGP 2018

Podijeli na Facebook Twitter

S otkucajem ponoći, noćas su završene prijave pjesama za norveški izbor Melodi Grand Prix 2018. Gotovo 1200 pjesama stiglo je na adresu norveške televizije NRK, čime je oboren rekord iz 2016. godine. Sada je na redu komisija koju predvodi glazbeni producent Stig Karlsen, koji će iskoristiti svoje pravo i poznanstva te pozvati još poneke izvođače.

– Imamo puno mladih talenata koji žele biti uključeni u idućem MGP-u. Stoga će biti bolno izabrati samo deset pjesama koje će se boriti za predstavljanje Norveške na Eurosongu u Lisabonu – izjavio je Karlsen za NRK-ovu stranicu. Inače, upravo je Stig Karlsen bio taj koji je dao wildcard JOWST-u i Aleksanderu Walmannu za nastup na MGP-u 2017. Sve ostalo je povijest – jedna od pjesama Eurosonga 2017. s najviše streamova na Spotifyju i deseto mjesto u Kijevu.

Kako najavljuje NRK, MGP 2018. će se održati u ožujku, a objava finalista bi trebala biti mjesec do dva ranije.

Komentara 1

  1. Norveška je obično imala jedan od najboljih izbora u muzičkom smislu. Prošle godine, iako sa odličnim pobjednikom, MGP je bio očajan. Nadam se da i oni ne dobiju svedistan sindrom i stave kvantitet ispred kvaliteta.

Odgovori